Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس تحلیل ارائه‌شده از سوی نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران و بررسی‌ روند بازار سکه و طلای داخلی طی یک‌ساله ۱۴۰۰، به ترتیب نرخ ارز ۳.۵ درصد، سکه ۱۰ درصد، اونس جهانی طلا ۱۲ درصد و طلای داخل ۱۳ درصد رشد قیمت نسبت به ابتدای سال داشته‌اند و براین اساس کمترین میزان رشد و تورم را میان افزایش قیمت سایر کالاها و خدمات طی سال ۱۴۰۰ به خود اختصاص داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست، سالی که گذشت، سالی پر از فراز و نشیب برای بازار سکه و طلا و قیمت آن‌ها بود؛ قیمت سکه در طول سال ۱۴۰۰ به طور متوسط یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش داشت و براین اساس سکه در سالی که گذشت، افزایش ۱۰ درصدی قیمت را تجربه کرد.
هر قطعه سکه تمام طرح جدید از متوسط ۱۱ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان در اوایل سال به ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افزایش قیمت پیدا کرد که نشان از افزایش  حدوداً ۱۰ درصدی افزایش قیمت در طول یک سال اخیر دارد.
همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار در ابتدای سالی که گذشت، یک میلیون و ۸۰ هزار تومان بود و در آخرین معاملات پایانی سال به یک میلیون و ۲۲۵ هزار تومان رسید. به طور متوسط هر گرم طلای ۱۸ عیار ۱۴۵ هزار تومان معادل ۱۳ درصد رشد قیمت را تجربه کرده است.
نرخ ارز  نیز در ابتدای سال گذشته، ۲۵ هزار و ۲۵۰ تومان بوده و در پایان سال به ۲۶ هزار و ۲۵۰ تومان رسید؛ هر دلار آمریکا به طور متوسط ۱۰۰۰ تومان در طول سال ۱۴۰۰، معادل ۳.۵ درصد افزایش قیمت داشته است؛ بنابراین قیمت ارز کمترین میزان رشد را داشته است.
از سوی دیگر قیمت اونس جهانی طلا نیز طی یک سال اخیر و با توجه به تحولات سیاسی- اقتصادی جهان در روزهای پایانی سال و به‌ویژه جنگ روسیه -اوکراین، از هر اونس ۱۷۳۵ تا ۱۹۴۲ دلار افزایش پیدا کرد که به طور متوسط ۱۲ درصد رشد قیمت را نشان می‌دهد.
این میزان افزایش قیمت‌ها در بازار ارز، سکه، طلای داخلی و جهانی به نسبت افزایش قیمت سایر کالاها طی یک‌ساله ۱۴۰۰، کمترین میزان رشد را در میان سایر کالاها و خدمات داشته که خود جای تامل و دقت بیشتر دارد.
وضعیت بازار سال ١۴٠١ سکه و طلا به دو دلیل قابل پیش‌بینی دقیق نیست...
در این راستا، محمد کشتی‌آرای در گفت‌وگو با ایران اکونومیست در رابطه با پیش‌بینی آینده بازار سکه و طلا در سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: به طور معمول در روزهای پایانی هر سال می‌توان وضعیت بازار و قیمت‌ سکه و طلا  در بازار سال پس از آن را به صورت نسبی پیش‌بینی کرد؛ اما در حال حاضر دو فاکتور مهم پیش ‌رو است که می‌تواند مسیر پیش‌بینی‌ را تغییر دهد. 
وی افزود: علاوه بر بحث مذاکرات هسته‌ای، موضوع بحران سیاسی موجود (جنگ روسیه- اوکراین) وجود دارد؛ هر اتفاقی در رابطه با این دو موضوع و فاکتور مهم می‌تواند تاثیر عمده‌ای بر قیمت طلا و نرخ ارز داشته باشد. بنابراین با توجه به وضعیت فعلی، آینده بازار طلا قابل پیش‌بینی دقیق نیست.

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: سکه ، قیمت طلا ، بازار سکه و طلا ، اونس جهانی طلا ، حباب سکه ، وضعیت هفتگی بازار سکه و طلا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سکه قیمت طلا بازار سکه و طلا اونس جهانی طلا حباب سکه کمترین میزان رشد بازار سکه و طلا طور متوسط سایر کالاها افزایش قیمت رشد قیمت پیش بینی یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۵۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور

بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا هشتم اردیبهشت، ورودی آب به سدهای کشور نسبت به مدت زمان مشابه هشت درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، از ابتدای سال آبی تا هفتم اردیبهشت، ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۰۰.۱ میلی‌متر است، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۲۱۵.۲ میلیمتر) ۷ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۳.۱) ۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

همچنین کمترین میزان بارش مربوط به استان بوشهر بوده که در این بازه زمانی ۱۵۲.۸ میلی‌متر بارندگی داشته است، این میزان نسبت به متوسط بلندمدت کاهش ۳۸ درصدی داشته است، استان اصفهان در این بازه زمانی ۱۴۳.۲ میلی‌متر بارش داشته است که نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است.

میزان بارش‌ها در استان تهران ۱۷۲.۸ میلی‌متر بوده است که نسبت به میانگین بلندمدت ۲۶ درصد کاهش یافته است.

کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور

میزان کل خروجی سدهای کشور در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا هشتم اردیبهشت، ۱۶ میلیارد و ۶۹ میلیون متر مکعب ثبت شده و نسبت به سال گذشته یک درصد افزایش داشته است. در مدت زمان مشابه سال گذشته، میزان کل خروجی سدهای کشور ۱۶ میلیارد و ۵۲ میلیون متر مکعب بوده است.

میزان کل ورودی آب به سدهای کشور هشت درصد کاهش یافته و در این بازه زمانی ۲۶ میلیارد و ۵۷ میلیون مترمکعب است، همچنین حجم کنونی آب موجود در مخازن ۳۱.۵۶ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به حجم ۳۱.۶۰ میلیارد متر مکعبی سال گذشته، تغییر چندانی نداشته است. با توجه به اینکه ظرفیت کل مخازن سدها ۶۰ میلیارد متر مکعب است، اکنون پُرشدگی سدها به ۶۴ درصد رسیده است.

کد خبر 748992

دیگر خبرها

  • شاملا رکورد فروش را جابجا کرد
  • قیمت درهم امارات امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت دینار عراق امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افتتاح مرکز خدمات سرمایه گذاری قم هفته آینده با حضور رئیس جمهور
  • تغییرات بودجه شهرداری تهران در این دو سال | اعتبارات نسبت به دو سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته است
  • انواع شربت های میوه ای و غیر میوه ای و فرآورده های یخی خوراکی غیرمجازند
  • میزان پیشرفت طرح‌های خدمات بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم ۵۵۰ درصد بوده است
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • حد نصاب تازه «جو بایدن» کمترین میزان محبوبیت رئیس جمهور در ۷۰ سال اخیر