Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا - دانشمندان کوچک‌ترین باتری جهان را ساخته‌اند که می‌تواند به انرژی رایانه‌هایی به اندازه یک ذره غبار را تامین کند.
این کشف مهم نسل جدیدی از ابزارهای پوشیدنی، ایمپلنت‌های پزشکی و سایر ریزالکترونیک‌ها را که تاکنون به دلیل محدودیت‌های اندازه باتری متوقف شده بودند، فعال می‌کند.

به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، پژوهشگران دانشگاه صنعتی کمنیتس در آلمان در مطالعه‌ای جدید با عنوان «باتری‌های روی تراشه برای رایانه‌هایی به اندازه غبار» به تفصیل بیان کردند چطور این باتری کوچک به جهش در کوچک‌سازی الکترونیک منجر می‌شود و فضایی برای «محاسبات فراگیر» ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این پژوهش که در نشریه «ادونسد انرجی متریالز» (Advanced Energy Materials) منتشر شد، از راهکاری به نام فرایند سوییس-رول برای ساخت باتری‌های میکروسکوپی بهره گرفت که به آن‌ها امکان می‌دهد ظرفیت انرژی ریزباتری‌های فعلی را که از راهکار انباشتگی استفاده می‌کنند، به میزان چشمگیری بهبود بخشند.

در توضیحات این مطالعه چنین آمده است: «از فرایند مونتاژ خودکار روی تراشه، معروف به میکرواوریگامی، برای تبدیل پشته‌های باریک به سوییس-رول‌های ریز استفاده می‌شود.»

«بعد از پیچیده (رول) شدن باتری، از فضای تراشه موجود به شیوه‌ای کارامد استفاده می‌شود تا یک میکروسیستم سه‌بعدی فشرده و کاملا یکپارچه در آن جای بگیرد.»

این باتری کاملا قابل شارژ است و می‌تواند تا ۱۰ ساعت ریزرایانه‌ها را تغذیه کند؛ البته هنوز معلوم نیست کی قرار است به بازار عرضه شود.

در این مطالعه چنین آمده است: «رایانه‌های با اندازه غبار تنها در صورتی به رده جدیدی از پلتفرم محاسباتی تبدیل می‌شوند که همه‌جا و همه‌وقت و با تکیه بر کارکرد انرژی مستقل در دسترس باشند.»

الیور اشمیت، استاد دانشگاه صنعتی کمنیتس، گفت: «هنوز برای این فناوری‌ ظرفیت بهینه‌سازی عظیمی وجود دارد و می‌توانیم در آینده منتظر باتری‌های به مراتب قوی‌تری باشیم.»

این تازه‌ترین پیشرفت درست چند ماه بعد از آن است که پژوهشگران ام‌آی‌تی پی‌ بردند طولانی‌ترین باتری جهان به طول ۱۴۰ متر را چگونه بسازند.

گواه اجرایی بودن این ایده که در نشریه «متریالز تودی» (Materials Today ) در دسامبر منتشر شد، این است که به لحاظ تئوری می‌توان از آن برای ساخت باتری‌های بسیار طولانی‌تری تا طول یک کیلومتر نیز استفاده کرد.  

منبع: ايتنا

کلیدواژه: باتری لپ تاپ رایانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۸۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرد و غبار بیش از ۱۰۰۰ خوزستانی را به بیمارستان‌ها کشاند

به گزارش صدای ایران از ایسنا،میثم معزی امروز (۱۰ اردیبهشت‌ماه) در گفت‌وگوی رسانه‌ای اظهار کرد: از آغاز پدیده گرد و خاک از بامداد تا ساعت ۷ صبح امروز (۱۰ اردیبهشت‌ماه) ۸۱۵ نفر و از ساعت ۷ صبح تا ساعت ۱۳، ۲۵۴ نفر به اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه کردند.

وی افزود: مجموع مراجعان به بیمارستان‌ها یک هزار و ۶۹ نفر بوده ااست که ۸۸ نفر در مراکز درمانی بستری و بقیه به صورت سرپایی درمان و از بیمارستان‌ها ترخیص شدند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: مطابق معمول روز‌های گرد و غبار، کلیه بیمارستان‌ها آماده ارائه خدمات به مراجعان هستند و از هم استانی‌ها می‌خواهیم در این شرایط ضمن تردد حداقلی در فضای باز، از کودکان، سالمندان و کسانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای قلبی و ریوی هستند، مراقبت کنند.

دیگر خبرها

  • جهان احتمالا با ذراتی پر شده که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند
  • اشتغال اهمیت دارد
  • استرالیا نخستین رایانه کوانتومی کاربردی جهان را می سازد
  • اسلامی: ایران در المپیاد مخترعین مقام اول را کسب کرد
  • ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود
  • مدارس نوبت صبح ۶ شهرستان خوزستان غیرحضوری شد
  • باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟
  • گرد و غبار بیش از ۱۰۰۰ خوزستانی را به بیمارستان‌ها کشاند
  • کیس رایانه مینیاتوری + فیلم
  • گرد وغبار شهر اهواز به ۸ و شوش به ۴ برابر حد مجاز رسید