Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_ رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مرودشت در رابطه با اهمیت برگزاری جشن نوروزگاه و آئین‌های سنتی و بومی در محوطه جهانی تخت‌جمشید را یکی از ابزار‌های فرهنگی توسعه صنعت گردشگری دانست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدتقی قلعه‌نوئی، رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مرودشت در رابطه با اجرای برنامه‌های شاد و مفرح فرهنگی از فرهنگ و اقوام با محوریت فارس در جشن نوروزگاه، اظهار داشت: این برنامه شامل اجرای آئین‌ها و موسیقی سنتی در سیاه‌چادر عشایری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، در واقع اجرای آئین‌های سنتی و بومی و محلی از جمله موسیقی محلی همچون ساز و نقاره به همراه بازی محلی و به اصطلاح بومی ترکه‌بازی از مهم‌ترین بخش‌های جشن نوروزگاه در منطقه فارس و به ویژه شهرستان مرودشت است.

قلعه‌نوئی در رابطه با اهمیت برگزاری برنامه‌های نوروزگاه در راستای زنده نگهداشتن میراث کهن این مرز و بوم به ویژه در ایام نوروز باستانی، گفت: معرفی مفاهیم این رسم کهن با استفاده از شیوه‌های مستندنگاری و مستندسازی عناصر و مؤلفه‌های آئین‌های محلی نوروز باستانی، آداب و رسوم حوزه نوروز در مناطق مختلف و جامعه هدف شهر‌ها با برگزاری برنامه‌های بومی زنده شده و دوباره یادآوری می‌شود.

وی گفت: مستندسازی آئین‌های بومی نوروز برای ثبت عناصر فرهنگی خصوصا در حوزه مباحث مردم شناختی می‌تواند یکی از موارد اساسی برای حفظ مولفه‌های فرهنگی اقوام مختلف باشد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مرودشت با بیان اینکه در جشن نوروزگاه تخت‌جمشید واقع در شهرستان مرودشت، آئین‌های سنتی از جمله موسیقی محلی، ترکه‌بازی و دیگر رویداد‌های بومی برگزار می‌شود، گفت: جشن نوروزگاه با الهام از عناصر و مولفه‌های فرهنگ عمومی و باور‌های بومی مناطق و منطبق بر آداب و سنن چهار گوشه کشور نیز اجرا و نمایشگاهی از آثار صنایع دستی اهالی شهر‌ها و جشنواره‌ای از غذا‌های بومی منطقه برپا می‌شود.

"تخت جمشید" به روایت تابلو موزیکال

وی گفت: جشن نوروزگاه در تعطیلات نوروزی مانند سال‌های گذشته در شهر‌های مختلف کشور برگزار می‌شود و هنرمندان بومی و محلی با اجرای نمایش‌های آئینی و سنتی در موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی در این مدت از میهمانان نوروزی و گردشگران پذیرایی می‌کنند.

قلعه‌نوئی در پایان برگزاری جشن نوروزگاه و دیگر رویداد‌های فرهنگی در روز‌های مختلف سال را در راستای توسعه صنعت گردشگری دانست و در این زمینه، گفت: اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی و جشن‌های نوروزگاه موجب توسعه صنعت گردشگری و معرفی بیش از پیش ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی شهر‌ها می‌شود.

انتهای پیام/424/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: توسعه صنعت گردشگری شهرستان مرودشت آئین های سنتی جشن نوروزگاه صنایع دستی تخت جمشید آئین ها شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۱۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی گلسنگ‌ها از چهره تخت جمشید + فیلم

عسکری مدیر پایگاه میراث‌جهانی تخت جمشید با بیان اینکه مرمتگران در مجموعه جهانی تخت جمشید با استفاده از روش‌های نوین، چند ته ستون این مجموعه تاریخی را از گلسنگ پاک کردند، اظهار کرد: پروژه گلسنگ‌زدایی از کاخ‌های تچر و کاخ شورا انجام شده و هم اکنون یک کارگاه فعال در کاخ آپادانا مشغول پاکسازی گلسنگ‌ها است و کارگاه پلکان شمالی کاخ آپادانا هم زودی ایجاد خواهد شد و برای پاکسازی پلکان شمالی کاخ آپادانا متخصصان ایرانی و خارجی با مرمتگران تخت جمشید همکاری دارند و یا به آنها مشاوره تخصصی ارائه می‌دهند.

او بیان کرد: ضروری است برای پاکسازی هر بخش، یک کارگاه مرمتی تعریف شود تا پس از پاکسازی گلسنگ‌ها، اقدامات حفاظتی و مرمتی انجام شود، در غیر این صورت پاکسازی‌ها ممکن است نه تنها مثبت نباشد بلکه برای آثار تاریخی زیانبار هم باشد.

بر اساس نظر متخصصان بیولوژیست، گلسنگ‌ها موجوداتی زنده، هوشمند و مخرب از خانواده خزه‌ها هستند و گونه‌های مختلفی دارند گلسنگ‌ها در طول سالیان دراز بر روی سنگ‌های تخت جمشید بوجود آمده اند و در دراز مدت باعث تخریب کامل آثار خواهند شد.

گلسنگ از یک موجود زنده تشکیل شده از اجماع بسیار نزدیک قارچ‌ها و جلبک‌هاست، در این همزیستی جلبک‌ها از طریق عمل فتوسنتز، مواد آلی تولید می‌کنند که به مصرف قارچ‌ها می‌رسد و از سوی دیگر قارچ‌ها با ترشح اسید سبب انحلال مواد معدنی سنگ می‌شوند که به مصرف جلبک‌ها می‌رسد.

در گذشته به صورت سنتی با این آفت سمج مبارزه می‌شد که چندان موثر نبود، اما در سال‌های اخیر مرمتگران تخت جمشید با روش‌های نوین و مواد جدید در چند مرحله موفق به دفع گلسنگ از چند ته ستون تخت جمشید شده اند.

مدیر پایگاه میراث‌جهانی تخت جمشید افزود: گلسنگ‌ها از مهم‌ترین عوامل آسیب‌رسان به بنا‌های تاریخی به‌خصوص آثار سنگی هستند.

او ادامه داد: این پایگاه از ۱۷ سال پیش تاکنون مطالعات بسیار گسترده‌ای در خصوص نوع و روش‌های پاکسازی گلسنگ‌ها آغار کرده و این مطالعات با همکاری مراکز بین المللی و مراکر تخصصی ایرانی همچنان در حال انجام است.

عسکری اضافه کرد: بنا بر اظهارات کارشناس، بیش از ۱۰۰ گونه گلسنگ در محوطه شناسایی شده است.

مدیر پایگاه میراث‌جهانی تخت جمشید اظهار کرد: تخت جمشید نخستین سایت ایرانی است که گلسنگ‌ها در آن مورد بررسی‌های تخصصی قرار گرفته است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • مراسم آیینی سنتی کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • برگزاری جشنواره بازی‌های محلی و بومی در روستای گورزانگ به مناسبت روز ملی خلیج فارس + تصاویر
  • رونمایی از ۲ پلتفرم بومی گردشگری و مرکبات در مازندران
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم
  • جشنواره بومی محلی در روستای شورجستان آباده
  • پاکسازی گلسنگ‌ها از چهره تخت جمشید + فیلم
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد