Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@18:35:41 GMT

ضرورت پرهیز از مصرف خودسرانه قرص‌های ضدبارداری

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۴۸۹۳۹

عضو انجمن متخصصین زنان و زایمان کشور با اشاره به کیست تخمدان به عنوان یک بیماری بی‌علامت گفت: هر عاملی که سبب تغییر در ساختار طبیعی بدن شود، می‌تواند بر باروری هم اثرگذار بوده و بنابراین زنان پس از ازدواج چکاپ‌های سالیانه داشته باشند.

سوزان پیروان در گفت وگو با ایرنا افزود: عارضه کیست تخمدان انواع متعددی را دربرگرفته و در هر یک از این گونه‌ها علامت‌های متفاوتی را بروز خواهد داد، اما کیست‌های ساده تخمدان به عنوان شایع‌ترین گونه در زنان عمدتا بی‌علامت بوده و با چکاپ‌های سالیانه نشان داده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در صورت بروز علائم نیز می‌تواند با دردهای مزمن زیر شکم، لکه‌بینی و خون‌ریزی‌های رحمی همراه باشد.

کیست تخمدان عمدتا در زنان ۳۰ تا ۴۰ ساله بروز می‌کند

پیروان افزود: این عارضه عمدتا در زنان ۳۰ تا ۴۰ ساله بروز می‌کند و به منظور تشخیص نیازمند سونوگرافی است. اغلب این کیست‌ها فاقد علائم و بر این اساس مستلزم آزمایش‌های سالیانه و سونوگرافی از رحم و تخمدان است.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت مراجعه به‌هنگام تصریح کرد: "زمان" مراجعه به پزشک به ویژه با بروز درد در بیماران علامت‌دار بسیار حائز اهمیت بوده و گاه می‌تواند مانع از عمل جراحی شود.

پیروان عنوان کرد: بروز درد حاکی از بزرگ شدن کیست است و در صورت بی‌توجهی می‌تواند در شکم پاره شده و جراحی‌های اورژانسی بطلبد. بنابراین زنان در چکاپ‌های سالیانه این مولفه را هم مورد توجه قرار دهند و در صورت علائم بیماری به متخصص مراجعه کنند.

تاثیر قرص‌های ضدبارداری بر عارضه کیست تخمدان

این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: یکی از درمان‌های پیشنهادی برای معالجه کیست‌های وابسته به هورمون‌ها، مصرف قرص‌های ضدبارداری است. این قرص ترکیبی از هورمون استروژن (یک هورمون جنسی زنانه) و پروژسترون (که در چرخه تخمک‌گذاری طبیعی از جسم زرد ترشح و قطع آن موجب شروع قاعدگی است) بوده و با جلوگیری از تخمک‌گذاری مانع از بارداری می‌شود.

وی اضافه کرد: این قرص می‌تواند در دوران مصرف، هورمون‌های بدن را کنترل و در معالجه کیست‌ها (صرفا کیست‌های وابسته به هورمون) موثر باشد.

ضرورت پرهیز از مصرف خودسرانه قرص‌های ضدبارداری

پیروان تاکید کرد: گاه برخی از زنان با تشخیص ابتلاء به کیست تخمدان اقدام به خوددرمانی کرده و از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنند. مصرف خودسرانه این قرص‌های جلوگیری می‌تواند گاه عوارضی خطرناک به دنبال داشته و سبب لخته شدن خون، بسته شدن رگ‌ها و... شود. بنابراین جز با تجویز پزشک معالج مصرف نشود.

وی در ادامه در خصوص این پرسش که «آیا این عارضه بر باروری نیز اثرگذار خواهد بود» گفت: هر عنصری که بتواند سبب تغییر در آناتومی (ساختار) طبیعی بدن اعم از رحم، تخمدان و مناطق وابسته شود، می‌تواند بر باروری هم اثرگذار باشد. به عنوان مثال، کیست تخمدان در یک اندازه معین که بتواند مانع از تخمک گذاری شود، باروری را نیز دچار اختلال می‌کند.

وی افزود: بنابراین در صورت بروز هر عارضه در این زمینه باید مراجعه به مراکز درمان و معالجه مورد توجه زنان قرار بگیرد تا منجر به نازایی و... نشود.

به گفته پیروان، کیست تخمدان و سندرم تخمدان پُلی‌کیستیک جزو اختلالات شایع در زنان و عامل اصلی مراجعه این جمعیت به مطب‌های زنان و زایمان است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: قرص های ضدبارداری کیست تخمدان کیست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۸۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم

چند روزی است که ابتلای ترانه علیدوستی، بازیگر مشهور کشورمان به «سندرم DREES» که برای اکثر افراد شناخته شده نیست، خبر ساز شده است. دکتر سید مسعود داوودی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه بقیه الله به این بهانه درباره این بیماری و درمان آن می‌گوید: DREES یک بیماری حساسیتی تاخیری است که با تغییرات پوستی، تغییرات احشاء داخلی و تغییرات سلول های خونی خود را نشان می دهد، شایع ترین علت بروز این بیماری حساسیت های دارویی به داروهای ضد تشنج و آنتی بیوتیک‌ها هستند. واکنش های دارویی با تاخیر ٢ تا ٨ هفته ای اتفاق می افتد و علایم بالینی ناشی از آن با ضایعات پوستی کهیر مانند و یا شبیه آبله مرغان بروز کند. همچنین ممکن است درگیری مخاط دهان بروز می کند . اما از آن مهم تر، گرفتاری غدد لنفاوی به شکل گسترده ممکن است بروز کند و درگیری مخاط داخلی بدن نیز ممکن است با علایمی شبیه به هپاتیت حاد بروز کند. مهم ترین اقدام در درمان این بیماری قطع مصرف داروهای مشکوک و استفاده از کورتون‌های سیستمیک و یا سایر داروهای سرکوب سیستم ایمنی است. در موارد خفیف ببماری بهبود یابنده است. تشخیص زودرس بیماری در درمان آن بسیار موثر است./خبرآنلاین

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار
  • در چه سنی میزان باروری زنان به انتها می‌رسد؟
  • ۵ درصد جرایم رانندگی اشتباه ارسال می‌شود/ دو علت بروز خطا
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • هشدار برای پرهیز از مصرف قارچ در طبیعت
  • شوراها از نگاه بخشی و کوتاه مدت پرهیز کنند
  • اعزام شبانه اکیپ عملیاتی توزیع برق خوی برای تعمیر تیر شکسته و پیشگیری از بروز خاموشی 
  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟