Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@18:12:28 GMT

محمودآباد؛ شهری که در مجاورت خزر جا خوش کرد

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۵۰۳۲۰

محمودآباد؛ شهری که در مجاورت خزر جا خوش کرد

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، حرف برنامه‌ریزی برای تعطیلات که به میان می‌آید، همیشه سفر به شمال به ذهن انسان خطور می‌کند و نام محمودآباد باتوجه به زیبایی چشم‌نواز و تمام نشدنی بهترین گزینه است.

محمودآباد در مسیر جاده ساحلی مازندران برای تفریح، گردش و تماشای زیباترین مناظر و بناها است که به طور حتم محمودآباد تنوعی از زیبایی‌های طبیعی را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمودآباد شهری برای گردش و ساحل گردی است که باتوجه به زیبایی‌های بکر می‌تواند بهترین خاطرات سفر را برای گردشگران رقم بزند.

 

محمودآباد در مجاورت خزر، جای خوش کرده و عاشقان ساحل را به سوی خود می‌کشاند درواقع می‌توان گفت این شهر رویایی است که به واقعیت تبدیل شده است.

*تپه‌های باستانی سرخ‌رود

یکی از جذاب‌ترین مکان‌های دیدنی محمود‌آباد است که قدمت آن‌ها به ۲۰۰ سال پیش باز می‌گردد.

براساس اسناد باقی مانده از کتب تاریخی، قلعه‌ای به نام ماهانه سر روی آن وجود داشته است.

 

شکوه، زیبایی و عظمت تپه‌های قلاکتی آنقدر چشمگیر است که از آن با نام تخت جمشید مازندران یاد می‌شود.

*جنگل اهلم

هیچ چیز به اندازه گشت‌وگذار در جنگل و تنفس هوای تازه دلپذیر تیست؛ جنگل روستای اهلم یکی از بهترین جاهای دیدنی محمودآباد است که هر گردشگری را به خودش جذب می‌کند.

 

فضای رازآلود و حیرت‌آور جنگل اهلم برای یک ماجراجویی هیجان‌انگیز مناسب است و از همه مهم‌تر تنوعی از پوشش‌های گیاهی مانند درختان گردو، ممرز، بلوط، توسکا، افرا، نارون و سایر خاطره جذاب‌ترین سفر را برای همیشه در ذهن انسان ثبت می‌کند.

* تالاب سرخ‌رود

سفر  در فصل زمستان به تالاب سرخ‌رود و تماشای قوهای زیبای افراد را حیرت‌زده می‌کند.

زیبایی تصویر این تالاب بی‌نظیر در ماه‌های آذر و دی با وجود پرندگان مهاجر چند برابر می‌شود. یکی از پرندگانی که به تالاب سرخ‌رود مهاجرت می‌کند، تک درنا است که این پرنده از سمت روسیه و سیبری به تالاب سرخ‌رود مهاجرت می‌کند و دیدن آن برای هر گردشگری جذاب است و در یک کلام این تالاب،  مکانی دنج، زیبا و منحصربه‌فرد است.

*امام‌زاده قاسم (ع)

می‌توان گفت مکان‌های دیدنی محمودآباد تنها به طبیعت زیبای این منطقه محدود نمی‌شود، امامزاده قاسم (ع) از مشهورترین جاذبه‌های گردشگری این شهرستان است و تنها امامزاده‌ای در ایران است که بقعه مبارکه‌اش میان دو مدرسه قرار گرفته است.

 

امامزاده قاسم (ع) محمودآباد، مکان زیارتگاهی برای اهالی شهر و گردشگران این منطقه است.

* روستای لاویج

یکی از معروف‌ترین مکان‌های دیدنی محمودآباد به‌عنوان مقصدی جذاب و محبوب برای گردشگران این منطقه؛ لاویج است.

این روستا در دامنه رشته‌ کوه‌های البرز قرار دارد که مکانی مناسب برای طبیعت‌گردی و گشت‌وگذار در هوای تازه است.

 

چشمه‌های آب‌گرم لاویج بهترین مکان برای آرامش و درمان دردهای مفصلی هستند و هر ساله گردشگران زیادی به این چشمه می‌روند.

*پارک ملت

در میان جاهای دیدنی محمودآباد، پارک ملت جایگاه ویژه‌ای دارد؛ چراکه این پارک از جمله پارک‌های ساحلی منطقه است که علاوه‌بر استراحت و تفریح در آن، می‌توانید منظره زیبای دریا را هم تماشا کرد.

 

پارک ملت محمود‌آباد امکانات تفریحی و رفاهی مناسبی برای خانواده‌ها و کودکان ازجمله آلاچیق، رستوران، زمین بازی کودکان، سرویس بهداشتی و سایر را در دل خود جای داده است.

*پارک جنگلی تشبندان

پارک‌های جنگلی بهترین مکان برای تفریح و ماندن در طبیعت هستند و تشبندان نیز یکی از پارک‌های جنگلی و جاهای دیدنی محمودآباد است که مکانی جذاب و دیدنی برای گردشگران به شمار می‌رود.

 

این پارک مساحتی بیش از ۴۵ هزار متر مربع دارد و به چند بخش تقسیم می‌شود که از جمله بخش‌های پارک جنگلی تشبندان می‌توان از کیجاوزان، آقاشهر، قلعه جنگل بائوده و وزونره یاد کرد.

*ساحل شنی سرخ‌رود

قدم زدن در ساحل و حس کردن شن‌های نرم کنار دریا، تماشای موج‌ها و دیدن زیبایی‌های آن، همه و همه در ساحل زیبا و شنی سرخ‌رود امکان‌پذیر است که محبوبیت زیادی در میان گردشگران دارد.

 

این ساحل از یک طرف به دریا و از سمت دیگر به جنگل محدود می‌شود و منظره‌ای شگفت‌انگیز را به نمایش می‌گذارد.

 *جنگل بونده

روستای بونده یکی از روستاهای اهلمرستاق است که جز محبوب ترین جاهای دیدنی محمودآباد به شمار می‌رود.

 

جنگل زیبای بونده  با زیبایی‌های طبیعی پر شده است،  محبوبیت این جنگل تا جایی است که گردشگران زیادی از سراسر دنیا برای دیدن آن به محمود آباد سفر می‌کنند.

نبی‌الله اصغری رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان محمودآباد در گفت‌وگویی، اظهار کرد: شهرستان ساحلی محمودآباد با ۱۰۲هزار نفر جمعیت در مرکز استان قرار داشته و اولین و نزدیک‌ترین شهر ساحلی دسترس به پایتخت و محور هراز بوده و گذرگاه غرب و شرق استان است.

وی افزود:  آب و هوای بی‌نظیر، تنوع جانوری و پوشش گیاهی، مزارع چشم‌نواز برنج، رودخانه هراز، لکه‌های جنگلی و ۳۰ کیلومتر ساحل ماسه‌ای بیش از ۱۰۰ آب‌بندان، بازار سنتی و بازار ماهی ، تپه و محوطه های باستانی و تاریخی سقانفارهای قاجاری و مرکز آموزشی رفاهی نفت (ساختمان اکو) ۹ منطقه نمونه گردشگری ، ۸ پره ماهیگیری دریایی و قطب تولید گل و گیاه آپارتمانی و شاخه بریده و البته روحیه مهمان نوازی و خونگرمی مردمانش ، بخشی از ظرفیت‌های گردشگری شهرستان محمودآباد محسوب می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان محمودآباد بیان کرد: بدون تردید محمودآباد، شهرستانی توریستی بوده و تنها از طریق صنعت گردشگری می‌توان به توسعه پایدار برسد.

این مسوول با اشاره به اینکه گرچه کشاورزی و صنعت هم در محمودآباد وجود دارد اما اتفاقات تکاپوی که در شهر در جریان است به سمت گردشگری است، اضافه کرد: فضاهای متعدد ایجاد شده برای ارائه خدمات به گردشگران توسط مردم بومی گواه  این موضوع است؛ از خانه‌های استیجاری تا فروشگاه‌های بزرگ و کوچک خدماتی که درآمد آنها وابسته به ورود مسافر است.

اصغری ادامه داد: وجود یک‌هزار و ۷۰۰ تخت ثابت در واحدهای اقامتی دائمی و حدود ۲هزار نفر اقامت در خانه‌های مسافر دارای مجوز گردشگری و البته چند هزار نفر اقامت در خانه‌های استیجاری غیرمجاز و همچنین وجود نزدیک به ۱۰۰ واحد پذیرایی بین راهی و درون شهری نشان از گردشگری بودن شهرستان دارد.

وی با اعلام اینکه بزرگ‌ترین اتفاقی که شاید به‌عنوان ضعف می‌توان نام برد، ضریب پایین اقامت گردشگر در مقابل گذار و عبور گردشگر است، اظهار کرد: کمبود مراکز بزرگ و مدرن تفریحی سرگرمی مراکز تعطیلات و هتل‌های با کیفیت چهار و پنج ستاره و همچنین  استفاده نادرست از ساحل ، دریا و فضاهای جنگلی  باعث شده تنها درصدی کم از مسافران و گردشگران ورودی شهرستان اقامت شب داشته باشند و بیشتر به سمت غرب و شرق می‌روند؛ به‌طوری‌که در سال ۹۸ از تعداد حدود ۱۱میلیون نفر مسافر ورودی به شهر در طول سال تنها ۸۵۳ هزار نفر اسکان پیدا کردند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان محمودآباد یادآور شد: همچنین با وجود اینکه محمودآباد از معدود شهرستان‌های استان مازندران است که جمعیت روستایی آن بیش از جمعیت شهری آن بوده، اما ما هنوز نتوانستیم گردشگری روستایی مدیریت شده در روستاهای شهرستان داشته باشیم.

این مسوول بیان کرد:  بوم‌گردی استفاده از آب‌بندان‌ها و جنگل‌های واقع در روستاها و استفاده از گردشگری کشاورزی در روستاهای شهرستان هنوز شکل نگرفته و تمایل جامعه روستایی بیشتر به فروش خانه و زمین و همچنین اجاره ویلا به‌ویژه ویلا استخر دار به مسافران است.

اصغری با اعلام اینکه بدون شک ۷۰ درصد مسافران و گردشگران ورودی به شهرستان برای استفاده از دریا و ساحل وارد شهرستان می‌شوند، گفت: اما باید قبول کرد تاکنون هیچ برنامه مدون برای کرانه ساحل و دریا دیده نشده و بخاطر تعدد متولیان ساحل و دریا هنوز هیچ استفاده درستی از اقتصاد دریا در موضوع گردشگری دریایی صورت نگرفته است.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج
 

منبع: فارس

کلیدواژه: گردشگری شهرستان محمودآباد استان مازندران نوروز ۱۴۰۱ دیدنی های مازندران گردشگری شهرستان محمودآباد تالاب سرخ رود ترین مکان هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۰۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حالی که نام جزایر قناری از سوی رسانه‌های غربی به عنوان مکانی بی حاشیه و امن برای گردشگران تلقی می‌شود، اما تغییر الگو‌های بومی و سبک زندگی ساکنان این منطقه، منجر به نارضایتی شدید آنها از گردشگران شده است. آنها از یک سو گردشگری را مهم‌ترین منبع درآمد خود قلمداد می‌کنند، اما از سوی دیگر، فراگیر بودن حضور توریست‌ها را منافی اصول و سبک زندگی بومی و محلی خود می‌دانند. همین مسئله، مولد یک تعارض جدی در جزایر قناری بوده که منتج به وقوع اعتراضاتی در این منطقه شده است. اخیرا ده‌ها هزار نفر در جزایر قناری اسپانیا علیه طرح گردشگری گروهی «فراگیر» در مجمع‌الجزایر اقیانوس اطلس، راهپیمایی کردند.

معترضان، رشد کنترل نشده گردشگری را برای محیط زیست و ساکنانش مضر توصیف می‌کنند و خواهان محدودیت در تعداد گردشگران هستند. آنها تاکید می‌کنند که مخالف صنعت گردشگری نیستند که ۳۵ درصد از اقتصاد جزایر قناری را تشکیل می‌دهد.

در سال قبل میلادی، ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر از هفت جزیره اصلی این مجمع‌الجزایر دیدن کردند. آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که این میزان حدود شش برابر بیشتر از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری این جزایر است. بدیهی است که این نسبت ریاضی، می‌تواند از عمق فاجعه در جزایر قناری پرده بردارد! جایی که عملا این منطقه تبدیل به مکانی برای تلاقی نامتوازن خرده فرهنگ‌ها و در نتیجه، وقوع بحران‌های تبعی شده است.

صنعت گردشگری ۴۰ درصد از مشاغل این مجمع الجزایر را تشکیل می‌دهد. شهروندان انگلیس و آلمان، ازجمله کشور‌های اصلی هستند که گردشگرانشان به این جزایر سفر می‌کنند، اگرچه خود اسپانیا به‌عنوان سرزمین مادر هم مقصد محبوب آنهاست. در «سانتا کروز د تنریف»، پایتخت تنریف، بزرگترین جزیره، معترضان پلاکارد‌هایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «گردشگر، به سرزمینم احترام بگذار!» و «جزایر قناری محدودیت دارد.»

لیدیا مورالس، یک معترض به بی‌بی‌سی گفت: «مشکل اصلی این است که طرح گردشگری گروهی چندین دهه است که در حال نابودی جزیره و زندگی ساکنانش است. احساس می‌کنیم که ما رانده شده‌ایم، اولویت‌های ما در نظر گرفته نمی‌شوند.»

معترضین در این تجمع پیام‌های واضحی را به سیاستمدارانشان مخابره کردند. آنها قویا معتقدند که سیاستمداران به جای در نظر قرار دادن نیاز‌های ساکنین، بیشتر روی ساخت مجتمع‌های گردشگری و هتل‌ها «متمرکز» هستند. فراتر از آن، تظاهرکنندگان می‌گویند که آنها خواهان یک طرح پایدارند که تأثیرات زیست‌محیطی مانند کمبود آب در آب و هوای گرم را در نظر بگیرد و فشار کمتری بر هزینه‌ها و مسکن وارد کند. بر اساس گزارش موسسه ملی آمار در سال ۲۰۲۳، ۳۴ درصد از ساکنان جزایر قناری در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی قرار داشتند که بیشترین تعداد در اسپانیای پس از اندلس است. بنابراین، رمزگشایی از گستردگی تظاهرات اخیر و عصبانیت ساکنین جزایر قناری چندان دشوار نیست! آنها به درستی احساس می‌کنند قربانی سیاستگذاران حوزه گردشگری و مسئولین دولتی خود شده و نیاز‌های روزمره توریست‌ها بر نیاز‌های اساسی زندگی آنها در تصمیم سازی‌های کلان و خرد غلبه پیدا کرده است. هفته گذشته، فعالان در اعتراض به آنچه که رشد مخرب گردشگری در جزایر قناری می‌دانند، اعتصاب غذا را در تنریف آغاز کردند. معترضان خواهان توقف ساخت یک هتل و یک استراحتگاه ساحلی در جنوب جزیره هستند. آنها همچنین خواهان توقف تمام پروژه‌های توسعه گردشگری هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • بهترین سواحل سریلانکا که باید ببینید
  • ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران