Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-27@21:42:56 GMT

علت تحرکات دیپلماتیک جدید سران صهیونیست در منطقه

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۵۵۳۱۷

علت تحرکات دیپلماتیک جدید سران صهیونیست در منطقه

گروه بین الملل ایسکانیوز، پس از تحولات اخیر در منطقه (کوبیده شدن لانه جاسوسی موساد در اربیل و حملات سایبری فراگیر و ناشناس به درگاه‌های رسمی رژیم صهیونیستی) تحرکات دیپلماتیک سران این رژیم تشدید شده و به ایستگاه شرم‌الشیخ [در مصر] با حضور روسای دولت‌های مصر و امارات رسید.

صهیونیست‌ها که خویش را تنها دموکراسی منطقه می‌دانند حال خود را در کش‌وقوس ائتلاف‌سازی با حکام اقتدارگرا می‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 رویکرد دولت دموکرات جو بایدن و احساس سرخوردگی هیأت حاکمه آمریکا از کمپین فشار حداکثری و نهایتا ورود به روند چانه‌زنی وین برای احیای برجام، موجب برآشفتگی صهیونیست‌ها شده است. 

عقب نشستن آمریکا در تقویت تعهدات امنیتی خود به امارات و سعودی نیز به گونه‌ای دیگر این دو بازیگر برافروخته ساخته است. در این گیر و دار، ترکیه و اردوغان نیز در تلاشند از تحولات منطقه جا نمانند و سیاست‌های متناقض خود در سوریه، قفقاز، اوکراین، حمایت از اخوانی‌ها و... را به نحوی رفع و رجوع کنند تا شوک‌های اقتصادی در داخل را از سر بگذرانند. دورهمی‌های این ترکیب نامتجانس، بیش از آن که بر اساس اهداف روشن باشد، به دلیل نارضایتی از سیاست منطقه‌ای آمریکاست.

 آنچه موجب تعجب کارشناسان از رویکرد حاکمان اقتدارگرای مصر و ترکیه و امارات و سعودی هست، ناظر بر سیاستی است که آنها را به مهره‌های هژمونی‌طلبی و برگ‌بازی رژیم اشغالگر قدس مبدل می‌سازد؛ رژیمی که با چالش‌ها و بحران‌های ریز و درشت برای بقای خود مواجه است، نه می‌تواند و نه می‌خواهد که از داشته‌های خود برای دوستانِ جدیدِ امتحان پس‌نداده‌اش هزینه کند مگر اینکه حق اشتراک سنگینی را برای ایجاد پوشش چتر امنیتی در قبال آنان دریافت کند.

 از هم‌اکنون می‌توان انتظار داشت که یک ستاد انتخاباتی در غرب آسیا با مرکزیت رژیم صهیونیستی برای انتخابات میان دوره‌ای کنگره ۲۰۲۲ و ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴  آمریکا به منظور روی کار آمدن مهره‌های  متفاوت در هیات حاکمه آمریکا و یا تغییر ریل دولت فعلی تشکیل شود. در این راستا نقش روسای سازمان‌ موساد، اطلاعات نظامی و دستگاه‌های امنیتی رژیم صهیونیستی با هدف یکدست‌سازی کلوپ شرارت در منطقه و به خط کردن آنان پشت سر خود اهمیت ویژه‌ای خواهد داشت.

 تا هنگامی که جامعه اطلاعاتی کشورمان با حداکثر هوشیاری و توان محور مقاومت حاضر است، صهیونیست‌ها قادر به وارد آوردن خسارات عمده به این جبهه نخواهند بود لیکن این رژیم غدار و مکار - که مترصد اغفال بازوان اطلاعاتی و امنیتی محور مقاومت است - زمانی که مشاهده می‌کند از طریق مواجهه مستقیم طرفی نمی‌بندد؛ به راه‌های دیگری متوسل خواهد شد تا در زمان مناسب ضربه غافلگیرانه خود را وارد نماید. 

در این چارچوب جریان نفوذ و نئومنافقین ماموریت دارند برای اسرائیلی‌ها زمان بخرند تا آنان بتوانند پازل هژمون‌سازی خود را تکمیل نمایند.  شیوه کارساز جهت بر هم زدن تعادل امنیتی صهیونیست‌ها، وابسته به انهدام و تصفیه مراکز و افراد جریان نفوذ خواهد بود.

*کارشناس مسائل بین الملل

منبع: فارس

کد خبر: 1134614 برچسب‌ها رژیم صهیونیستی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی رژیم صهیونیستی صهیونیست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۵۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

دکترین هسته‌ای ایران کاملاً روشن و شفاف بوده اما از همه ظرفیت‌های موجود در حوزه هسته‌ای به‌منظور دستیابی به فنّاوری‌های روز نیز استفاده خواهد کرد.

ارسال چند پیام از سوی آمریکایی‌ها و سپس تکذیب آن حکایت از سردرگمی کاخ سفید در تحلیل وقایع منطقه پس از عملیات درخشان وعده صادق دارد. پیش‌ازاین نشریه انگلیسی آی در گزارشی نوشته بود که و بایدن همه گزینه‌ها را «روی میز» نگه می‌دارد و در نظر دارد تا توافق برای جلوگیری ایران از تولید سلاح‌های هسته‌ای به‌عنوان بخشی از تلاش‌های دیپلماتیک گسترده‌تر برای جلوگیری از جنگ همه‌جانبه در خاورمیانه را احیا کند.

این نشریه انگلیسی که به محافل دیپلماتیک در لندن نزدیک است در ادامه با اشاره به موضوع احیای برجام نوشته است که کاخ سفید در حال بررسی توافق هسته‌ای جدید با ایران درازای لغو برخی تحریم‌های اقتصادی علیه تهران است تا از یک جنگ تمام‌عیار در منطقه جلوگیری کند، یک دیدگاه در داخل دولت این است که رئیس‌جمهور فرصتی را برای آغاز مذاکرات دیپلماتیک برای احیای مجدد توافق هسته‌ای ایران می‌بیند.

پس از انتشار این گزارش روزنامه کویتی الجریده که مدعی انتشار اخبار محرمانه در منطقه است در خبری قابل‌توجه نوشت که ممکن است در آینده‌ای نه‌چندان دور مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا درباره برجام نیز آغاز شود!

البته این اخبار دو روز پس از انتشار از جانب یک مقام سیاسی در آمریکا تکذیب شده است، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جریان کنفرانس خبری و در پاسخ به پرسشی در خصوص این دست گزارش‌ها اعلام کرد که در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران ابراز نظر نکرده اما می‌بایست گفت آمریکا در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیست.

برای مهار ایران با آن‌ها گفتگو کن!

برخی آگاهان سیاسی اعتقاد دارند که انتشار این دست اخبار از سوی محافل خبری نزدیک به آمریکایی‌ها و تکذیب آن در تریبون‌های رسمی نشانه میل بایدن به تشویق تهران به آغاز مذاکراتی است که با دادن مشوق‌هایی ایران را در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا مهار کند. به‌عبارتی‌دیگر آمریکایی‌ها پس از مشاهده ضرب دست ایران در عملیات وعده صادق به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش فشار بر ایران کارکرد خود را ازدست‌داده و تنها گزینه فعال روی میز گفتگو است.

این گزاره شواهد قابل‌توجهی دارد؛ باوجودآنکه طرف آمریکایی باز کردن میز مذاکره با ایران را تکذیب کرده اما مدتی قبل متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش که آیا بایدن در حال بررسی مذاکرات دیپلماتیک برای احیای مجدد توافق هسته‌ای با ایران است یا خیر؟ اعلام کرد که دولت بایدن بر این باور است که یک مسیر دیپلماتیک بهترین راه روبه‌جلو است.

البته آمریکایی‌ها برای باز کردن کریدور گفتگو با ایران از یک سیاست پیچیده و ترکیبی استفاده کرده و مسیر ابهام را پیش می‌برند، کاخ سفید هفته قبل معافیت‌های تحریمی را که به ایران اجازه می‌داد در پروژه‌های هسته‌ای با طرف‌های بین‌المللی همکاری کند را تمدید نکرده اما در اقدامی متقابل در باغ سبز مذاکره را نیز باز گذاشته است، این تاکتیک نشان می‌دهد که سیاست آمریکا در قبال ایران افزایش فشار با راهنما زدن به‌سوی مذاکره است!

درحالی‌که آمریکا با عدم تمدید معافیت‌های هسته‌ای مرگ برجام را تائید کرده اما در آن‌سو در حال دادن تنفس مصنوعی بی‌نتیجه به آن است، این سیاست به معنای تمایل آمریکا به دادن مشوق جدید به ایران نیست بلکه ایجاد اتمسفری است که با تمسک به آن راهبردهای جدید بازدارندگی از جانب ایران را مهار کند.

شورای آتلانتیک در گزارشی درباره اهمیت مهار ایران با کمک سیگنال‌های برجامی نوشته است:

تنش چشمگیر بین ایران و رژیم صهیونیستی در هفته‌های اخیر پتانسیل بالایی برای اشتباه محاسباتی در فقدان کانال‌های ارتباطی مستقیم را نشان می‌دهد. اگر ایران تصمیم بگیرد وضعیت خود را به‌عنوان یک کشور دارای آستانه هسته‌ای کنار بگذارد و سیاست خود را به سمت دستیابی به سلاح هسته‌ای بچرخاند، این خطر حتی جدی‌تر خواهد شد. علیرغم پیام‌های گسترده‌ای که در روزهای قبل از حمله به تهران ارسال شد و از آن خواست از پاسخ مستقیم علیه اسرائیل خودداری کند، ایران تصمیم گرفت سیاست مهار خود را کنار بگذارد. ایران در این مرحله به دنبال احیای بازدارندگی خود علیه اسرائیل حتی به قیمت تشدید تنش نظامی احتمالی بود.

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

تغییر در دکترین هسته‌ای ایران یکی از گزاره‌های جدید غربی‌ها برای افزایش فشارهایی است که ایران را به سوی کانال‌هایی هدایت می‌کند که خروجی آن طرح مهار است.

یکی از مهم‌ترین بازیگران در این طراحی مدیرکل آژانس است؛ رافائل گروسی در مصاحبه‌ای با دویچه وله، ضمن این ادعا که ایران نه ماه‌ها بلکه چند هفته با داشتن اورانیوم کافی برای تولید یک بمب اتمی فاصله دارد، اما این به آن معنا نیست که ایران در آن فاصله زمانی سلاح هسته‌ای دارد یا خواهد داشت.

البته گروسی گفته است که نمی‌توان نتیجه مستقیم گرفت که ایران اکنون سلاح اتمی دارد. به‌رغم همکاری‌های ایران با آژانس، گروسی در این مصاحبه همچنین مدعی شد آژانس سطح دسترسی لازم در ایران را ندارد و به همین دلیل سؤالات زیادی مطرح است!

مدیرکل آژانس بار دیگر درباره مواردی سخن گفته که به تعبیرش «مسائل باقیمانده» نام داشته و اعلام کرده است که برای حل این موارد تمایل به سفر به ایران را دارد. به نظر می‌رسد که مدیرکل آژانس بابیان ادعاهای پرونده‌های مفتوح در سطح یک کاتالیزور برای اعمال فشار به تهران عمل می‌کند.

واقعیت آن است که در حال حاضر اقدامات آژانس چیزی بیشتر از یک مزاحمت سیاسی نبوده و ثابت‌شده است که قرار نیست قدمی در جهت حل سه موضوع فنی یعنی «حل‌وفصل موضوعات پادمانی»، «ارائه تضمین‌های ذاتی و اعتباری»، «لزوم رفع تحریم‌های بازدارنده» بردارد، ازاین‌رو در شرایط فعلی سفر گروسی به تهران بی‌معنا بوده و تا زمانی که در نقش مزاحم فعال قرار دارد گفتگوی او با مقامات ایرانی عبور از خطوط قرمز هسته‌ای محسوب می‌شود.

واقعیت آن است که دکترین هسته‌ای ایران کاملاً روشن و شفاف بوده اما از همه ظرفیت‌های موجود در حوزه هسته‌ای به‌منظور دستیابی به فنّاوری‌های روز نیز استفاده خواهد کرد، همچنین اظهارنظرهای شخصی باعث تغییر در خطوط کلی نظام نیز نخواهد شد.

همچنین باید به این نکته اشاره کرد که سیاست افزایش فشار و ارائه مشوق برای خروج ایران از مدار یک تاکتیک نخ‌نما شده است و اراده ایران در کنشگری فرا منطقه‌ای با این دست اظهارات ضد ایرانی همراه با سیگنال‌های مبهم دچار خلل نخواهد شد، عملیات موشکی اخیر سپاه پاسداران نشان داد دشمنان نه قادر به درک ابعاد گوناگون صبر استراتژیک ایران هستند و نه شناختی نسبت به قواعد نهان بازدارندگی در منطقه دارند!

 

این مطلب نخستین بار در سایت مشرق منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • استعفاهای سریالی سران نظامی صهیونیست/کابوس «وعده صادق» ادامه دارد
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران
  • مقام صهیونیست: اگر نتانیاهو نبود ظرف چند روز به توافق می‌رسیدیم
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه،دست ایران
  • حمله‌های جنگنده‌های صهیونیست، غزه را به لرزه درآورد
  • «وعده صادق» و تثبیت جایگاه ویژه ایران در نظام امنیتی غرب آسیا
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • نسل کشی صهیونیست ها همه جامعه فلسطین در غزه را هدف قرار داده است
  • امیرعبداللهیان: برخورد نیروهای امنیتی آمریکا با دانشجویان معترض نسل‌کشی صهیونیست‌ها نگران کننده است
  • یورش ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه‌های مختلف کرانه باختری