Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@07:21:24 GMT

سرما به ۴۵ درصد زراعت ارسنجان خسارت زده است

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۵۹۴۳۵

سرما به ۴۵ درصد زراعت ارسنجان خسارت زده است

ایسنا/فارس مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان از بروز خسارت ۳۵ تا ۴۵ درصدی سرمازدگی محصولات زراعی این شهرستان خبر داد. 

سید ناصر حسینی خرمی یکشنبه ۷ فروردین در گفت‌وگو با خبرنگاران بیان کرد: در سال زراعی جاری قریب به ۱۲ هزار هکتار از اراضی این شهرستان به کشت محصولات زراعی( گندم آبی، جو آبی و جو دیم) اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: کاهش شدید دما در ۲۶ اسفندماه ۱۴۰۰ منجر به خسارت سرمازدگی ۳۵درصدی گندم آبی، خسارت ۴۰درصدی جو آبی و خسارت ۴۵ درصدی جو دیم شد که در مجموع قریب به ۲۰۰میلیارد تومان خسارت شامل هزینه‌های تولید و کاهش عملکرد بهمراه داشت. 

مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان تاثیر انجام آبیاری قبل از بروز محسوس کاهش دما را در کاهش خسارت سرمازدگی بسیار مطلوب ارزیابی کرد و افزود: با توجه به اینکه خسارت در مرحله رشد رویشی اتفاق افتاده است، تغذیه کودی مناسب با استفاده از کودهای نیتراته و ازته بهمراه کودهای ریزمغذی روی و منگنز در جبران خسارت‌های وارده  موثر است.

حسینی خرمی بیان اینکه در سال زراعی جدید بیش از ۲۰ درصد محصولات کشاورزی شهرستان با تلاش کارشناسان بیمه زیر پوشش بیمه قرار گرفته است، افزود: به دلیل تغییرات اقلیمی و احتمال وقوع مخاطرات متعدد از جمله سرمازدگی، لازم است سایر بهره‌برداران نیز نسبت به این امر کوشا باشند تا زیان ناشی از آن را کاهش داده و از مزایای بیمه محصولات برخوردار شوند.

او میزان خسارت خشکسالی ناشی از کاهش بارندگی و نزولات جوی در گندم آبی، جو آبی و جو دیم را بترتیب ۱۵درصد، ۲۵ درصد و ۵۵ درصد برآورد و خاطر نشان کرد: کشاورزانی که محصولات زراعی خود را بیمه کرده‌اند، می‌توانند برای تکمیل فرم خسارت محصولات زراعی به نمایندگی بیمه کشاورزی شهرستان مراجعه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها ارسنجان خسارت سرمازدگی محصولات زراعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۹۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت

صادرات انواع محصولات کشاورزی تا پایان سال گذشته از ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت.

به گزارش ایسنا، حامد نجفی علمدارلو - قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

وی افزود: براساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، گفت: تامین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگام زنجیره تامین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تامین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جلسه ستاد برداشت سال زراعی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ برگزار شد
  • سیل به کشاورزی بشرویه ۱۸۵ میلیارد خسارت زد
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزی خراسان جنوبی
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر