Web Analytics Made Easy - Statcounter

یگان‌های پیاده در نیرو‌های مسلح یکی از مهم‌ترین ارکان این ارتش‌های جهان هستند. این نیرو‌ها باید در میدان‌های مختلف نبرد به تجهیزات و تسلیحات متناسب مجهز شوند تا بتوانند با دشمن به خوبی مقابله کنند. این تسلیحات و تجهیزات را باید یک زنجیره به هم پیوسته دانست که نبود هر کدام این زنجیره را ناقص می‌کند.

نوع تجهیزات و تسلیحات به کار گرفته شده توسط یگان‌های پیاده در حفظ جان و تامین امنیت آن‌ها تاثیر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان کارایی و انعطاف پذیری از دیگر مولفه‌های آن‌هاست. به همین دلیل هم طراحان و سازندگان تسلیحات همواره به دنبال طراحی بهترین سلاح‌ها با توجه به این مولفه‌ها هستند.

مرز‌ها یکی از مناطقی هستند که یگان‌های پیاده ماموریت تامین امنیت آن‌ها را برعهده دارند. مرز‌های کشورمان ایران نیز همانند سایر کشور‌ها نیاز به مراقبت دارند. به علت وجود اشرار و ضد انقلاب در برخی از مرز‌های کشورمان باید یگان‌های نیرو‌های مسلح به تجهیزات ویژه‌ای مجهز شوند. نارنجک‌ها و نارنجک انداز‌ها یکی از این تجهیزات هستند.  

هنگامی که یگان‌های پیاده به نارنجک‌انداز‌ها مجهز شوند، آن‌ها می‌توانند خودروهای پرتعداد و پرسرعت اشرار را منهدم کنند. البته نارنجک‌انداز‌ها فقط در مقابله با اشرار کاربرد ندارند و در سایر نبرد‌ها می‌توانند قوای زرهی دشمن را منهدم کنند.

بهتر است در ابتدا تعریف تخصصی از این سلاح را بدانیم.

نارنجک‌انداز چیست و چه کاربردی دارد؟

نارنجک‌اندازها از انواع سلاح‌های گرم هستند که مکانیزم عملکرد آن‌ها این گونه است که با استفاده از فشار گاز باروت یک نارنجک را با سرعت و دقت بیشتر و در فاصله‌های دورتر از آنچه یک سرباز می‌تواند آن را با دست پرتاب کند، شلیک می‌کنند.

آن‌ها به عنوان یک سلاح سبک وزن می توانند با ایجاد حجم بالای آتش دشمن را به عقب رانده و تجهیزات آن را کاملا نابود کنند. 

نارنجک‌اندازها در دو شکل ساخته شده و استفاده می‌شوند؛ اول به عنوان یک سلاح مستقل برای شلیک نارنجک و دوم نیز به عنوان یک بخش متصل‌شونده زیر لوله تفنگ‌ها.

نارنجک‌انداز کاوه

صنایع دفاعی ایران؛ سازنده نارنجک‌اندازهای مدرن

صنایع دفاعی کشورمان همچون سایر تجهیزات و تسلیحات در طراحی و ساخت نارنجک‌اندازهای بومی نیز وارد شده‌اند. وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح توانسته انواع مختلف این سلاح را تولید و به سازمان رزم نیروهای مسلح الحاق کند. 

کاوه و نصیر دو نمونه از نارنجک‌اندازهای بومی هستند که در رزمایش‌های مختلف نیز آزمایش و کارایی خود را هم نشان داده‌اند. در ادامه با این تسلیحات آشنا می‌شویم.

کاوه؛ نابودگر سنگرها و استحکامات دشمن

این نارنجک‌انداز ساخت صنایع شهید کاوه وزارت دفاع، اولین‌بار ۲۵ مهر ۹۴ در رزمایش محرم نیروی زمینی ارتش رونمایی شد. این نارنجک‌انداز ۳۰ میلی‌متری قادر است اهداف مورد نظر را تا برد حدودا ۲ کیلومتری هدف قرار دهد.

خشاب حلزونی کاوه  ۳۰ کیلوگرمی (بدون پایه ۱۸) ظرفیت حمل ۳۰ نارنجک ۳۰ میلی‌متری را داراست. توانایی شلیک آن نیز در هر دقیقه ۳۵۰ تا ۴۰۰ گلوله اعلام شده که می‌تواند با استفاده از نارنجک‌های شدید الانفجار اهدافش را منهدم کند.

ابعادش نیز ۸۴۰*۱۱۶۵*۴۹۰ اعلام شده که با این ابعاد می‌تواند در نقاط بسیاری به کار گرفته شود.

نارنجک‌های ۳۰ میلی‌متری کاوه

یکی از ویژگی‌های این سلاح را باید امکان نصب دوربین برای دقت بیشتر در هنگام شلیک دانست. دوربین مذکور قابلیت تنظیم ۴۵ درجه در اطراف و ۷۵ درجه در ارتفاع را دارد. البته دوربین‌های حرارتی ساخت داخل نیز می‌توانند بر روی آن نصب شود.

نمونه اتوماتیک نارنجک‌انداز کاوه مورد استفاده نیروی دریایی ارتش

نارنجک‌انداز کاوه با امکان نصب بر روی خودرو، قایق و بالگرد و همچنین حمل توسط یگان‌های پیاده را دارد. ماموریت آن درگیری و مقابله با تجمعات دشمن، نفربر‌های زرهی و سامانه‌های بالگردی اعلام شده است.

نیروی دریایی ارتش علاوه بر نیروی زمینی ارتش از دیگر کاربران این سلاح تاکتیکی به شمار می‌رود.

نصیر؛ دست بلند نیروهای مسلح برای انهدام مقرهای حساس دشمن

نصیر دیگر نارنجک‌انداز بومی ساخت صنایع دفاعی کشورمان با کالیبر ۴۰ میلی‌متری است. قدرت نواخت تیر این سلاح در هر دقیقه ۲۵۰ تا ۳۰۰ اعلام شده. نصیر ۴۴ کیلوگرمی با تجهیز به یک نوار‌های ۳۰ تایی نارنجک قادر است اهداف مورد نظر را تا برد ۲.۲ کیلومتری (۲۲۰۰ متری) منهدم کند.  

نصیر این قابلیت را هم دارد تا با نصب بر روی سه پایه در جبهه‌های نبرد نقش ایفا کند. البته این امکان وجود دارد تا این سلاح کاربردی و تاکتیکی بر روی خودرو‌ها، شناور‌های دریایی و بالگرد‌ها نیز نصب و عملیاتی شود.

محققان دفاعی کشورمان پس از طراحی و تولید نارنجک‌انداز نصیر این سلاح را بهینه سازی نیز کرده اند. نصب نصیر بر روی سکوی مراقبتی سداد ۴۰۲ و تلفیق با سکوی هوشمند راصد دو اقدام مهم آن‌هاست.

نارنجک انداز نصیر نصب‌شده بر روی سداد ۴۰۲

سکوی مراقبتی سداد ۴۰۲ قابلیت اتصال به نصیر را داراست و به دوربین‌های حرارتی، دید در روز و مسافت سنج لیزری مجهز شده. هدف از نصب نصیر بر روی این سامانه؛ امکان کنترل از راه دور، دقت در هدف‌گیری و  افزایش کارایی این سلاح در تاریکی شب و هوای نامساعد اعلام شده است.  

نارنجک‌انداز نصیر بر روی سامانه راصد

تلفیق سامانه سلاح نصیر با سکوی هوشمند راصد دیگر اقدام مهم صنایع دفاعی برای افزایش بهره‌وری این سلاح است. این سکوی هوشمند کنترل از راه دور قابلیت‌هایی نظیر آشکارسازی، تشخیص، ردیابی، شلیک و تصحیح خطای اصابت به هدف را دارد.

چرا باید به سوی استفاده از نارنجک اندازهای هوشمند در مرزها رفت؟

هوشمندسازی تسلیحات و تجهیزات دفاعی به عنوان یکی از جدیدترین فناوری‌های روز دنیا مطرح است. با توجه به دستیابی ایران به این فناوری و تلفیق آن با تسلیحات متفاوت ضروری به نظر می‌رسد که یگان‌های مرزی به این تسلیحات هوشمند مجهز شوند. چراکه با این کار علاوه بر افزایش امنیت مرزی می‌توان از جان یگان‌های پیاده مستقر در مرز‌ها نیز حفاظت کرد.  

اگر نارنجک انداز‌های هوشمند در یگان‌های مرزی نصب شوند آنگاه بدون تلفات انسانی امکان حفاظت از مرز‌ها برای نیرو‌های مسلح کشورمان فراهم خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تجهیزات نظامی نیروهای مسلح نارنجک انداز صنایع دفاعی ارتش جمهوری اسلامی ایران سپاه پاسداران نارنجک اندازهای نارنجک انداز ها یگان های پیاده صنایع دفاعی عنوان یک میلی متری اعلام شده مجهز شوند نیرو ها مرز ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۲۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه یکسری فاکتورهای مثبت و منفی در بازار سرمایه وجود دارد که در میزان سرمایه گذاری مردم نقش دارد، یادآور شد: احتمالا در روزهای آینده شاهد رشد آرام سهام در بورس هستیم اما جنس این رشد از نوع رشد در سال ۹۹ نیست.

به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر فعالیت بازار سرمایه با فراز و نشیب همراه است و رشد آن روزی مثبت و روز دیگر منفی است، پیام الیاس کردی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با ایسنا درباره اثر برخی اخبار همچون اصلاحی برخی مواد قانون مالیات بر عایدی سرمایه معتقد است، نه تنها بورس بلکه بازارهای دیگر از جمله ارز، سکه و طلا هم بعد از اعلام تصویب این مصوبه واکنش قابل توجهی نداشتند.
وی با اشاره به اینکه مالیات بر عایدی سرمایه  موضوع جدید و مربوط به امروز نیست، افزود: این موضوع در دوره قبل مجلس شورای اسلامی برای اولین بار مطرح شد و اکنون هم به طور کامل تصویب نشده و تصویب نهایی آن مدت زمان طولانی طول می کشد. 
 این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: سال گذشته هم پس از اعلام مصوبه مواد خام پتروشیمی، شاهد ریزش سود سهام در بورس بودیم، اما این مصوبه به تنهایی عامل ریزش سود نبود، عهدی که دولت بسته بود و زیر عهدش زد باعث شد، اعتماد سرمایه گذار از بین برود.
به گفته الیاس کردی، چنین اخباری هم آسیب می زند و هم تبعاتی دارد که آن تبعات آسیب زا هستند.
وی با اشاره به اینکه یکسری فاکتورهای مثبت و منفی در بازار سرمایه وجود دارد که در میزان سرمایه گذاری مردم نقش دارد، یادآور شد: افزایش روند کلی نرخ دلار، بالا بودن نرخ بهره که آسیب زا بوده و انتشار اوراق بالای ۲۰ درصد بوده در کنار قوانینی که در آینده تصویب می‌شود و مشخص نیست که برای سرمایه گذار مثبت است یا منفی، از جمله فاکتورهای مختلفی است که در این عرصه وجود دارد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه با این شرایط در روزهای آینده شاهد رشد آرام سهام در بورس هستیم، اما جنس این رشد از نوع رشد در سال ۹۹ نیست، اضافه کرد: با وجود فاکتورهای اعلام شده، ارزیابی ام این است که چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کدام بازیکنان استقلال به نبرد تبریز نمی‌رسند؟
  • ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • (ویدئو) روسیه خودرو‌های زرهی غنیمت گرفته از ۱۲ کشور را به نمایش گذاشت
  • انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه
  • تصاویری از لحظه انهدام خودروهای زرهی تروریست‌ها در سوریه
  • تصاویری از لحظه انهدام خودروهای زرهی تروریست‌ها در سوریه | ویدئو
  • (تصاویر) M۱۰ Booker؛ جدیدترین زره پوش ارتش ایالات متحده
  • وضعیت میدان جنگ در اوکراین بدتر می‌شود
  • اوکراین تانک‌های آبرامرز آمریکا را از میدان جنگ خارج می‌کند