Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاربران اینترنتی به صورت روزانه و پیاپی در حال جست و جوی مفاهیم و عبارت های متفاوتی در موتورهای جست و جوگر به ویژه گوگل هستند که رصد و ارزیابی پرتکرارترین و نیز مهم ترین این مفاهیم، قابل تأمل است. به ویژه از این بابت که می تواند به ابزاری برای رصد دغدغه های مردمی از سوی مسولین و تلاش برای رفع و رجوع این مسائل باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، در آبان 1400 همانند سایر ماه های سال فضای مجازی و به صورت مشخص اینترنت به بستری برای داغ شدن بسیاری از مفاهیم و عبارت های مهم و پرتکرار تبدیل شد که در این بسته به برخی از این موارد اشاره می شود.

در بازه زمانی مورد اشاره مفاهیم و عبارت هایی چون « گواهی سابقه سکونت»، «محقق اردبیلی و مقدس اردبیلی»، «استاندار آذربایجان شرقی»، « میلاد پیامبر (ص)»، « حمله سایبری به پمپ بنزین ها»، « سجاد رزمجو»،  و... از مهم‌ترین موضوعاتی بود که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آن‌ها بودند.

محقق اردبیلی و مقدس اردبیلی

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در آبان ماه سال گذشته و در سفری که به استان اردبیل داشت، از محقق اردبیلی و مقدس اردبیلی به عنوان دو عالم فرهیخته این استان یاد کرد و حال اینکه به نظر بسیاری از متخصصان و کارشناسان و نیز مستندات این دو نام به یک فرد خاص اختصاص داشت.

اگرچه برخی علمای استان تلاش کردند تا با اثبات اینکه دو شخصیت متفاوت با این دو نام در تاریخ اردبیل وجود دارد، موضوع را ختم به خیر کنند، اما حواشی این موضوع ادامه پیدا کرد و برای مدتی فضای مجازی را تحت تأثیر قرار داد.

در ابن رابطه به طور مشخص امام جمعه اردبیل تأکید داشت که واقعاً محقق و مقدس اردبیلی دو شخصیت متفاوت هستند ولی افرادی مثل رحمت الله بیگدلی (سیاسی اصلاح طلب) تأکید که این دو عنوان به یک فرد تعلق دارد و رئیس جمهور اشتباه کرده است. 

گفتنی است، احمد بن محمد اردبیلی نجفی، معروف به مقدس اردبیلی یا محقق اردبیلی، عالم و فقیه شیعه امامیه در قرن دهم هجری است. او در محلهٔ نیار شهر اردبیل به دنیا آمد و از شاگردان جلال‌الدین دوانی بود.

مقدس اردبیلی فراگیری علوم دینی را از دوران کودکی آغاز کرد و پس از گذراندن دروس مقدماتی، به نجف رفت و علوم نقلی و فقه را از سید علی صائغ فرا گرفت. پس از مدتی، به شیراز مهاجرت کرد و نزد جمال‌الدین محمود به تحصیل علوم عقلی مشغول شد. وی در زهد و تقوا به درجه‌ای رسید که به «مقدس» شهرت یافت و در تحقیق و ژرف‌نگری علمی به اندازه‌ای تبحر داشت که به «محقق» معروف شد.

استاندار آذربایجان شرقی

در جلسه معارفه استاندار آذربایجان شرقی یکی از شهروندان تبریزی که گویا با استاندار فعلی خصومت شخصی داشت، به سرعت خود را به جایگاه سخنرانی رساند و با دست محکم به گردن استاندار ضربه سنگینی وارد کرد.

انتشار فیلم این صحنه در فضای مجازی واکنش های فراوانی را به همراه داشت و برای مدتی به تیتر یک بسیاری از رسانه ها و شبکه های مجازی تبدیل شد.

بر اساس جزئیات اعلامی صبح روز یکم آبان ماه یکی از شهروندان با حضور بر روی سن به سمت تریبون رفت و به گوش استاندار که در حال سخنرانی بود سیلی محکمی زد؛ با این حال رضوی خرم، با آرامش و متانت و بدون هیچ‌گونه واکنشی، به سخنرانی ادامه داد که این گذشت محترمانه وی، با ذکر صلوات و شعارهای حضار در حمایت از رضوی خرم همراه شد و شهروند مذکور به بیرون از سالن هدایت شد.

استاندار آذربایجان شرقی، در پایان سخنرانی معارفه خود، با بیان اینکه نامبرده را بخشیده، گفته که بنده چهره ایشان را به خاطر ندارم و ممکن است چند سال قبل در جایی ایشان را دیده باشم با این حال، از این رفتار وی گذشت کردم و از وی شکایتی ندارم.

همچنین پس از پایان مراسم، تعدادی از خانواده‌های شهدا و جانبازان حاضر در مراسم، با مراجعه به رضوی خرم، از متانت و ادب وی در برخورد با فرد سیلی‌زننده تقدیر کردند.

میلاد پیامبر (ص)

قرارگیری میلاد حضرت رسول (ص) در ماه آبان سال گذشته و روایت هایی که در مورد تاریخ دقیق این روز مبارک وجود دارد و نیز پرداخت های رسانه ای به این روز سبب شد تا اوایل آبان ماه سال گذشته بخش قابل توجهی از توجه کاربران فضای مجازی به میلاد حضرت رسول (ص) معطوف شود.

گفتنی است میلاد پیامبر یا عید مولود، سالروز ولادت پیامبر اسلام، محمد بن عبدالله است و یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است. اگرچه تاریخ دقیق ولادت پیامبر اسلام ص مشخص نیست، اهل سنت این جشن را در ۱۲ ربیع‌الاول برگزار می‌کنند و شیعیان ۱۷ ربیع‌الاول را جشن می‌گیرند. اکثر مسلمانان و دولت‌های اسلامی این روز را جشن می‌گیرند و به خاطر تولد او به شادمانی می‌پردازند، خیابان‌ها را آذین می‌بندند و صدقات و خیرات می‌نمایند. در مساجد نیز مجالسی برگزار می‌کنند و اشعاری به نام مولودی در مدح پیامبر اسلام می‌خوانند، سیره او را بیان می‌دارند و با شیرینی‌جات از مردم پذیرایی می‌نمایند.

بیشتر بخوانید

جشن شب میلاد پیامبر(ص) حمله سایبری به پمپ بنزین ها

حمله سایبری به پمپ بنزین های کشور در آبان ماه سال گذشته موضوع مهم و عجیبی بود که البته تنها بحث داغ فضای مجازی نبود و در عالم واقع نیز گرفتاری های فراوانی را برای مردم به ویژه رانندگان ایجاد کرد.

حمله سایبری آبان ۱۴۰۰ یا حمله سایبری به جایگاه‌های پمپ‌بنزین در ایران در ۴ آبان ۱۴۰۰ سبب بروز اختلالات جدی در روند سوخت‌گیری در سراسر کشور شد. این حمله سایبری سبب شد تا خرید بنزین با نرخ دولتی، موسوم به بنزین سهمیه‌ای، از مدار خارج شود و سوخت‌گیری فقط با نرخ آزاد فقط در برخی از پمپ‌بنزین‌ها ممکن باشد.

در ساعات اولیه شروع رویداد، تنها ۳۰٪ از پمپ‌بنزین‌های کشور توان سوخت‌رسانی به صورت دستی و آفلاین را داشتند، چنان‌که در تهران بزرگ فقط ۱۲ جایگاه فعال بود.

وبسایت خبرآنلاین اسرائیل را عامل حمله سایبری معرفی کرد.

بیشتر بخوانید

حمله سایبری به پمپ بنزین‌ها در ایران به چه علت بود؟ سجاد رزمجو

سجاد رزمجو یکی از خوانندگان محلی ولی بسیار محبوبی بود که سال گذشته و در آبان ماه دچار حادثه شد و پس از چند روز بستری در بیمارستان جان خود را از دست داد.

حادثه پیش آمده برای این خواننده محلی محبوب و نیز فوت او برای مدتی بحث داغ فضای مجازی شد و او را به یکی از ترندهای اصلی گوگل تبدیل کرد.

گفتنی است، او در ۱۴ آبان ۱۴۰۰ بر اثر انفجار در خانه‌اش، دچار سوختگی شدید شده بود و پس از گذراندن سختی‌ و تحمل‌های زیاد، در ۲۴ آبان پس از ۱۱ روز بستری در بیمارستان در ۴۱ سالگی در شیراز درگذشت.

ماهی علی دایی

آبان ماه سال گذشته انتشار خبری مبنی بر نام گذاری نام یک ماهی به نام علی دایی که از جمله مفاخر ورزشی کشور است با حواشی فراوانی رو به رو شد.

ماجرا از این قرار بود که گروهی از پژوهشگران و محققان ایرانی پس از کشف یک نوع ماهی خاص که تاکنون برای آن نامی انتخاب نشده بود و پاس قدردانی از زحمات علی دایی در سطح ملی نام او را برای این ماهی انتخاب کردند.

این اقدام که بدون هماهنگی با علی دایی انجام شده بود با حواشی فراوانی رو به رو شد و برای مدتی به بحث داغ فضای مجازی تبدیل شد.

گزارشی که خبرگزاری ایسنا درباره کشف یک گونه ماهی جدید منتشر کرد، شروع یک جنجال بزرگ بود. این خبرگزاری نوشت: «نتایج هشت سال تحقیقات مستمر یک گروه تحقیقاتی بین‌المللی متشکل از محققان ایرانی و آلمانی روی ماهیان خانواده سیسوریده در حوضه آبریز رودخانه های دجله و فرات در کشورهای ایران، ترکیه، سوریه و عراق در قالب یک مقاله با کشف گونه های ناشناخته از این خانواده منتشر شد.»

در این‌خصوص سیدحامد موسوی ثابت، عضو هیأت علمی گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان و سرپرست این تحقیق مشترک مصاحبه‌ای انجام داد که عجیب به نظر می‌رسید. او درباره کشف این گونه ماهی گفت: «با عنایت به پراکنش این ماهیان در رودخانه های استان های غربی و جنوب‌غربی کشور، نام علمی یک گونه از این ماهیان که در رودخانه سیمره زیست می‌کند، به پاس فعالیت های انساندوستانه و میهن‌پرستانه فوتبالیست و مربی پرآوازه کشورمان بعد از زلزله کرمانشاه به افتخار او کتفیش علی دایی(Glyptothorax alidaeii) نام‌گذاری شد.»

اکثر مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی اعتقاد دارند اقدام این گروه تحقیقاتی برای نام‌گذاری یک ماهی به نام علی دایی هرگز ارج نهادن به مقام شهریار فوتبال ایران نیست و حتی می‌تواند توهین به افتخارات او نیز تلقی بشود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین نوروز 1401 انصارالله یمن علی دایی سجاد رزمجو مقدس اردبیلی ابراهیم رئیسی حمله سایبری مذاکرات وین نوروز 1401 انصارالله یمن قیمت گوشی حمله سایبری به پمپ بنزین ها استاندار آذربایجان شرقی آبان ماه سال گذشته بحث داغ فضای مجازی مقدس اردبیلی محقق اردبیلی میلاد پیامبر برای مدتی علی دایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۲۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مست عشق و حواشی یک پوستر

برای بررسی این موضوع و به‌بهانه شروع اکران این فیلم، مروری بر روند کلی این پروژه داشتیم و با رامین رستمی، طراح پوستر این فیلم گفتگو کردیم. او با اشاره به اینکه این پوستر در مدت‌زمان کمی طراحی شده است، گفت که پوستر اصلی ظرف چندروز آینده رونمایی خواهد شد.

مروری بر حواشی «مست عشق»

به گزارش هم‌میهن، شاید بتوان گفت فیلم «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی که مراحل تولید خود را از سال ۹۸ آغاز کرد، یکی از پرچالش‌ترین پروژه‌های سینمایی بوده که حواشی تا امروز نیز دست از سر این فیلم برنداشته است. از انتخاب بازیگر گرفته تا اختلاف با سرمایه‌گذار ترک و اکران و رونمایی از پوستر.

اواخر شهریورماه سال ۹۸ اعلام شد که حسن فتحی قرار است فیلم «مست عشق»، داستان زندگی مولانا و شمس، را بسازد که مهران برومند، تهیه‌کنندگی این اثر را برعهده دارد و فرهاد توحیدی و حسن فتحی فیلمنامه آن را نوشته‌اند.

هنوز خبر‌ها درباره فیلم جدید حسن فتحی داغ بود که نام شهاب حسینی به‌عنوان بازیگر نقش «شمس تبریزی» اعلام شد. نقش مقابل او یعنی نقش «مولانا» نیز به پارسا پیروزفر تعلق گرفت.

در تاریخ ۱۶ مهرماه سال ۹۸، فیلمبرداری «مست عشق» آغاز شد. هنوز خبر رسمی اتمام فیلمبرداری این اثر تمام نشده بود که ناگهان سروکله ویروس همه‌گیر کرونا در جهان پیدا شد، درنتیجه سرنوشت این اثر همچنان نامشخص ماند.

خبر نیمه‌کاره ماندن این فیلم اعلام شده بود، اما ازطرفی ویدئویی از سکانس‌های تازه «مست عشق» منتشر و ازسوی روابط‌عمومی سرمایه‌گذار ترک فیلم اعلام شد که تدوین نهایی به پایان رسیده و در آذرماه سال ۹۹ و در هفته جهانی مولانا، پخش جهانی آن آغاز خواهد شد.

همچنین اعلام شد که این فیلم قرار است در قالب یک مینی‌سریال ۸ قسمتی پخش شود. کارگردان این فیلم در واکنش به این اتفاق گفت که هرگونه دخل‌وتصرف در تدوین و امور فنی فیلم، واجد پیگرد قانونی است.

پس از گذشت چند ماه از اعلام خبر پخش «مست عشق» در قالب سریال از یک‌شبکه ماهواره‌ای و جنجال‌هایی که در پی داشت، فرهاد توحیدی، نویسنده فیلمنامه این فیلم با انتشار تصویری از یک‌نامه از حل اختلاف سرمایه‌گذاران ایرانی و ترک «مست عشق» خبر داد.

درنهایت خبر اکران این فیلم به‌صورت همزمان در ایران و ترکیه اعلام شد که خبر شوکه‌کننده‌ای بود، یعنی انتظار‌ها برای تماشای مولانا و شمس تبریزی در پرده سینما به پایان رسیده است و عاقبت این فیلم، ختم به اکران می‌شود.

این فیلم ابتدا قرار بود که از عید فطر (۲۲ فروردین‌ماه) اکران شود، اما به ۲۹ فروردین‌ماه موکول شد. اما این پایان ماجرا نبود و اکران فیلم یک‌هفته به تعویق افتاد. این درحالی‌است که «مست عشق» ماه‌ها به‌صورت کامل آماده اکران بوده است.

درنهایت پس از تعویق یک‌هفته‌ای در نمایش فیلم «مست عشق»، این فیلم از پنج اردیبهشت‌ماه با تعیین رده‌بندی سنی بالای ۱۵ سال، روی پرده سینما‌ها رفت و پیش‌فروش بلیت‌های این فیلم نیز از چندروز پیش آغاز شده است.

پوستری که حاشیه‌ساز شد

پوستر رسمی این فیلم به فاصله چندروز پیش از آغاز اکران عمومی، رونمایی شد. این درحالی‌است که به نظر می‌رسد پوستر که به‌نوعی اولین مواجهه مخاطبان با فیلم است، در قدم اول با شکست مواجه شده است. از چندروز پیش مخاطبان و طراحان مختلفی نسبت به این طرح واکنش‌های منفی نشان داده‌اند.

رامین رستمی، طراح پوستر «مست عشق» گفت: ما برای طراحی این پوستر زمان کمی، در حد چند روز داشتیم و قرار شد که برای پیش‌فروش فیلم، یک طرح اولیه از پوستر رونمایی کنیم تا پوستر اصلی فیلم کمی بعدتر ارائه شود. احتمال دارد که این پوستر اصلی هفته آینده رونمایی شود و طرح متفاوتی دارد. همچنین قرار است یک پوستر بین‌المللی هم برای این فیلم طراحی کنیم.

طبیعتاً به‌دلیل فرازونشیب‌هایی که این پروژه در بازه زمانی ۵ ساله طی کرده، توجه مخاطبان زیادی را به خود معطوف کرده است. در این شرایط رونمایی از یک پوستری که به‌عنوان پیش‌طرح ارائه شده است، تصمیم عجیبی به نظر می‌رسد.

رستمی در این رابطه گفت: «مست عشق» پروژه بزرگی است و طبیعتاً نمی‌توان همه را راضی نگه داشت. فکر می‌کنم حتی پوستر اصلی هم با انتقاداتی مواجه شود و این طبیعی است. ما وقتی سفارش‌دهنده داریم باید نهایتاً تهیه‌کننده و کارگردان در وهله اول پوستر را بپسندند که این اتفاق هم افتاد.

محدودیت‌هایی هم داشتیم مانند لوگوتایپی که برای این فیلم طراحی شده بود و باید در پوستر نیز از همان لوگوتایپ استفاده می‌کردیم. فکر می‌کنم پوستر وظیفه اطلاع‌رسانی خود را انجام داده است، اما مسلماً نقص‌هایی دارد و من هم این موضوع را قبول دارم.

بازیگرمحور بودن، یکی از آفت‌های بزرگی است که گریبان پوستر فیلم‌های سینمایی و سریال‌های ما را گرفته است. گویا طراحان فارغ از توجه به روایت و کانسپت فیلم، پوستر را با محوریت بازیگران شاخص اثر طراحی می‌کنند. مسئله‌ای که در پوستر «مست عشق» نیز به چشم می‌خورد.

اکثر انتقاد‌ها از پوستر «مست عشق» نیز مبنی بر این است که بدون خلاقیت طراحی شده و صرفاً عکس ۲ بازیگر این فیلم در کنارهم قرار گرفته است. گویا طراح، بدون تماشای این فیلم، دست به طراحی زده است.

رستمی دراین‌باره توضیح داد: من فیلم «مست عشق» را برای طراحی پوستر تماشا کردم. اما متاسفانه ما اکنون در اغلب پوستر‌های سینمایی چیزی از خود فیلم نمی‌بینیم و صرفاً چهره‌های مطرح روی پوستر قرار می‌گیرند. انگار به‌نوعی توجه به جنبه‌های هنری پوستر موردغفلت واقع می‌شود.

مولفه‌های یک پوستر خوب

محمد تقی‌پور، طراح پوستر، یکی از افرادی است که در صفحه مجازی خود نسبت به کیفیت پایین این طراحی واکنش نشان داد و اعلام کرد که طراحی پوستر این فیلم ابتدا به او پیشنهاد شده بود، اما به‌دلایلی این کار به سرانجام نرسید.

برای درک این نکته که یک پوستر خوب باید چه نکات و استاندارد‌هایی را در خود داشته باشد، با این طراح صحبت کردیم و او عنوان کرد: طراحی پوستر فیلم، یک وظیفه‌ای بر گردن طراح دارد، زیرا اولین مسئولیتی که پوستر دارد این است که نظر مخاطبان را جلب کند.

ما زمانی که در طراحی پوستر فیلم فاکتور‌های فنی و محتوایی لازم را رعایت کنیم، این‌ها به‌درستی کنار هم قرار می‌گیرند و مانند اجزای یک ماشین، بهره‎‌وری لازم را به ما خواهند داد.

اگر درنهایت هرکدام از این قطعات دچار مشکل شوند، از میزان تاثیرگذاری آن پوستر کاسته می‌شود. رعایت نکات مختلفی مانند ترکیب‌بندی و ساختار، استفاده به‌اندازه و به‌جا از عناصر بصری، چیدمان مناسب متن، توجه به ایده و ازطرفی توجه به محتوای فیلم و انتقال اتمسفر فیلم به پوستر، از نکاتی است که باید در طراحی پوستر یک‌فیلم موردتوجه قرار بگیرد.

دیگر خبرها

  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • امام جمعه اهواز به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید
  • فعالیت هدفمند در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد
  • رئیس‌جمهور آمریکا لایحه فروش یا ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد
  • گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان
  • مست عشق و حواشی یک پوستر
  • رصد صفحات فضای مجازی قم در قالب طرح نور /به ۱۵۰ نفر تذکر داده شد
  • انتقاد کاربران عراقی از توییت اردوغان درباره بغداد
  • نظارت پلیس فتای قم بر فضای مجازی همزمان با اجرای طرح نور
  • تک‌صدایی در لرستان نباید داشته باشیم/ هدف‌گذاری برای سفر دوم دولت