Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-29@03:34:48 GMT

وام ارزان برای نوسازی ۱۵۰ هزار مسکن فرسوده کشور

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۶۲۹۰۰

معاون وزیر راه و شهرسازی از تسهیلات دولت در قالب وام ارزان و تخفیف در پروانه ساخت برای نوسازی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی بافت‌های فرسوده خبر داد.

به گزارش بازارنیوز، در مورد نقش نوسازی بافت‌های فرسوده در ایجاد اشتغال گفت: بخش مسکن به صورت مستقیم ۵ درصد و به صورت غیرمستقیم ۱۲ تا ۱۳ درصد از تولید ناخالص کشور را تشکیل می‌دهد که با ساخت هر یک میلیون واحد مسکونی می‌توان انتظار داشت، حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و یا یک میلیون و ۵۵۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم در کشور ایجاد و یا تثبیت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته وی در بخش ساختمان به ازای هر ۶۰ مترمربع ساخت و ساز یک شغل مستقیم و ۱.۲۴ شغل غیرمستقیم ایجاد و یا تثبیت می‌شود و از نظر حجم اشتغال نیز حدود ۱۳ تا ۱۵ درصد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در کشور وابسته به صنعت ساختمان و مسکن است.

معاون وزیر با بیان اینکه در کشور ما حدود ۱۶۰ هزار و ۶۰۰ هکتار بافت ناکارآمد شهری شامل بافت‌های فرسوده، تاریخی، بافت حاشیه‌ای به عنوان سکونتگاه غیررسمی و بافت روستایی در دل شهر‌ها وجود دارد که در این بافت‌ها حدود ۵.۷ میلیون واحد مسکونی وجود دارد که قریب ۴۶ درصد از این خانه‌ها از سازه‌های پایداری برخوردار نیستند، یعنی فاقد سازه اسکلت فلزی یا بتنی هستند که اگر خدای ناکرده زلزله شدیدی روی دهد، این خانه‌ها نمی‌توانند مقاومتی داشته باشند و باعث کشتار تعداد زیادی از هم‌وطنان خواهد شد.

* وجود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی ناپایدار

آئینی افزود: از طرفی با یک مسأله مواجه هستیم که ۲.۶ میلیون واحد مسکونی ناپایدار در بافت فرسوده وجود دارد که باید نوسازی و مقاوم‌سازی شود و تجربه و شواهد نشان می‌دهد که نوسازی بافت فرسوده می‌تواند ظرفیت جدیدی برای تولید مسکن ایجاد کند.

وی این را هم گفت که به طور میانگین هر پلاک فرسوده‌ای که تخریب می‌شود حداقل سه واحد آپارتمانی جدید و مقاوم تولید می‌شود که می‌توان گفت دو واحد اضافه تولید خواهد شد. با این حساب ظرفیت قابل توجهی برای تولید مسکن در فضای موجود ایجاد می‌شود و نوسازی محلات و محدوده‌ها می‌تواند سرعت بگیرد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری همچنین گفت: هدف دوم تولید مسکن اضافه‌ای که اشتغال مناسبی هم می‌تواند به همراه داشته باشد و شاخص‌های قابل اعتمادی وجود دارد که در ازای تولید هر واحد مسکونی چندین شغل جانبی به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می‌شود، بنابراین بخش مسکن ظرفیت ایجاد اشتغال در کشور را دارد، ضمن اینکه نوسازی بافت فرسوده فضای شهری را هم ارتقا می‌دهد و کیفیت زندگی مردم افزایش می‌یابد.

آئینی در مورد استفاده از فناوری‌های دانش بنیان در بخش مسکن اظهار داشت: ساخت و ساز در محلات فرسوده و بافت فرسوده به دلیل اینکه معابر باریک و تنگ و پیچ در پیچ دارند، چون به صورت معمولی حمل مصالح سخت و هزینه‌بر است و خودرو‌ها نمی‌توانند به راحتی رفت و آمد کنند، بنابراین بخشی از این راه حل می‌تواند به وسیله شرکت‌های دانش بنیان و ابتکار تکنولوژی و ابزار‌های ساخت مرتفع شود، به گونه‌ای که توجیه اقتصادی برای ساخت در بافت‌های فرسوده را بیشتر کند. همچنین در زمینه حمل نخاله و ضایعات ساختمانی از بافت‌های فرسوده هم می‌توان از روش‌های نو و با تکنولوژی استفاده کرد.

وی این نکته را هم گفته که عمده ساکنان و مالکان بافت‌های فرسوده افراد کم‌درآمد و متوسط به پایین جامعه هستند، با ابزار‌های تکنولوژی و دانش بنیان می‌توان هزینه ساخت را کاهش داد و همچنین سرعت در ساخت و ساز افزایش پیدا کند که آن هم در ارزان سازی مؤثر است. از طرفی مالکان بافت‌های فرسوده پس از تخریب خانه‌های کهنه باید در جای دیگر مستقر شوند که هرچه زمان ساخت بافت نو سریع‌تر باشد، هزینه‌های جانبی را کاهش می‌دهد.

وی این نکته را هم یادآور شد: موضوع فناوری‌های پیش ساخته اگر با رفع ایرادات انجام شود به گونه‌ای که بومی‌پسند و عامه پسند شوند می‌تواند در کاهش هزینه و افزایش سرعت ساخت و ساز مؤثر باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی به نکته دیگری اشاره کرد که قطعات و پلاک‌های موجود در بافت فرسوده اشکال هندسی متعارف و شناخته شده ندارند و با استفاده از تکنولوژی‌های مدولار یا پیش‌ساخته در آن سخت‌تر می‌شود، اما شرکت‌های دانش بنیان با انعطاف پذیری در طرح‌های خود می‌توانند در نوسازی سریع بافت‌های فرسوده و ارزان‌سازی کمک کنند و در واقع فناوری دانش بناین در مدولارسازی می‌تواند به کمک بیاید و مصالح سبک و مناسب تولید کند که هزینه ساخت کاهش و سرعت ساخت و ساز بالا برود.

این مقام مسئول در بخش دیگری در مورد مقاوم‌سازی بنا‌های تاریخی در بافت فرسوده گفت: برخی از بنا‌ها را نمی‌شود تخریب کرد، چون میراث فرهنگی مانع می‌شود، بنابراین نیاز به مقاوم‌سازی یا مرمت دارد که در این بنا‌ها نیز می‌توان از فناوری‌های روز استفاده کرد که با حفظ ظاهر و نمای بنا‌های تاریخی آن را مقاوم‌سازی کنیم؛ به عنوان مثال استفاده از الیاف کربنی یا مصالح سبک دیگر می‌توان مقاومت ساختمان‌های تاریخی را بالا برد و یا سازه‌هایی در دل بنا تزریق شود که از تخریب آن جلوگیری شود.

* نوسازی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده

آئینی این را هم گفت که سال جاری قرار است حداقل ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در دل یک میلیون واحد مسکونی که در طرح ملی مسکن دیده شده است، از طریق نوسازی در بافت‌های فرسوده ایجاد شود.

*وام ارزان ۳۰۰ تا ۴۵۰ میلیون برای نوسازی بافت فرسوده

به گفته وی همه تخفیفات و تشویق‌هایی که برای سازندگان در نهضت ملی مسکن در نظر گرفته شده است برای فعالان در نوسازی بافت فرسوده هم دیده شده است. در نهضت ملی مسکن در چهار سطح در تهران برای هر واحد ۴۵۰ میلیون تومان، در کلانشهر‌ها ۴۰۰ میلیون، در مراکز استان‌ها ۳۵۰ میلیون و سایر شهر‌ها ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات دیده شده است که در نوسازی بافت‌های فرسوده در سه سطح این مبالغ دیده شده است؛ یعنی در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در کلانشهر‌ها و مراکز استان‌ها ۴۰۰ میلیون و در سایر شهر‌ها ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته شده است.

به گفته آئینی در اعطای تسهیلات برای نوسازی بافت‌های فرسوده شرایط چهارگانه مثل داشتن فرم ج سبز و یا سابقه سکونت و سابقه مالکیت و سرپرستی خانوار وجود ندارد، اما همه تشویق‌ها اعم از تخفیف در پروانه ساخت و بیمه و هر موضوع دیگری که در طرح ملی مسکن دیده شده، در نوسازی بافت فرسوده هم ساری و جاری است.

* نرخ تسهیلات نوسازی بافت فرسوده ۱۲ درصد

وی این نکته را هم اضافه کرد که خود وزارت راه و شهرسازی خط اعتباری ویژه‌ای در اختیار دارد که به مبلغ ۵۲۰۰ میلیارد تومان برای نوسازی ۲۰ هزار واحد مسکونی در نظر گرفته شده است که از طریق بانک مسکن در سه رده پرداخت می‌کنیم که ۴۵۰ میلیون تومان برای هر واحد در تهران، ۴۰۰ میلیون تومان در کلانشهر‌ها و ۳۵۰ میلیون تومان در سایر شهر‌ها پرداخت می‌شود که ۱۵۰ میلیون تومان از این تسهیلات با سود صفر درصد و وام ارزان است؛ یعنی در مجموع در تهران نرخ سود این تسهیلات ۱۲ و خرده‌ای درصد، در کلانشهر‌ها ۱۱ و خرده‌ای درصد و در سایر شهر‌ها ۱۰ درصد خواهد بود.

آئینی این نکته را هم اضافه کرد: علاوه بر آن در دوران جابجایی مالکان بافت فرسوده این امکان فراهم شده که وام قرض‌الحسنه برای اسکان مالک بافت فرسوده و ساکنان پلاک‌های فرسوده دیده شده که در تهران ۶۰ میلیون تومان در سایر شهر‌ها ۴۵ میلیون تومان، وام قرض الحسنه با کارمزد ۴ درصد و دوره بازپرداخت سه ساله پرداخت می‌شود.

* نوسازی بافت اطراف حرم‌های مطهر با وام ۶۰۰ میلونی ارزان

معاون وزیر راه همچنین گفت: در بافت‌های پیرامون حرم امام رضا (ع)، حرم حضرت معصومه (س) و حرم احمدبن موسی شاهچراغ در شیراز و اطراف حرم حضرت عبدالعظیم حسنی در تهران با تفاهمی که با صندوق سرمایه‌گذاری حرم‌های مطهر که زیر مجموعه وزارت راه است انجام شده آن صندوق هم ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان به این تسهیلات اضافه می‌کنند؛ یعنی برای اطراف حرم‌ها تا ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت پرداخت می‌شود، بنابراین در دوران ساخت در نهضت ملی مسکن و نیز نوسازی بافت فرسوده تسهیلات ۱۲ درصد در قالب عقود مشارکت مدنی و یا فروش اقساطی پرداخت می‌شود.

* تخفیف ۵۰ درصدی در پروانه ساخت در بافت فرسوده

به گفته وی در کنار این موارد شهرداری‌ها موظف شده‌اند حداقل ۵۰ درصد در پروانه ساخت برای نوسازی بافت فرسوده تخفیف بدهند که تا صد درصد هم امکان تخفیف وجود دارد و مدت زمان صدور پروانه ساخت هم تا حد امکان کاهش یابد و این تسهیلات به رونق نوسازی بافت‌های فرسوده کمک خواهد کرد.





/فارس

برچسب ها: مسکن ، وام مسکن ، وزارت راه و شهرسازی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000R1d

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: مسکن وام مسکن وزارت راه و شهرسازی نوسازی بافت های فرسوده نوسازی بافت فرسوده میلیون واحد مسکونی هزار واحد مسکونی بافت فرسوده پروانه ساخت سایر شهر ها نکته را هم کلانشهر ها راه و شهرسازی پرداخت می شود میلیون تومان دیده شده برای نوسازی یک میلیون مقاوم سازی ۴۵۰ میلیون دانش بنیان ساخت و ساز وام ارزان ملی مسکن ۱۵۰ هزار بنا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۲۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت تسهیلات وام ها را پیگیری کنید

به گزارش سرویس شهروند خبرنگار خبرگزاری صداوسیما،  طرح ملی مسکن یکی از طرح هایی است که دولت با راه اندازی آن سعی در کمک به افراد کم درآمد جامعه برای خانه دار شدن دارد.

متن پیام شهروندخبرنگار ما:

سلام از تسهیلات مسکن ملی و تسهیلات مسکن بافت فرسوده و ودیعه مسکن بافت فرسوده خبری نیست. سامانه شرکت بازآفرینی شهری هیچ اقدامی نمی‌کند اصلا پاسخگو نیستن .ممنون میشم پیگیری بفرمایید.

دیگر خبرها

  • دریافت تسهیلات درجاسازی واحد‌های فرسوده روستایی واقع در حریم ممنوعه میراث فرهنگی
  • تحقق ۱۰۰ درصدی نوسازی پلاک‌های بافت فرسوده در شرق تهران
  • پرداخت تسهیلات وام مسکن را پیگیری کنید
  • پرداخت تسهیلات وام ها را پیگیری کنید
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان استان آذربایجان شرقی به اهر
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان آذربایجان شرقی به اهر
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • ۳۰ درصد شهر اهر دارای بافت فرسوده و ناکارآمد است
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران