Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ با سفر به شهرستان فارسان هم می‌توان تفریحات و سیاحت مناسبی را برای خود فراهم کرد و هم می‌توان با بازدید از آثار و اماکن تاریخی این شهرستان، سفری به دل تاریخ داشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، استان چهارمحال و بختیاری استانی با طبیعت بکر و آثار تاریخی و اماکن گردشگری فراوان است به هر قسمتی از این استان که سر بزنیم شاهد چشمه‌ها، آبشار‌ها و رودخانه‌های زیبا و دل‌انگیز  هستیم که چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارسان یکی از شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری است که به دلیل داشتن جاذبه‌های طبیعی و تاریخی زیبا و فراوان همواره مسافران و گردشگران فراوانی را به سمت خود جذب می‌کند، شهرستان فارسان به فاصله 35 کیلومتری غرب شهرکرد قرار دارد و 2040متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

پیرغار

اگر 5 کیلومتر از شهر فارسان فاصله بگیریم، در جنوب شهر فارسان در مجاورت روستای ده‌چشمه گردشگاهی مصفا به‌ نام "پیرغار" چشم‌نوازی می‌کند، چشمه پرآب، سایه‌سار درختان، آبشار زیبای کوه‌های اطراف و هوای مطبوع و غار موجود در محل موجب جذب گردشگران بسیاری در این منطقه شده است.

کتیبه پیرغار یکی از مهمترین و ارزشمندترین جاذبه‌هایی است که نام آن بسیار بر سر زبان‌ها است، این کتیبه‌ از دوران مشروطیت در این منطقه باقی مانده است و بر روی قسمتی از کوه‌پایه رشته‌کوه زاگرس به زبان فارسی حکاکی شده است.

این کتیبه‌ها در منطقه‌ی تفریحی پیرغار قرار دارند و مربوط به دوران قاجاریه و عصر مظفری می‌باشند. کتیبه در چهار قسمت مجزا به سینه صخره‌ها و به ترتیب زمان وقایع از راست به چپ حجاری شده‌ است، کتیبه سوم در حد فاصل و زیر دو کتیبه ابتدایی قرار گرفته که خود شامل دو بخش مجزا است. نوع خط کتیبه‌ها نستعلیق است که گاه با شکسته آمیخته شده است کتیبه‌ی پیرغار در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

غار سراب

غار آهکی سراب در 56 کیلومتری جنوب غرب شهرکرد و حدود هفت کیلومتری شهر باباحیدر شهرستان فارسان در مسیر دره‌ای زیبا و معتدل در مجاورت روستای امیدآباد قرار دارد.

این غار یکی از جاذبه‌های طبیعی، بکر و زیبای چهارمحال و بختیاری است برای رسیدن به این غار از انتهای جاده آسفالته تا دهانه غار 15 دقیقه پیاده‌روی لازم است.

قلعه سردار اسعد جونقان

این قلعه توسط علی‌قلی‌خان سردار اسعد در شهر جونقانِ شهرستان فارسان و به فاصله 42 کیلومتری شهرکرد ساخته شده است و قدمتی بیش از 120 سال دارد، این قلعه دارای سردر و ساختمان اصلی است و حصار، برج‌ها و ساختمان‌های جانبی این قلعه از بین رفته است.

قلعه سردار اسعد دارای دو طبقه است طبقه هم‌کف شامل راهرو و میانی و دهلیزهای سه جانب بناست و طبقه فوقانی دارای جلو خان و دو طبقه راه‌پله سنگی، سر ایوان ستون‌دار سنگی، تالار و طاق‌های جانبی است که به تالار و ایوان‌ها راه دارند سنگ‌های ازاره منقوش، گچبری اطراف در تالار و در چوبی معرق و مرصع کاری شده از بقایای عناصر هنری به کار رفته در این قلعه است .

مسجد جامع فارسان

این مسجد از خشت خام و گل ساخته شده است و در سال 1286 یکی از شبستان‌های آن بازسازی و مرمت شده است این شبستان دارای ستون‌های آجری و سقف طاق و گنبدی است.

کاروانسرای خان اُوی

طاق‌های سنگی جونقان که به خان اُوی به معنای کاروانسرای آبی معروف و در گویش ترکی محلی خان اِوی به معنی خانه خان است به فاصله 8 کیلومتری شهر جونقان و 58 کیلومتری شهرکرد قرار دارد.

این اثر در کنار راه باستانی که از تنگ درکش‌ورکش می‌گذشته و در مدخل آن قرار دارد به عنوان کاروانسرا، راهدارخانه و پاسگاه جاده‌ای مورد استفاده بوده است.

قدمت این بنا از دوره ساسانی تا ایلخانی کارشناسی شده است، از مجموعه طاق‌های این بنای تاریخی 5 طاق سالم باقی مانده است و طاق‌های سنگی به صورت قوسی و با استفاده از سنگ‌تراش، بدون ملات و به کارگیری شیوه نخ‌کشی روی هم قرار گرفته‌اند.

تفرجگاه چشمه قلعه

این گردشگاه در کنار چشمه‌ای مصفا ایجاد شده و همه ساله پذیرای گردشگران و مسافران بسیاری است، درختان کهنسال و فضای سرسبز و چشم نواز اطراف این چشمه، هر بیننده‌ای را به سوی خود جلب می‌کند.

تفرجگاه چشمه قلعه دارای قناتی تاریخی به قدمت 200 سال است و نزدیکی به مراکز خدماتی در شهر فارسان، جاده آسفالت، سرویس بهداشتی، آلاچیق، سکو‌های نشیمن برای خانواده‌ها و نزدیکی به گردشگاه تاریخی پیرغار از مزایای مرکز گردشگری چشمه قلعه به شمار می‌رود.

موزه فرهنگ و تمدن فارسان

آثار این موزه اشیای تاریخی، سنگ‌نوشته، سکه، ادوات جنگی، مُهر و... است، 100 اثر تاریخی و فرهنگی مربوط به مناطق مختلف چهارمحال‌وبختیاری در این موزه قرار گرفته است و این آثار مربوط به دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی است.

تپه چغاپنجعلی

تپه چغاپنجعلی یکی از آثار ملی ثبت شده ایران در فارسان است که قدمت آن مربوط به هزاره 5 و 4 قبل از میلاد و هزاره اول میلادی ، دوره ساسانی،  قرون میانی و متأخر اسلامی می‌باشد و در مجموعه آثار تاریخی ایران ثبت شده است، این اثر ملی در جنوب شهر فارسان قرار دارد.

علاوه بر این آثار تاریخی و گردشگری شهرستان فارسان دارای اماکن و جاذبه‌های بسیار از جمله باغ اسعدیه واقع در روستای چلیچه، امامزاده سید میراحمد، امامزاده حیدربن مالک واقع در شهر بابا حیدر، امامزاده سید سعید چلیچه و تنگ درکش و ورکش است.

اجرایی شدن طرح گردشگری جزیره آشوراده مطالبه جدی استان گلستان استبازدید بیش از 611 هزار نفر از جاذبه‌های گردشگری کردستانروایت تسنیم از شگفت‌انگیزترین ماهی جهان در لرستان/ ‌سفر به تنها زیست‌بوم ماهی کور در دل زاگرس +فیلم

با سفر به شهرستان فارسان هم می‌توان تفریحات و سیاحت مناسبی را برای خود فراهم کرد و هم می‌توان با بازدید از آثار و اماکن تاریخی این شهرستان، سفری به دل تاریخ داشت.

انتهای پیام/7540/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهرستان فارسان کیلومتری شهر آثار تاریخی شهر فارسان هم می توان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۴۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد. مهلت ارسال آثار این جایزه تا ۳۱ شهریور است.

سی‌ودومین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های ارزشمند در دو حوزه مطالعات اسلامی و مطالعات ایرانی، در سه بخش تألیف، ترجمه و تصحیح که برای نخستین‌بار طی سال گذشته میلادی (۲٠۲۳) به زبان‌های گوناگون در کشورهای مختلف (غیر از ایران) چاپ شده است، در بهمن‌ماه ۱۴٠۳ برگزار می‌شود.

دبیرخانه جایزه جهانی کتاب سال از تمام ناشران، پدیدآورندگان و صاحب‌نظران دعوت می‌کند یک نسخه مکتوب از کتاب موردنظر خود را برای شرکت در این دوره از جایزه به نشانی دبیرخانه و نسخه الکترونیک کتاب را نیز به پایگاه الکترونیکی جشنواره به نشانی www.bookaward.ir ارسال کنند.

بر اساس این فراخوان موضوع آثار ارسالی در بخش مطالعات اسلامی شامل کلیات، معارف اسلامی، تاریخ اسلام، رجال، اخلاق، علوم قرآنی، حدیث، ترجمه متون اسلامی، قرآن‌پژوهی و تفسیر، فقه و حقوق اسلامی، علم کلام، فلسفه، تصوف و عرفان، تاریخ علم در اسلام، فرهنگ و تمدن اسلامی، اقتصاد اسلامی، هنر و معماری اسلامی، مطالعات اسلامی معاصر و … و در بخش مطالعات ایرانی شامل کلیات، زبان و زبان‌شناسی ایرانی، مردم‌شناسی، تاریخ علم در ایران، شعر و ادب فارسی، تاریخ ایران، هنر و معماری ایرانی، تاریخ و تمدن ایران باستان، ترجمه آثار اندیشمندان ایرانی و… است.

آثار ارسالی باید از ابتکار و خلاقیت در ارائه بینش اسلامی و تحقیقات و مطالعات ایرانی و بهره‌مندی از ارزش فرهنگی درخور توجه و منطبق با معیارهای تحقیقی و پژوهشی و استناد به منابع معتبر و علمی، برخوردار باشند.

تناسب حجم کتاب با محتوا، فصل‌بندی موضوعات، رعایت هماهنگی فصل‌ها و یک‌دستی مطالب، ذکر فهارس فنی، اهتمام به ویراستاری، آرایه مناسب کتاب و نداشتن اغلاط چاپی، رعایت معیارهای اساسی ترجمه در کتاب‌های ترجمه‌شده، رعایت آداب و قواعد تصحیح انتقادی متون به همراه توضیحات و حواشی لازم و ارائه نسخ بدل به حد کافی در کتاب‌های تصحیح‌شده از ویژگی‌های آثار ارسالی است.

کد خبر 6093284 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • تخصیص ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای احداث مخزن آب آشامیدنی در گوجان
  • علت ممنوعیت سریال مصری حشاشین؛ تحریف تاریخ ایران
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • رمزگشایی ناقص از یک ملاقات تاریخ ساز
  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک