Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-07@03:13:32 GMT

◄ دلیل تصادفات جاده ای فقط سرعت و سبقت غیرمجاز نیست

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۶۵۱۳۹

تین نیوز رضا مرادی* :

آمار اسفناک تصادفات جاده ای در چند روز اخیر سال ۱۴۰۱ بسیار نگران کننده و هشداری بسیار مهم به متولیان امر است.

متاسفانه یا خوشبختانه تنها مُحَلل و سخنگوی تصادفات جاده ای در کشور، پلیس راه و عوامل انتظامی می هستند در صورتی که ارگان ها و دستگاه های مرتبط دیگری هم موثرتر و نافذتر از پلیس راه، متولی ایمنی راه ها در کشور می باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به دلیل فقدان سخنگویی و تریبون، تاکنون نتوانسته اند آنچه را که علل اصلی و مهم تشکیل دهنده رخداد سوانح جاده ای است شفاف و بی واسطه به سمع و نظر بهره برداران راه و مردم برسانند.

امروزه تنها سخنگوی حوادث مرتبط با راه ها در کشور، پلیس راه و عوامل انتظامی هستند و  آنها هم اغلب از دریچه امنیتی و انتظامی به سوانح جاده ای نگاه می کنند.

بیشتر بخوانید: شمار جان باختگان تصادفات نوروزی به ۵۲۰ نفر رسید

در صورتی که تصادفات جاده ای از عوامل و فاکتورهای متعددی تشکیل شده که هر یک از آنها از منظر فنی و مهندسی، اجتماعی، اقتصادی، آموزشی، بهداشتی، رسانه ای و... قابل تجزیه و تحلیل  و آنالیز هستند.

یک سویه نگری و تحلیل های تک بعدی تاکنون نه تنها موثر نبوده بلکه افزایش تصاعدی تصادفات را هم در پی داشته است.

جایی که پلیس فقط چند عامل سنتی را بزرگنمایی می کند در صورتی عوامل بسیار مهم تر در پوشش عامل های بولت شده پنهان می شوند.

جایی که تقاطع های هم سطح فرعی به اصلی و برعکس، روز به روز افزایش می یابند و بسیاری از تصادفات در محل این تقاطع ها رخ می دهد، تقاطع هایی که برخی دستورالعمل های ایمنی چه در علایم عمودی و چه در جدا کننده و علایم افقی در آن اجرا نمی گردد.

جایی که اکثریت دور برگردان های جاده ای با کمترین دستورالعمل و آیین نامه دوربرگردان های  همسطح، هم در قسمت سخت افزاری جدا کننده  جاده ای و هم نرم افزاری نصب علایم در آن پیاده سازی نمی گردد.

جایی که بسیاری از مجتمع های تجاری حاشیه  راه های اصلی، بدون دسترسی های ایمن کمترین فضای توقف و علایم مرتبط را دارند.

جایی که در روستاها و مناطق مسکونی حاشیه راه های اصلی،  اجرای دستورالعمل های ایمنی در حاشیه آنها  مشاهده نمی شود.

جایی که خودروهای سواری تولیدی کشور، از استانداردهای ایمنی روز دنیا از جمله ایربگ و دیگر استانداردهای لازم ایمنی کافی برخوردار نیستند.

جایی که تکنولوژی های روز کنترل کننده  سرعت در راه ها (دوربین های سرعت سنج) هنوز در حد کمترین نیازمندی راه هم در راهها نصب نشده اند.

 و موارد دیگر

پس نباید تنها و فقط سرعت و سبقت را عامل تام تصادفات جاده ای بدانیم و از عوامل بسیار مهم و تاثیر گذار غافل بمانیم و سمت و سوی استراتژی ها و راهبردها را فقط به مقوله انسانی تصادفات معطوف نماییم.

* کارشناس حمل و نقل

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: تصادفات جاده ای تصادفات جاده ای پلیس راه ایمنی راه ها پلیس راه رسانه ایمنی راه ها پلیس راه تصادف تصادفات جاده ای تصادفات رانندگی سوانح جاده ای حوادث رانندگی حوادث جاده ای تلفات تصادفات رضا مرادی کشته شدگان تصادفات تعطیلات نورزی تلفات انسانی تصادفات تلفات رانندگی تصادفات جاده ای راه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۵۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوربین‌های هوشمند جاده‌ای چگونه تخلف و سرعت خودرو‌ها را ثبت می‌کنند؟

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان سرهنگ محمود شهرکی رئیس پلیس راه گلستان گفت : با دوربین‌های هوشمند جاده‌ای علاوه بر ثبت سرعت لحظه‌ای وسایل نقلیه ، میانگین سرعت آنان نیز از لحظه عبور از یک دوربین تا دوربین بعدی به صورت هوشمند ارزیابی می شود.

سرهنگ شهرکی ادامه داد: با توجه به مشخص بودن فاصله دوربین‌ها با یکدیگر، مدت زمانی که برابر سرعت مجاز هر معبر باید بین دو دوربین طی شود به صورت هوشمند محاسبه و اگر کمتر از این زمان مسافت طی شده باشد به عنوان سرعت غیر مجاز احصاء و اعمال قانون انجام خواهد شد.

رئیس پلیس راه گلستان افزود : بر خلاف تصور برخی که معیار را فقط سرعت لحظه عبور از مقابل دوربین‌ها می‌دانند باید تذکر داد که اگر در فاصله بین آنها سرعت مجاز رعایت نگردد، رانندگان مرتکب تخلف سرعت غیر مجاز شده‌اند و به صورت هوشمند اعمال قانون خواهند شد.

 وی ادامه داد : در موارد بسیاری رانندگان بدون توجه به این قابلیت دوربین‌ها سرعت میانگین را رعایت نمی کنند و پس از اعمال قانون گمان می‌کنند که اشتباهی رخ داده است .

سرهنگ شهرکی با بیان اینکه سرعت غیر مجاز همواره عاملی مرگبار در تصادفات است افزود: چنانچه سرعت لحظه‌ای و یا میانگین وسایل نقلیه بیش از ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت باشد، آن خودرو علاوه بر اعمال قانون، به صورت سیستمی توقیف و در هر نقطه‌ای از کشور به پارکینگ منتقل می شود.

دیگر خبرها

  • واژگونی تریلی در جاده آذرشهر- عجب شیر یک کشته بر جا گذاشت
  • احداث ۱۲ دستگاه دوربرگردان در محور‌های مواصلاتی مازندران
  • ضرورت تداوم تلاش‌ها برای ارتقای کیفیت و ایمنی جاده‌ها
  • اجرای طرح ارتقای ایمنی تردد عابران و موتورسواران در ۵۰ روستای گیلان
  • زیرساخت، فرهنگ، قانون؛ عوامل کاهش تصادفات
  • شناسایی و برخورد با ۵۶۲۷ مورد تجاوز به حریم راه‌های مازندران
  • ثبت تخلف سرعت بیش از ۵۵ هزار وسایل نقلیه در جاده‌های خراسان شمالی 
  • رکوردشکنی ایمنی هوایی در 2023
  • دوربین‌های هوشمند جاده‌ای چگونه تخلف و سرعت خودرو‌ها را ثبت می‌کنند؟
  • جاده‌های خراسان شمالی لغزنده است