Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمالی نهاد گفت: متاسفانه تاثیرات منفی ای که آموزش مجازی به لحاظ روحی و روانی و مسئال روانشناختی و اجتماعی به همراه دارد به مراتب از تاثیرات مثبت در حوزه آموزشی بیشتر بوده و منجر به ایجاد یک خلاء اجتماعی شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ بیماری کووید ۱۹ حالا بیش از دو سال است که ایران و سراسر کشورها منتشر و در این مدت دنیا را با مسایل و مشکلات مختلفی روبرو کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این مسایل؛ در حوزه آموزش رخ داد و با گسترش همه‌گیری ویروس کرونا، بسیاری از کشورها در دو سال گذشته، به روش‌های مختلفی تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را تجربه کردند؛ در کشور ما نیز سال تحصیلی گذشته غیرحضوری و به اصطلاح آنلاین برگزار شد و میلیون‌ها دانش‌آموز و دانشجو از حضور در محیط‌های آموزشی محروم بودند.

  اما هر چند آموزش مجازی در این زمان فرصتی برای استمرار آموزش بود اما باید اعتراف کرد که این نوع آموزش، بی عیب و نقص نیست و باید در کنار مزایای آن،  به برخی معایب آن نیز توجه داشت.   تأثیر منفی آموزش مجازی در بعد روانشناختی از تأثیرات مثبت آموزشی بیشتر است   محمد علی کمالی‌نهاد کارشناس مسائل آموزشی در گفتگو با دیارآفتاب، در رابطه موضوع آموزش های مجازی در دو سال اخیر و آسیب های احتمالی آن اظهار داشت: ممکن است در ادامه به دلیل آموزش های مجازی به لحاظ اموزشی شاهد یک افتی در نظام اموزش و پرورش و دانشگاه ها باشیم اما این مسئله قابل جبران است و دانش آموزان، دانشجویان و معلمان و اساتیدی که متعهد بود توانستند از این فرصت استفاده کنند و رسالت خود را بصورت نسبی ایفا کنند.   وی ادامه داد: متاسفانه تاثیرات منفی ای که آموزش مجازی به لحاظ روحی و روانی و مسئال روانشناختی و اجتماعی به همراه دارد به مراتب از تاثیرات مثبت در حوزه آموزشی بیشتر است و باید به این بعد بصورت ویژه وجه داشت.   کمالی نهاد اظهار داشت: ما الان شاهد هستیم که دانش آموزان ما به انزوای اجتماعی کشیده می شوند و روابط اجتماعی به شدت تنزل پیدا کرده چراکه یکی ازمهارت هایی که دانش آموزان در مدرسه می آمورند مهارت چگونگی برقراری روابط اجتماعی است تا نیاز های روحی، روانی و عاطفی ان ها در کنار دانش آموزان دیگر و معلم تامین شود که دوره کرونا اینها تماما تعطیل شد.   این استاد دانشگاه تصریح کرد: برای جبران کمبودهای آموزشی می توان ساعت آموزش را افزایش داد و خلاء ایجاد شده را با برنامه ریزی و تلاش معلمان جبران کرد اما تاثیرات سوء روحی و روانی آموزش مجازی و عدم حضور دانش آموزان در محیط مدرسه به راحتی قابل جبران نیست و این خلاء اجتماعی ایجاد شده است.   دانش آموزان باید ۸ مهارت بیاموزند که اکثرا در مدرسه آموخته می شود   این کارشناس مسائل آموزشی با تأکید بر اینکه در نظام تعلیم و تربیت دانش آموزان باید ۸ مهارت یاد بگیرند افزود: برخی از این مهارت ها در مدرسه آموخته می شود که از جمله مهارت های اجتماعی، هنری و ورزشی است.   وی افزود: امروز اکثر بچه ها در خانه های کوچک آپارتمانی زندگی می کنند و ورزش نمی کنند اما این امکان در مدرسه فراهم است، از طرفی مهارت های بیانی و نوشتاری در مدرسه تقویت می شود اما در حال حاضردانش آموزان بیشتر با دستگاه های الکترونیکی کار می کنند و این مهارت ها به شدت تضعیف می شود و در آینده ادبیات ما به مخاطره می افتد.   کمالی نهاد ادامه داد: مهارت دینی با حضور دانش آموز در مدرسه، نماز خانه و امکان مذهبی تقویت می شود و اگر این اتفاق نیفتند کم کم دین فردی جایگزین دین اجتماعی خواهد شد که اتفاق خوبی نیست.   این استاد دانشگاه افزود: هر چند مهارت های فنی و هنری و شغلی نیز ممکن است در خانه تامین شود اما در کنار معلم و دانش اموزان دیگر بهتر تحقق پیدا می کند و یادگیری عمیق تر خواهد بود.   این کارشناس مسائل آموزشی خاطرنشان کرد: به هرحال تحت شرایط کرونایی جهان امروز کل نظام های آموزشی بحث آموزش های غیرحضوری را در دستور کار قرار دادند که با وجود داشتن موارد مثبت ولی مخاطرات و اسیب هایی نیز به همراه دارد.   انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: آموزشی بیشتر آموزش مجازی دانش آموزان کمالی نهاد مهارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۵۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: در طراحی سوالات امتحانات نهایی ارزشیابی از یادگیری مورد توجه است به طوری که دانش‌آموزان از حفظیات دور باشند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو محسن زارعی، معاون وزیر آموزش و پرورش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار داشت: این موضوع را نباید به صورت مقطعی و برشی بررسی کرد، شاید برداشت جامعه و آنچه که اتفاق افتاد، پس از اعلام میانگین نمرات آزمون نهایی پایه دوازدهم به این بود که این میانگین نشانگر افت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش بر این موضوع اصرار دارد که مبتنی بر شفافیت، وضعیت کنونی و نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی کند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش وپرورش اضافه کرد: شرایط مبتنی بر کیفیت آموزشی این‌گونه است که وضعیت فعلی را به خوبی بشناسیم و با اعلام به جامعه برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامه‌ریزی لازم و جبران صورت گیرد.

زارعی ادامه داد: آموزش و پرورش در این موضوع نمرات را شفاف اعلام کرد تا برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود و معلمان دست به دست هم دهند و شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود، زیرا این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

وی یادآور شد: اشکالی هم که وجود دارد این است که در دوره‌های مختلف تحصیلی، بازخوردی از وضعیت آموزش نداریم و یکباره این بازخورد را در پایان دوران تحصیل انجام می‌دهیم. این موضوع باید در دوره‌های مختلف بررسی شود که در زمان خود مداخلات لازم صورت گیرد.

زارعی درباره تاثیر دشواری سوالات در امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار داشت: سوالات سخت شاخص دارد و شاخص هم ضریب دشواری است که در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سوالات نبودیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: آنچه در طراحی سوالات مبنا قرار دادیم این است که توجه و ارزشیابی از یادگیری صورت گیرد و توجه به مفاهیم باشد و دانش آموزان و کل فرایند آموزش جهت‌دهی به سمت یادگیری داشته و از حفظیات و محفوظات دور باشند.

زارعی یادآور شد: در نوبت‌های قبل هم درصدی از سوالات مربوط به همین ارزشیابی از یادگیری متناسب با سطوح شناختی مختلف در سوالات امتحانات نهایی بوده است؛ بنابراین جمع‌بندی این نیست که سوالات سخت بوده است.

دیگر خبرها

  • نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • دوره‌ی آموزش خبرنگاری در دبیرستان شاهد سردار شهید قاجاریان نیشابور