Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ایگور لوکس» استاد تاریخ و روابط بین‌الملل دانشگاه بوستون در ارتباط با چشم‌انداز تحولات بلندمدت و کوتاه‌مدت جنگ روسیه و اوکراین و احتمال فرسایشی شدن این جنگ گفت: در این ارتباط تنها دو سناریو وجود دارد: تانک‌ها و توپخانه سنگین پوتین در نهایت موفق به در هم شکستن مواضع اوکراین خواهند شد یا اینکه مذاکرات صلح به نتیجه خواهند رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی سوالی که باید از خود بپرسیم این است که پس از آن چه اتفاقی خواهد افتاد؟ چه کسی کشور شکست‌خورده را بازسازی و اداره خواهد کرد؟ و چگونه؟ پیش از جنگ، ژنرال «مارک میلی»، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، به کنگره این کشور گفته بود که ارتش روسیه طی ۷۲ ساعت کی‌یف را تصرف خواهد کرد که البته چنین اتفاقی روی نداد. اما به راستی چشم‌انداز بلندمدت این جنگ چیست؟ اوکراینی‌ها می‌دانند چگونه با استفاده از روش‌های نامتعارف مقاومت کنند. سرکوب چریک‌های ضدشوروی پس از پایان جنگ جهانی دوم، جان ۱۰۰ هزار نفر را گرفت و این نکته تاریخی باید هشداری برای روسیه باشد. 

این استاد دانشگاه در رابطه با احتمال استفاده ابزاری روسیه از نیروگاه اتمی «چرنوبیل» به منظور پیشبرد اهداف خود گفت: پس از خبرهای نگران‌کننده اولیه در رابطه با اشغال این نیروگاه توسط روسیه، تنها گمانه‌زنی که شنیده‌ایم قطع برق این نیروگاه توسط روسیه است که البته اقدام خطرناکی است. 

برخی به این نکته اشاره کرده‌اند که عجله روسیه برای به دست گرفتن کنترل چنین مکان‌هایی ممکن است در نتیجه برنامه این کشور برای خرابکاری در یکی از نیروگاه‌های اتمی اوکراین و مقصر اعلام کردن دیگران باشد. البته من هیچ سندی دال بر اتخاذ چنین تصمیمی از جانب روسیه ندیده‌ام و ما باید امیدوار باشیم که هیچ‌کسی دست به چنین اقدام خطرناکی نزند. 

لوکس چشم‌انداز روابط مسکو و مینسک پس از درگیری‌های جاری میان روسیه و اوکراین را اینگونه ارزیابی کرد: لوکاشنکو مجبور بود برای سرکوب اعتراضات مردم خود، از مسکو کمک بگیرد و در نتیجه، مشروعیت خود را از دست داد. وی حتی در اقدامی بدتر، به پوتین اجازه داد تا ارتش روسیه برای حمله به اوکراین از خاک بلاروس استفاده کند و بدین ترتیب، بلاروس عملاً به یکی از مستعمرات روسیه تبدیل شد.من دیگر نمی‌توانم باور کنم که بلاروس، تحت حاکمیت لوکاشنکو، بازیگری خودمختار و مستقل در عرصه بین‌المللی  است.  

وی در پیش‌بینی خود از آینده سیاسی پوتین با توجه به جنگ کنونی روسیه و اوکراین گفت: در صورتی که پوتین با کمترین هزینه و تلفات ممکن، اوکراین را به تصرف خود در می‌آورد، محبوبیت وی در میان افکار عمومی روسیه بالا می‌رفت؛ ولی نتوانست این هدف را محقق کند. چنین شکستی، برای هر رهبری دردسرساز خواهد بود؛ ولی برای یک دیکتاتور، تبعات فاجعه‌باری به همراه خواهد داشت. رأی‌دهندگان در ازای کنار آمدن با آزادی از دست رفته‌شان از دیکتاتور نان و پیروزی می‌خواهند. مردم روسیه پیش از این، فقط تحت دیکتاتوری زندگی می‌کردند و از برخی آزادی‌ها محروم بودند؛ ولی اکنون در نتیجه حمله پوتین به اوکراین، به مردمی شکست خورده و گرسنه تبدیل شده‌اند. پوتین، اکنون برای حیات سیاسی‌اش می‌جنگد.

این استاد تاریخ و روابط بین‌الملل در پاسخ به این پرسش که تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر معادلات انرژی جهانی چیست، بیان داشت: مانند هر بحرانی، این بحران هم خطرات و فرصت‌های خود را به همراه آورده است.  افزایش قیمت حامل‌های انرژی، عواقب سنگینی در سطح جهان خواهند داشت. میلیون‌ها نفر در سراسر جهان هنگامی که قبض برق خود را دریافت کنند یا باک بنزین اتومبیل‌شان را پر می‌کنند اثرات این بحران را احساس خواهند کرد. این وضعیت، به افزایش نارضایتی عمومی در بسیاری از کشورها منجر خواهد شد و سیاستمدارن بسیاری از جمله «جو بایدن» در انتخابات‌های آینده هزینه این عدم رضایت را خواهند پرداخت. 

البته به باور من این بحران انرژی، کشورهای توسعه‌یافته، به ویژه ایالات متحده، را ملزم خواهد کرد تا سرمایه‌گذاری‌های خود را در دو حوزه انرژی‌های پاک و حمل‌ونقل عمومی افزایش دهند. استفاده کم‌تر از وسایل نقلیه شخصی، برای محیط‌زیست مفید خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: روسیه و اوکراین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۷۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دولت اوکراین تصمیم خود برای تغییر در وضعیت حکومت نظامی را که از فوریه ۲۰۲۲ میلادی در این کشور اجرایی شده، به شورای اروپا اعلام کرد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین با امضای این فرمان تصمیم پارلمان کشورش برای گسترش حکومت نظامی در این کشور را تایید کرد. 

این فرمان که در ۲۳ آوریل صادر شد، شامل ایجاد مناطق نظامی در خط مقدم است که برخی از مناطق اشغالی را نیز دربرمی‌گیرد. در این مناطق اشغالی دولت اکنون این اختیار را دارد که بطور موقت اموال عمومی را برای اهداف نظامی تصرف کند.

شهر زاپوریژیا واقع در جنوب اوکراین از جمله این مناطق است که از زمان حمله روسیه در فوریه ۲۰۲۲ تا حد زیادی ویران شده است و بسیاری از دارایی‌ها در جریان بیش از دو سال نبرد سنگین تخریب یا رها شده‌اند.

بر اساس قانون حکومت نظامی که از ۲۴ ماه فوریه ۲۰۲۲ اجرایی شده، فرماندهی نظامی اوکراین می‌تواند آزادی رفت‌وآمد شهروندان را محدود و اموال خصوصی یا مشترک را برای نیازهای دولتی مصادره کند.

تعلیق بندهای حقوق بشری کنوانسیون اروپا در اجرای حکومت نظامی

دولت اوکراین در راستای افزایش تدابیر حکومت نظامی خود، در اوایل ماه آوریل شورای اروپا را از تعلیق برخی از بندهای کنوانسیون اروپایی حقوق بشر و آزادی  مطلع کرد.

بر اساس این درخواست، دولت اوکراین مفاد این کنوانسیون مانند مصون ماندن مسکن، محرمانه بودن مکاتبات، عدم مداخله در زندگی شخصی و خانوادگی، آزادی رفت و آمد و انتخاب آزادانه محل سکونت و عدم استفاده و تصرف دارایی‌ها را رعایت نخواهد کرد.

در حالی که این تغییرات مطابق با کاربردهای معمول در حکومت نظامی است، اما برجسته کردن آنها می‌تواند در تضاد با تضمین‌های حقوق بشری باشد که اوکراین می‌بایست در جهت درخواست عضویتش در اتحادیه اروپا انجام دهد.

مقابله با فرار مشمولان

فرمان جدید همچنین شامل محدودیت‌هایی در انجام خدمات کنسولی برای اوکراینی‌های خارج از کشور است که در صورت عدم به‌روزرسانی مدارک مربوط به ثبت نام نظامی‌شان اعمال خواهد شد. به این ترتیب مردان مشمول خدمت اجباری برای تمدید پاسپورت یا تهیه سایر مدارکشان در زمان حضور در خارج از کشور، ممکن است با مشکل مواجه ‌شوند.

دیده‌بان حقوق بشری هلسینکی در اوکراین از این تصمیم به ویژه برای اوکراینی‌هایی که نیاز به کمک اضطراری یا فوری از نمایندگان کنسولی در خارج از کشور دارند، انتقاد کرده است.

با این حال دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین از این تصمیم در حساب کاربری خود در «ایکس» دفاع کرد و نوشت: «مردی در سن سربازی به خارج از کشور می‌رود و سپس بازگردد و بخواهد از این کشور خدمات دریافت کند. اینطور نمی‌شود. در کشور ما جنگ است.»

این اقدام چند هفته پس از آن صورت می‌گیرد که زلنسکی برای تقویت ارتش این کشور، قانونی را امضا کرد که حداقل سن خدمت اجباری را از ۲۷ سال به ۲۵ سال کاهش می دهد.

بر اساس مقررات حکومت نظامی، مردان در اوکراین ابتدا به خدمت نظامی عادی فراخوانده می‌شوند و سپس می‌توانند توسط دولت برای جنگ در خط مقدم بسیج شوند.

راهکار اوکراین برای دمیدن جان تازه به ارتش با فرض تشدید جنگ از سوی روسیه

اوکراین برای تقویت نیروهایش در جبهه‌های جنوبی و شرقی به نیروهای تازه‌نفس نیاز دارد. این در حالی است که روسیه با تسلیحات و نیروهای نظامی بیشتری که در اختیار دارد همچنان به تلاش‌های خود برای تصرف اراضی اوکراین ادامه می‌دهد.

از زمان تهاجم گسترده روسیه، میلیون‌ها نفر از شهروندان اوکراین عمدتا به کشورهای اروپایی همسایه گریخته‌اند.

آژانس آمار اتحادیه اروپا (یوروستات) می‌گوید ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار اوکراینی در کشورهای اتحادیه اروپا زندگی می‌کنند که حدود ۸۶۰ هزار نفر از آن‌ها را مردان بالای ۱۸ سال تشکیل می‌دهند.

 

دیگر خبرها

  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • تغییر مجدد معادلات جنگ اوکراین
  • دوگین: اوکراین نباید وجود داشته باشد!
  • «دوگین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
  • حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین