Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - مناطق گردشگری فراوان و آثار به جای مانده از قدیم در شهرستان کیار همه نشان از تمدن دیرین و کهن منطقه دارد که موجب شده این شهرستان به سرزمین قلاع تاریخی معروف شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، چهارمحال و بختیاری  به دلیل داشتن طبیعت بکر و زیبا بهشتی کوچک در ایران است، این استان سرچشمه 3 رود کارون، دز و زاینده رود است که وجود این رودها و چشمه‌ها و آبشارهای فراوان موجب ایجاد منظره‌های طبیعی چشم‌نوازی شده که چشم هر بیننده‌ای را با خود همراه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان کیار یکی از شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری است  که به دلیل داشتن طبیعت بکر و جاذبه‌های تاریخی فراوان همواره گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می‌کند.

شهرستان کیار در 35 کیلومتری شهرکرد و در منطقه کوهستانی زاگرس قرار دارد، این شهرستان دارای شرایط کوهستانی و دارای آب و هوای سرد کوهستانی و تابستان‌های معتدل است.

دو قله‌‌ی معروف کوه کیار و سبزکوه در این شهرستان چشم‌نوازی می‌کند و مناطق گردشگری فراوان و آثار به جای مانده از قدیم در شهرستان کیار همه نشان از تمدن دیرین و کهن منطقه دارد که موجب شده شهرستان کیار به سرزمین قلاع تاریخی معروف شود.همچنین این شهرستان دارای جاذبه‌های طبیعی بسیاری است که اتراق در کنار آن‌ها لحظات فراموش نشدنی را برای گردشگران فراهم می‌کند.

دریاچه شلمزار

دریاچه شلمزار، دریاچه‌ای کوچک در مجاورت شهر شلمزار در استان چهارمحال و بختیاری است، از دریاچه، دو رودخانه یکی به سمت مرکز شهر و دیگری به سمت شهر دستنا جدا می‌شود.

از ویژگی‌های دریاچه دبی آب 1300لیتر بر ثانیه و امکان ماهی‌گیری را می‌توان نام برد، وجود آلاچیق‌، پرندگان وحشی و مهاجر، مزارع و مرکز شیلات ماهی قزل آلا به این مکان زیبایی خاصی بخشیده‌است، همچنین وجود کارخانه آب معدنی صادراتی در کنار این چشمه به رونق بیشتر این گردشگاه افزوده است.

قلعه امیر مفخم دزک

قلعه امیرمفخم در روستای دزک قرار دارد، باید گفت در این قلعه، افراد مهمی زندگی کرده‌اند از جمله علی اکبر دهخدا که پس از استبداد صغیر به این قلعه پناه برد.

این قلعه که در حال حاضر 5 هزار و 76 مترمربع وسعت دارد در سال 1292 قمری به دستور امیر مفخم بختیاری بنا شد.در حال حاضر  از طبقه دوم این قلعه به منظور موزه پوشاک و از حیاط کناری قلعه به عنوان  موزه سنگ استان استفاده می‌شود.

در بخش موزه سنگ، سنگ‌هایی از دوره صفویه تا قاجار به نمایش گذاشته شده است، همچنین در این موزه، تصاویری از نمونه‌های پوشاک بختیاری‌ها در قدیم نیز به نمایش گذاشته شده است.

قلعه صمصام السلطنه

این قلعه در شهر شلمزار مرکز شهرستان کیار قرار دارد که توسط صدر اعظم ایران، در دوره مشروطه نجف‌قلی‌خان ملقب به صمصام السلطنه، ساخته شده است.

این قلعه به صورت مسکونی بوده و صمصام السلطنه در این قلعه زندگی می‌کرد، این قلعه زمانی به عنوان پایگاه مشروطه خواهان مورد استفاده قرار می‌گرفت و اکنون در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

دره عشق و آبشارهای زیبا

دره عشق یکی از جاذبه های طبیعی استان چهارمحال و بختیاری است، در میان این دره رود کارون  که طولانی‌ترین رود ایران است جریان دارد و جوش و خروش رود موجب شده تا گردشگران و ورزشکاران تفریح هیجان انگیز رفتینگ را در آن تجربه کنند.

وجود شالیزارها و باغ‌های انار جلوه‌ای خاص به این دره بخشیده است، در اطراف این دره آبشارهای متعدد و زیبایی وجود دارد که آبشار دره عشق، دیدنی ترین آبشار این منطقه است که در آن آب با سرعت زیاد از دل کوه به بیرون می آید و از ارتفاع زیادی سقوط می‌کند.

وجود این آبشار در کنار انارستان‌ها و شالیزارها منظره‌ای کم نظیر را به وجود آورده که دل هر رهگذری را می رباید. چشمه‌سارها نیز دیگر جاذبه این دره هستند.

به ویژه تعدادی از آن‌ها که دارای آب معدنی گوگردی می‌باشند و خواص متعددی دارند، یکی از این چشمه‌ها در روستایی با نام معدن در میان این دره قرار دارد.

در ادامه مسیر دره عشق در روستای دو پلان، پلی سیمی وجود دارد که بقایای مسیر کوچ عشایر بوده و امروزه به عنوان یک اثر تاریخی در این منطقه نگهداری می‌شود.

این پل سیمی از 8 رشته سیم ضخیم ساخته شده که به وسیله‌ی میخچه‌های محکم فلزی به دو طرف دره متصل شده برای پوشاندن کف و دیواره کوتاه پل از تخته های چوبی استفاده شده است.

منطقه حفاظت شده هلن

منطقه حفاظت شده هلن، منطقه ای با وسعت 40 هزار هکتار است که در سراسر آن جنگل های بلوط به چشم می خورند و تنها یک چهارم آن را مراتع تشکیل می‌دهند. نام این منطقه به نشان احترام به پرستار آمریکایی که در سال 1931 در آنجا به مداوای مردم می پرداخته، هلن گذاشته شده است.

این منطقه میزبان گونه‌های گیاهی شامل بلوط غرب، گز، بادام، ارژن، گون و زالزالک است و جاندارانی همچون شغال، تشی، گراز، خرگوش، خرس قهوه‌ای، عقاب طلایی و افعی در آن زیست می‌کنند.

پل خراجی

وقتی از شهرکرد به سمت روستای خراجی حرکت می‌کنیم، در ادامه مسیر به پل تاریخی خراجی می‌رسیم که طولانی‌ترین پل استان است،  این اثر به عنوان یکی از آثار ‏ملی ایران به ثبت رسیده است، قدمت این پل به دوره صفوی می‌رسد.پل خراجی در جنوب باختری روستای خراجی به فاصله ‏‏30 کیلومتری شهرکرد و بر روی رودخانه کیار احداث شده است.

جاذبه‌های گردشگری "بن" /گردابی که فضای دل‌نشین و مسحورکننده‌ای برای هرکسی دارد + تصویربازدید از جاذبه‌ تاریخی و گردشگری استان کردستان مجازی شدجاذبه‌های طبیعی و حیرت‌انگیز ایلام به روایت تصویر

از جاذبه‌های طبیعی دیگر این شهرستان می‌توان به ‌آبشار سرآسیاب شهرناغان، ‌سرچشمه‌های‌شهر گهرو، آبشار تنگ زندان، گردشگاه روستای قلعه‌تک و باغات گهرو و ناغان اشاره کرد، همچنین بقایای قلعه روستای دستنا و امامزاده اسماعیل روستای برنجگان نیز از معروف‌ترین اماکن تاریخی ومذهبی این شهرستان است.

انتهای پیام/7540/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: چهارمحال و بختیاری جاذبه های طبیعی شهرستان کیار دره عشق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۹۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک

اَنجدان از روستاهای قدیم اراک، مرکز تجدید حیات فرهنگی و تبلیغی و جایگاه امامان اسماعیلی نزاری پس از سقوط الموت بوده‌ است و امروزه از مقاصد و جاذبه‌های گردشگری استان مرکزی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، در قسمت مرکزی اراک در دهستان مشک‌آباد روستای دیدنی به اسم انجدان وجود دارد. این روستا در منطقه‌ای کوهستانی است و دو کوه برف شاه و کوه چشمه در پیرامون آن قرار گرفته‌اند و غارهای زیادی نیز در مجاورت این روستا قرار دارد.

آب و هوای خوب و مطبوع و وجود چشمه‌سارها، این روستا را به مکانی دلپذیر برای تفریح و استراحت تبدیل کرده است، به نحوی که بسیاری از شهرهای اطراف آخر هفته را در این روستای خوش آب و هوا می‌گذرانند.

فاصله انجدان تا شرق اراک ۳۷ کیلومتر است و ۲۰۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. این روستا بعد از قرن ۹ قمری خاستگاه نویسنده‌ها و ادیبان زیادی بوده است که تعدادی از آن‌ها از جمله شاه طاهر دکنی، میرزا ابوتراب بیک فرقتی و ملأ داعی انجدانی هستند.

روستای انجدان جمعیت زیادی ندارد، اما با وجود این جمعیت کم در سراسر روستا حسینیه‌ها و مساجد زیادی دیده می‌شود که نشان می‌دهد فرهنگ و مذهب اهمیت زیادی دارد. تعدادی از این مساجد همچون مسجد جامع که قدمت آن به قرن‌های آغازین اسلام بازمی‌گردد و از آثار تاریخی این روستا به شمار می‌رود.

از دیگر آثار تاریخی روستای انجدان بقعه‌های زیبای آن است که از میراث ارزشمند به جای مانده دوره صفوی محسوب می‌شود.

واژه «انجدان» معرب واژه «انگدان» است و قدمت این روستا به بیش از هزار سال پیش بازمی‌گردد. در متون تاریخی از آن به عنوان «انکوره» و «انغوزه» نیز نام برده شده است.

نام این روستا برگرفته از نام گیاه انگدان است که صمغ آن در این روستا تولید می‌شود و برای صادرات به کشورهای دیگر نیز استفاده می‌شود. نام انجدان در منابع قدیمی به‌صورت‌های انکوان و انکدان نیز آمده است.

چنانکه از منابع برمی‌آید، استفاده از واژه انجدان پس از اقامت امامان اسماعیلی در این محل رواج یافته است، از پیشینه کهن انجدان تا سده هشت قمری، ۱۴ میلادی آگاهی دقیقی به جز سنگ قبرهای یافت شده و اطلاعات محلی در دست نیست.

ناحیه‌ای که امروزه انجدان در آن قرار دارد، در سده‌های نخستین اسلامی (احتمالاً) جزو کوره دوراخور قم بوده است، اما در هیچیک از منابعی که از دوراخور نام برده‌اند، به انجدان یا نامی مشابه آن اشاره نشده است‌.

این روستا ۱۰ سال است که به روستای برگزیده هدف گردشگری استان مرکزی تبدیل شده و در طول این مدت بسیاری از بناهای تاریخی آن مرمت و بازسازی شده است، از زمانی که روستای انجدان به روستای هدف گردشگری تبدیل شده قیمت زمین‌های آن افزایش پیدا کرده است و عده‌ای از جوانان نیز به این روستا مهاجرت کرده‌اند.

بیشتر اهالی روستا کشاورز و دامپرور هستند و محصولاتی از جمله گردو، بادام و انگور به عمل می‌آوردند. صنایع دستی پر رونق این روستا گلیم‌بافی، قالی‌بافی و منبت‌کاری است که حتی می‌توانید آن‌ها را به عنوان سوغات از اهالی روستا خریداری کنید.

یکی از آئین‌های سنتی این روستا چغچغه‌زنی است که در ایام محرم رواج دارد و حتی در فهرست میراث معنوی کشور نیز ثبت شده است. ایام محرم در این روستا بسیار پر شور برگزار می‌شود و بسیاری از شهرهای اطراف برای شرکت در مراسم ویژه خود را به این روستا می‌رسانند.

غارهای بزرگ و کوچک زیادی در روستای انجدان وجود دارد که علاقه‌مندان به غارنوردی از آن‌ها دیدن کنند. غار گیوه‌کش، غار کبوتر، غار آسیلی و غار طاق رجه از غارهای معروف این روستا است.

چشمه‌های زیادی در اطراف و داخل این روستا وجود دارد که طراوت و شادابی خاصی را به باغ‌ها و کوچه‌های روستا داده است. در بسیاری از کوه باغ‌ها مسیری از جریان آب وجود دارد که جذابیت باغ‌های اطراف را دوچندان کرده است.

این روستا موزه مردم‌شناسی نیز دارد و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید و تماشای اشیای تاریخی و فرهنگی که با سبک زندگی و فرهنگ مردم مرتبط است، به این موزه بروند. بر اساس نقل قول‌های گوناگون روستا در حمله مغول‌ها به ایران به شدت آسیب دید و مردم برای فرار از گزند مغول‌ها در زیر روستا نقب حفر کردند و در زیر زمین مشغول به کار شدند.

قدمت این روستا را بیش از هزار سال تخمین زده‌اند. سنگ قبری نیز در یکی از قبرستان‌های این روستا به دست آمده که متعلق به نوه سلمان فارسی است. در این سنگ اشاره به انجدان اصفهان شده است.

شهر اراک قدمتی ۲۰۰ ساله دارد و در گذشته زیر نظر اصفهان اداره می‌شده است و در منطقه روستای دیگری به این نام وجود ندارد. این احتمال است که سلمان فارسی زاده این روستا بوده و از اهالی این روستا محسوب می‌شده است؛ این سنگ قبر هم‌اکنون در موزه حمام چهار فصل اراک نگهداری می‌شود.

با در نظر گرفتن این واقعیت، احتمالاً قدمت این روستا به قبل از اسلام باز می‌گردد.

کد خبر 747295

دیگر خبرها

  • واکنش نشریۀ 29 ساله به حذف سریال «حشاشین» از شبکۀ نمایش خانگی/ علاقه ایرانیان به داستان حسن صباح تاریخی است؛ نسازی، می‌سازند(+ جلد)
  • قلعه حسن صباح هنوز هم دست نیافتنی است
  • کامل‌ترین تورهای ترکیبی ویژه بهار ۱۴۰۳
  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته
  • رمزگشایی ناقص از یک ملاقات تاریخ ساز
  • نگرانی اهالی گالیکش از آلودگی طبیعت کوه نیلکوه به لطف کارخانه سیمان
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • تصاویر نقشه‌های تاریخ با نام خلیج فارس