Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@14:48:07 GMT

حقوقی‌ها باز هم مانع منفی شدن بورس شدند

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۷۷۳۹۳

حقوقی‌ها باز هم مانع منفی شدن بورس شدند

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه پس از چند روز صعود، دیروز قرمزپوش بود. اما روند افت شاخص ادامه دار نبود و امروز بورس به دوران اوج گیری خود بازگشت و توانست کانال 1.4 میلیون واحدی را برای خود تثبیت کند.

امروز تقریبا تمام نمادهای شاخص ساز و بزرگ بازار سهام با رشد همراه بودند و همین مساله باعث ایجاد توقف در افت شاخص کل بورس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می رسد، شرکت‌های حقوقی حاضر در بازار سهام در روزهای گذشته و مخصوصا در جریان معاملات روز حمایت جدی از بورس انجام داده‌اند. البته نباید از تغییر رفتار حقیقی‌ها در معاملات امروز نیز چشم پوشی کرد. سهامداران حقیقی با تغییر استراتژی خود دوباره پول  وارد بازار سرمایه کردند. اگرچه نوسان شدیدی هم در خروج و ورود پول حقیقی ها در ساعت معاملات مشاهده شد اما در پایان، تراز پول حقیقی‌ها مثبت شد.

بررسی سرانه معاملاتی حقیقی ها نیز نشان می‌دهد که آنان همچنان بیشتر در موقعیت خرید قرار دارند تا فروشنده. بدین ترتیب سرانه خرید حقیقی ها 30.4 میلیون تومان و سرانه فروش آنان 23.7 میلیون تومان بوده است.

* رشد شاخص سازها باعث رشد شاخص کل بورس شد

شاخص کل بورس در جریان معاملات آخرین روز کاری هفته جاری 17 هزار و 887 واحد رشد کرد و به عدد یک میلیون و 432 هزار و 137 واحدی رسید. بازدهی این شاخص مثبت 1.26 درصد بوده است.

شاخص کل هموزن بورس نیز با افزایش دو هزار و 982 واحدی توانست خود را به عدد 365 هزار و 908 واحدی برساند. بازدهی این شاخص نیز مثبت 0.82 درصد بوده است. شاخص کل فرابورس نیز با رشد 260 واحدی به میزان 19 هزار و 316 واحدی دست پیدا کرد.

* افت معاملات کل و معاملات خرد در بازار سرمایه

کل معاملات بازار سهام در روز چهارشنبه با افت 23 درصدی نسبت به روز گذشته به ارزش پنج هزار و 524 میلیارد تومان کاهش یافت.

معاملات خرد نیز با کاهش 22 درصدی نسبت به معاملات خرد روز سه شنبه به میزان سه هزار و 921 میلیارد تومان رسید که حدود 70 درصد معاملات بازار سرمایه را در برگرفته است.

* ورود پول حقیقی پس از یک روز خروج

معاملات روز چهارشنبه که همراه با رشد همه شاخص های بورس بود، در زمینه ورود پول حقیقی نیز توانست خروج پول در روز گذشته را متوقف کند و در جریان معاملات امروز 81 میلیارد تومان پول از سوی سهامداران حقیقی وارد بازار سرمایه شد. بدین ترتیب حقیقی ها 23.5 میلیارد تومان وارد بازار سهام و 57.9 میلیارد تومان وارد صندوق های با درآمد ثابت کردند.

نمادهای وبملت (بانک ملت)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی) شاهد تغییر مالیکیت از حقیقی ها به حقوقی ها بودند و سهم های کرماشا (صنایع پتروشیمی کرمانشاه)، خگستر (گسترش‌ سرمایه‌گذاری ‌ایران ‌خودرو) و آریا (پلیمر آریا ساسول) بیشترین ورود پول حقیقی را تجربه کردند.

* رشد مازاد تقاضا در بازار سهام

بررسی ارزش صف های خرید و فروش نشان می دهد که صف های خرید فاصله بسیار زیاد خود را با صف های فروش با اندکی تعادل از ابتدا تا انتهای معاملات حفظ کرده اند. به طوری که ارزش صف‌های خرید در پایان معاملات هزار میلیارد تومان بوده است. اما ارزش صف های فروش نیز 38.4 میلیارد تومان بسنده کرد. تعداد نمادهای دارای صف خرید 155 نماد و تعداد نمادهای دارای صف فروش نیز 27 سهم بوده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس بازار سهام شاخص کل ورود پول حقیقی ورود پول حقیقی بازار سرمایه بازار سهام حقیقی ها شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۷۷۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح اقدامات سازمان بورس بعد از وقایع اردیبهشت سال گذشته

معاون نظارت بر بورس ها و ناشران و مدیر نظارت بر بورس ها با اشاره به وقایع رخ داده در تاریخ ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت سال گذشته، مجموعه اقدامات سازمان بورس بعد از تاریخ مذکور را شرح دادند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رضا عیوضلو، معاون نظارت بر بورس ها و ناشران با اشاره به وقایع 17 اردیبهشت سال گذشته و انتشار با تاخیر مقدار مصوب نرخ خوراک گفت: مجموعه اقدامات سازمان بورس بعد از تاریخ مذکور نیاز به ارائه دارد. بعد از آنکه در تیرماه مصوبه نرخ خوراک منتشر شد، همکاران ما در نظارت بر بورس ها معاملات در آن تاریخ 17-18 را بررسی کردند. بررسی ها در چند بعد بود که کلیات آن را مطرح میکنم.

وی ادامه داد: اولین کار بررسی معاملات اشخاصی بود که در لیست دارندگان اطلاعات نهانی بودند، بود که آی پی این افزاد بررسی شد. قصد ما این بود که افرادی که مضنون به معامله بر اساس اطلاعات نهانی بودند بررسی شود.

عیوضلو گفت: از بررسی های صورت گرفته، موضوع چشم گیری عاید نشد و ما گام بعدی را شروع کردیم. که بررسی لیست افرادی بود که در تاریخ مذکور بیشترین فروش را داشتند که بالغ بر 2400 شخص حقیقی و حقوقی بودند که مجدد آن ها هم فیلتر شدند و در نهایت به لیست 500 نفره رسیدیم و الگوی معاملاتی افراد را بررسی کردیم. در نهایت به یک لیست 40 نفره از افراد رسیدیم که مشکوک به استفاده از اطلاعات نهانی در تاریخ 17-18 اردیبهشت بود.

معاون نظارت بر بورس ها و ناشران گفت: این لیست به مرجع قضایی ارسال شد و آن مرجع هم بررسی های خودش را آغاز کرده و اسلاعات تکمیلی را از ما گرفته است.

همچنین قادر معصومی، مدیر نظارت بر بورس ها نیز با اشاره به مجموعه اقداماتی که توسط سازمان بورس بعد از تاریخ مذکور انجام داده است، گفت: مجموعه فعالیت های سازمان بورس عبارت است از: 1-بررسی مجدد کلقه هشدارها و تریگر های نظارتی2- شناسایی ای پی سازمان برنامه و بودجه و نهاد ریاست جمهوری و …3- تهیه گزارش ماتریسی از معاملات 4-انجام مکانبه در خصوص اخذ فهرست کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی درگیر در فرایند مصوبه نرخ خوراک5- تهیه فهرست اشخاص با بیشترین خالص ارزش افزوده فروش در روز 17-18 اردیبهشت7- تحدید جامعه اماری کد های حقیقی مشکوک8- انجام 16 فقره مکانبه با نهادهای دولتی که ظن اطلاع از مصوبه مذکور را داشتند 9- انجام 6 فقره مکاتبه با نهاد های دولتی در خصوصی اعلام فهرست دارندگان اطلاعات نهانی 40 نفر به مراجع قضایی احضار شدند

لازم به ذکر است مشخصا مکاتبات با وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و دولت بوده است و بین این سه ارگان بانک مرکزی هیچ پاسخی نداده است.محمد جوانمردی، معاونت حقوقی، مدیر امور حقوقی و انتظامی سازمان بورس در نهایت اعلام کرد که 40 نفر متهم شامل اشخاص حقیقی و حقوقی به دستگاه قضایی احضار شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • تشریح اقدامات سازمان بورس بعد از وقایع اردیبهشت سال گذشته
  • بورس امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳