Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@06:48:21 GMT

واکنشی متفاوت به سخنان حاشیه‌ساز ژاله صامتی

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۸۲۵۳۹

واکنشی متفاوت به سخنان حاشیه‌ساز ژاله صامتی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در یکی از برنامه‌های اخیر «عصر جدید» که با اجرای احسان علیخانی در شب‌های نوروز ۱۴۰۱ از شبکه سه تلویزیون پخش می‌شود و امین حیایی، مجید اسماعیلی، کارن همایون‌فر و ژاله صامتی به عنوان داور در آن حضور دارند، ژاله صامتی که البته به‌عنوان بازیگر و نه متخصص حوزه زبان‌ها و گویش‌ها شناخته می‌شود، در واکنش به اجرای یکی از شرکت‌کنندگان این برنامه که در حوزه خوانندگی هنر خود را به نمایش گذاشت و برخی داوران اجرای او را بکر و ملهم از طبیعت توصیف کردند، در بخشی از حرف‌هایش گفت: «این‌جا اومدی یعنی تو اول باید شروع کنی کلاس بیان بری، لهجه‌ات فراموش بشه، بتونی حرف بزنی، باید کتاب بخونی، باید ادبیات بدونی، باید شعر بدونی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شکلی نیست…»؛ ماجرایی که در مدت اخیر واکنش‌های متعددی را به دنبال داشته است. او البته به این جوان توصیه کرد که در زادگاه خود بماند و به شهرهای بزرگ نیاید. 

در همین رابطه، سجاد سرگلی، مدرس ویرایش و نگارش، به‌تازگی در یادداشتی که با عنوان «اظهارنظر ژاله صامتی درباره لهجه» در کانال تلگرامی خود منتشر کرده، آورده است: «اخیراً اظهارنظر ژاله صامتی، بازیگر و داور عصر جدید، درباره لهجه یک نوجوانِ شرکت‌کننده بسیار در رسانه‌ها جنجال‌برانگیز شد. صامتی در برنامه عصر جدید به آن نوجوان خواننده می‌گوید: «باید لهجه‌ات فراموش بشه…». »

او نوشته این جمله واکنش بسیاری از مردم را برانگیخت و در ادامه به واکنش دکتر ناصر فکوهی، استاد دانشگاه تهران، در صفحه شخصی خود اشاره کرده و بعضی بخش‌های آن را که با حرف‌های تندی همراه است آورده است؛ از جمله این‌که «کاش به این خانم که شهرتش را ظاهرا مدیون بازی در چند سریال و فیلمفارسی سخیف و بی‌ارزش است، به‌جای تحقیر آن جوان، ده دقیقه فرصت داده می‌شد که برای ما بگوید فرق زبان، گویش، لهجه، زبان میانجی، زبان‌های محلی، زبان قومی، زبان ادبی و زبان مردمی، خانواده زبانی، زبان‌های کرئولی و… چیست. یا برای‌مان بگوید که از کجا باید فرهنگ موسیقی و ادبیات آموخت و یا ساده‌تر، اسم چند کتاب و چند قطعه موسیقی را که در هفته گذشته خوانده یا شنیده صرفاً بر زبان بیاورد تا ما هم بتوانیم ایشان را قضاوت کنیم…» 

سرگلی سپس نوشته است: «چند نکته در این ماجرا به نظرم رسید که بد نیست بیان کنم: 

۱. فعلاً به اینکه عصر جدید برنامه مفید و به‌دردبخوری است یا برنامه‌ای بی‌محتوا و بی‌مصرف کاری ندارم. (به این موضوع در کانال الهیاتیک خواهم پرداخت.) 

۲. در اینکه بسیاری از چهره‌ها (سلبریتی‌ها)، چه هنری چه ورزشی، سواد درست و حسابی ندارند بحثی نداریم. 

۳. فراموش نکنیم خانم ژاله صامتی استاد و بازیگر توانمندی است و این‌گونه نیست که با بازی در چهار تا سریال و فیلمفارسی به این جایگاه رسیده باشد. او جزء بازیگران باسواد به حساب می‌آید و طبیعتاً ارزش و اهمیت لهجه‌ها و گویش‌ها را درک می‌کند. 

۴. نمی‌دانم چرا وقتی می‌خواهیم کسی را نقد کنیم، باید او را لجن‌مال کنیم تا حق مطلبمان ادا شود. 

۵. دکتر ناصر فکوهی، در کنار بسیاری از مردم کشورمان، بنابر دغدغه‌های ارزشمندشان، از اظهارنظر خانم صامتی رنجیده‌خاطر شده‌اند. اما آیا ضرورتاً باید با رفتارهای شبه‌فاشیستی به‌سراغ مبارزه با فاشیسم برویم؟ 

۶. نمی‌خواهم نیت‌خوانی کنم، اما پیش از حمله‌ور شدن به داور مسابقه، یک احتمال، آن هم بنابر بافت کلام و سابقه گوینده کلام، باز کنیم که شاید منظور او را درست درنیافته‌ایم. 

۷. با توجه به بافت موقعیت و بافت کلام، بسیار بعید است که منظور ژاله صامتی این باشد که کسی با لهجه حرف نزند. توصیه او به آن نوجوان باصفا این است که باید فن بیان یاد بگیری و قابلیت بدون لهجه صحبت کردن را، آن هم به‌اقتضای کار هنری، یاد بگیری. درواقع، داور برنامه داشت اقتضائات زیست جدید مهمان برنامه را پیش رویش ترسیم می‌کرد تا نتیجه‌ای از این مطالب حاصل شود. 

۸. فراموش نکنیم که رسانه‌های خبری در بزرگ کردن یک اتفاق نقش دارند. حساس بودن به مسائل زبانی خوب است، اما کاش جانب اعتدال را رعایت کنیم. 

۹. به این هم توجه کنیم که بعضی هموطنان منتظر جرقه‌ای بودند تا به رفتارهای علیه لهجه بتازند و این اتفاق بهانه‌ای شد برای دیده شدن آتشی که زیر خاکستر مانده بود. 

۱۰. درنهایت بسیار خوشحالم که مردم ما این‌قدر به زبان‌ها و گویش‌ها و لهجه‌های کشورمان اهمیت می‌دهند و حساسیت می‌ورزند و حواس‌جمع‌اند و درود بر کسانی که لهجه خود را کنار نمی‌گذارند و فراموش نمی‌کنند. کسی که لهجه دارد یک زبان یا گویش، یا دست‌کم یک فرهنگ، بیشتر از ما می‌داند.»

کد خبر 666919 برچسب‌ها عصر جدید - تلویزیون

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: عصر جدید تلویزیون ژاله صامتی عصر جدید زبان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۲۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام‌های راهبردی سخنان ابوعبیده

یک تحلیلگر ارشد عربی نوشت که سخنان سخنگوی گردان‌های نظامی حماس در دویستمین روز جنگ غزه حاوی پیام‌هایی مهم و راهبردی برای رژیم صهیونیستی بود.

به گزارش مشرق، «عبدالباری عطوان» تحلیلگر شناخته شده فلسطینی و سردبیر روزنامه رای الیوم در مقاله‌ای به سخنانی که روز گذشته «ابوعبیده» سخنگوی رسمی گردان‌های عزالدین القسام (شاخه نظامی حماس) درباره تحولات مربوط به جنگ غزه بیان کرد پرداخته و نوشت که چندین نکته در سخنان ابوعبیده قابل توجه است: اول اینکه صحبت‌های او مختصر و مفید بود. دوم اینکه ابوعبیده خبرهای خوبی داشت که روحیه حامیان مقاومت را بالا برد و این اخبار مربوط به دستاوردهای مقاومت در میدان نبرد با رژیم اشغالگر بود.

نکته سوم هم مربوط به این است که ابوعبیده به دنبال شهرت و قرار گرفتن در کانون توجهات نیست و همواره چهره خود را پنهان می‌کند. اما صدای رسا و با صلابت او روحیه مقاومت و حامیان آن را همواره بالا می برد. عطوان در ادامه به چند نقطه عطف در سخنرانی ضبط شده‌ای که روز گذشته از ابوعبیده به مناسبت دویستمین روز جنگ غزه منتشر شد اشاره کرد که به شرح ذیل است؛

ابوعبیده خواستار تشدید اقدامات مقاومتی در همه اشکال و در همه عرصه‌ها شد و این بدان معناست که طی روزها و هفته‌های آینده شاهد تشدید مقاومت در همه میادین درگیری خواهیم بود.

ابوعبیده تاکید کرد که دشمن صهیونیستی همچنان در شن‌های غزه گیر کرده و دستاوردی جز رسوایی و شکست و ننگ برای خود نداشته و کاری جز کشتار و قتل عام و جنایت انجام نداده و چه در این حالت باقی بماند و چه از آن خارج شود، بهای سنگینی پرداخت خواهد کرد.

ابوعبیده مجددا تاکید کرد که فشارهای نظامی بر گردان‌های مقاومت هرگز موجب عقب نشینی آنها از مواضع خود نمی‌شود و مقاومت به حقوق ملت فلسطین به طور کامل پایبند بوده و هیچ امتیازی به دشمن نخواهد داد.

سخنگوی نظامی حماس گفت که این جنبش هرگز از شروط خود عقب نشینی نخواهد کرد؛ شروطی که شامل خروج کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه، رفع محاصره غزه، بازگشت همه آوارگان به مناطق خود و بازسازی فوری غزه می‌شود.

ابو عبیده همچنین به عملیات وعده صادق ایران علیه رژیم صهیونیستی اشاره کرد؛ عملیاتی که منجر به تغییر قواعد درگیری شده و محاسبات دشمن صهیونیستی را به هم ریخت.

وی از همه جبهه‌های مقاومت به ویژه لبنان و یمن و عراق و ملت‌های آنها که از طوفان الاقصی حمایت می‌کنند تقدیر و تشکر کرد.

بر اساس مقاله عبدالباری عطوان، گردان های مقاومت در نوار غزه ۲۰۰ روز در برابر یکی از ارتش‌های قدرتمند که تحت حمایت کامل کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس و فرانسه قرار دارد، ایستادند. این درحالی است که رزمندگان مقاومت فلسطین که نه تانک دارند و نه گنبد آهنین و نه جنگنده‌های پیشرفته توانستند این پیروزی بزرگ و بی سابقه را رقم بزنند که مایه افتخار و غرور است.

عطوان تاکید کرد که مقاومت در نوار غزهِ همان طرفی است که رژیم صهیونیستی را مجبور به عقب راندن همه تیپ‌های نظامی خود به دلیل ترس از تلفات بیشتر کرد و اسطوره بازدارندگی اسراییل را از بین برد و قواعد پروژه صهیونیستی را متزلزل ساخت. بنابراین میلیون‌ها حامی مقاومت حق دارند که دویستمین روز از استواری و پیروزی مقاومت را جشن بگیرند؛ مقاومتی که همه نقشه‌های دشمن را شکست داد و حالتی از رعب و وحشت را در صفوف شهرک نشینان و نظامیان صهیونیست به وجود آورد.

عبدالباری عطوان در ادامه به وحدت عرصه‌های مقاومت در حمایت از فلسطین اشاره و تصریح کرد که ایران به عنوان کشوری بزرگ در تقابل با رژیم اشغالگر قرار دارد و یمن تبدیل به کشوری شده که بدون هیچ ترسی در برابر دشمن صهیونیستی می‌ایستد و آن را از لحاظ اقتصادی محاصره کرده است. در لبنان هم می بینیم که شمال فلسطین اشغالی زیر آتش موشک‌ها و پهپادهای حزب الله قرار داشته و شهرک نشینان مجبور به فرار شده‌اند. همچنین موشک‌ها و پهپادهای مقاومت اسلامی عراق هم با قدرت در میدان حضور دارند و پایگاه‌های آمریکا را در عراق و سوریه، مواضع رژیم صهیونیستی را در ایلات و فرودگاه حیفا و سکوهای گازی رژیم صهیونیستی را در میدان کاریش هدف قرار می‌دهند.

عبدالباری عطوان در پایان مقاله خود نوشت که آیا بعد از عملیات وعده صادق و تکمیل طوفان الاقصی در دویستمین روز خود واقعا اسراییل جرأت تحرک ضد ایران را خواهد داشت؟ مشخص است که نه. تا زمانی که یحیی السنوار و مشاوران قهرمان او نبرد قهرمانانه را از دل نوار غزه مدیریت می‌کنند و تا زمانی که ابوعبیده قصیده پیروزی سر می‌دهد این به معنای پایان دوره اسراییل است.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • (ویدئو) سکانس خنده‌دار از حرف زدن نعیمه نظام‌دوست به زبان روسی
  • برنامه‌نویسی، زندگی را هدایت می‌کند | گفت‌وگوی همشهری با مخترع زبان برنامه‌نویسی روبی
  • حجاب و عفاف؛ مهمترین محور سخنان خطیبان نماز جمعه شهر‌های گلستان
  • سخنان کامل حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی»
  • علیرضا دبیر:زخم زبان چیز خوبی نیست!
  • فیلم| سخنان امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب درباره حادثه طبس
  • دبیر: زخم زبان زدن درست نیست/ قول داده بودند اخلاق را رعایت کنند
  • واکنشی به ادعاهای عجیب هسته‌ای کریمی قدوسی
  • پیام‌های راهبردی سخنان ابوعبیده
  • سخنان رهبر انقلاب درباره حمزه سید الشهدا + فیلم