Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@02:59:39 GMT

علائم طولانی‌ مدت سویه‌های ویروس کرونا

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۹۰۹۶۳

علائم طولانی‌ مدت سویه‌های ویروس کرونا

محققان داده‌های ۴۲۸ بیمار را که به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان بستری شده بودند و بعد‌ها در یک سرویس سرپایی کووید در بیمارستان دانشگاه کارگی ایتالیا در فاصله ژوئن ۲۰۲۰ تا ژوئن ۲۰۲۱ تحت درمان قرار گرفتند، تجزیه و تحلیل کردند. از این بیماران ۵۹ درصد مرد بودند و میانگین سنی ۶۴ سال داشتند. میانگین طول مدت بستری ۱۰ روز و میانگین زمان پیگیری پس از ترخیص از بیمارستان ۵۳ روز بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از بین بیماران، ۷۶ درصد حداقل یک علامت کووید ۱۹ مداوم را گزارش کردند. شایع‌ترین علائم گزارش شده شامل تنگی نفس (۳۷درصد)، خستگی مزمن (۳۶درصد)، بی‌خوابی (۱۶درصد)، اختلالات بینایی (۱۳درصد) و مه مغزی (۱۳درصد) بود.

با این حال، محققان دریافتند که با توجه به زمانی که بیماران مبتلا شده‌اند، تفاوت‌هایی در علائم گزارش شده وجود دارد.

شیوع قابل توجه تنگی نفس، درد و درد عضلانی، بی‌خوابی، مه مغزی، اضطراب و افسردگی در بین بیمارانی که در زمان غالب بودن نوع آلفا (ژانویه تا آوریل ۲۰۲۱) به این ویروس مبتلا شده بودند در مقایسه با زمانی که ویروس کرونای اصلی غالب بود، بیشتر شد. از سوی دیگر، از دست دادن بویایی، مشکل در بلع و اختلال در شنوایی در طول موج آلفا کمتر دیده می‌شد.

علاوه بر این، یک تجزیه و تحلیل چند متغیره نشان داد که عوامل خاصی با افزایش خطر ابتلا به علائم طولانی کووید از جمله استفاده از دارو‌های سرکوب کننده سیستم ایمنی، زن بودن و افزایش استفاده از دستگاه اکسیژن مرتبط هستند.

شایان ذکر است، بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ خطر ابتلا به کووید طولانی‌مدت کمتری داشتند؛ اگرچه محققان خاطرنشان کردند که مطالعات بیشتری برای درک این یافته غیرمنتظره مورد نیاز است.

به گفته محققان، این اولین بار است که علائم طولانی‌مدت کووید با انواع مختلف ویروس کرونا مرتبط می‌شود.

میشل اسپینیچی، یکی از محققان این تحقیق از دانشگاه فلورانس اظهار کرد: «بسیاری از علائم گزارش شده در این مطالعه مورد تحقیق قرار گرفتند، اما این اولین بار است که با انواع مختلف کووید ۱۹ مرتبط می‌شوند. طول مدت طولانی و طیف گسترده علائم به ما یادآوری می‌کند که مشکل از بین نمی‌رود و باید برای حمایت و محافظت از این بیماران در درازمدت بیشتر تلاش کنیم.»

به گفته آرون گلات، رئیس بیماری‌های عفونی در کوه سینا ناسائو جنوبی که در این مطالعه شرکت نکرده بود، منطقی است که بر اساس سویه، تفاوت در علائم طولانی‌مدت کووید را شاهد باشیم.

گلات گفت: کاملا واضح است که سویه‌های مختلف قابلیت‌های متفاوتی دارند. واضح است که برخی از آن‌ها مسری‌تر هستند و برخی از آن‌ها می‌توانند باعث بیماری شدیدتر شوند. به همین ترتیب، برخی از سویه‌ها تمایل بیشتری به گروه‌های سنی مختلف دارند. بنابراین، جای تعجب نیست که ممکن است در کووید طولانی‌مدت تفاوت‌هایی وجود داشته باشد.

با این حال، محققان محدودیت‌های متعددی را برای مطالعه خود تایید کردند. از جمله طراحی مشاهده‌ای آن که نمی‌تواند علت و معلولی را اثبات کند و این واقعیت که آنان نمی‌توانستند تایید کنند که کدام سویه ویروس کرونا باعث عفونت بیماران شده است./باشگاه خبرنگاران

منبع: فردا

کلیدواژه: کرونا علائم طولانی طولانی مدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۰۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به سینمای کارگری ایران به مناسبت روز کارگر

گرچه سینمای کارگری در ایران به‌دنبال سینمای نئورئالیسم ایتالیا پیش از وقوع انقلاب اسلامی کلید خورد، اما دیری نپایید که با گذشت سال‌های نه چندان طولانی از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، سینمای کارگری رنگ بیشتری به خود گرفت؛ سینمایی که گذشته از سهراب شهیدثالث و کامران شیردل تا پیش از نیمه دوم دهه ۵۰، خسرو سینایی، عباس کیارستمی، رخشان بنی‌اعتماد، کیانوش عیاری، ابوالفضل جلیلی، اصغر فرهادی و سعید روستایی را در دایره مهم‌ترین فیلمسازان خود از بعد از وقوع انقلاب می‌بیند.

در کنار فیلم‌هایی، چون «نگهبان شب» و «جنگ جهانی سوم» از رضا میرکریمی و هومن سیدی که مهم‌ترین نماینده‌های آثار کارگری اخیر سینمای ایران شمرده می‌شوند، از «به‌آهستگی» مازیار میری، «چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت» وحید جلیلوند، «خداحافظی طولانی» فرزاد موتمن، «شیفت شب» نیکی کریمی، «پنج ستاره» مهشید افشارزاده و «ساعت ۵ عصر» مهران مدیری می‌توان از دیگر آثار عرصه یادشده یاد کرد.

همچنین مجید مجیدی با «آواز گنجشک‌ها»، علی رفیعی با «آقا یوسف»، بهرام توکلی با «اینجا بدون من»، جمشید محمودی با «چند متر مکعب عشق»، احمدرضا معتمدی به واسطه «آلزایمر» و منوچهر هادی به‌واسطه «کارگر ساده نیازمندیم»، از جمله دیگر کارگردانانی هستند که با ساخت فیلم‌های یادشده در تولید آثار سینمای کارگری دستی بر آتش داشته‌اند.

البته پیداست که در برخی از آنها نظیر «جدایی نادر از سیمین»، نقش کار و کارگر، محوری و موضوع اصلی نیست، اما به نوبه خود بر آن بودند تا ادای دینی به این صنف آسیب‌پذیر جامعه داشته باشند.

به هر روی سینمای ایران به واسطه دغدغه و ذوق سینماگرانش همواره بر آن بوده تا در کنار سایر متعلقات آثار اجتماعی، موضوعات کار و کارگری را نیز به کانونی از تصاویر قصه‌گو بدل کند؛ که در این زمینه گام‌های خوبی نیز برداشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • نگاهی به سینمای کارگری ایران به مناسبت روز کارگر
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • قطع همکاری نواک جوکوویچ با یک مربی دیگر
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • برای عمر طولانی‌تر از پله‌ها بروید
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • واکنش پرستاران گرگان به اضافه‌کار اجباری