Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@09:39:15 GMT

سالانه حدود ۱۰۰هزار درخت حرا در خورخوران کاشته می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۹۶۴۹۱

سالانه حدود ۱۰۰هزار درخت حرا در خورخوران کاشته می‌شود

گروه استان‌ها- مدیرکل سازمان حفاظت محیط‌زیست هرمزگان گفت: بر اساس توافق با پالایشگاه نفت‌ستاره خلیج فارس بنا شده است برای جبران خسارت محیط‌زیستی ناشی از انتشار میعانات گازی در دریا سالانه بین ۵۰ هزار تا ۱۰۰ هزار درخت حرا کاشته شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازبندرعباس، همزمان با بارش‌های سیل‌آسا در استان هرمزگان به ویژه شرق استان در سال گذشته بوی نامطبوع شهر بندرعباس را در بر گرفت که موجب ایجاد سردردهایی برای مردم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتدا مردم فکر می‌کردند که علت این بوی مشمئزکننده ترکیدگی لوله‌های گاز در سطح شهر باشد اما با اعلام شرکت گاز استان مشخص شد که این بو مربوط به آن‌ها نیست و مردم باید جای دیگر را برای پیدا کردن منشا بود می‌گشتند اما بعدها مشخص شد که بویی با این حجم کل بندرعباس را در برگرفته است ناشی از شکستگی یکی از لوله‌های انتقال میعانات گازی به پالایشگاه‌ نفت ستاره خلیج فارس است و از همان ساعت عملیات رفع نقص در بستر رودخانه کل در نزدیکی گچین آغاز شد اما با وجود  همه تلاش‌های صورت گرفته حجم بسیاری از میعانات همراه با آب رودخانه کل راهی دریا شدند و موجب ایجاد لکه‌های نفتی شد که در نزدیکی‌های جزیره قشم نیز به چشم می‌خورد.

بعدها با دستور رئیس کل دادگستری هرمزگان پرونده قضایی نیز برای این ماجرا تشکیل شد و اداره کل حفاظت محیط‌زیست هرمزگان نیز اعلام کرد که پایش‌ها در این حوزه برای برآورد آسیب‌های وارده به اکوسیستم دریا آغاز شده است.

قطعا یکی از مضرترین مسائل برای زیست‌بوم و اکوسیستم آلودگی‌های ناشی میعانات نفتی و گازی است که می‌تواند در بلندمدت تاثیرات سویی بر روی حیات آبزیان یا پوشش گیاهی بگذارد به همین منظور یکی از مسائلی که در این حوزه حائز اهمیت است جبران خسارت است که بر همین مبنا سراغ مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان رفتیم تا اطلاعات دقیق‌تری از این حوزه کسب‌کنیم. 

حبیب مسیح تازیانی مدیرکل سازمان حفاظت محیط‌زیست هرمزگان در گفت‌‌وگو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس اظهارداشت: سازمان حفاظت محیط‌زیست چندین بررسی در رابطه وقایعی مانند انتشار میعانات گازی در پهنه آبی دارد که در یک بررسی میزان و آثار آلودگی سطح انتشار آن را در قالب خسارت‌های محیط‌زیستی سنجش می‌کنند و میزان خسارت برآورد شده هم از مجموعه پالایشگاه نفت‌ستاره خلیج فارس مطالبه شده است و هم اکنون فرآیند قضایی و قانونی آن در حال انجام است.

وی افزود: مجموعه نفت ستاره خلیج فارس راغب است که روند قانونی مطالبه خسارت دنبال شود تا بتواند خسارت‌های این موضوع را پرداخت کند.

نظارت‌های نوروزی برای جلوگیری از تاراج درختان جنگل‌های هیرکانی افزایش می‌یابدروایتی از قصه پرغصه نابودی دسترنج کشاورزان براثر سرما/ درختان انار در استان مرکزی براثر سرمازدگی 2 بار کف‌بر شدجشن درخت دوستی در یزد برگزار شد + فیلم

مدیرکل سازمان حفاظت محیط‌زیست هرمزگان بیان‌کرد: گام بعدی ما در برآورد خسارت این حادثه این بوده است که اثرات انتشار آلودگی نفتی را برآورد کردیم از این حیث که آیا اثرات این اتفاق در بلند مدت در تالاب خورخواران چه خواهد بود و بر همین مبنا یک محیط پایشی برای مناطقی که آلودگی در آن‌ها مشاهده شده بود ایجاد شد و از مراکزی که قابلیت پایش اصولی محیط‌زیست را داشتند برای این امر کمک گرفتیم.

وی ادامه داد: بیشترین تأثیرپذیری از آلودگی نفتی در منطقه خورخوران رخ داده بود و ما برای جبران خسارت بلندمدت این منطقه نیز پایش‌ها و برنامه ریزی هایی انجام دادیم.

مسیح بیان‌کرد: برای جبران خسارتی که ممکن است در بلندمدت گریبان خورخوران را بگیرد یک موافقت اولیه ایجاد شده است ‌که به طور سالیانه بین 50 هزار تا 100هزار درخت حرا با کمک پالایشگاه نفت‌ستاره خلیج فارس در منطقه خور خوران و حرایمی که تحت تاثیر آلودگی نفتی قرار گرفتند کاشته شوند.

انتهای پیام/865/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حفاظت محیط زیست هرمزگان سازمان حفاظت محیط زیست نفت ستاره خلیج فارس جبران خسارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۶۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر

احد جلیلیان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه مهاجرت پرندگان مهاجر هرساله از اوایل بهمن‌ماه آغاز می‌شود گفت : در استان کرمانشاه ۲۲ سایت در بحث سرشماری پرندگان مهاجر فعال هستند، تالاب هشیلان، سراب نیلوفر، رودخانه‌های سطح استان و آب ذخیره شده پشت سدها، محل‌هایی هستند که پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی با توجه به مسیر حرکتشان مدتی در این محل‌ها توقف دارند. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه عنوان کرد: در اواخر سال گذشته متأسفانه از لحاظ مهاجرت پرندگان وضعیت مناسبی نداشتیم، اما با توجه به بارش‌های بهاری که در این دو ماه گذشته در استان استان کرمانشاه شاهد بودیم، شرایط زیستگاهی برای آبزیان بسیاری بهبود یافته و تمام سراب‌ها و تالاب‌های استان پر آب بوده و حتی سرریز کرده است. 

جلیلیان اذعان کرد: وجود پرندگان مهاجر در استان در راستای کنترل آفات و امراض بسیار تأثیرگذار هستند و از این نظر این موضوع حائز اهمیت است؛ اما در سرشماری که با شروع سال جدید در ۲۲ سایت استان صورت گرفت، متأسفانه نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش حضور پرندگان مهاجر را داشتیم. 

وی خاطرنشان کرد: در قسمت معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، استان کرمانشاه جزو استان‌های ساحلی نیست، اما به دلیل وجود برخی از تالاب‌های مهم استان کرمانشاه که محل زیست پرندگان مهاجر و بومی هستند در راستای چرخه زیستگاهی پرندگان جزو مهم‌ترین استان‌های کشور هستیم. 

جلیلیان تأکید کرد: همکاران ما در سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه به صورت شبانه‌روز در سایت‌ها برای جلوگیری از شکار و صید غیرمجاز پرندگان مستقر بوده و در حال حفاظت از حیات وحش غنی استان کرمانشاه هستند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • دستگیری ۱۴ متخلف شکار و صید در مازندران
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت