Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به روند برقراری آموزش حضوری در مدارس از ۱۴ فروردین‌ماه گفت: در سال ۱۳۷۶ مجلس زمان کلی تحصیل دانش‌آموزان را در قالب قانونی تعیین و اعلام کرده است که بر اساس آن اتمام سال تحصیلی، پایان اردیبهشت است و امتحانات خردادماه برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، یوسف نوری ضمن قدردانی از تلاش معلمان، والدین و خیرین در دوران کرونا، اظهار کرد: معلمان، خانه خود را تبدیل به کلاس درس کردند، اولیا ناگزیر بودند به تکالیف دانش‌آموزان رسیدگی کنند و خیرین نیز در آماده‌سازی مدارس و تأمین تبلت دانش‌آموزی در مناطق کمتر برخوردار کمک کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به فعالیت گروه‌های جهادی برای تدریس حضوری به دانش‌آموزان در مناطق محروم، ادامه داد: اپراتور همراه اول نیز با راه‌اندازی شبکه آموزشی شاد، برای آموزش دانش‌آموزان کمک کردند، از دولت و وزارت بهداشت که امکان واکسیناسیون را فراهم کردند تا امروز اکثر دانش‌آموزان و معلمان واکسینه شوند نیز قدردانی می‌کنم.

وزیر آموزش‌وپرورش درباره روند برقراری آموزش حضوری در مدارس از ۱۴ فروردین گفت: آموزش مجازی مکمل است، اما آموزش حضوری، یک آموزش کامل است، بخشنامه‌ای نیز در این زمینه ابلاغ شده و تمام مراحل بازگشایی در این بخشنامه قید شده و جلسات متعددی با استان‌های مختلف برگزار و برای هراستان یک استان معین تعیین شده است.

۵۱ درصد فرهنگیان دوز سوم واکسن را دریافت کردند

وی یکی از الزامات بازگشایی مدارس را واکسیناسیون دانست و افزود: تزریق دز اول در فرهنگیان به ۹۵ درصد، تزریق دز دوم به ۹۰ درصد و تزریق دز سوم به ۵۱ درصد رسیده است، در میان دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله نیز ۹۲ درصد دز اول و ۸۰ درصد دز دوم را دریافت کرده‌اند و تزریق دز سوم ندارند. به همین علت موضوع حضوری شدن مدارس جدی شد و به تصویب رسید.

نوری از آماده‌سازی فضای فیزیکی مدارس خبر داد و گفت: همه معلمان نیز برای حضور در کلاس درس آماده هستند، برای آنکه بتوانیم محیط یادگیری را جذاب کنیم، اقداماتی باید انجام شود، دانش‌آموزان دو سال از مدرسه دور بوده‌اند و عاداتی پیدا کرده‌اند که باید کم‌کم تغییر یابند به همین دلیل از همکاران می‌خواهیم انعطاف لازم را در کلاس‌های درس به‌ویژه در ایام ماه مبارک رمضان داشته باشند.

جبران افت تحصیلی در شاد

وی با اشاره به برگزاری جشن مختصری در مدارس به همین مناسبت و همچنین حلول ماه مبارک رمضان، خاطرنشان کرد: برای آنکه بتوانیم خلأ ناشی از افت یادگیری را جبران کنیم از شبکه شاد به عنوان مکمل استفاده می‌کنیم و برای بازماندگان از تحصیل به واسطه کرونا که امر شناسایی آن‌ها انجام شده، تمهیداتی را فراهم کرده‌ایم و برنامه‌های جبرانی از بهمن‌ماه سال گذشته برای آن‌ها در حال برگزاری است.

وزیر آموزش‌وپرورش درباره احتمال افزایش یک ماه به سال تحصیلی گفت: افزایش سال تحصیلی در چند جای قانون مطرح شده، برنامه درسی ملی که زیر نظام سند تحول بنیادین است از جمله این قوانین است که زمان تحصیل را مشخص کرده همچنین در سال ۱۳۷۶ نیز مجلس زمان کلی تحصیل دانش‌آموزان را در قالب قانونی تعیین و اعلام کرده است که بر اساس آن اتمام سال تحصیلی، پایان اردیبهشت است و امتحانات خردادماه برگزار می‌شود.

وی با اشاره به این که در قانون شوراهای آموزش‌وپرورش نیز زمان آموزش را باز گذاشته‌اند، افزود: این زمان و منعطف است و باید از طریق مصوبه شورا باشد؛ اما به‌طورکلی به نظر می‌رسد باید مصوبه مجلس را برای تغییر زمان آموزش بگیریم، پیش‌ازاین بررسی‌هایی از طریق شورای عالی آموزش‌وپرورش انجام شده است، اما هنوز به این نتیجه نرسیدیم که این نیاز چه میزان است و باید چه اقداماتی انجام دهیم. وی آموزش حضوری و استفاده از سامانه شاد را دو راهکار جبران خلأهای نظام آموزش کشور بیان کرد و گفت: دانش‌آموزان هم تلاش مضاعفی خواهند داشت.

در روزهای اول ساماندهی مشکل‌تر است

نوری ساعت شروع به کار مدارس را ۷:۳۰ صبح اعلام و اظهار کرد: به نظرم روزهای اول به دلیل عدم هماهنگی سرویس‌های رفت و آمد با اشکالات جزئی روبه‌رو باشیم که درخواست شده تدابیر لازم از طریق سرویس‌های معین اتخاذ شود.

وی با اشاره به این که سرویس‌های مدارس پای‌کار آمده‌اند و با انجمن اولیا و مربیان به توافق رسیده‌اند، ادامه داد: وزیر کشور نیز از تاکسیرانی خواسته که در روزهای اول کمک کند تا کمتر مشکل داشته باشیم، به‌هرحال باید توجه داشت که روزهای اول هم ادارات و دانشگاه‌ها و هم مدارس باز می‌شوند و به نظر می‌آید کمی ساماندهی مشکل‌تر باشد و باید مقداری دقیق‌تر باشیم و کار را جدی‌تر دنبال کنیم.

وزیر آموزش‌وپرورش برخی نگرانی‌های اولیای دانش‌آموزان برای بازگشایی مدارس را به حق دانست و گفت: اولیا ممکن است نگرانی‌هایی داشته باشند، من هم ولی دانش‌آموز هستم؛ اما همان‌طور که قبلاً تأکید شد ما بر اساس مصوبه ستاد کرونا عمل کرده و تمهید مقدمات انجام شده و سامانه نظام مراقبت کرونا هم در دست مدیران است و اگر دانش‌آموزی مبتلا شود رصد می‌کنند.

وی درباره شیوه ارزشیابی دانش‌آموزان اظهار کرد: چون آموزش، حضوری است، ارزشیابی از کل کتاب درسی انجام خواهد شد، در گذشته هم به جز بعضی از درون دوره دوم متوسطه، آموزش دروس دیگر تا پایان فروردین تمام می‌شد و مرورها در اردیبهشت ماه انجام می‌شد؛ اکنون نیز این زمان به نفع معلمان است که این دروس را تمام کنند و برای دروس که نیازمند ساعت اضافی است، کلاس جبرانی برگزار شود.

به گزارش ایمنا، در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، به دلیل شیوع بیماری کرونا و ملاحظات ستاد ملی کرونا، آموزش به‌صورت مجازی با استفاده از سه روش «شبکه شاد»، «صداوسیما» و «تهیه و توزیع بسته‌های آموزشی»، ادامه یافت اما با پشت سر گذاشتن موج ششم کرونا، در روز ششم فروردین ماه ۱۴۰۱ در ستاد ملی کرونا تصویب شد که پس از تعطیلات نوروزی، همه کلاس‌های درس و امتحانات مدارس و دانشگاه‌ها باید به شکل حضوری برگزار شود.

کد خبر 565661

منبع: ایمنا

کلیدواژه: وزیر آموزش و پرورش یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش آموزش حضوري آغاز آموزش حضوری مدارس شیوه نامه آموزش حضوری مدارس واکسیناسیون دانش آموزان 12 تا 18 سال بازگشایی مدارس و کرونا فعالیت مدارس در سال تحصیلی 1400 شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق وزیر آموزش وپرورش دانش آموزان آموزش حضوری سال تحصیلی روزهای اول تزریق دز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۸۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات

امتحانات نهایی به صورت کشوری برگزار می‌شود و تاثیرات مهمی بر آینده دانش‌آموزان دارد، از همین رو دانش‌آموزان تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا بهترین نمرات را کسب کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که دانش‌آموزان در این خصوص نگرانی دارند و افت تحصیلی در امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که از دغدغه دانش آموزان به شمار می‌رود و این در صورتی است که بنا به گفته مسئولان مربوطه، بخشی از افت تحصیلی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود.

تأثیر انگیزه دانش‌آموزان در نمرات امتحانات نهایی

محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار کرد: این موضوع را نباید به صورت مقطعی و برشی بررسی کرد، شاید برداشت جامعه و آنچه که اتفاق افتاد، پس از اعلام میانگین نمرات آزمون نهایی پایه دوازدهم به این بود که این میانگین نشانگر افت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش بر این موضوع اصرار دارد که مبتنی بر شفافیت، وضعیت کنونی و نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی کند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: شرایط مبتنی بر کیفیت آموزشی این‌گونه است که وضعیت فعلی را به خوبی بشناسیم و با اعلام به جامعه برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامه‌ریزی لازم و جبران صورت گیرد.

زارعی ادامه داد: آموزش و پرورش در این موضوع نمرات را شفاف اعلام کرد تا برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود و معلمان دست به دست هم دهند و شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.

وی گفت: در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود، زیرا این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: اشکالی هم که وجود دارد این است که در دوره‌های مختلف تحصیلی، بازخوردی از وضعیت آموزش نداریم و یک‌باره این بازخورد را در پایان دوران تحصیل انجام می‌دهیم، این موضوع باید در دوره‌های مختلف بررسی شود که در زمان خود مداخلات لازم صورت گیرد.

زارعی درباره تأثیر دشواری سوالات در امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار داشت: سوالات سخت شاخص دارد و شاخص هم ضریب دشواری است که در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سوالات نبودیم.

وی ادامه داد: آنچه در طراحی سوالات مبنا قرار دادیم این است که توجه و ارزشیابی از یادگیری صورت گیرد و توجه به مفاهیم باشد و دانش‌آموزان و کل فرایند آموزش جهت‌دهی به سمت یادگیری داشته و از حفظیات و محفوظات دور باشند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش افزود: در نوبت‌های قبل هم درصدی از سوالات مربوط به همین ارزشیابی از یادگیری متناسب با سطوح شناختی مختلف در سوالات امتحانات نهایی بوده است؛ بنابراین جمع‌بندی این نیست که سوالات سخت بوده است.

تاریخ برگزاری امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳

مصطفی پردلی، معاون رسانه مرکز اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی وزارت آموزش‌وپرورش در صفحه ویراستی خود از مشخص شدن برنامه امتحانات نهایی خردادماه دانش‌آموزان خبر داد و نوشت:

«بنا بر اعلام مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش

برنامه امتحانات نهایی خرداد ماه مشخص شد

با آرزوی موفقیت برای دانش آموزان عزیز»

کد خبر 748368

دیگر خبرها

  • خودآگاهی و شناخت اجتماعی برای هدایت تحصیلی نیاز است
  • مدارس کانکسی در زنجان به حداقل ممکن رسیده است
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • ۱۱ اردیبهشت؛ برگزاری مرحله دوم آزمون پایش عملکرد یادگیری دبیرستانی‌ها
  • تداوم طرح«بازی یادگیری»در استان تهران/‏تأمین مسکن معلمان بررسی شد
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت