Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-01@16:54:45 GMT

هزینه‌های واقعی نوسازی هسته‌ای آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۰۱۳۳۱

هزینه‌های واقعی نوسازی هسته‌ای آمریکا

به گزارش خبرآنلاین، وبگاه نشنال اینترست در مقاله ای به قلم  به قلم پیتر هوسی نوشت: هنگامی که جان اف کندی رئیس جمهور آمریکا بود و در اوج جنگ سرد و در بحبوحه نگرانی ها درباره استفاده از موشک ها و بمب افکن ها و نیز موشک های مجهز به کلاهک هسته ای شوروی سابق در کوبا، دولت آمریکا در هر ثانیه ۱۸۶ هزار دلار هزینه کرد که در ۶۰ سال گذشته شش هزار و ۱۷۴ درصد در هزینه های دولتی افزایش نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سناتور جک رید رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا می گوید این کشور هم اکنون در حال نوسازی بازدارندگی هسته ای خود برای سومین بار از سال ۱۹۶۰ است. و ما در حال انجام این کار پس از وقفه ای در روند کسب تسلیحات هسته ای هستیم که بیش از چهار دهه به طول انجامید. بنابراین، هم اکنون در حال جایگزینی سامانه های تسلیحاتی هستیم که ۴۰ تا ۷۰ سال قدمت دارند زیرا نوسازی آنها دیگر نمی تواند به تعویق انداخته شود.  

با توجه به اینکه نتیجه بررسی های مربوط به وضعیت هسته ای آمریکا توسط پنج دولت پیشین حاکی از آن است که بازدارندگی هسته ای همچنان یک اولویت برای واشنگتن محسوب می شود، آمریکا بار دیگر تلاش برای به روز رسانی بمب افکن ها، زیردریایی و موشک های خود و نیز افزایش طول عمر کلاهک های هسته ای و توسعه مجموعه جدیدی از سیستم های کنترل و فرماندهی هسته ای مقاوم در برابر حملات سایبری را آغاز کرده است.  

بنا بر اعلام دفتر بودجه کنگجره آمریکا، هزینه بازندارندگی هسته ای این کشور در ۳۰ سال آینده حدود یک تریلیون و ۲۰۰ میلیارد دلار یا کمی کمتر از ۵۰ میلیارد دلار در سال است که در سال های ۲۰۲۹ و ۲۰۳۰ هنگامیکه جدیدترین پلتفورم های هسته ای برای نخستین بار در این زمینه عملیاتی می شود به اوج خود می رسد.  

اما این رقم گمراه کننده است : این تنها هزینه مدرنیزه سازی نیست بلکه هزینه عملیاتی ساختن و نگهداری سیستم های هسته ای قدیمی فعلی آمریکاست – موشک های مینِتمَن Minuteman ابتدا سال ۱۹۷۰ مستقر شد. زیردریایی ها از کلاس اوهایو نخستین بار سال ۱۹۸۱ و موشک D-۵  آن سال ۱۹۹۰ استقرار یافتند. بمب افکن های رادار گریز  B-۲ نیز نخستین بار سال ۱۹۹۳ مستقر شدند. و آمریکا استقرار یا ساخت موشک های Minuteman III را سال ۱۹۷۵، بمب افکن B-۲ را سال ۱۹۹۷ و زیردریایی کلاس اوهایو را سال ۱۹۹۳ متوقف کرد.  

آنها که به دلیل هزینه ها مخالف مدرنیزه سازی هستند، باید با این واقعیت مواجه شوند که هزینه افزایش طول عمر پلتفورم ها و نیروهای هسته ای کنونی دو سوم هزینه های سالانه کنونی فعالیت های هسته ای است و در ۳۰ سال آینده هزینه عملیاتی سازی و نگهداری سیستم های قدیمی و مدرنیزه شده دو سوم همه هزینه های هسته ای خواهد بود. بنابراین، حتی اگر قرار باشد آمریکا سیستم های قدیمی خود را برای ۳۰ سال آینده حفظ کند – که به لحاظ فنی قادر به انجام آن نخواهد بود – هزینه آن دو برابر هزینه ایجاد نیروهای جدید، توانمندتر و مقرون به صرفه تر خواهد بود.  

با وجود این، باید توجه داشت که دفتر بودجه کنگره آمریکا بین ۲۵ تا ۱۰۰ درصد هزینه های بمب افکن های راهبردی را در ارزیابی های مختلف خود درباره هزینه های مدرنیزه سازی هسته ای لحاظ کرده است و این در حالی است که در گزارش دفتر رسمی وزارت دفاع این کشور  هزینه های هسته ای بمب افکن ها سه درصد کل هزینه های بمب افکن را تشکیل می دهد. این مسئله ارزیابی دفتر بودجه کنگره آمریکا را درباره هزینه ۴۹۴  میلیارد دلاری طی مدت ده سال از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۸ کاهش می دهد. در نتیجه، آمریکا با کمتر از ۴۵۰ میلیارد دلار در چند دهه آینده قادر به ساخت ۴۰۰ موشک بالستیک قاره پیمای جدید، ۱۲ زیردریایی جدید و موشک های مرتبط با آنها و نیز ۲۰ بمب افکن جدید B-۲۱ خواهد بود که در کنار چهل بمب افکن قدیمی B-۵۲، کل بازدارندگی هسته ای راهبردی آمریکا را تشکیل می دهد و حتی اگر آمریکا تصمیم بگیرد پلتفورم های هسته ای قدیمی خود را جایگزین نکند، سامانه فرماندهی و کنترل (یا NC۳ ) همچنان نیاز به تعمیرات اساسی دارد و آزمایشگاه های هسته ای، کلاهک ها و قابلیت های ساخت کلاهک ها باید مدرنیزه شوند.  

آمریکا به طور متوسط در حدفاصل سال های ۱۹۴۶ تا ۲۰۲۲ سالانه ۲۴ میلیارد دلار یا حدود دو تریلیون دلار هزینه کرده است. جالب تر آنکه برنامه کنونی نوسازی موشک های بالستیک قاره پیما ۵۵ سال به طول خواهد انجامید و زیردریایی جدید کلاس کلمبیا قرار است ۷۰ سال و بمب افکن B-۲۱ نزدیک به نیم قرن مورد استفاده قرار گیرد. سرمایه گذاری ۴۵۰ میلیارد دلار در زمینه تحقیقات، توسعه و مدرنیزه سازی پلتفورم های هسته ای به سالانه هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار احتمالا برای شش دهه خواهد رسید.

در این دوره، بدون شک طول عمر برخی تجهیزات افزایش داده خواهد شد اما با توجه به مهندسی دیجیتال و احتمال اینکه عملیات سالانه و هزینه های تعمیر و نگهداری به دلیل پیشرفت  فناوری یک سوم تا دو سوم ارزان تر خواهد بود ارتقاء کیفیت تجهیزات آسانتر خواهد بود.  

در حقیقت، با توجه به رشد نیروهای هسته ای روسیه و چین، پیشرفت های هسته ای ایران و پیشرفت های اخیر موشکی کره شمالی، آمریکا حداقل با دشمن متعدد و مجموعه از تهدیدات هسته ای دیگر مواجه است.

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 1618122

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا میلیارد دلار مدرنیزه سازی بمب افکن ها هسته ای پلتفورم ها هزینه ها موشک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۱۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد

سنای آمریکا لایحه ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه را تصویب کرد.

به گزارش ایرنا، این لایحه هیچ مخالفی نداشت و همه سناتور‌های حاضر در جلسه به آن رای موافق دادند. مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در ماه دسامبر این لایحه را تصویب کرده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که نیروگاه‌های برق هسته‌ای ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد از اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه وارد کردند. جان باروسو سناتور جمهوریخواه از ایالت وایومینگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: وایومینگ اورانیوم کافی برای جایگزین کردن اورانیوم روسیه را دارد و آماده‌ایم که از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لایحه دوحزبی ما کمک می‌کند که بودجه ماشین جنگی روسیه را کم کرده، تولید اورانیوم آمریکا را احیا کرده و سرمایه‌گذاری در چرخه عرضه سوخت هسته‌ای آمریکا را افزایش دهیم.

یک مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر افزایش تولید داخلی سوخت هسته‌ای ایالات متحده، از مصرف‌کنندگان خارجی نیز خواست که وابستگی خود به روسیه در حوزه انرژی هسته‌ای را کاهش دهند. «کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هسته‌ای ماه مارس در مصاحبه با رویترز گفت که کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس هسته‌ای بروکسل تلاش کردند تا سرمایه‌گذاری در زمینه تولید سوخت هسته‌ای را افزایش دهند.

وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شده‌اند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار می‌آید. شرکت هسته‌ای روس‌اتم می‌گوید که ۱۷ درصد از سوخت هسته‌ای دنیا را تامین می‌کند.

دیگر خبرها

  • پول انتخابات و جنگ؛ اهداف واقعی‌تر سفر بلینکن به منطقه‌
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود
  • تصاویر واقعی است؛ خبری از کپسول آتش نشانی نیست!+ عکس
  • هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری
  • کمک تسلیحاتی آمریکا به ارتش اوکراین با خرید جنگنده‌های قزاقستان
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست