Web Analytics Made Easy - Statcounter

آقای نمن الحسینی، مدیر کل پذیرش موسسات و دفاتر بیمه‌ای بیمه مرکزی در گفت و گویی به سوالات زیر پاسخ داد:

باشگاه خبرنگاران جوان: چه تعداد شرکت بیمه ای فعال در کشور داریم؟

نمن الحسینی: الان در صنعت بیمه ۳۳ شرکت فعال بیمه‌ای داریم که ۲۶ شرکت در سرزمین اصلی و ۷ شرکت در مناطق آزاد هستند. در گذشته ۴ شرکت بیمه ای دولتی داشتیم که به جز بیمه ایران بقیه واگذار شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال ۸۱ تا الان ۲۰ شرکت در سرزمین اصلی و به صورت غیر دولتی تاسیس شده اند، یعنی هرسال به صورت میانگین یک شرکت تاسیس شده است.

شرایط دریافت مجوز برای تاسیس یک شرکت بیمه ای چیست؟

نمن الحسینی: با توجه به اتفاقات افتاده در بازار سرمایه، سیلی از متقاضیان و سرمایه گذاران به سمت صنعت بیمه سرازیر شدند به نوعی که در دوسال اخیر حدود ۴۰ تقاضای تاسیس شرکت بیمه دریافت کرده ایم. این تقاضا‌ها از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفتند. بحث مهمی که بیمه مرکزی مدنظر داشت، ارائه یک برنامه جامع عملیاتی از سمت موسس یک شرکت بیمه ای بود تا بتوانند طرح‌ها و محصولات جدیدی در حوزه بیمه معرفی کنند. در این دوره یک تجدید نظری هم در سرمایه شرکت بیمه در هیئت وزیران انجام شد و الان برای تاسیس یک شرکت بیمه‌ مستقیم مختلط ۳۰۰ میلیارد تومان و برای تاسیس شرکت بیمه اتکایی ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه لازم است که ۵۰ درصد آن در ابتدای کار و ۵۰ درصد آن در دو سال تامین خواهد شد.

بیمه مرکزی چه اقدامی در راستای تسهیل‌گری در زمینه صدور مجوز تاسیس یک شرکت بیمه ای انجام داده است؟

نمن الحسینی: بیمه مرکزی می‌توانست در همان ابتدای کار بسیاری از تقاضا‌ها را به دلیل نداشتن یک هدف مشخص و برنامه عملیاتی از دستور کار خود حذف کند؛ اما در بعضی از موارد به متقاضیان در راستای اصلاح برنامه عملیاتیشان کمک کرد تا برنامه‌ای قابل دفاع و نظام‌مند باشند.  علاوه بر ۳ شرکت فعال بیمه ای، یک شرکت بیمه اتکایی در اسفند ۱۴۰۰ پروانه فعالیت گرفته و ۵ شرکت دیگر هم پس از تصویب در شورای عالی بیمه و انجام کار‌های ثبتی، در حال برگزاری مجمع موسسین خود هستند. این ۵ شرکت متشکل از ۲ شرکت بیمه‌ای اتکایی، ۲ شرکت مختلط و یک شرکت بیمه زندگی هستند. اگر سیاست‌های وزارت امور اقتصاد و دارایی در خصوص تاسیس شرکت‌های بیمه‌ای ابلاغ شود، می‌توان در رابطه با ۴۰ مورد باقی مانده تصمیم گیری کرد.

تا به الان چه تعداد تقاضای مجوز برای تاسیس یک شرکت بیمه ای از سوی بیمه مرکزی رد شده است؟

نمن الحسینی: با توجه به  قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، مراجع صادر کننده مجوز، اجازه ندارند به دلیل اشباع بودن بازار از پذیرش تقاضا و یا صدور مجوز کسب و کار امتناع کنند در غیر این صورت به عنوان یک اخلالگر در رقابت به قانون معرفی خواهند شد؛ بنابراین تا الان هیچ تقاضایی از سمت بیمه مرکزی رد نشده است.  بیمه مرکزی در انتظار موافقت وزیر اقتصاد به عنوان رئیس مجمع عمومی است تا بتواند در رابطه با ورود بقیه‌ شرکت‌های بیمه‌ای جدید  تصمیم گیری کند.

با توجه به شرایط اقتصادی کشور، چه تعداد شرکت بیمه ای باید داشته باشیم و چقدر با آن فاصله داریم؟

نمن الحسینی: با توجه به مطالعات و ارزیابی‌های صورت گرفته توسط پژوهشکده بیمه، براساس ظرفیت‌های داخلی و با توجه به سرمایه‌های بیمه نشده ، حداقل ۵۷ شرکت بیمه‌ای بهینه ارزیابی شده است. در زمینه‌های مختلف بسیاری از ریسک‌ها و سرمایه‌ها در کشور وجود دارند که تحت پوشش بیمه قرار ندارند. با توجه به مطالبات صورت گرفته ظرفیت لازم برای بیمه کردن سرمایه‌ها در بازار وجود دارد به همین دلیل وزارت امور اقتصاد و دارایی در این زمینه تصمیمات جدیدی خواهد گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیمه مرکزی شرکت های بیمه ای مجوز کسب و کار یک شرکت بیمه ای بیمه مرکزی برای تاسیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۳۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی در نخستین نشست اعضای ستاد اربعین حسینی استان گفت: با توجه به اینکه استان مرکزی استان معین ایلام است و جمعی از زائران از استان مرکزی به مقصد کربلا عبور می کنند، باید تمهیدات لازم برای اعزام و میزبانی از زائران را در مسیر رفت و برگشت داشته باشیم.

نظری افزود: دستگاه‌ها در این نشست نسبت به وظایف خود آگاهی بهتری پیدا کردند و مکلف شدند موکب‌ها را در مسیر تردد زائران در استان و نیز در مرز مهران براساس نیازسنجی و جانمایی ستاد اربعین و ستاد عتبات عالیات استان سامان دهند. همچنین محلی برای رعایت ملاحظات امنیتی و ترافیکی در یک ساختار برنامه ریزی شده انجام شود تا زائران بتوانند از ظرفیت موکب‌ها بهتر استفاده کنند.

غلامی رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان هم گفت: این ستاد با سازماندهی موکب‌ها خدمات دهی به زائران در استان از شهرستان زرندیه تا شهر توره را بر عهده دارد و در شهرستان‌های مختلف در این مسیر حدود ۳۰ موکب و از مرز مهران تا مسیر سامرا، کاظمین، نجف تا کربلای معلی ۵۲ موکب به زائران خدمت رسانی می‌کنند.

پارسال بیش از ۶۳ هزار زائر از استان مرکزی به سفر معنوی اربعین اعزام شدند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی
  • فرصتی طلایی برای درخشش در جشنواره فروش بیمه میهن
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل
  • به نتیجه رسیدن حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد
  • احتمال وقوع بارش‌های جدید در استان یزد
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاران در جویم فارس
  • ‌ ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاران ‌در «جویم» فارس