Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخلاف تصورات پیشین که از هوش پستانداران به عنوان مهمترین دلیل بقای آن‌ها بعد از انقراض دایناسور‌ها می‌کرد، یافته‌های جدید می‌گوید پستاندارانی که از برخورد شهاب‌سنگ جان سالم به در بردند نسبتاً کم هوش بودند.

به گزارش صدای آمریکا، پس از برخورد شهاب‌سنگی به قطر ۱۰ کیلومتر به زمین در ۶۶ میلیون سال پیش، که منجر به انقراض دایناسور‌ها شد، شماری از پستانداران از این فاجعه جان سالم به در بردند و فرمانروایان کره خاکی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان اعلام کرده‌اند که بررسی فسیل‌های پستانداران دوران پالئوسن نشان می‌دهد در حالی که بدن این پستانداران بسیار بزرگتر شد، اندازه مغز آن‌ها نسبت به توده بدن در واقع کاهش یافته است.

پیشتر تصور بر این بود که هوش پستانداران باعث شده بود که در طول زمان، بتوانند فرمانروایان زمین شوند.

اورنلا برتراند، از دانشگاه ادینبورگ و نویسنده اصلی این پژوهش که در مجله «ساینس» منتشر شده است، می‌گوید: «فرآیند ظهور مغز‌های بزرگ در پستانداران پس از انقراض، بسیار کندتر از آنچه قبلاً تصور می‌کردیم صورت گرفت. بر خلاف انتظار، پستاندارانی که از برخورد شهاب‌سنگ جان سالم به در بردند نسبتاً کم هوش بودند.»

استیو بروسات، از دیگر نویسندگان این پژوهش می‌گوید این پستانداران، قدرت مغزی پستانداران امروزی را نداشتند و قدرت هوشی آن‌ها میلیون‌ها سال بعد به دست آمد.

اندازه بدن پستانداران تقریباً بلافاصله پس از انقراض دایناسورها، شروع به رشد کرد. پیش از آن، آن‌ها معمولاً به اندازه یک حشره‌خوار بودند و در دوران پالئوسن، برخی از آن‌ها به اندازه خرس رسیدند.

اما داشتن مغز بزرگ هزینه دارد و انرژی اختصاص‌یافته به مغز، ۲۰ درصد از کل انرژی اختصاص‌یافته به بدن را تشکیل می‌دهد. بنابراین، تکامل مغز‌های بزرگ زمانی اتفاق می‌افتد که مزایای داشتن آن به هزینه نگهداری از آن بچربد.

پستانداران در حال حاضر دارای بزرگترین مغز نسبت به اندازه بدنشان هستند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: پستانداران شهاب سنگ دایناسور برخورد شهاب جان سالم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۶۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)

به‌تازگی تصویری در شبکه‌های اجتماعی، مبنی‌بر شکار یک پلنگ ایرانی در پارک ملی هِنگول بلوچستان پاکستان، منتشر شده است. این نژاد از پلنگ در معرض خطر انقراض است.

به گزارش فارس، پلنگ ایرانی پس از انقراض ببر مازندران و شیر ایرانی، بزرگترین گربه‌سان کشور به شمار می‌رود. کمبود طعمه در اثر شکار غیر مجاز و بی رویه، تخریب زیستگاه طبیعی پلنگ به دلیل توسعه فعالیت‌های انسانی، کشته شدن پلنگ‌ها به دست افراد محلی و شکارچیان متخلف باعث شده است که این گربه‌سان ایرانی به سمت انقراض برود.

«پلنگ در هر کجا به دام‌ها خسارت بزند از طریق صندوق توسعه محیط زیست خسارت آن پرداخت می‌شود.» این گفته کامبیز محسن سلطانی رئیس اداره محیط زیست نوشهر به خبرنگار فارس بود.

در نتیجه تقابل پلنگ با انسان و آسیب‌پذیری این گونه کمیاب در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است.

کمبود طعمه‌های پلنگ در اثر شکار بی‌رویه و تخریب عرصه‌های طبیعی از عوامل مهم کاهش جمعیت و افزایش حمله پلنگ به دام‌های اهلی و تقابل این گونه با انسان بوده است.

«در بخش گسترده‌ای از محدوده پراکنش پلنگ، به‌ویژه در منطقه زاگرس با کمبود طعمه و به‌تبع آن تعارض بین پلنگ و دام‌های اهلی و دامداران روبه‌رو هستیم.» این گفته حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست می‌گوید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • عیسی در روز تلخ بهترین گلزن فصل پرسپولیس شد
  • شایعه جنجالی درباره دستمزد شهاب حسینی در سریال گناه فرشته
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه توقیف شد / کنسرسیوم توسعه ریلی: کارکنان راه آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند