Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا - این کرم‌های ریز، که طولشان چیزی در حدود یک میلیمتر است، به بویی که سلول‌های سرطانی تولید می‌کنند جذب می‌شوند احتمالاً داستان‌هایی درباره سگ‌هایی که می‌توانند با بو کشیدن سرطان را در انسان تشخیص دهند شنیده‌اید، ولی کرم‌های لوله‌ای چطور؟ این کرم‌های ریز، که طولشان چیزی در حدود یک میلیمتر است، به بویی که سلول‌های سرطانی تولید می‌کنند جذب می‌شوند، که الهامبخش خلق نوع منحصر به فردی از دستگاه‌های تشخیص سرطان ریه بوده است: یک چیپ پر از این موجودات کوچک.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلش‌گیر، اگرچه این ایده ترسناک به نظر می‌رسید ولی در تشخیص سلول‌های سرطانی ریه 70% موثر تشخیص داده شد؛ چنین کشفی به طور بالقوه می‌تواند، بیش از آنچه قبلاً از طریق بیوپسی‌ها و تکنولوژی‌های تصویربرداری ممکن بود، راه را برای تشخیص زودهنگام این بیماری هموار کند. تشخیص زودهنگام نقشی کلیدی در بهبود احتمال بقای بیمار از سرطان دارد، و، برخلاف سگ‌ها، استفاده از یک چیپ پر از کرم‌ها که به عنوان یک دستگاه تشخیصی مورد استفاده قرار بگیرد برای نگهداری در یک آزمایشگاه به مراتب عملی‌تر است.
 
این دانشمندان، مستقر در بنیاد ملی تحقیقات کره مستقر بودند، نام این کار مفهومی‌شان را «کرم در چیپ» گذاشته و خاطرنشان کرده‌اند که شاید بتواند دقت این روش تشخیص سرطان را با استفاده از کرم‌های لوله‌ای که برای تشخیص سلول‌های سرطانی از طریق بو کشیدن «آموزش دیده‌اند» بهبود ببخشند.
 
«کرم در چیپ» یک ایده مفهومی نسبتا ساده است: این دستگاه، که از یک الاستومر سیلیکونی ساخته شده، دارای یک اتاقک کوچک در مرکز خود با دو کانال است که به دو چاه منتهی می‌شوند، یک چاه در هر انتهای چیپ. کرم‌های کرم الگانس در اتاقک مرکزی قرار داده می‌شوند، در حالی که یک قطره از سلول‌های سالم ریه در یک چاه و یک قطره از سلول‌های سرطان ریه در چاه دیگر قرار داده می‌شود.
 
این کرم‌ها، که دارای خصوصیات حس بویایی قوی و میل به بوی تولید شده توسط سلول‌های سرطانی شناخته می‌شوند، وارد یکی از کانال‌ها که خودشان انتخاب کرده‌اند می‌شوند – که بیشترشان به سمت قطره‌ای می‌روند که حاوی سلول‌های سرطان ریه است. در ظرف تنها یک ساعت بیشتر کرم‌ها به سمت کشت سلول سرطانی رفتند و این محققان دریافتند که دستگاهشان نهایتاً حدود 70% دقت در تشخیص نمونه سرطان ریه دارد.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: سرطان ریه پزشکی سلامتی درمان سرطان سلول های سرطانی سلول های سرطان سرطان ریه کرم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۶۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف گاز متان در سیاره سرخ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا گازی را در مریخ شناسایی کرده که توسط موجودات زنده روی زمین تولید می‌شود و با این کشف، دانشمندان درباره ذخایر پنهانی سیاره گیج شده‌اند.

مریخ نورد کنجکاوی ناسا بار‌ها متان را در مریخ، به ویژه در نزدیکی محل فرود آن در داخل دهانه گیل با عرض ۹۶ مایل (۱۵۴ کیلومتر) شناسایی کرده است.

بنابر داده‌های به دست آمده، متان در مریخ رفتار نامنظمی دارد. فقط در شب یافت می‌شود و به صورت فصلی در نوسان است و به طور غیرمنتظره‌ای به سطوح ۴۰ برابر بیشتر از حد معمول افزایش می‌یابد. 

نکته قابل توجه دیگر این است که متان به مقدار قابل توجهی در جو مریخ وجود ندارد و در سایر مناطق سیاره سرخ در نزدیکی سطح نیز رصد نشده است.

گروهی از محققان ناسا به رهبری الکساندر پاولوف، دانشمند حوزه سیاره‌شناسی می‌گویند، احتمالا متان زیر نمک جامد قرار دارد و تنها زمانی از آن خارج شود که دما در مریخ افزایش یابد، بدین شکل که دمای زیاد در طول روز پوسته را تضعیف می‌کند و به آزادسازی این گاز منجر می‌شود، امکان دیگری که در نظر گرفته می‌شود این است که وزن سنگین مریخ‌نورد کنجکاوی هنگام حرکت آن بر روی سطح پوسته را می‌شکند و به متان اجازه انتشار می‌دهد.

تا کنون تشخیص متان در جوی مریخ موضوع حیاتی برای دانشمندان و محققان بوده است، چراکه وجود این گاز ممکن است نشان‌دهنده وجود فعالیت موجودات زنده بر روی سیاره باشد، اما به نظر می‌رسد که این نوع از گاز که توسط کنجکاوی شناسایی شده نشان فعالیت موجودات زنده نیست و احتمالاً از فعالیت‌هایی نظیر تجزیه آلی مواد زیرسطحی برمی‌آید. به عبارت دیگر، ممکن است  مریخ‌نورد کنجکاوی در حقیقت برخورد متان را از زیرسطح مریخ شناسایی کرده باشد.

این یافته‌های جدید می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا بهتر درک کنند که متان در مریخ از کجا می‌آید و چگونه تولید می‌شود؛ این موضوع می‌تواند به بررسی ماهواره‌ها و نهاد‌های دیگر برای تحقیقات آینده درباره این سیاره بیانجامد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • کمک فوری برای جراحی این مادر سرطانی
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد