Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیروز (۱۴ فروردین ۱۴۰۱) یکی از بزرگترین بازار صرافان افغانستان در شهر کابل منفجر شد. افغانستان یکی از بازار‌های عمده برای کالا‌های ایرانی است. آمار‌ها نشان می‌دهد حجم مبادلات ایران و افغانستان در سال ۱۴۰۰ حدود یک میلیارد و ۵۵۴ میلیون دلار تعیین شده است.

آقای سهراب شهابی کارشناس اقتصادی بین الملل درباره تاثیر این اتفاق بر تجارت ایران و مبادلات ارزی بین این دو کشور می گوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سوال: این انفجار چه تاثیراتی در بازار ارزی ایران دارد؟

شهابی: به همین دلیل کوچکترین اتفاقات ارزی و سیاسی می تواند بر روند نرخ دلار تاثیرگذار باشد. این تاثیر پذیری به حدی است که آتش سوزی در یکی از پالایشگاه ها هم توانست نمودار نرخ دلار را صعودی کند. به همین دلیل این انفجار هم می تواند به این روند صعودی کمک کند. 

سوال: انفجار در بازار ارز افغانستان چه لطمه ای به بازارهای تجاری مانند ایران که یکی از شرکای اصلی این کشور است وارد می کند؟

شهابی: ممکن است در این انفجار مقداری ارز از بین رفته باشد و این موضوع در عرضه ارز در ایران اثرگذار باشد اما ایران علاوه بر افغانستان از طریق اربیل، بازگشت ارز حاصل از صادرات و معاملات سامانه نیما، دلار مورد نیاز خود را تامین می‌کند.

همچنین براساس اخبار منتشر شده میزان فروش و صادرات نفت در چند ماه اخیر افزایش پیدا کرده که این موضوع هم راهی برای ورود دلار بیشتر به کشور شد.

افغانستان یکی از ۱۵ همسایه ایران است که کشور با آن مراودات تجاری دارد، آیا این انفجار می‌تواند میزان تجارت ایران را با این کشور تغییر دهد؟

شهابی: احتمال این که این انفجار مانعی برای تبادلات ارزی با افغانستان باشد وجود دارد. اگر قیمت دلار در افغانستان افزایش و افغانی تنزل پیدا کند، میزان واردات این کشور به خصوص در زمینه اقلام خوراکی و غذایی از ایران کاهش پیدا می کند. افغانستان هرچقدر هم که تلاش کند قیمت محصولاتی مانند بنزین، قیر و گازوئیل را بالا و پایین کند، نمی تواند میزان مصرف خود را کاهش دهد. 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نرخ ارز نرخ دلار دلار هرات ارز حاصل از صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۰۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، فیروز قاسم‌زاده کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را ۷ درصد اعلام و اظهار کرد: با وجود این اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده است، اما آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس بوده و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبرو هستیم.

بیشتر بخوانید: کاهش ۷۰ درصدی تولید گندم باتوجه به خشکسالی‌ها

وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سدهای موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سدهای تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده است که نشانگر ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.

قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و تأکید کرد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم اما با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان عزیز در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229022 برچسب‌ها قحطی و خشکسالی

دیگر خبرها

  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • تردد بیش از ۲۷ هزار تبعه خارجی در افغانستان
  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • کریدور ریلی خواف هرات گرفتار تحریم‌ های داخلی است
  • آغاز ساخت بزرگ‌راه هرات - غور
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • ایران حمله تروریستی هرات را محکوم کرد