Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-28@16:57:45 GMT

عوارض پُرخوری در وعده افطار

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۱۱۷۹

عوارض پُرخوری در وعده افطار

به گزارش جام جم آنلاین،  یکی از اشتباهات رایج تغذیه‌ای در ماه رمضان، پُرخوری در وعده افطاری و مصرف حجم بالایی از انواع مواد غذایی مختلف است. این در حالی است که متخصصان همیشه مصرف چندین وعده غذایی کم‌حجم با فواصل زمانی مشخص را برای اوقات افطاری توصیه می‌کنند.

یکی از راه‌های مقابله با این عادت غذایی اشتباه، آشنا شدن با عوارض پُرخوری در وعده افطار است که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



۱. افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف
درحالی که پُرخوری گاه‌به‌گاه بعید است سلامت تان را در درازمدت دچار مشکل کند، اما پُرخوری مداوم و طولانی‌مدت می‌تواند خیلی زود به چاقی منتهی شود. خود چاقی هم مستقیما با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف مرتبط است. چاقی به‌عنوان یکی از عوامل خطر ابتلا به سندرم متابولیک هم شناخته می‌شود درحالی که مشکلات مرتبط با سندرم متابولیک هم خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیگر مشکلات مانند دیابت یا حتی سکته مغزی را افزایش می‌دهند. شاخصه‌های سندرم متابولیک عبارتند از چربی خون بالا، فشار خون بالا، مقاومت به انسولین و افزایش التهابات بدنی.

۲. مختل کردن عملکرد مغزی
پُرخوری به‌مرور زمان می‌تواند به عملکرد مغز آسیب برساند. مطالعات متعددی نشان داده‌اند که پُرخوری مداوم و چاقی با زوال عقل در سالمندان مرتبط هستند. با توجه به این‌که تقریبا ۶۰ درصد از مغز را چربی‌ها تشکیل می‌دهند، استفاده از منابع غذایی حاوی چربی‌های سالم مانند آووکادو، انواع مغزها، ماهی‌های چرب و روغن زیتون می‌تواند به بهبود عملکرد مغز کمک و در درازمدت هم از ابتلا به زوال عقل جلوگیری کند.

۳. ایجاد حالت تهوع
پُرخوری منظم و طولانی‌مدت می‌تواند باعث شکل‌گیری حالت تهوع و همچنین سوء هاضمه شود. وقتی که در مصرف غذا‌ها زیاده‌روی می‌کنید و معده را تا محدوده فوقانی‌اش پُر می‌کنید، احتمال شکل‌گیری حالت تهوع یا دچار شدن به سوء هاضمه نیز بیشتر می‌شود. در موارد شدید، همین حالت تهوع به استفراغ منتهی می‌شود که درواقع یکی از مکانیسم‌های بدن برای مقابله با فشار انباشته شده روی معده به‌شمار می‌رود. بنابراین، به‌جای این‌که برای رفع مشکلات ناشی از پُرخوری از دارو‌ها یا خوراکی‌های دیگر کمک بگیرید، بهتر است که حجم وعده‌های غذایی تان را محدود کنید و سرعت غذا خوردن تان را هم کاهش دهید.

۴. ایجاد نفخ شدید
زیاده‌روی در مصرف غذا‌ها می‌تواند سیستم گوارشی را تحت فشار قرار دهد و درنتیجه باعث ایجاد نفخ شدید شود. در بین مواد غذایی مختلف، زیاده‌روی در مصرف غذا‌های چرب و ادویه‌دار و همچنین نوشیدنی‌های گازدار بیشتر باعث نفخ می‌شود. لوبیا، بعضی از انواع سبزی‌ها و غلات سبوس‌دار هم می‌توانند باعث نفخ شوند، حتی اگر در مصرف آن‌ها زیاده‌روی نکرده باشید. به‌علاوه، کسانی که با سرعت بالا غذا می‌خورند، بیشتر از دیگران دچار نفخ شدید می‌شوند. جدی گرفتن این نکات می‌تواند به رفع مشکل نفخ شدید کمک کند؛ غذا خوردن با ریتم آهسته، فاصله‌گذاری بین خوردن غذا‌ها و مصرف مایعات و کاهش میزان استفاده از غذا‌هایی که باعث نفخ می‌شوند.

۵. افزایش حالت خواب‌آلودگی
افراد بسیاری پس از پُرخوری دچار احساس خستگی، سستی و خواب‌آلودگی می‌شوند. این حالت می‌تواند به مشکل اُفت قند خون واکنشی مرتبط باشد که در آن قند خون بلافاصله پس از خوردن غذا‌های حجیم کاهش پیدا می‌کند. پایین بودن سطح قند خون معمولا با علائمی مانند خواب‌آلودگی، سستی، ضربان قلب بالا و سردرد همراه می‌شود. اگرچه عمدتا افراد مبتلا به دیابت دچار این مشکل می‌شوند، اما پُرخوری هم می‌تواند چنین مشکلی را به‌وجود بیاورد.   منبع: خبرگزاری صدا وسیما

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: افطار متخصصان تغذیه خطر ابتلا حالت تهوع زیاده روی نفخ شدید پ رخوری غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۱۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟

تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که به طور طبیعی در بعضی از مواد غذایی وجود دارد و به منظور جلوگیری از بروز عوارض ناشی از کمبود منیزیم باید روزانه به مقدار لازم از آن استفاده کنید، مردها روزانه به ۴۲۰ میلی‌گرم منیزیم و زن‌ها به ۳۲۰ میلی‌گرم از آن نیاز دارند؛ تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

مصرف منیزیم هنگام صبح

مصرف منیزیم هنگام صبح می‌تواند انرژی را افزایش دهد و به بهبود خلق‌وخو کمک کند؛ منیزیم نقش مهمی در متابولیسم انرژی ایفا می‌کند، باعث بهبود فرایند تبدیل غذا به انرژی می‌‏شود و از عملکرد آنزیم‌های دخیل در تولید انرژی اولیه بدن پشتیبانی می‌کند؛ مصرف منیزیم در ابتدای روز به افزایش هوشیاری و تمرکز در طول روز کمک می‌کند.

مصرف منیزیم قبل از ورزش

مصرف منیزیم قبل از ورزش می‌تواند به بهبود عملکرد عضلات کمک کند، این ماده معدنی نقش مهمی در انقباض و آرامش عضلات برعهده دارد و برای حفظ عملکرد مناسب ماهیچه‌ها در طول ورزش ضروری است؛ علاوه بر این، منیزیم به تنظیم تعادل الکترولیت‌ها کمک می‌کند که برای هیدراتاسیون و عملکرد ماهیچه‌ها بسیار مهم است؛ مصرف منیزیم قبل از ورزش، از طریق مواد غذایی یا مکمل‌ها، ممکن است به جلوگیری از گرفتگی عضلات و کاهش خستگی کمک کند.

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی می‌تواند جذب و استفاده از آن توسط بدن را افزایش دهد، جذب منیزیم در روده کوچک اتفاق می‌افتد؛ مصرف مواد غذایی یا مکمل‌های غنی از منیزیم همراه با وعده‌های غذایی، به ویژه غذاهای حاوی پروتئین و چربی‌های سالم، ممکن است به بهبود جذب آن کمک کند؛ بنابراین توصیه شده است بعضی از مواد غذایی سرشار از منیزیم مانند سبزیجات برگ‌دار، آجیل، دانه‌ها و غلات کامل را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

مصرف منیزیم هنگام خواب

مصرف منیزیم قبل از خواب ممکن است باعث آرامش و بهبود کیفیت خواب شود، نتایج بررسی‌های انجام شده نیز نشان می‌دهد که منیزیم از چرخه طبیعی خواب و بیدار بدن پشتیبانی می‌کند؛ علاوه بر این، منیزیم به آرامش عضلات کمک می‌کند و با کاهش تنش عضلانی به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند، بنابراین می‌توان با مصرف منیزیم قبل از خواب به بهبود آرامش بدن و ذهن کمک کرد که منجر به افزایش کیفیت خواب می‌شود.

چه زمانی باید مصرف مکمل منیزیم را شروع کرد؟

مصرف منیزیم را بر اساس نیازهای بدن خود تنظیم کنید، در صورتی که علائمی مانند گرفتگی عضلات، خستگی یا دیگر علائم مربوط به کمبود منیزیم را تجربه کردید، مصرف منیزیم از طریق منابع غذایی یا مکمل‌ها را افزایش دهید؛ علاوه بر این، عواملی مانند استرس، فعالیت بدنی شدید و شرایط پزشکی ممکن است نیاز بدن به منیزیم را افزایش دهد.

کدام مواد غذایی حاوی منیزیم است؟

مواد غذایی سرشار از منیزیم برای بسیاری از عملکردهای بدن از جمله عملکرد عضلانی و عصبی، تنظیم قند خون و سلامت استخوان ضروری است؛ سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کلم پیچ، آجیل و دانه‌هایی مانند بادام، بادام هندی و تخمه کدو تنبل، غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای و کینوا، حبوبات مانند لوبیا و عدس، ماهی‌های چرب مانند سالمون و شکلات تلخ سرشار از منیزیم هستند و مصرف آن‌ها به بهبود سلامت عمومی افراد کمک می‌کند.

کد خبر 748594

دیگر خبرها

  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت