Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که طی هفته‌های گذشته، نشانه‌ها از نزدیک بودن احیای برجام خبر می‌داد، وزرای خارجه اسرائیل و آمریکا در یک گردهمایی با حضور وزرای خارجه چهار کشور عربی، درباره ایران به گفت‌وگو نشستند. مغرب، امارات، بحرین و مصر در این نشست نگرانی خود را از احیای برجام و احتمال خروج نیروهای سپاه پاسداران ایران از لیست ادعای گروه‌های تروریستی آمریکا مطرح کردند و در مقابل وزیر خارجه آمریکا از همتای صهیونیست خود خواست تا پیشنهادات خود برای جایگزینی برجام را مطرح کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف از برگزاری نشست صحرای نقب چه بوده و چرا کشورهای عربی در این نشست مشارکت کردند؟ یک کارشناس عرب مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با ایلنا به این پرسش‌ها پاسخ داده است.

طارق عبود، کارشناس عرب مسائل خاورمیانه درباره علل برگزاری نشست صحرای نقب، به ایلنا گفت: آمریکا به دنبال فراهم کردن زمینه و آماده‌سازی متحدانش برای احتمال دستیابی به توافق میان خود و ایران است و هدف از برگزاری نشست صحرای نقب، در جریان قرار دادن متحدانش نسبت به فضای موجود بود؛ چرا که واشنگتن تصمیم به بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک گرفته است و نمی‌خواهد هیچ کسی مانع این اتفاق شود.

وی افزود: هدف از برگزاری این اجلاس، ایجاد این تلقی است که یک اتحاد سیاسی در حال شکل‌گیری است، در شرایطی که واشنگتن تلاش می‌کند از مسئولیت‌هایش در خاورمیانه کاهش دهد تا به نبرد مهمترش با چین و تا حدودی روسیه بپردازد.

این کارشناس عرب مسائل خاورمیانه افزود که به دلایل متعدد، به مصلحت مصر یا مراکش نیست که به اتحادی بپیوندند که ماموریت اساسی و اعلام‌شده آن مواجهه با ایران است. خصوصا که روابط قاهره با تهران خوب است و اما رابطه مصر با اسرائیل که چهار دهه از آن می‌گذرد، منوط به توافق کمپ دیوید است. اسرائیل فوبیایی به نام ایران دارد و تلاش می‌کند تا در تمامی اقدامات سیاسی و امنیتی خود این تلقی را ایجاد کند که آنچه تهدید ناشی از ایران خوانده شده است را مدنظر دارد.

وی افزود که آینده منطقه منوط به واقعیت‌های بین المللی است اما نشانه‌هایی وجود دارد که واشنگتن در حال حاضر به دنبال پیچیده کردن تنش‌ها در خاورمیانه نیست.

عبود تاکید کرد:به خاطر پیچیدگی‌های منطقه و مشکلاتش، ایجاد سازگاری میان کشورهای منطقه و جهت‌گیری‌هایشان آسان نیست. خصوصا که هنوز ملتی در فلسطین وجود دارد که سرزمینش در اشغال است و نزدیک به ده‌ها هزار اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل وجود دارد اما جنگ‌ها و تنش های بزرگ در اصل حاصل تصمیم آمریکا است. به همین خاطر کاهش توجه واشنگتن به مسائل منطقه و پیچیدگی‌های آن، شدت مشکلات را کاهش می‌دهد خصوصا که توازن قوا میان ایران و اسرائیل مانع از انفجار امنیتی می‌شود.

 

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۲۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار بلینکن با رئیس‌جمهور چین و تاکید بر حل اختلافات

بلینکن و رئیس جمهور چین بر اهمیت مدیریت مسئولانه اختلافات بین آمریکا و پکن تاکید کرده و درباره یک سری مسائل از جمله امور جهانی، منطقه‌ای و دوجانبه صحبت داشتند.

به گزارش ایسنا، گفت‌وگوها بین دو کشور در ماه‌های اخیر و در حالی افزایش یافته که اختلافات نیز همچنان زیاد است.

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین نگرانی خود را درباره حمایت پکن از روسیه و حمله به اوکراین و همچنین مسائل مربوط به تایوان و دریای چین جنوبی، حقوق بشر و تولید و صادارت مواد مورد نیاز برای تولید مواد مخدر صنعتی ابراز داشت.

بلینکن همچنین گفت در یک سری موارد همکاری دوجانبه با چین پیشرفت‌هایی داشته که شامل ارتباطات نظامی، مقابله با مواد مخدر و هوش مصنوعی می‌شود و دو طرف همچنین توافق کردند تا مذاکراتی را درباره کاهش خطرات ناشی از این فناوری هوش مصنوعی آغاز کنند.

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: «ما به حفظ و تقویت خطوط ارتباطی برای پیشبرد در این حوزه و دستیابی به توافقی برای رسیدگی به اختلاف‌نظرها به منظور اجتناب از هرگونه سوءتعبیر، برداشت‌های نادرست و ارتباطات اشتباه ادامه می‌دهیم و متعهدیم.»

این دیپلمات ارشد آمریکایی همچنین تاکید کرد: «با اینکه ما به دنبال تعمیق همکاری هستیم که به نفع دو طرف است، آمریکا درباره چالش‌هایی که توسط چین ایجاد شده، به شدت هوشیار است. واشنگتن همیشه از منافع اصلی و ارزش‌های خود دفاع می‌کند.»

وی همچنین به‌ویژه نگرانی خود را درباره تامین قطعاتی از جمله ابزارآلات و قطعات میکرو الکترونیک برای مسکو ابراز داشت و پس از دیدار با رئیس جمهور چین به خبرنگاران گفت: «روسیه بدون حمایت‌های چین برای حفظ حملاتش علیه اوکراین به مشکل برمی‌خورد. تامین صنایع دفاعی روسیه هم تهدیدی علیه اوکراین و هم تهدیدی علیه امنیت اروپاست.»

وزیر خارجه ایالات متحده همچنین با شی جین‌پینگ درباره مانورهای دریایی چین در دریای چین جنوبی صحبت و بر حمایت قاطع آمریکا از فیلیپین تاکید کرد.

رئیس جمهور چین نیز تاکید کرد که چین و آمریکا باید به جای دخیل شدن در رقابتی شرورانه به دنبال همکاری در مسیری مشترک باشند.

وی افزود: «چین از دیدن یک آمریکای مطمئن، باز، موفق و پر رونق خوشحال می‌شود. ما امیدواریم که آمریکا هم به دنبال توسعه چین در مسیری روشن و مثبت باشد. این یک مساله نهادی است که باید مورد بررسی قرار گیرد.»

دیدار بین بلینکن و رئیس جمهور چین در پایان سفر سه روزه وزیر خارجه آمریکا به این کشور آسیایی انجام شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مراحل آماده‌سازی موشک‌های ایران قبل از شروع عملیات انتقامی ایران علیه اسرائیل و نوشته‌های روی موشک‌ها + فیلم
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • ویدیو/ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه عطف استراتژیکی در منطقه خاورمیانه بود
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • دیدار بلینکن با رئیس‌جمهور چین و تاکید بر حل اختلافات
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم
  • موضع تازه وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات ایران علیه اسرائیل
  • اقامه نماز جماعت ۵ هزار نفری در قلب آمریکا (فیلم)