Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-03@02:44:03 GMT

تورم در ترکیه رکورد ۲۰ ساله را شکست

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۴۴۳۹

تورم در ترکیه رکورد ۲۰ ساله را شکست

تورم در ترکیه در ماه مارس ۶۱.۱ درصد افزایش سالانه داشته‌ که بالاترین رقم طی دو دهه گذشته را نشان می‌دهد. تورم در بخش تولید به ۱۱۵ درصد رسیده است.

به‌گزارش ایران اکونومیست به نقل از بلومبرگ، تورم در ترکیه در ماه مارس به بالاترین رقم طی دو دهه گذشته رسیده و آسیب‌پذیری لیر را بالا برده‌است.
قیمت‌های مصرف‌کننده در ترکیه در ماه گذشته میلادی 61.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1 درصد افزایش سالانه داشته‌است. اقتصاددان‌های بلومبرگ این رقم را 54.4 درصد پیش‌بینی کرده بودند. تورم سالیانه تولیدکننده برای دومین ماه پیاپی سه‌رقمی شده و تورم هسته که قیمت مواد غذایی و انرژی را در برنمی‌گیرد، بیشتر از حد انتظار بالا رفته و به بیش‌از 48 درصد نسبت‌به سال گذشته رسیده‌است.
سیاست پولی بسیار آسان ترکیه در تضاد با بسیاری از بانک‌های مرکزی در سراسر دنیاست، آن‌هم در زمانی‌که حمله روسیه به اوکراین زنجیره‌های عرضه را تحت فشار قرار داده‌است. ارزش لیر ترکیه همچنان تحت فشار است و پس‌از روبل روسیه بدترین عملکرد را در ماه مارس در بین بازارهای نوظهور داشته‌است.
سیاست‌های فعلی بانک مرکزی ترکیه در شرایط حاضر بیش‌از پیش زیر سوال رفته است.



اونور ایلگون، مدیر خزانه شعبه بانک میتسوبیشی در شهر استانبول گفت:«با توجه به تغییر دورنمای اقتصاد کلان و شرایط مالی، به‌نظر نمی‌رسد ساختار سیاست پولی فعلی دوام داشته باشد. تورم به بیش‌از 60 درصد رسیده و احتمالاً تا پایان سه‌ماهه فعلی بالاتر از 50 درصد باقی می‌ماند».
هدف رئیس‌جمهور ترکیه از استفاده از لیر ارزان‌تر، تبدیل این کشور به یک قدرت تولیدی است. کاهش 9 درصدی ارزش لیر در سال جاری میلادی با گران کردن ارزش واردات، تورم را بالا برده‌است.
نورالدین نباتی، وزیر خزانه‌داری و دارایی روسیه با پیش‌بینی کاهش تورم تا پایان سال جاری میلادی گفت:«تورم بالای 60 درصد یک مشکل است اما ترکیه از فشار نرخ بهره آزاد شده‌است».
بانک مرکزی ترکیه امیدوار است با اتخاذ اقداماتی جهت تشویق دوری از دلار، به مهار رشد قیمت‌ها کمک کند.
قیمت‌های تولیدکننده در ترکیه در ماه جاری میلادی 9.2 درصد افزایش داشته و تورم سالانه در این بخش را به 115 درصد رسانده‌است. بالا رفتن تورم در درب کارخانه قیمت مصرف‌کننده را هم‌بالا می‌برد.
تورم در بخش انرژی از 83 درصد در ماه فوریه به 102.9 درصد رسیده‌ که دلیل آن بالا رفتن هزینه محصولات پالایشی و گاز طبیعی علی‌رغم کاهش مالیات‌ها بوده‌است.
افزایش قیمت مواد غذایی که یک‌چهارم سبد مصرف ترکیه را تشکیل می‌دهد، از 64.5 درصد در ماه گذشته به 70.3 درصد رسیده‌است.
60

  منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ترکیه در ماه درصد رسیده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۴۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری مهر، آمارهای منتشر شده توسط اداره آمار ترکیه نشان می‌دهد که مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سه ماه نخست ۲۰۲۴ به یک میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار رسیده است.

مبادلات تجاری دو کشور در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۱۶ درصدی داشته است. در سه‌ماهه نخست سال میلادی گذشته یک میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار کالا بین دو کشور مبادله شده بود.

افت مبادلات تجاری دو کشور در این دوره مربوط به افت واردات ترکیه از ایران بوده است. ترکیه در ماه‌های ژانویه تا مارس سال میلادی گذشته ۹۳۴ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود؛ این رقم با افت ۴۱ درصدی در سه‌ماهه نخست امسال به ۵۴۷ میلیون دلار رسیده است.

در عین حال صادرات ترکیه به ایران در سه‌ماهه نخست امسال با رشد ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۸۱۷ میلیون دلار رسیده است. ترکیه در سه‌ماهه نخست سال قبل ۷۰۱ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

بر اساس این گزارش مبادلات تجاری ایران با این کشور در سال ۲۰۲۳ به ۵ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار رسیده بود. ترکیه در این سال ۳ میلیارد و ۳۱۰ میلیون دلار کالا به ایران صادر و ۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

کد خبر 6093780

دیگر خبرها

  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • هم‌میهن آمریکا و انتساب رکورد تورمی روحانی به رئیسی!
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • سید محمد خاتمی: تورم به سطح نگران کننده‌ای رسیده است
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • رکورد جهانی ارتفاع پرواز با این پرنده زده شد