Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز عباس قربانعلی‌ بیک* :

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم (13 اسفند)، «جواد اوجی» وزیر نفت حدود یک‌ ماه پیش، در اظهاراتی هشدار داده که امکان تبدیل دوباره ایران به واردکننده بنزین و گازوئیل وجود دارد و در این زمینه گفته :«در دو تا سه سال آینده با توجه به این روند مصرف بنزین و نفت گاز در کشور، جزو کشور‌های وارد کننده فرآورده‌ های نفت گاز و بنزین خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

در حالی که ایران با احداث و بهره برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، بعد از سال ها وابستگی به واردات بنزین، چندسالی است توانسته علاوه بر خودکفایی در تامین نیاز داخلی، به یکی از کشورهای صادرکننده بنزین تبدیل شود، در سال جاری بعد از قطع صادرات بنزین به منظور تامین نیاز داخلی، هم‌ اکنون هشدار وابستگی مجدد به واردات بنزین مطرح است.

همچنین به گزارش خبرگزاری صدا و سیما (5 فروردین 1401) جواد اوجی وزیر نفت در گفتگو با برنامه قرن نو، اقتصاد نو گفت: در حوزه نفت، پتروشیمی و صنایع بالا دست و پایین دست نیاز به ۲۰۰ میلیارد سرمایه گذاری است که بخش مهمی از آن با ۵۰ قرارداد منعقده تاکنون تامین شده است. وی ادامه داد: قرار داد‌های منعقده در حوزه‌ های توسعه میادین نفتی، گاز‌های مشتعل، میادین گازی، افزایش کیفی و کمی در پالایشگاه‌ها و ذخیره‌ های تکمیلی است و در صورت احیای برجام استقبال شرکت‌ های خارجی نیز در این بخش زیاد خواهد بود. اوجی با اشاره به شعار سال و نقش شرکت‌ های دانش بنیان در توسعه صنعت نفت گفت: مقام معظم رهبری در دیداری که دی ماه با مسئولان داشتند، بر دانش بنیان کردن صنعت نفت تاکید فرمودند و در ۲ ماه گذشته با فراخوان این وزارتخانه بیش از ۲۰۰ شرکت دانش بنیان اعلام همکاری کردند.

همچنین طی نامه 16 اسفند 1400 رئیس سازمان برنامه و بودجه، شورای اقتصاد در جلسه 8 اسفند 1400 با درخواست وزارت نفت برای تمدید قانون «توسعه حمل و نقل بار و مسافر توسط راه آهن» به استناد ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر را با سقف 7500 میلیون دلار تا 1405 (بازپرداخت تا 1410) موافقت کرد (سالانه تا 1100 میلیون دلار، نیمی از آن ناوگان).

در پایان اسفند 1400، کتاب ارزشمند تعامل سازنده با جهان را به عنوان هدیه از آقای دکتر شمس اردکانی دریافت کردم. 

این کتاب که ایشان، مرحوم دکتر ترکان و دو عزیز دیگر آقایان حامد فرنام و سلیمان قاسمیان نیز در نگارش آن نقش داشتند در چهار فصل (640 صفحه) به شناخت اقتصادی، تعاملات اقتصادی منطقه و جهان، انرژی و توسعه دریا محور پرداخته است.

در فصل اول این کتاب به ویژگی های اقتصاد کشورهای حوزه خلیج فارس، دریای عمان، دریای خزر، شبه قاره هند و دریای سیاه و ... بر اساس آمار UNCTAD اشاره شده (جمعیت، تولید ناخالص داخلی، درآمد سرانه، رشد واقعی، تراز تجاری، نرخ ارز، صادرات و واردات، شرکای تجاری اصلی، صادرات و واردات خدمات، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، نیروی کار و ...) و در ادامه روابط با همسایگان و اندازه و روند صادرات و واردات، سیاهه عمده کالاهای صادراتی و مرزهای مشترک تشریح شده است. 

در فصل دوم (تعاملات اقتصادی منطقه و جهان) حمل و نقل بین المللی، تاریخچه و امنیت آن، کریدورهای بین المللی دریایی، جاده ای و ریلی (شرقی غربی و شمالی جنوبی) و نهایتا مسیر یک راه یک کمربند جدید (طرح چین) تشریح شده است.

در فصل سوم (انرژی)، موضوعات بازار جهانی نفت خام، گاز طبیعی، زغال سنگ، انرژی های تجدیدپذیر و ...مورد بحث قرار گرفته و روند تغییر موقعیت اقتصادی کشورها و پیشی گرفتن اقتصاد چین از آمریکا در 2028 و ... و نیاز به انرژی بیان گردیده است.

فصل چهار (توسعه دریا محور)، به رویکردها و کنش های دریایی جهان، دکترین ایران، هندوستان، اروپا، آمریکا و استراتژی دریایی ژاپن و استراتژی توسعه اقتصادی، اجتماعی چین و تغییرات تجارت جهانی و عوامل تاثیرگذار بر آن به ویژه دریا می پردازد.

هرچند این کتاب ارزشمند را می توان یک مجموعه مرجع و قابل استفاده برای مدیران و کارشناسان و برنامه ریزان اعلام نمود اما با توجه به شدت مصرف انرژی بالا که بارها از سوی رهبر معظم انقلاب مورد هشدار واقع شده، برای دستیابی به نقشه راه تعامل سازنده با جهان در بخش انرژی تشکیل کارگروه های تخصصی و بررسی های بیشتر و استخراج رویکردهای اجرایی برای بخشهای مختلف به ویژه برای تغییر تدریجی الگوی اقتصادی تملک گران (خودرو) و بهره برداری ارزان (سوخت) مورد نیاز است.

کتاب تعامل سازنده با جهان

* کارشناس حمل و نقل

عباس قربانعلی‌بیک وبلاگ‌نویس آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: نفت بنزین و گازوئیل گاز بنزین سرمایه گذاری صنعت نفت مقام معظم رهبری وزارتخانه وزارت نفت قانون حمل و نقل رقابت نیروی کار بازار جهانی نفت چین تجارت رهبر معظم انقلاب جهان رهبر معظم انقلاب صنعت نفت مقام معظم رهبری واردات بنزین وزارت نفت وزیر نفت پالایشگاه ستاره خلیج فارس صادرات بنزین واردات گازوئیل میادین نفتی بازار جهانی نفت جواد اوجی تعامل سازنده با جهان حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۸۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید بنزین از متانول برای کمک به رفع ناترازی بنزین

وزیر نفت از برنامه جدید وزارت نفت برای تولید بنزین از متانول به‌منظور کمک به رفع ناترازی بنزین خبر داد و گفت: بخشی از تولید متانول کشور به‌سمت تولید بنزین و ارزش‌ افزوده سوق داده می‌شود که دانش فنی و توانمندی تولید آن را داریم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، جواد اوجی، وزیر نفت در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه 16 میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید ایرانی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سابقه نداشته است شرکت‌های پتروشیمی در زمینه توسعه میدان‌ها ورود کنند، در نمایشگاهی که در حسینیه امام خمینی (ره) با حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد، ایشان تأکید کردند که از ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ استفاده کنید که امروز الحمدالله این اتفاق مبارک رقم خورد.

وی افزود: استفاده از ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میدان‌های گازی اهمیت بسیاری دارد؛ امروز برای توسعه نزدیک به 16 مخزن گازی با شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی کشور تفاهم‌نامه امضا شد که به‌سمت قرارداد و اجرایی‌شدن می‌رود.

وزیر نفت تصریح کرد: شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی با کمک شرکت‌های اکتشاف و تولید در توسعه میدان‌های گازی 6 میلیارد و 400 میلیون دلار سرمایه‌گذاری می‌کنند و با توسعه این میدان‌ها، در دو، سه سال آینده بیش از 127 میلیون مترمکعب گاز به تولید گاز کشور افزوده می‌شود که هم تأمین‌کننده خوراک پتروشیمی‌ها خواهد بود و هم به فرایند توسعه میدان‌های گازی کشور کمک می‌کند.

وی ادامه داد: پارسال قراردادهای سازنده‌ای با شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی در زمینه جمع‌آوری گازهای مشعل داشتی که بخشی از این‌ها به بهره‌برداری رسیده و بقیه‌ نیز با جدیت درحال پیگیری است.

اوجی از امضای تفاهم نامه با شرکت‌های تولید متانول برای تولید بنزین خبر داد و گفت: در خصوص تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی، به‌ویژه پتروشیمی‌هایی که متانول تولید می‌کنند، با شرکت‌های ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و صنایع پتروشیمی برنامه‌ریزی‌هایی شده و تفاهم‌نامه‌ای با شرکت‌های تولید متانول امضا شده تا با تولید بنزین از متانول، به رفع ناترازی بنزین کمک کند.

وی افزود: ان‌شاءالله بخشی از تولید متانول کشور به‌سمت تولید بنزین و ارزش‌ افزوده سوق داده می‌شود و امروز بسیاری از کشورها از خوراک متانول به تولید بنزین دست یافته‌اند که ما دانش فنی و توانمندی تولید آن را داریم؛ بنابراین در بعضی پتروشیمی‌ها که سهام‌داران آن‌ها تمایل داشتند، با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این اتفاق مطلوب رقم خواهد خورد و ما بخشی از ظرفیت تولید متانول را به تولید بنزین سوق خواهیم داد که اعداد و ارقام آن را در مصاحبه‌های بعدی اعلام خواهم کرد.

وزیر نفت با بیان اینکه "با توجه به افت قیمتی که طی چند سال گذشته در بحث محصولات تولید متانول داشته‌ایم و از طرفی برای جبران ناترازی بنزین، می‌توانیم از بنزینی که از خوراک متانول تولید می‌شود استفاده کنیم"، گفت: این موضوع پیشتر به صورت موفق در کشور چین هم اتفاق افتاده است.

وی افزود: بهره‌برداری از 79 پروژه نیمه‌تمام به ارزش 16 میلیارد دلار در دستور کار قرار دارد و 50 پروژه جدید همسو با ارزش افزوده به ارزش 25 میلیارد دلار را نیز در دستور کار داریم؛ از این پروژه‌ها و پروژه‌هایی که تکمیل می‌شوند یا نیمه‌تمام هستند، روزانه 300 تا 400 هزار بشکه به تولید نفت ما اضافه می‌شود، همچنین روزانه 35 میلیون مترمکعب به تولید گاز و بیش از 50 هزار بشکه در روز نیز به ظرفیت پالایشی کشور اضافه خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اشتغال اهمیت دارد
  • نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود
  • متانول به‌جای صادرات تبدیل به بنزین می‌شود
  • تولید بنزین از متانول برای کمک به رفع ناترازی بنزین
  • ببینید/ مروری بر نقشه‌های تاریخی و مشهور جهان که نام خلیج فارس بر تارک‌شان می‌درخشد
  • تصاویر نقشه‌های تاریخی و مشهور جهان؛ اعراب درخشش نام خلیج‌فارس را ببینند
  • کلنگ زنی مینی پالایشگاه دهدشت/ تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین