Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@03:41:42 GMT

تورم در کهگیلویه و بویراحمد و راهکارهای مبارزه با آن

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۲۱۸۲۳

تورم در کهگیلویه و بویراحمد و راهکارهای مبارزه با آن

براساس این گزارش مرکز آمار ایران بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه در مناطق مختلف کشور در  مازندران و­ کهگیلویه و بویراحمد به میزان ٤٢.٥ درصد گزارش شده است که این امر واکنش های زیادی را در فضای مجازی به همراه داشته است.

گزارش مرکز آمار ایران همچنین بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه سال ۱۴۰۰ را در کهگیلویه و بویراحمد به میزان٥١.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

٥درصد ثبت کرده است که این امر نشان  دهنده وضعیت نابسامان تورم در این استان است.

تورم به مفهوم افزایش سطح عمومی قیمت‌ها یا کاهش مستمر قدرت خرید شهروندان، از جمله مهمترین مشکلات اقتصاد مردم و عمده‌ترین چالش‌های پیش‌ روی مسوولان و سیاستگذاران اقتصادی بوده است.

این پدیده همواره سیاستگذاران و متولیان اقتصادی را بر آن داشته است که سیاست تثبیت قیمت و کاهش تورم را به عنوان هدفی مهم برای کاهش آثار سوء قدرت خرید بر زندگی مردم مدنظر داشته باشند و در سرلوحه برنامه‌های خود قرار دهند.

چرایی تورم بالا در کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص آمار بالای تورم در این استان گفت: علت اصلی این مساله را باید در کمبود زیرساخت ها جست و جو کرد و اگرچه نظارت هم بر کنترل آن اثربخش بخش است.

براتعلی صالحی توضیح داد: ۴۰۰ تا ۵۰۰ کالا در نرخ تورم دخیل هستند که استان کهگیلویه و بویراحمد در بخش عمده ای از این کالاها مصرف کننده است.

وی بیان کرد: افزایش هزینه های حمل و نقل و همچنین واسطه ها باعث بالا رفتن میزان تورم در استان شده است. 

مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه تورم در محصولاتی چون میوه و تره بار و مرغ وگوشت به عنوان نیازهای روزانه مردم بیشترین گلایه های شهروندان را در پی دارد گفت: توسعه زیرساخت های کشتارگاه ها و ساماندهی میدان های میوه و تره بار راهکارهای گرهگشا برای کاهش تورم در این کالاهاست.

صالحی تاکید کرد: کهگیلویه به عنوان یکی از شهرستان های بزرگ استان میدان میوه و تره بار ندارد و میدان های میوه و تره بار شهرستان های گچساران و بویراحمد نیازمند ساماندهی است.

وی ابراز داشت: قطع دست واسطه ها و خرید مستقیم محصولات از کشاورزان از راهکارهای کاهش میزان تورم در محصولات میوه و تره بار استان است.

صالحی اضافه کرد: فاصله زیاد کشتارگاه های دام با شهرهای دوگنبدان و دهدشت هزینه های حمل و نقل را به آن افزوده است که باید در این خصوص چاره اندیشی شود.

کدام کالاها بیشترین تاثیر را از تورم دارند؟

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیشترین تورم استان در محصولاتی مانند پوشاک و کفش، میوه و تره بار و لبنیات گزارش شده البته آثار این پدیده بر بهای مسکن و اجاره بها نیز زیاد است.

علی شهابی نسب اضافه کرد:در استان کهگیلویه و بویراحمد واحدهای تولید پوشاک وجود ندارد و فاصله بین تولیدکننده تا مصرف کننده باعث افزایش قیمت آن می شود.

وی بیان کرد:تقویت زیرساخت های تولید برای کاهش واسطه ها از برنامه های دولت برای کنترل تورم در کهگیلویه و بویراحمد است که به منظور تحقق این امر ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از ماده ۱۸ در سال جاری به استان اختصاص یافته است.

وی عنوان کرد: این تسهیلات بانکی پس از تصویب در شورای برنامه ریزی و اشتغال استان برای تامین سرمایه در گردش و همچنین راه اندازی واحدهای تولیدی در سال ۱۴۰۱ به واحدهای تولیدی اختصاص می یابد.

شهابی نسب تاکید کرد: همچنین تقویت کارگروه های نظارتی از دیگر برنامه های دولت برای کنترل تورم در کهگیلویه و بویراحمد است.

وی عنوان کرد: این تیم ها متشکل از جهاد کشاورزی، سازمان صمت و تعزیرات جکومتی راه اندازی و بر نحوه عرضه و تقاضا در بازار نظارت می کنند.

شهابی نسب با اشاره به اینکه کهگیلویه  و بویراحمد از تولیدکنندگان میوه کشور محسوب می شود تصریح کرد:الزام میوه فروشان از خریداری محصولات مورد نیاز خود از میدان میوه و تره بار، راهکاری گرهگشا برای کنترل قیمت این محصولات است.

چشم انداز کنترل تورم در سیاست گذاری های دولت

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به برنامه ریزی برای اجرای طرح درج قیمت تمام شده محصول از روز ۲۵ بهمن سال گذشته بر روی ۵۱ کالا گفت: این طرح نقش مهمی در کنترل قیمت ها و بهبود معیشت مردم دارد.

امیر تیمور موسویان با اشاره به اینکه براساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار، در راستای شفاف‌سازی و روزآمدسازی شیوه‌های نظارت بر بازار قیمت تولیدکننده اجرا می شود اظهار داشت: خشکبار بسته بندی شده شامل حبوبات و آجیل از جمله کالاهایی است که در مرحله چهارم مشمول طرح شفافیت شده است.

پیش از این کالاهایی مانند آب معدنی، نوشابه گازدار، آب‌میوه،ماءالشعیر، پودر لباس شویی، دستمال کاغذی و کالاهای سرمایه‌ای نیز شامل غذاساز، نوشیدنی‌ساز، چرخ گوشت و ماکروویو (تند پز)،تلویزیون و ماشین لباس شویی مشمول این طرح شده است.

این تصمیم با توجه به مفاد بند ۲۳ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مبنی بر ضرورت شفاف‌سازی و روان‌سازی نظام قیمت‌گذاری و روزآمدسازی شیوه‌های نظارت بر بازار و همچنین لزوم اطلاع‌رسانی دقیق در مورد قیمت کالا به مصرف‌کنندگان است.

وی بیان‌ کرد: این طرح برای اصلاح نظام توزیع و شفاف شدن قیمت برخی محصولات از روز بیست و هفتم آذرماه سال 1400 شروع شده است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت:شفافیت در اطلاعات اقتصادی، کاهش قیمت تمام شده کالا برای اصناف و حذف واسطه‌های غیر ضروری از دیگر مزایای اجرای طرح شفافیت است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری این نکته که بخش قابل توجهی از قیمت محصول به جیب واسطه ها می رود تاکید کرد: درج قیمت تمام شده محصول روی کالا ها در نهایت برای تولیدکننده و مصرف کننده سودمند است.

برچسب‌ها کهگیلویه و بویراحمد گچساران نرخ تورم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کهگیلویه و بویراحمد گچساران نرخ تورم کهگیلویه و بویراحمد گچساران نرخ تورم کهگیلویه و بویراحمد میوه و تره بار نرخ تورم واسطه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۱۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین آب ۱۲۰ روستای کهگیلویه و بویراحمد

مسئول بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد از تأمین آب ۱۲۰ روستای استان به همت بسیج سازندگی سپاه فتح خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، حسن رضایی، امروز_ چهارشنبه، دوازدهم اردیبهشت_ در نشست با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدا و تبریک هفته معلم، اظهار کرد: آموزش و پرورش می‌تواند تمدن‌ساز باشد و یکی از پایه‌های تمدنی آموزش و پرورش است و معلمان در جامعه نقش انبیا را دارند که سرمنشا خیر و برکت برای جامعه هستند.

وی به هفدهم اردیبهشت و تشکیل بسیج سازندگی در سال ۱۳۷۹ پرداخت و افزود: بسیج سازندگی با تفکر جهادی در بخش عمرانی، فرهنگی، جهادی و دیگر بخش‌ها در شهر و روستا خدمت‌رسانی دارد.

مسئول بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد به برنامه‌های بسیج سازندگی در این هفته پرداخت و گفت: در هفته بسیج سازندگی بیش از ۷۰ برنامه داریم و چون استان ما بیش از ۱۰ درصد آب‌های کشور را تأمین می‌کند و نتوانستیم بهره کافی را ببریم، امروز تأمین آب شرب برای روستاهای کهگیلویه و بویراحمد یکی از دغدغه‌ها و اولویت‌ها است، در همین راستا با همکاری آب و فاضلاب حدود ۱۲۰ روستا آب شربشان تأمین شده است و هم‌اکنون در روستاهای شهرستان باشت و بهمئی در حال آب‌رسانی هستیم.

وی بابیان اینکه آب‌رسانی یکی از اولویت‌های مهم است، تصریح کرد: طرح آب‌خیزداری برای کشاورزی با همکاری دولت از طریق انعقاد قرارداد جهت موضوعات کشاورزی دنبال شده‌است.

رضایی با اشاره به برگزاری کنگره ملی شهدا، خاطرنشان کرد: دو هزار شهید در کهگیلویه و بویراحمد داریم که دو هزار جهیزیه هر یک با نام یک شهید توزیع می‌شود که هم اکنون یک‌هزار جهیزیه تقدیم شده است و تا پایان کنگره و شهریورماه یک‌هزار مورد دیگر هدیه داده می‌شود.

وی افزود: در ایام نوروز بیش از پنج گروه جهادی برای سیل سیستان و بلوچستان اعزام شد و بیش از ۳۰ باب منزل، ۳۰ میلیارد اقلام مختلف روغن، برنج وسایل گرمایی و سرمایشی، پتو و ایزوگام نیز ارسال شد.

مسئول بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد، گفت: ۸۵ گروه جهادی با بیش از ۵۰۰ عضو در ایام نوروز به مدت ۱۰ روز با خدمات مختلف آموزشی، عمرانی، پزشکی و دندان‌پزشکی در مناطق مختلف استان حضور داشتند.

وی تصریح کرد: توزیع ۲۰۰ هزار افطاری از طریق خیران، اجرای طرح شهید عجمیان برای مدارس و دانش‌آموزان و کمک به ترمیم مدارس، برگزاری انتخابات مجمع جهادگران شهرستان که از بین گروه‌های جهادی انتخاب می‌شود و نماینده مجمع از بین آنها انتخاب و در مجمع کشوری معرفی و تصمیم‌سازی می‌کنند.

رضایی با بیان اینکه در زمینه کمک‌های مومنانه ۳۰۶ دستگاه تبلت بین دانش‌آموزان محروم توزیع شد، خاطرنشان کرد: ۲۱۱۵ بسته لوازم تحریر، ۱۶ هزار بسته معیشتی، آزادی ۳۰ زندانی غیرعمد، معرفی برترین‌های جهادی، سرکشی مداوم از گروه‌های جهادی، کاشت بیش از ۵۷ هزار نهال مثمر و غیر مثمر در سطح استان در راستای فرامین رهبری معظم انقلاب برای کاشت چهار میلیارد در یک سال که حدود یک میلیون نهال سهم بسیج سازندگی سپاه فتح و تاکنون بوده که حدود ۵۷ هزار کاشت و آماده واگذاری درخت غیر مثمر هستیم.

وی به راه‌اندازی ۷۰۸ صندوق خرد و خانگی با ۸۲ تعاونی که تسهیلات به خانواده‌ها پرداخت می‌کنند اشاره کرد و گفت: تعداد اعضای صندوق بیش از ۳۱ هزار نفر هستند و در بحث تسهیلات آموزش و حمایت داریم که مبلغ ۱۵۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون تومان است و اگر طرح توجیهی باشد تا چهار میلیارد تومان پرداخت می‌شود و این پرداخت در حوزه کشاورزی، دامداری، صنایع دستی، خیاطی و همه بخش‌ها را شامل می‌شود.

مسئول بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد افزود: بیش از هفت هزار فقره وام اشتغال داشتیم که بخشی از آنها در حوزه جهاد روشنایی و پنل روشنایی با ۷۱ مورد در شهرستان بویراحمد توزیع شد.

وی در حوزه عمرانی علاوه بر آبرسانی تکمیل پروژه‌های دولت با تعداد ۱۰ مورد مصلی، تکمیل فاز کتابخانه چرام و لیکک، تکمیل چمن مصنوعی، تشکیل اورژانس بین جاده‌ای در موشمی و زیلایی، حدود ۵۰ پروژه و خاک‌برداری، تکمیل فرهنگ‌سرای لنده، پایگاه سلامت مادوان، تکمیل آب شرب حدود ۲۶۱ کیلومتر، احداث یک باب پمپاژ آب و آبرسانی به ۱۲۲ روستا انجام شد.

رضایی با بیان اینکه دهستان سیوکی بیشترین اعزام رزمنده به دفاع مقدس را داشته است، گفت: در این دهستان پروژه‌های مختلفی از جمله آب‌رسانی، زمین چمن مصنوعی انجام شده و تا پایان کنگره شهدا خدمت‌رسانی ادامه دارد و همچنین در ده برافتاب، دیشموک، دیل، گچساران خدمات ویژه‌ ای ذیل برنامه ملی کنگره شهدا خواهیم داشت.

کد خبر 749709

دیگر خبرها

  • انتصاب سرپرست شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد
  • مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد تغییر کرد
  • مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد منصوب شد
  • پیش‌بینی ورود بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آب به سد کوثر
  • تأمین آب ۱۲۰ روستای کهگیلویه و بویراحمد
  • جابه‌جایی بیش از یک میلیون تن کالا از کهگیلویه و بویراحمد
  • استخدام ۵۸۱ نفر در آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
  • تامین ۵ هزار میلیارد ریال برای تکمیل ۶۱ طرح آبرسانی کهگیلویه و بویراحمد
  • بی بهره بودن استان از ظرفیت سدها را به رهبر انقلاب گزارش می دهیم
  • برگزاری جشن روز معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد