Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس اعلام فدراسیون مخترعین کشور، دکتر سیده فرزانه جعفری، پژوهشگر جوان و مخترعین پرافتخار ایرانی برای نخستین‌بار در دنیا اختراع نوین در حوزه مهندسی ژنتیک موفق تولید و خالص‌سازی ژن جهش داده شده که در صنایع مختلف و مصارف دارویی مورداستفاده می‌گیرد. جهش ژنی جهت افزایش پایداری ژن باعث شده که این اختراع در صنایع داروهای ضدسرطان بسیار حائز اهمیت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح دکتر سیده فرزانه جعفری در هفدهمین دوره مسابقات جهانی اختراعات سئول کره جنوبی (SIIF۲۰۲۱) که یکی از مهم‌ترین و معتبرترین رویداد‌های بین‌المللی جهان در زمینه نوآوری و اختراعات است مدال نقره جهان را از آن خود کرد.

این مسابقات با همکاری فدراسیون جهانی مخترعین (IFIA) فدراسیون مخترعین اروپا (AEI) و سازمان توسعه اختراعات و فناوری کره جنوبی (KIPA)، سازمان مالکیت فکری ملل متحد (WIPO) با حضور ۶۲۵ مخترع از کشور‌های مختلف جهان از تاریخ ۱ تا ۴ دسامبر در شهر سئول کره جنوبی برگزار گردید.

دکتر فرزانه جعفری در توضیح این طرح گفت: آنزیم‌های طبیعی به دلیل پایداری پایین کاربرد محدودی در صنعت داشته بدین‌جهت مهندسی پروتئین باهدف اصلاح ساختار پروتئین روش مطلوب برای بهبود خواص و پایداری آنزیم‌ها می‌باشد که با تولید ژن آنزیم گرمادوست نئوپولولاناز از آرکئی باکتر در میزبان اشریشیا ملای با ایجاد جهش افزایش پایداری جهت شرایط سخت صنعتی نظیر دما و pH و دیترجنت و غیره نشان داد که آنزیم جهش‌یافته در مقایسه با نمونه بدون جهش با فعالیت نسبی 88C ͦ در (4-11) pH  و حفظ 50% فعالیت در دمای 90C ͦ باگذشت 75Min و پایداری بالای در برابر عوامل دناتوره کننده با فعالیت هیدرولیزی بر تمامی پلیمرهای گلولزی در محیط‌های بافری باقدرت یونی پایین بدون مواد پایدارکننده و کلسیم می‌باشد. بدین‌جهت سبب افزایش پتانسیل آنزیم جهش‌یافته در مصارف صنعتی گردیده است.

بیشتر بخوانید : راهنمای ثبت شرکت دانش بنیان

وی افزود: آنزیم‌ها در حوزه‌های متنوعی کاربرد دارند؛ از جمله در تولید غذا، خوراک حیوانات، لوازم آرایشی و دارویی، مصارف فنی و همچنین به‌عنوان ابزار تحقیق و توسعه در آزمایشگاه‌ها به کار می‌روند. حدود 4000 آنزیم تاکنون شناخته شده که از این میان 200 مورد از انواع میکروبی دارای کاربرد صنعتی هستند. هرچند تنها 20 آنزیم در مقیاس صنعتی حقیقی تولید می‌شوند. در خصوص آنزیم‌های آمیلولیتیک، اگرچه کاربردهای فراوانی را می‌توان برشمرد، تنها به برخی از موارد به شرح زیر اشاره می‌گردد:

1- قندی سازی نشاسته: در فرایند قندی سازی عموما پلولانازها به همراه آنزیم های گلوکو آمیلاز و β- آمیلاز مورد استفاده قرار می گیرد.

2- تولید شربت ذرت با مالتوز بالا: شربت های با مالتوز بالا عموما شیرینی ملایم، ویسکوزیته کم و پایداری دمایی بالایی دارند. این شربت ها در بسیاری از صنایع مانند فرآوری غذایی، در صنایع آب نبات سازی و تولید بستنی کاربرد دارد. در سال‌های اخیر تقاضای شرکت های داروسازی در استفاده از مالتوز خالص به عنوان منبع تغذیه ای سرمی بدون تحریک افزایش قند خون بیمار به شدت افزایش یافته است. مالتوز خالص همچنین می تواند در شروع فرآیندهایی مانند تولید مانیتول و مانیتول کریستال استفاده گردد.

3- تولید شربت ذرت با فروکتوز بالا: شبیه به شربت مالتوز، شربت فروکتوز در صنایع غذایی بیماران دیابتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و از آن بعنوان یک منبع شیرین کننده قوی در دنیا استفاده می گردد.

4- صنعت فرآوری نشاسته: خانواده آنزیمی پلولاناز در تولید نشاسته با گلوکز بالا کاربرد زیادی دارد. محصول تولیدی این آنزیم ها در اصطلاح "نشاسته مقاوم" نامیده می‌شوند که مزایای زیادی دارد. این مدل نشاسته در روده کوچک قابل تجزیه نبوده بلکه تنها به وسیله باکتری‌های روده بزرگ قابل تجزیه است. محصول تجزیه این باکتری‌ها، اسیدهای چرب کوتاه زنجیره بوده که برای سلامتی روده بزرگ بسیار مفید هستند. نشاسته با مالتوز بالا همچنین در محصولات چسبنده، تخته‌های راه راه و کاغذ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

5- صنایع شوینده : این آنزیم‌ها بعنوان یکی از انواع آنزیم‌های هیدرولازی به انواع شوینده ها افزوده می گردد.

6- صنایع غذایی، تولید سیکلودکسترین: پلولاناز همچنین برای افزایش راندمان تولید سیکلودکسترین استفاده می شود

7- تولید سیکلودکسترین: پلولاناز همچنین برای افزایش راندمان تولید سیکلودکسترین استفاده می شود. سیکلودکسترین در بسیاری صنایع، از جمله صنایع غذایی، دارویی، پلاستیک و همچنین صنایع کشاورزی به عنوان امولسیون کننده، آنتی اکسیدان و تثبیت کننده استفاده می‌گردد.

8-  صنایع دارویی: به عنوان امولسیون کننده، آنتی اکسیدان و تثبیت کننده استفاده می‌گردد که در صنایع تولید داروهای سرطانی با خاصیت هیدرولیز سیکلو دکسترین که ازخصوصیات بارز انزیم نئوپلولاناز می باشد و همچنین با تولید مالتوز خالص که یکی از محصولات هیدرولازی این آنزیم می باشد به عنوان منبع تغذیه ای سرمی بدون تحریک است.

بیشتر بخوانید : راهنمای ثبت برند به همراه مشاوره رایگان

افزایش قند خون بیمار به شدت افزایش یافته است. مالتوز خالص همچنین می تواند در شروع فرآیندهایی مانند تولید مانیتول و مانیتول کریستال استفاده گردد و همچنین در تولید داروهای لاغری و تولید محصولات غذایی کم کالری این آنزیم در ابعاد محدود در آب جو کم کالری و در صنایع پخت و پز به عنوان عامل ضد چاقی با افزایش حجم محصول استفاده  می‌شوند. حتی می توان از پلولاناز به عنوان عامل ضد پلاک دندانی استفاده نمود.

اکثر آنزیم های دارویی در گروه هیدرولازها قرار میگیرند. آنزیم های دارویی را از لحاظ استفاده برای بیماری های مختلف به دو دسته تقسیم می کنند.1 :برای بیماری های نادر2 . برای بیماری های پر شیوع مانند سرطان و سکته ی قلبی. این مخترع هدف خود برای آینده اختراع خود را تولید آنزیم جهت استفاده در صنایع دارویی بیان کرد. این اختراع که در صنایع دارویی از اهمیت  بسیاری برخوردار است در سازمان مالکیت فکری ملل متحد (WIPO) به ثبت رسید.

دکتر فرزانه جعفری گفت : این ژن با نام نئوپلولاناز که پنجمین ژن جهان می باشد با توجه به اینکه آنزیم ها در صنایع بسیار حائز اهمیت هستند این آنزیم با ایجاد جهش در ژن نئوپلولاناز جهت افزایش پایداری میشود
چرا که آنزیم های زیادی در طبیعت وجود دارد که به دلیل عدم پایداری و یا پایداری کم بلا استفاده هستند  ولی مهندسی آنزیم ها باعث بهبود پایداری آنها میشود که  برای مصارف صنعتی دارویی قابل استفاده هستند.
دکتر جعفری بیان کرد در صنعت به خاطر شرایط سخت تولید بسیاری از آنزیم های دارویی تقریبا غیر ممکن می باشد ولی با استفاده از این اختراع این امر ممکن شد.

متن کامل خبر در وب سایت اصلی

منبع : افق نیکان                        

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان طرح ترافیک 1401 دعای روز چهارم رمضان مهندسی ژنتیک درمان سرطان سرطان داروهای ضدسرطان ماه رمضان طرح ترافیک 1401 دعای روز چهارم رمضان قیمت گوشی فرزانه جعفری آنزیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۲۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود

‌به گزارش خبرگزاری مهر محمدرضا زارع برزشی با اشاره به انتخاب شعار سال از سوی مقام معظم رهبری افزود: نکته مهمی که در انتخاب شعار سال وجود دارد این است که تاکید رهبری بر مشارکت محسوس مردم در اقتصاد است؛ یعنی روابط حاکم بر اقتصاد به مردم واگذار شده و دولت نباید در اجرای اقتصاد دخالت کند بلکه اقتصاد توسط مردم و نهادهای مردمی باید اداره شود و دولت نقش تسهیل کننده داشته باشد، در همین راستا با توجه به اینکه مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران رشته فعالیت‌های مهمی را در افزایش مشارکت مردم و اشتغال در خود جای داده، وظیفه خطیری دارد و بر همین اساس برنامه‌های سال ۱۴۰۳ خود را چیده است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: بهترین روش برای مشارکت‌پذیری مردم در تولید فعال کردن تعاونی‌هاست و همچنین در بخش صادرات نیز می‌توان از کنسرسیوم‌های صادراتی بهره مند شد. مردم زمانی در اقتصاد مشارکت می‌کنند که اقتصاد شفاف شرایط مساعد و امنیت اقتصادی فراهم باشد و فضای امن کسب و کار را به طور ملموس حس کنند و بدانند در صورت ورود به اقتصاد سرمایه‌هایشان را از دست نمی‌دهند که این مهم در حوزه صنایع خلاق با شفافیت بیشتری روبروست.

سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران بیان کرد: امروزه در جوامع صنعتی و توسعه یافته با گسترش و پیشرفت تکنولوژی در زمینه‌های مختلف علمی و فناوری و شدت گرفتن رقابت در حوزه‌های مختلف صنعتی، تولیدی و خدماتی به منظور ایجاد توان رقابتی، ماندگار بودن و جلوگیری از عقب ماندگی علمی و صنعتی از سایر جوامع و رقبا نیاز جدی به مقوله خلاقیت و نوآوری و استفاده حداکثری از علم و دانش روز برای پیشبرد صنایع، افزایش تولید، ایجاد اشتغال و در نهایت خلق ثروت احساس می‌گردد.

ایشان در ادامه افزود؛ عنصر خلاقیت در راستای تقویت صنایع و ایجاد کسب کارها و تولید محصولات نوین جز در سایه تعامل جدی و مؤثر دستگاه مربوطه اعم از دانشگاه‌ها، مراکز علمی، واحدهای صنعتی و دانش بنیان و دستگاه متولی سیاست گذاری و حمایت کننده و قانون گذار میسر نخواهد بود.

بنا به اعلام سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران در حال آمار واحدهای تولیدی نسبت به سال گذشته بر اساس رشته فعالیت‌های اصلی مرکز رشد داشته است و در رشته فعالیت طلا، نقره، جواهر و بدلیجات با ۷ درصد افزایش، در رشته فعالیت اسباب بازی و سرگرمی با ۱۰ درصد افزایش، در رشته فعالیت تجهیزات و البسه ورزشی در سه بخش تجهیزات ورزشی با ۷ درصد افزایش، توپ‌های ورزشی با ۱۱ درصد افزایش و چمن مصنوعی با ۵۰ درصد افزایش و در حوزه فرش دستباف با ۱۱ درصد رشد تولید روبرو بودیم.

محمدرضا زارع برزشی با بیان برخی از برنامه‌ها و اقدامات دفتر صنایع خلاق و ورزشی در سال ۱۴۰۲ از تدوین برنامه راهبردی در حوزه تخصصی اسباب بازی و سرگرمی، تدوین برنامه راهبردی در حوزه تخصصی طلا، نقره و جواهر و تدوین برنامه راهبردی در حوزه تخصصی البسه و تجهیزات ورزشی خبر داد و خاطر نشان کرد: در تنظیم هر یک از این برنامه‌های راهبردی نظرات گروه‌های مختلف در بخش‌های دولتی، خصوصی و انجمن‌ها که با این رشته فعالیت‌ها مرتبط هستند؛ در طی جلسات کارشناسی اخذ شده است و برنامه راهبردی هنر-صنعت فرش دستباف نیز به زودی با همین مدل رونمایی خواهد شد.

وی در ادامه همچنین از برنامه‌ها و اقدامات این مرکز در سال ۱۴۰۳ برای رشد تولید و مبارزه با کالای تقلبی و قاچاق در حوزه اسباب‌بازی، فلزات گرانبها و جواهرات، تجهیزات و البسه ورزشی و فرش دستباف اشاره کرد و افزود: ساماندهی کد تعرفه و آیسیک این مرکز در رشته فعالیت‌های تعریف شده، پیگیری جدی طرح درج کد شناسه و رهگیری بر روی محصولات، کنترل صادرات و واردات به وسیله وضع قوانین تشویقی در کشور خبر داد.

محمدرضا زارع برزشی مدیرکل در خاتمه گفت؛ کشورهایی که به اهمیت استراتژیک صنایع خلاق پی برده و اقدامات متناسبی را در این خصوص به انجام رساندند امروزه از نظر اقتصادی و همچنین نفوذ فرهنگی در سطح بین المللی، موقعیت ممتازی دارند وکشورهایی که به دلایل مختلف اعم از ایدئولوژیک، سیاسی، اهداف اقتصادی کوتاه مدت یا حتی ماهیت فرهنگی، از صنایع خلاق خود حمایت نکرده‌اند؛ امروز گرفتار هجوم محصولات و محتواهای فرهنگی بیگانه شده‌اند و در معرض همه گونه پیامدهای جدی آن همچون به خطر افتادن هویت فرهنگی و پرداخت هزینه‌های سنگین بابت حق تکثیر (کپی رایت) یا فشار برای ایجاد مانع در برابر واردات فرهنگی قرار گرفته‌اند و بدین سبب چه از لحاظ اقتصادی و چه از لحاظ فرهنگی در معرض خطر انزوا قرار دارند.

کد خبر 6090372 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • جام جهانی پاراتیراندازی|رقیه شجاعی از صعود به فینال بازماند
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • جام جهانی پاراتیراندازی؛ شاهی طلایی شد، برنز بر گردن جوانمردی
  • جام جهانی پاراتیراندازی| ۳ طلا، نقره و برنز برای ایران
  • راهیابی رئیس و عضو هیئت رئیسه هیئت ووشو کیش به مسابقات جهانی استرالیا
  • رئیس و عضو هیئت رئیسه هیئت ووشو کیش به مسابقات جهانی استرالیا
  • کسب مدال نقره قهرمانی آسیا از سوی پرتابگر جوان ایران
  • مهدی هفت چشمه در پرتاب چکش نقره‌ گرفت
  • مهدی هفت چشمه در پرتاب چکش نقره‌ای شد
  • کسب نقره قهرمانی آسیا از سوی پرتابگر جوان ایران