Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهاد شریفی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ۱۶۶ هزار هکتار زمین زیر کشت جو و نزدیک به ۴۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت گندم در استان کرمانشاه وجود دارد که از این مقدار ۹۸ هزار هکتار زمین گندم آبی و ۳۰۰ هزار هکتار نیز زمین گندم دیم است.

وی با اشاره به شروع فصل بهار و آفت‌های مضر این فصل برای زمین‌های کشاورزی گندم و جو، افزود: یکی از مضرترین آفت‌های موجود در فصل بهار برای زمین‌های کشاورزی گندم و جو آفتی به نام سِن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: این نوع آفت یکی از آفات کلید با همراه داشتن بیشترین خسارت به محصولات است که در فصل بهار به سمت زمین‌های گندم و جو هجوم می‌آورند.

شریفی با بیان اینکه آفت سن قدمتی ۵۰ ساله در این استان دارد، خاطر نشان کرد: حدود ۵۰ سال است که این افت در استان کرمانشاه وجود داشته و هرساله در فصل بهار علیه آن مبارزه صورت می‌گیرد و به دلیل خسارت‌های کمی و کیفی که برای محصولات به همراه دارد مبارزه با این آفت از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی بیان کرد: در صورتی که آفت در زمین طغیان کند و مبارزه‌ای با آن صورت نگیرد می‌تواند حداقل ۵۰ درصد کاهش عملکرد را برای محصولات کشاورزی گندم و جو را بار آورد و اگر خسارت این آفت در محموله‌ای که راهی سیلوهای گندم می‌شود بیشتر از ۲ درصد باشد قابلیت خود را برای استفاده در نانوایی از دست خواهد داد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه مبارزه با این آفت در سال گذشته را ۲۴۰ هزار هکتار اعلام کرد، و ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود که در سال جاری نیز بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی زیر کشت گندم و جو علیه آفت سِن سم پاشی شود.

شریفی در خصوص زمان آغاز مبارزه با آفت، خاطرنشان کرد: این آفت از پنج فروردین ماه بر سمت مزارع گندم استان ریزش ریزش کرده اما برای شروع مبارزه باید میزان آفت به تراکم لازم برسد که به همین منظور از ۱۳ فروردین ماه دستور مبارزه صادر و فعالیت کشاورزان برای سم پاشی آغاز شد.

وی ادامه داد: به غیر از شهرستان سنقروکلیایی تمامی شهرستان‌های گرمسیر استان فعالیت خود را آغاز کرده و طی هفته آینده نیز در شهرستان سنقروکلیایی دستور شروع مبارزه با آفت صادر می‌شود و از زمان آغاز مبارزه علیه آفت سِن تا کنون نیز ۱۸ هزار هکتار زمین کشاورزی گندم و جو در استان کرمانشاه سم پاشی شده‌اند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه کمبودی در بازار برای تهیه سم وجود ندارد، تاکید کرد: در ۲۱۷ فروشگاه رسمی و معتبر استان کرمانشاه سم مخصوص این آفت در حال توزیع است که کشاورزان می‌توانند از این مراکز میزان سم مورد نیاز خود را تهیه کنند.

شریفی با توصیه به کشاورزان برای تهیه سم مورد نیاز، افزود: اگر سم را از فروشگاه‌های معتبر تهیه می‌کنند حتماً فاکتور خرید را دریافت کرده تا در صورت بروز هر گونه مشکل قابل پیگیری باشد و توصیه ما این است که زمان سم پاشی را در بازه زمانی مشخص شده انجام دهند چرا که به تأخیر انداختن آن موجب خسارت محصولات خواهد شد.

کد خبر 5460415

منبع: مهر

کلیدواژه: کرمانشاه گندم گندم و جو سم پاشی جهادکشاورزی کرمانشاه بوشهر ویروس کرونا ماه رمضان 1401 ماه مبارك رمضان کرمانشاه آمار کرونا گردشگری روز طبیعت خراسان رضوی مشهد بازگشایی مدارس مسافران نوروزی خطبه های نماز جمعه سفرهای نوروزی کشاورزی گندم و جو هزار هکتار زمین استان کرمانشاه فصل بهار سم پاشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۲۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد

رحیم الهیاری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی ایلام اظهار کرد: مبارزه شیمایی در سطح حدود ۲۱۲ هزار هکتار از مزارع استان علیه علف‌های هرز، ۹۴ هزار هکتار علیه آفات و ۵۷ هزار هکتار علیه بیماری‌ها از جمله زنگ زرد انجام شده است.

وی افزود: این میزان عملیات مبارزه با آفات در سطح مزارع استان، با تلاش مستمر شبکه‌های مراقبت و اطلاع رسانی به موقع به طُرق مختلف از جمله استفاده از ظرفیت فضای مجازی، نصب بنر، ارسال پیامک انبوه، صدور اطلاعیه، بروشور و پوستر‌های آموزشی - ترویجی با هدف ترغیب کشاورزان به انجام به موقع مبارزه شیمیایی با عوامل خسارت‌زا در اراضی زراعی انجام شد.

الهیاری ادامه داد: در سال زراعی جاری، برای کاهش خسارت ناشی از عوامل خسارت‌زای محصولات زراعی بخصوص گندم، ۲۶ گروه، در قالب شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی، متشکل از کارشناسان حفظ نباتات و حوزه تولیدات گیاهی شهرستان‌ها و مدیریت حفظ نباتات استان، مزارع را پایش و به محض مشاهده عوامل خسارت‌زا شامل آفات، بیماری و علف‌های هرز، با اطلاع‌رسانی گسترده به کشاورزان، مانع از بروز خسارت به این قشر زحمتکش و آسیب پذیر می‌شوند.

وی اضافه کرد: با وجود بارندگی‌های فراوان زمستان و بهار و مهیا شدن شرایط برای بروز و اپیدمی بیماری‌های قارچی مخصوصاً زنگ زرد در مزارع غلات، با مشارکت کشاورزان و اجرای توصیه‌های فنی کارشناسان حفظ نباتات استان، بیماری خطرناک زنگ زرد و سایر بیماری‌های قارچی به شکل مطلوب و رضایت بخشی کنترل شده و از بروز خسارت به کشاورزان و کاهش تولید جلوگیری به عمل آمد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان ایلام یادآور شد: با توجه به اینکه استان ایلام و شهرستان دهلران به عنوان پنجره ورودی زنگ زرد به کشور شناخته می‌شود، اما کنترل به موقع این بیماری مانع از توسعه زنگ زرد شد.

به گفته وی پیش بینی می‌شود باتوجه به عملیات‌های به موقعی نظیر پایش، مراقبت و مبارزه در گندم‌زار‌های استان، نه تنها کاهش عملکرد در مزارع گندم رخ ندهد بلکه عملکرد مساوی و حتی بیشتر از سال گذشته در استان داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • هشدار سازمان حفظ نباتات کشور به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • پیش بینی برداشت افزون بر ۶ هزار تن غلات در گراش