Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سید احمد میرجلیل» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به تجربه تلخ کاهش مرغوبیت و بعضا فساد محصولات کشاورزی صادراتی هنگام حمل با این کانتینرها، ضروری است مدیران ذیربط برای رفع این چالش چاره اندیشی کنند. 

وی تصریح کرد: روند ساخت کانتینر در برخی  شرکت های داخلی به هیچ وجه با استاندارد های روز دنیا همخوانی ندارد، ضمن آن که طی ۲ سال اخیر قیمت این کانتینرها بیش از هفت برابر افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: به عنوان شاهد مثال قیمت برخی کانتینر های یخچال دار ساخت داخل که در خردادماه ۹۸ حدود ۱۱۴ میلیون تومان بود،  اکنون تا مرز ۸۰۰ میلیون تومان عرضه می شود، ضمن آنکه برای رفع‌ نواقص این کانتینرها اقدام نشده است.

میرجلیلی افزود: مشکل غیر استاندارد بودن تولید برخی کانتینرهای داخلی در شرایطی خودنمایی می کند که کانتینرهای خارجی مطابق با استاندارهای روز دنیا  ۳۵ درصد ارزان‌تر از کانتینرهای تولید  داخلی است.

وی ادامه داد: کیفیت برخی کانتینرهای یخچال دار تولید داخل تا حدی کاهش یافته است که صادر کنندگان مجبورند با پرداخت ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان وجه اضافی، موتور یخچال مناسب خریداری و روی این کانتینر ها نصب کنند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز گفت: با موافقت دولت، صادر کنندگان محصولات کشاورزی می توانند کانتینرهای یخچال دار خارجی  تولید سال ۲۰۱۸ یا ۰۱۹ ۲  را به قیمت ۵۰۰ میلیون تومان خریداری کنند و از مزایای کانتینرهایی که با استاندارد های روز دنیا همخوانی دارند استفاده نمایند.

وی در ادامه این گفت و گو به وجود  پنج هزار دستگاه کشنده در پشت مرزهای کشور اشاره کرد و افزود: علی رغم کمبود کامیون و تریلی حدود یک سال است که این کشنده ها در انتظار ورود به کشور و شماره گذاری هستند، لذا باید مسوولان برای رفع این چالش اقدام کنند.

میرجلیلی گفت: قیمت هر یک از این کشنده ها که پشت مرزهای کشور بلااستفاده رهاشده بیش از پنج‌ میلیارد تومان است و با ورود و شماره گذاری این کشنده ها بخش قابل توجهی از نیاز حمل و نقل کشور برطرف خواهد شد.

وی یکی از مشکلات حاد صادر کنندگان محصولات کشاورزی را پرداخت مبالغ بالا برای اجاره کانتینر های یخچال دار عنوان کرد و افزود: صادرکنندگان برای کرایه یک دستگاه کامیون ویژه حمل بار به مقصد  کشور های عربی ازجمله امارات متحده عربی و عمان باید رقمی بیش از ۴۰ میلیون تومان پرداخت کنند.

میرجلیلی اظهار داشت: بیشتر صادرکنندگان محصولات  کشاورزی برای خرید کامیون های یخچال دار و کشنده ها سرمایه گذاری کرده اند و ضمن تحمل این گونه هزینه ها با مشکلاتی از جمله بدهی بانکی نیز مواجه هستند.

وی افزود: صادرکنندگان حوزه کشاورزی البرز دارای ۳۰۰ تا ۴۰۰ دستگاه کامیون یخچال دار هستند، اما چون بازه زمانی حمل کالاها از مبدا تا کشور مقصد زمان براست، لذا علاوه بر کانتینرهایی خودشان ، مجبورند  تعداد زیادی کامیون یخچال دار هم کرایه کنند تا بتوانند با کمترین تاخیر محموله های صادراتی را به کشورهای هدف ارسال نمایند.

نرخ تعرفه های گمرکی صادرات تره بار و صیفی با منطق همخوانی ندارد

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز گفت: با توجه به فساد پذیری صیفی و تره بار، نرخ تعرفه های گمرکی این محصولات با منطق همخوانی ندارد و ضروری است در این زمینه نرخ تعرفه ها تعدیل شود.

میرجلیلی افزود: البرز به عنوان قطب تولید و صادرات سبزی، صیفی و تره بار در سطح ملی مطرح  است و سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی از این استان به کشورهای هدف  صادر می شود.

وی تاکید کرد: تدام و رشد فعالیت البرز در بستر صادرات محصولات کشاورزی حمایت مسوولان و رفع چالش های موجود در این راستا را طلب می کند.

استان البرز دارای سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی است.

برچسب‌ها البرز توسعه صادرات کشاورزی اشتغال زایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: البرز توسعه صادرات کشاورزی البرز توسعه صادرات کشاورزی اشتغال زایی محصولات کشاورزی کشاورزی البرز یخچال دار میلیون تومان کشنده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۲۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین

مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترك ایران و چین گفت: به طور کلی و در سال های گذشته بیش از ۳۳درصد صادرات غیرنفتی به چین داشتیم، بزرگترین بازار كالای صادراتی ما چین است البته تركیب صادراتی ما به همه كشورها بر اساس امار گمرك بیش از ۸۰ درصد كالا بر اساس مواد نفتی و معدنی و خام فروشی است؛ بغیر از صادرات ما به به عراق و افغانستان كه تولیدی بوده است.

حریری تصریح کرد: ۹۱ درصد كالای صادراتی ما به چین از فراورده های نفتی است كه اصولا در تركیب صادرات مشكل داریم. در بازار های بین المللی كیفیت و قیمت اهمیت دارد؛ پسته و زعفران ما از نظر كیفی رقیب ندارد كه بازار دست ایران است.

او با بیان اینكه ۱۸ سال پیش با برگزاری سمینار فرصتها و چالشهای صادرات به چین را بررسی كردیم گفت: حدود ۵سال پیش بر كالاهای ساخته شده با رفع موانع و اشكالات صادرات به چین كارهایی انجام شد تا با گرفتن مجوزها میگو و ماهی، انجیر، سیب و مركبات، فرش و صنایع دستی،سفال همدان، لبنیات، پای مرغ و زعفران بعنوان كالای غذایی صادرات انجام شد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: میزان صادرات کشورمان به چین در طول یکسال اخیر ۹۰ درصد محصولات خام پتروشیمی و معدنی بوده كه در سال های اخیر با پیدا كردن بازارهای متنوع در این كشور به سمت صادرات غیرنفتی پیش رفته ایم.

رئیس اتاق مشترك ایران و چین لیست كالای صادراتی ایران به چین را بسیار متنوع دانست و بیان داشت: سال گذشته ماشین الات الیاف نانو و هایتك به چین صادر كردیم و درصدد پیداكردن بازاری برای اقلام جدیدی مثل آبمیوه ها، كفش دست سوز و شیرینی و شكلات، در حوزه ظروف آشپرخانه پلیمری كه تولیدات به روزی هم داریم، فروش پوشاك مردانه با برندهای معتبر متمركز شده ایم.

وی اظهار امیدواری كرد: همه كالاهای تولید كشور كه در فرایند تولید میزان ارز آن كمتر از ۲۵ درصد هزینه كالا را داشته باشد و میزان رقابت بزرگی در بازار خواهد داشت را برای صادرات آماده كنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان