Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روزنامه فرانسوی «لو فیگارو»، در حالی که از سال ۲۰۰۸میلادی تاکنون ۴۵۰ رسانه خبری کانادایی بسته شده اند، دولت تصمیم دارد با استفاده از فروش محتوای خبری رسانه‌ها به شرکت‌های بزرگ منافع خبرنگاران را تامین کند.

«پابلو رودریگرز» وزیر میراث کانادا در نشستی خبری با اشاره به لایحه‌ای که غول‌های فناوری اطلاعات همچون گوگل و فیس‌بوک را موظف می کند برای تهیه محتوای خود با رسانه‌ها قرارداد تجاری ببندند، گفت: به لطف این قانون این شرکت‌های بزرگ در مورد محتوای خود پاسخگو خواهند بود و از اکوسیستم خبری قابل اعتماد و حامی استقلال و آزادی رسانه بهره‌مند خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، هدف از این لایحه آن است رسانه‌های خبری و خبرنگاران برای تولید محتوا پاداشی عادلانه دریافت کنند.

رودریگرز افزود: اگر به درآمدهای سال ۲۰۲۰ نگاه کنیم، دو پلتفرم گوگل و فیس‌بوک در بالاترین جایگاه قرار دارند چرا که ۸۰ درصد از درآمدهای آنلاین را که رقم بسیار بزرگ ۱۰ میلیارد دلار است، دریافت می کنند.

به گفته این مسئول کانادایی از سال ۲۰۰۸ تاکنون ۴۵۰ رسانه در کشورش تعطیل شده اند که ۶۰ مورد این موارد در دو سال اخیر رخ داده است.

این لایحه که «قانون اخبار آن‌لاین» نام دارد از قانون مشابه استرالیا که در سال ۲۰۲۱ مصوب و اجرایی شد، الهام گرفته است. این اولین قانون در جهان برای مقابله با از دست رفتن درآمد تبلیغاتی رسانه ها در نتیجه حضور شرکت های فناوری اطلاعاتی آمریکایی بود.

در ابتدا دو شرکت فیس‌بوک و گوگل با این قانون مخالفت و به توقف فعالیت و ارائه خدمات در این کشور تهدید کردند. اما این قانون راهی بود تا دو بازیگر بزرگ دیجیتال تا ده ها میلیون دلار در معاملات تولید محتوای محلی سرمایه گذاری کنند.

مطبوعات و رسانه‌ها، گروه گوگل و دیگر پلتفرم‌های بزرگ را متهم می‌کنند که از محتوای آنان سود می‌برند بدون اینکه درآمد حاصل را با همین رسانه‌ ها به اشتراک بگذارند. برای حل مساله، اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹، مساله‌ای با عنوان «حقوق مرتبط» را معرفی کرد که بر مبنای آن پلتفرم های آنلاین باید به مطبوعات در قبال محتوای استفاده شده مبلغی را پرداخت کنند.

گوگل که از ابتدا میلی به این همکاری نداشت، در ماه نوامبر (آبان) برای نخستین بار در جهان با روزنامه‌های فرانسوی برای استفاده از محتوای آنها قرارداد امضا کرد. خبرگزاری فرانسه نیز در اواخر سال گذشته میلادی قرارداد «حقوق مرتبط» را با گوگل امضا کرد که به مدت ۵ سال حق استفاده از محتوای تولید شده این خبرگزاری به شرکت آمریکایی داده شد.

برچسب‌ها استرالیا اتحادیه اروپا فیس بوک کانادا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استرالیا اتحادیه اروپا فیس بوک استرالیا اتحادیه اروپا فیس بوک کانادا رسانه ها فیس بوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۳۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی جداول مربوط به اعتبارات دستگاه‌های اجرایی در بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ که هنوز ابلاغ نشده است، نشان می‌دهد که برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حدود ۱۹ هزار و ۵۸۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

همچنین بر این اساس وزارت ارتباطات در بخش رشد هزینه‌ای ۱۱ درصد، در رشد سرمایه‌ای ۳۳ درصد و در کل اعتبارات ۳۰ درصد رشد داشته است.

جدول رشد اعتبارات وزارت ارتباطات در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳
عنوان دستگاه رشد هزینه‌ای (درصد) رشد سرمایه‌ای (درصد) رشد عمومی (درصد) رشد اختصاصی (درصد) رشد کل اعتبارات
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۱ ۳۳ ۳۰ ۵- ۳۰

برای دستگاه‌ها و سازمان‌های زیر مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز اعتباراتی در نظر گرفته شده است به طوری که پس از ستاد وزارت ارتباطات، بیشترین بودجه به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اختصاص دارد و کمترین بودجه به دبیر خانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات مربوط می‌شود و برای شرکت سهامی ارتباطات زیر ساخت نیز اعتباری در نظر گرفته نشده است.

اعتبارات مجموعه‌های ذیل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ (اعتبار به میلیارد تومان)
عنوان هزینه‌ای سرمایه‌ای اختصاصی کل
مبلغ رشد مبلغ رشد مبلغ رشد مبلغ رشد
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۲,۲۸۴ ۱۱% ۱۷,۱۰۹ ۳۳% ۱۹۰ ۵%- ۱۹,۵۸۴ ۳۰%
پژوهشگاه فضایی ایران ۱۴۶ ۲۴% - ۱۰۰%- ۱۰۰ ۰% ۲۴۶ ۷%
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۵۴۰ ۶% ۱۶۹۱۷ ۴۵% - - ۱۸۴۵۶ ۴۱%
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۴۳ ۱۶% ۱۲ ۵۰۰% ۴۰ ۰% ۱۹۵ ۱۸%
دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات ۴ ۱۷% - ۱۰۰%- - - ۴ ۸%-
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ۳۱۰ ۲۱% ۱۶ ۰% - - ۳۲۷ ۱۹%
سازمان فضایی ایران ۹۷ ۵۱% ۱۴۴ ۸۸%- - - ۲۴۱ ۸۰%-
پارک علم و فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات ۴۵ ۱۸% ۱۱ ۳۲% ۵۰ ۱۷%- ۱۰۶ ۰%
شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران - - ۱۰ ۰% - - ۱۰ ۰%
شرکت سهامی ارتباطات زیر ساخت - - - - - - - -

بر اساس این گزارش، بودجه در نظر گرفته شده برای پژوهشگاه فضایی ایران ۲۴۶ میلیارد تومان، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۹۵ میلیارد تومان، دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات ایران ۴ میلیارد تومان، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ۳۲۷ میلیارد تومان، سازمان فضایی ایران ۲۴۱ میلیارد تومان، پارک علم و فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۰ میلیارد تومان و برای شرکت سهامی ارتباطات زیر ساخت اعتباری در نظر گرفته نشده است.

کد خبر 6087579 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • یکپارچه سازی هوش مصنوعی اوپن ای آی و گوگل در آیفون‌های جدید
  • ارزش گوگل اوج گرفت؛ غول تکنولوژی از ۲ تریلیون دلار گذر کرد
  • انتشار جزئیاتی بیشتر از هوش‌مصنوعی آیفون/ پای غول‌های فناوری در میان می‌آید!
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • بر مدار تراشه؛ ریز اما قلب تکنولوژی
  • گوگل ۲۰ کارمند دیگر را هم اخراج کرد!
  • گوگل ۲۰ کارمند دیگر را به علت حمایت از مظلومان غزه اخراج کرد
  • اولویت رسانه ملی تولید محتوای مرتبط با فرهنگ ایثار و شهادت است
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی