Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصرایران؛ مصطفی داننده- در زمان‌های نه چندان دور، مهم‌ترین و پرجمعیت ترین بخش جامعه ایران را طبقه متوسط تشکیل می‌داد. کسانی که در دسته داراها تعریف می‌شدند و نه در بخش ندارها قرار می‌گرفتند.  دست‌شان به دهان‎‌شان می‌رسید و یک زندگی عادی را تجربه می‌کردند.

شرایط اقتصادی کشور بعد از سال 88 و هجوم تحریم‌ها به سمت ایران، زندگی این طبقه از مردم را دچار مشکل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خروج آمریکا از برجام در دولت دوم حسن روحانی، تیر آخری بود که بر پیکره این بخش از جامعه وارد شد.

وضع بد اقتصادی طبقه متوسط را در سرسره سقوط قرار داد و آنها را به سمت زیر خط فقر هل داد. متوسط‌ها شده اند مثل کسانی که در حال قدم زدن روی پلی بودند که ناگهبان طناب پل پاره می‌شود و شروع به سقوط می‌کنند. عابرین روی پل شروع می‌کنند به دویدن اما فایده ندارد و به انتها نمی‌رسند و فریاد زنان سقوط را تجربه می‌کنند.

اینهایی که به زیر خط فقر سقوط کرده‌اند، هرچه تلاش می‌کنند نمی‌توانند خود را از دره‌ای که در آن افتاده‌اند نجات دهند. تورم و گرانی بلایی سر آنها آورده است که فقط می‌توانند اول ماه را به آخر برسانند بدون اینکه بر خلاف گذشته که بخشی از درآمد خود را به تفریح، سفر کردن و حتی خرید ماشین یا خانه دوم اختصاص می‌دادند.

بدتر از وضعیت این بخش، کسانی بود که در همان سال‌ها زیر خط فقر بودند. حالا آنها اما مثل کسانی هستند که به کف دریا رفته‌اند و نمی‌توانند روشنایی آفتاب را ببیند. حقوق را که می‌گیرند البته اگر سروقت به اندازه بگیرند، کفاف یک یا دو هفته زندگی‌شان را می‌دهد و برای ادامه ماه، باید کاسه چه کنم چه کنم دست بگیرند.

اگر وضعیت کشور به همین منوال ادامه پیدا کند، دیر نباشد که ایران به دو طبقه دارها و ندارها تبدیل شود. البته امید است با احیای برجام، سروسامانی به وضعیت اقتصادی کشور و معیشتی مردم ایجاد شود. و تاسف‌بار این است که برخی از نمایندگان مجلس، وضعیت کشور را می‌بینند اما باز با احیای برجام مخالفت می‌کنند و ساز خود را می‌زنند بدون اینکه راهکاری برای مدیریت شرایط فعلی کشور ارائه دهند.

نمی‌دانم چگونه به عنوان مسئول، وضع بد اقتصادی را می‌بینند اما روی مواضع سیاسی خود می‌‎ایستند و به گونه‌ای رفتار می‌کنند که انگار الان کشورهای اروپایی و آمریکا، از نظر اقتصادی معطل برجام هستند و ارزش پول ملی‌شان به کمترین میزان خود رسیده است و تورم بیداد می‌کند. انگار آمریکایی‌ها برای خرید پراید 180 میلیون تومان پول می‌دهند!

ثبات اقتصادی بعد از احیای برجام می‌تواند جان تازه به زندگی مردم بدهد و قدم خم شده آنها زیر بار فشار اقتصادی را راست کند.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۴۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران

رئیس ادارۀ فهرست‌نگاری مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی به قاچاق نسخ خطی اشاره کرد و گفت: این رویه پیش از انقلاب توسط برخی از یهودی‌ها انجام می‌شد. - اخبار فرهنگی -

سیدمحمدرضا رضاپور، رئیس ادارۀ فهرست‌نگاری مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، به برنامه‌های سال جدید این مرکز اشاره کرد و گفت: در سال جدید عکس‌برداری از نسخ و اسناد خطی مجموعه‌ها و کتابخانه‌های مختلف را در نظر داریم تا نسخه پشتیبان به صورت رایگان تهیه شود؛ از این نظر در فراخوانی از مجموعه‌داران اعلام کردیم تا در صورت تمایل برای این امر به کتابخانه آستان قدس مراجعه کنند.

وی ادامه داد: خرید از نسخ خطی با در نظر گرفتن اولویت‌ها از دیگر برنامه‌های ما در سال جدید خواهد بود.

رئیس ادارۀ فهرست‌نگاری مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی از قاچاق نسخ خطی به خارج از کشور اشاره و اضافه کرد: متاسفانه این امر وجود دارد اما اطلاعات ما از تعداد نسخی که از این طریق از ‌کشور خارج می‌شود، کم است. به همین دلیل همیشه فراخوان داده‌ایم تا صاحبان نسخ با تهیه نسخه پشتیبان یا ارائه آنها برای خرید، از تلف شدن میراث ایرانی اسلامی پیشگیری کنند.

رضاپور یادآور شد: متاسفانه هر سال نسخه‌های خطی ارزشمند به دلایل مختلف و با دست‌های متعدد از کشور خارج می‌شود و سر از حراجی‌های دنیا در می‌آورد.

وی با تاکید بر در نظر گرفتن بودجه لازم برای خرید و نگهداری میراث ایران و اسلام در مراکز معتبر و استاندارد، گفت: همچنین نیازمند هم‌گرایی کتابخانه‌های‌ بزرگ کشور برای حفظ این نسخ خطی هستیم. متاسفانه هر از چندگاهی شاهد انتشار خبری از عرضه این نسخ خطی در حراجی‌های بزرگ دنیا هستیم که در نهایت سر از کتابخانه‌های واتیکان، آلمان، انگلیس، سرزمین‌های اشغالی و ... در می‌آورند.

قدیمی‌ترین قرآن جهان کجاست؟

وی افزود: این رویه پیش از انقلاب نیز وجود داشت. در آن زمان برخی از یهودی‌ها به تهیه این نسخ خطی و انتقال آن به کتابخانه‌‌های سرزمین‌های اشغالی می‌پرداختند. در آن زمان از بازاریان و کسبه، مردم و مالکان نسخ خطی، اقدام به خرید این منابع و انتقال آن به خارج از مرزهای کشور می‌کردند.

قاچاق نسخه‌های خطی که میراث ارزشمند فرهنگی و علمی کشور است، در سال‌های اخیر همواره از سوی اهالی فرهنگ هشدار داده شده است. هرچند این امر، پدیده جدیدی نیست اما در یک‌دهه گذشته رشد بیشتری داشته است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • کارخانجات تمام بدهی چایکاران را پرداخت کنند
  • ریشه حمایت دانشجویان آمریکایی از غزه
  • دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن