Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرواز‌های فرودگاه سنندج بهمن ماه سال گذشته به خاطر اختلاف بین ایرلاین‌ها با هندلینگ زمینی و عدم رغبت شرکت‌های هواپیمایی از برقراری پرواز‌ها ۴۸ روز تعطیل و پس از پیگیری‌های مکرر برای چند روز کوتاه از سرگرفته شد و مجدداً از ۲۲ اسفندماه  تعطیل شده است.

مدیرکل فرودگاه‌های استان کردستان  گفت: فرودگاه سنندج به دلیل وضعیت جغرافیای استان شامل کوهستانی بودن منطقه و نیز بالا بودن ارتفاع آن از سطح دریا جزو فرودگاه‌های دشوار کشور از نظر عملیات نشست و برخاست هواپیما‌های تجاری است و به همین دلیل تنها هواپیما‌های خاص به همراه خلبانان آموزش دیده (استاد خلبان) قادر به عملیات در این فرودگاه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیر عباس نظری زاده گفت: این فرودگاه از نظر دشواری عملیات نشست و برخاست در رده ۵ فرودگاه اول دشوار کشور قرار دارد، لذا به دلیل این مشکل شرکت‌های هواپیمایی غالباً با ۶۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت هواپیما اقدام به تردد در این فرودگاه می‌کنند که این خود صرفه اقتصادی تردد در این مسیر را کاهش می‌دهد.

او می گوید: به دلیل کوهستانی بودن فرودگاه سنندج از نظر عملیاتی تنها هواپیما‌های خاصی قادر به نشست و برخاست در این فرودگاه هستند که به دلیل کمبود این نوع از ناوگان و هزینه بالای نگهداری، این موضوع نیز صرفه اقتصادی برای شرکت‌های هواپیمایی ندارد و انگیزه اقتصادی از این مسیر ساقط می‌شود.

مدیر کل فرودگاه های کردستان گفت: صنعت هوانوردی در کشور دارای سه بخش مجزا و در عین حال متعامل است،سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان معاونت وزارت راه و شهرسازی نهاد رگولاتور، ناظر و تسهیل‌کننده این صنعت است؛ شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران به عنوان شرکت دولتی زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی ارائه کننده خدمات زیرساخت فرودگاهی و کمک ناوبری بوده و شرکت‌های هواپیمایی (دولتی، خصوصی) به عنوان ارائه کننده خدمات حمل و نقل هوایی بار و مسافر است.

او می گوید: فرودگاه سنندج به عنوان زیرمجموعه شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از نظر زیرساخت‌های تجهیزاتی و عملیاتی در رده فرودگاه‌های مجهز کشور ارزیابی می‌شود و آمادگی پذیرش هواپیما‌های باری و مسافری در همه ایام سال و همه ساعات شبانه روز را دارد، اما متأسفانه هم‌اکنون تمام پرواز‌ها تعطیل شده است.

نظری زاده گفت: به دلیل اقتصادی نبودن مسیر سنندج برای شرکت‌های هواپیمایی به‌ویژه بخش خصوصی برقراری پرواز‌های این شرکت‌ها غالباً نیازمند ارائه مشوق‌هایی از سویی نهاد تسهیلگر یعنی سازمان هواپیمایی کشوری و یا مقاصد پروازی استانی است.

مدیرکل فرودگاه‌های استان کردستان گفت: سازمان هواپیمایی کشوری به‌عنوان نهاد ناظر و تسهیلگر غالباً برای توزیع عدالت در صنعت هوانوردی و کمک به رشد و توسعه مناطق محروم، شرکت‌های هواپیمایی را، در قبال صدور مجوز استفاده از مسیر‌های پرتردد و با صرفه اقتصادی بالا، ملزم به ارائه خدمات حداقلی تکلیفی به مناطق محروم از جمله کردستان می‌کند، اما با عنایت به نداشتن صرفه اقتصادی در مسیر سنندج و کوهستانی بودن منطقه شرکت‌های هواپیمایی با اکراه به تکالیف خود عمل کرده و از ایفای تعهدات خود سر باز می‌زنند و محدودیت ناوگان شرکت‌های هواپیمایی مختص به این منطقه نیز مزید علت است.

به گفته او چانه‌زنی و مذاکره با شرکت‌های هواپیمایی دارنده ناوگان متناسب با شرایط استان و نیز الزام سازمان هواپیمایی کشوری می‌تواند راه حل کوتاه مدت باشد، اما راه حل بلند مدت خرید هواپیما، تأسیس شرکت‌های هواپیمایی برد متوسط یا تاکسی هوایی، مشارکت در سرمایه‌گذاری با شرکت‌های هواپیمایی و سایر طرح‌های استراتژیک است.

نظری‌زاده گفت: مسئولان و نمایندگان مردم استان کردستان در مجلس به جد در صدد رفع بنیادین مشکلات حمل و نقل هوایی هستند و طی مدت اخیر پیگیری‌های جدی نیز داشته‌اند، امیدواریم این پیگیری‌ها هر چه زودتر به نتیجه و بهره‌مندی شهروندان ختم شود.

این اظهارات در حالی مطرح شده که شمار زیادی از شهروندان درخواست از سر گیری پروازها را دارند و همه مخاطبان می‌دانند که رفع مشکل پروازهای فرودگاه سنندج، «پیگیری ویژه مسئولان استانی تا حصول نتیجه» را می‌طلبد اما از آنجا که وعده استاندار که اسفندماه سال گذشته برای رفع این مشکل تا قبل از پایان سال به مردم داد و تحقق نیافت و نمایندگان مردم شهرستان‌های سنندج در مجلس نیز جز طرح مشکلات و مصاحبه‌های بدون ضمانت اجرایی، همچنان نظاره‌گر هستند، امیدی نیست؛ از وزیر راه و مسئولان سازمان هواپیمایی کشور انتظار می‌رود که این موضوع را رفع کنند تا تداوم این وضعیت، بیش از این منجر به نارضایتی مردم نشود. همچنان نظاره‌گر هستند، امیدی نیست؛ از وزیر راه و مسئولان سازمان هواپیمایی کشور انتظار می‌رود که این موضوع را رفع کنند تا تداوم این وضعیت، بیش از این منجر به نارضایتی مردم نشود.

منبع:تسنیم

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پروازهای فرودگاه کردستان سازمان هواپیمایی کشوری سازمان هواپیمایی کشور شرکت های هواپیمایی فرودگاه سنندج صرفه اقتصادی فرودگاه ها پرواز ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۴۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران روند نوسازی ناوگان حمل ونقل هوایی یکی از اولویت های اصلی در بخش حمل ونقل به شمار می رود که در حال حاضر این روند توسط شرکت های حمل ونقل هوایی در حال انجام است و از سوی دیگر با توجه به تاکید وزیر راه وشهرسازی مبنی بر نوسازی ناوگان هوایی و استفاده از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان برای احیا و بازسازی ناوگان بخش هوایی در دستور کار قرار گرفته است که این اقدام خود یکی از مهم ترین برنامه های است که در دستور کار تمامی بخش ها قرار گرفته است.

براساس این گزارش پیش از این محمد محمدی بخش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری خرید هوشمندانه هواپیما و هدفمند کردن این موضوع و جلوگیری از اعمال سلیقه با توجه به نیاز کشور را ضروری دانست و افزود: در حال حاضر ۵۵۰ فروند هواپیما نیاز داریم و در صورت عدم تامین این تعداد، عرضه و تقاضا هماهنگ نیستند.

وی تصریح کرد: از موضوعات مهم کارخانه هواپیماسازی سرریز دانش تخصصی، تولید قطعات زیرساخت و هم افزایی در حوزه فرودگاهی است.

در همین رابطه صابر نوروزی، سخنگوی شرکت هواپیمایی اعلام کرد: یک فروند هواپیمای بوئینگ MD-83 با شماره ثبت EP-CPV با تامین موتور، قطعات مورد نیاز، انجام چک های دوره‌ای و دریافت لیوری جدید و با انجام بدون مشکل تست پروازی وارد چرخه عملیاتی هواپیمایی کاسپین شد و خوشبختانه موضوع زمینگیری هواپیماهای MD این شرکت به دلیل نبود موتور، قطعات و... به اتمام رسید.

نوروزی با بیان اینکه  با ورود این هواپیما تعداد ۱۴۶ صندلی در دو کلاس بیزینس و اکونومی به چرخه پروازی ناوگان هوایی کشور افزوده شده است گفت: با بازگشت هواپیما به چرخه پروازی با میانگین ۶ سورتی پرواز روزانه ماهانه ۲۲٫۰۰۰ صندلی افزوده خواهد شد.

نوروزی با تشریح وضعیت ناوگان هواپیمایی کاسپین گفت: با توجه به اجرا گذاشتن سیاست توسعه ناوگان و افزایش بهره وری شرکت توسط مدیریت محترم عامل، کاپیتان عادل نورعلی و با تلاش متخصصان مجموعه های مهندسی تعمیرات و صلاحیت پروازی و تدارکات خارجی شرکت، اکنون ۸ فروند هواپیما از ناوگان بوئینگ MD و بوئینگ B737 فعال هستند.

وی  گفت: در مدت یک ماه نیم اخیر سه فروند هواپیما به ناوگان این شرکت اضافه گردیده و به حول قوه الهی با برنامه ریزی دقیقی که صورت پذیرفته تا یک ماه آتی با اضافه شدن دو فروند دیگر، تعداد ناوگان فعال این شرکت به ده فروند خواهد رسید که به نوعی یک رکورد بی نظیر در سال های اخیر برای این شرکت محسوب می شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • بهره برداری از محل جدید اعزام و آماده سازی پروازهای هواپیمایی کیش
  • اضافه شدن ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور
  • ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد
  • انجام ۲۷ هزار پرواز نوروزی توسط شرکت‌ های هوایی
  • انجام ۲۷ هزار پرواز نوروزی توسط شرکت‌های هوایی
  • انجام تنها ۲۷ هزار پرواز نوروزی توسط یک شرکت هوایی
  • انجام تنها ۱۷ هزار پرواز نوروزی توسط یک شرکت هوایی
  • فرودگاه کرمانشاه تعطیل نیست
  • ایرتاکسی فرصتی برای رونق مسیرهای کم تقاضا
  • همه کارهایی که باید قبل از پرواز انجام داد