Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@22:55:36 GMT

تحصیل 60 هزار طلبه در 500 مدرسه علمیه ویژه خواهران

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۲۸۳۴۴

تحصیل 60 هزار طلبه در 500 مدرسه علمیه ویژه خواهران

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت الاسلام والمسلمین حسینعلی تهرانی در نشست خبری که به مناسبت آغاز عملیات پذیرش سال تحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲ در سالن شهید سلیمانی این مرکز برگزار شد، با اشاره به اینکه در مجموع بیش از ۵۰۰ مدرسه در سطح کشور زیر نظر حوزه‌های علمیه خواهران فعالیت دارند، گفت: در مقطع سطح دو ۴۱۸ مدرسه، در مقطع سطح سه ۸۴ مدرسه و در مقطع سطح چهار نیز ۲۰ مدرسه فعال هستند که در این مدارس حدود ۶۰ هزار طلبه خواهر مشغول به تحصیل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بیشتر فارغ التحصیلان مقطع سطح دو در آموزش و پرورش جذب شده‌اند، گفت: فارغ التحصیلان سطح سه نیز جذب فعالیت‌های آموزشی در حوزه و مراکز آموزشی شده‌اند و برخی هم در پروژه‌های پژوهشی در حال فعالیت هستند.

 معاون آموزش حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به اینکه بیشتر مدیران سطوح میانی در حوزه‌های علمیه خواهران  از بانوان هستند، افزود: تلاش ما همواره نخبه پروری و تربیت بانوان فرهیخته است.

وی ادامه داد: در سال جدید تحصیلی در صورت عادی بودن شرایط تمام کلاس‌ها حضوری است و ثبت نام از ۱۵ فروردین تا پایان اردیبهشت خواهد بود و در ۱۷ تیرماه سال جاری نیز آزمون برگزار خواهد شد.

*افزایش 34 درصدی پذیرش طلاب در سال گذشته

آزاده صدر شیرازی مدیرکل سنجش و پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران نیز در این نشست با ارائه‌ گزارشی از روند ثبت‌نام در سال قبل گفت: در پذیرش سال ۱۴۰۰ حوزه‌های علمیه خواهران، در مجموع ۳۴ درصد نسبت به سال قبل، رشد داشتیم.

وی گفت: پس از برگزاری آزمون، مصاحبه، تحقیقات محلی و در نهایت ثبت‌نام قطعی داوطلبان، مقایسه‌ ثبت‌نام کنندگان نهایی دو سال تحصیلی ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ انجام گرفت و معلوم شد که در ثبت‌نام نهایی، ۱۵ درصد رشد را شاهد بوده‌ایم.

صدر شیرازی با ارائه‌ی میزان رشد ثبت‌نام کنندگان به تفکیک استانی گفت: بحمدالله در برخی از استان‌ها، شاهد رشد ۷۰ درصدی هم بودیم، مثلا در استان هرمزگان ۷۴ درصد و استان خوزستان ۷۱ درصد رشد، در نام نویسی اولیه را شاهد بودیم که خدا را از این بابت شاکریم.

وی گفت: در ثبت‌نام نهایی، ۲۱ استان کشور، رشد مثبت داشته‌اند، مثلا در استان هرمزگان با ۴۸ درصد، خوزستان ۴۱درصد کهکیلویه ۳۴ درصد، کردستان و کرمان ۳۳ درصد، شاهد رشد در ثبت‌نام نهایی بودیم. 

صدرشیرازی به ارائه‌ آمار طلاب خواهر غیر ایرانی پرداخت و گفت: در سال گذشته، تعداد ۱۹۱ داوطلب از اتباع حضور داشتند که بیشتر از کشورهای همسایه مثل عراق، افغانستان، هندوستان و پاکستان بودند و طی تعاملی که با جامعه‌المصطفی (ص ) برقرار شد، نهایتا ۱۰۳ نفر از اتباع، در مقطع سطح دو و سه مشغول تحصیل شدند.

مدیرکل سنجش و پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران با بیان اینکه ۶۰ درصد از کسانی که وارد حوزه‌ شدند، متاهل هستند و۴۰ درصد مجرد افزود: از این تعداد، ۹۳ درصد روزانه و ۷ درصد به صورت خوابگاهی بوده‌اند.

وی با بیان اینکه مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران به دنبال افزایش کیفیت است، ابراز امیدواری کرد که بزودی شاخص‌های گزینش، ارتقا و استاندارد سازی شود تا ثمره‌ی آن در سال آینده مشخص شود.

مدیر کل اداره پذیرش و جذب حوزه‌های علمیه خواهران، اشاره‌ای هم به کاهش جذب افراد داشت و گفت: به امید خدا کیفیت را طوری بالا خواهیم برد که مانایی بیشتری داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در راستای ارتقای شاخص‌های جذب، اولین اقدام، بازنگری در آئین‌نامه‌ی سنجش و پذیرشِ مقطع عمومی بود گفت: از جمله مواردِ تغییر یافته، ارتقا کف معدلیِ داوطلبان دیپلم از معدل ۱۲ به معدل ۱۴ و کاهش شرط سنی به ۴۰ سال بود.

صدر شیرازی در پایان از عدم پذیرش رشته‌های غیر مرتبط در سطح چهار امسال گفت و خاطرنشان کرد: امسال صرفا برای نخبه ها و استعداد‌های برتر پذیرش داریم و دو رشته‌ی جدید "علوم و معارف حدیث شیعه" و "مدیریت آموزشی" در سطح سه را به صورت آزمایشی، اجرا خواهیم کرد.

در پایان این نشست، حجت‌الاسلام جواد بهشتی‌پور مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به تشکیل کانون‌های رضوان و فعالیت سفیران رضوان در سراسر کشور، گفت: سفیران رضوان از بین خواهران طلبه نخبه و مستعد گزینش شده‌اند که با حضور در محافل مختلف، جهت جذب افراد مستعد برای حضور و تحصیل در حوزه های علمیه خواهران تلاش می کنند.

این نشست با اهدای تندیس رضوان، لوح تقدیر و نگین متبرک حرم حضرت فاطمه معصومه(س) به پنج رسانه‌ فعال استان قم در عرصه‌ نشر فعالیت‌های حوزه‌های علمیه خواهران از جمله خبرگزاری فارس، به پایان رسید.

 انتهای پیام/78023

منبع: فارس

کلیدواژه: معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران پذیرش در حوزه های علمیه خواهران بانوان طلبه مدارس حوزه علمیه خواهران حوزه های علمیه خواهران مقطع سطح ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۸۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد

مدیر حوزه‌های علمیه کشور، گفت: امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم،آیت‌الله علیرضا اعرافی در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره علامه حلی(ع) در سالن همایش‌های مدرسه علمیه معصومیه قم با گرامیداشت روز معلم و یاد و خاطره استاد شهید آیت‌الله مطهری، اساتید را پایه رشد علمی و توسعه و پیشرفت خواند.

وی با تقدیر از عملیات وعده صادق و تسلیت سالروز شهادت امام صادق(ع) افزود: امام صادق(ع) یک نقطه عطف و تحول بزرگ علمی و فرهنگی و سیاسی در جهان بودند و جایگاه آن حضرت کاملا ممتاز و ویژه است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور به کتاب 22 جلدی مسند الامام الصادق(ع) اثر مرحوم آیت الله حاج شیخ عزیزالله عطارودی(ره) اشاره کرد و گفت: مرحوم عطارودی احادیث موجود و باقی مانده از تراث امام صادق(ع) را جمع آوری کرده که به حدود 40 هزار متن حدیثی و روایی از حضرت می رسد.

به گفته اعرافی ثبت و ضبط 21 هزار و 44 راوی و شاگرد امام صادق(ع) نشان می‌دهد که عدد 4 هزار شاگرد عدد بی‌ربطی نیست. همچنین حدود 40 هزار حدیث و بیش از 22 هزار راوی در مقیاس آن زمان فوق العاده بزرگ است و نشان می دهد که امام صادق(ع) چه جایگاه و تاثیرگذاری عظیمی داشته اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اگر حدود 20 هزار حدیث امام باقر(ع) را به حدود 40 هزار حدیث امام صادق(ع) اضافه کنید قریب 60 هزار روایت و حدیث از صادقین(ع) در دست ماست و تقریباً نیمی از تراث حدیثی شیعه است و این دو امام بزرگوار بیش از نیمی از تراث روایی و حدیثی ما را افاضه فرموده اند.

به گفته وی معارف صادقین(ع) و به ویژه امام صادق(ع) از لحاظ شمول و استیعاب یعنی نسبت به تمام شاکله اندیشه دینی در رتبه اول است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور افزود: امامین صادقین(ع) به ویژه امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی با قرائت خاندان پیامبر(ص) را ارائه کردند. البته ما همه ائمه اطهار(ع) را نور واحد می دانیم و اگر تفاضلی هم بیان می شود آسیبی به آن نور واحد نمی زند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه اظهار داشت: امام صادق(ع) هم در میدان مواجهه با الحاد و اندیشه‌ها و فرق انحرافی بودند و هم در برابر کانون‌های سیاسی منحرف ایستادند و یک ساماندهی فرا زمانی را انجام دادند.

 اعرافی گفت: همه مدیون تراث عظیم امام صادق(ع) هستند و حوزه‌های علمیه باید به طور ویژه از این منظومه صیانت کنند و بازسازی متناسب با هر عصر و زمان را انجام دهند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تاکید بر این که حوزه علمیه قم در 100 سال اخیر و به ویژه بعد از نهضت و انقلاب امام(ره) پرچمداری جامعی از مکتب امام صادق(ع) انجام داده است، تصریح کرد: امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برای جذب فارغ‌التحصیلان حوزه علمیه با آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شدیم
  • بزرگداشت روز معلم در مدرسه علمیه خواهران ماکو
  • تحصیل پنجاه هزار طلبه خواهر در مدارس علمیه کشور
  • امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد
  • اساتید حوزه علمیه خواهران در مسیر تربیت فرزندان جامعه می‌کوشند
  • طلبه‌های جوان و افتخارآفرینان المپیاد‌های علمی در آمل تجلیل شدند
  • تفاهم‌نامه همکاری حوزه علمیه خواهران و اوقاف یزد
  • حوزه علمیه خواهران الزهراء (ع) بندرعباس طلبه می‌پذیرد
  • پذیرش طلبه در حوزه علمیه خواهران الزهراء (ع) بندرعباس
  • اطلاعیه پذیرش طلبه در حوزه علمیه خواهران الزهراء (ع) بندرعباس