Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@13:36:58 GMT

تجاری‌سازی علوم انسانی در رویداد ملی جغرافیا

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۳۶۲۰۱

تجاری‌سازی علوم انسانی در رویداد ملی جغرافیا

به گزارش سرویس علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، جواد همتی کارشناس ارتباط دانشگاه با صنعت در یادداشتی نوشت: زمانی که از رشته جغرافیا سخن می‌گوییم باید توجه داشته باشیم که نه تنها هنوز تعریف جامعی از این رشته در جامعه علمی وجود ندارد بلکه تصورات غلطی و غیرواقعی نیز در اذهان وجود دارد که تصور می‌کنند جغرافیا یعنی حفظ اسامی مرکز استان‌ها ، پایتخت کشورها ، بیابان‌ها و جنگل‌ها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گذر زمان نیز به مرور جغرافیا به شاخه‌های مختلفی تقسیم شده است بدون اینکه کاربرد ملموسی برای آن در جامعه ایجاد شده باشد. با توجه به اینکه جغرافیا یک علم بین‌رشته‌ای است وارد قلمروی هر علمی که می‌شود صاحب دارد و این امر، تعریف یک کسب و کار واحد برای این رشته را با چالش مواجه کرده است.

حل چالش‌های کشور به کمک پژوهش‌های جغرافیا 

صدها شغل در کشور وجود دارند که برای افزایش بهره‌وری نیاز به دانش و مهارت در زمینه جغرافیا دارند و تنوع فرصت‌های شغلی در دسترس فارغ‌التحصیلان جغرافیا هر سال همچنان در حال افزایش است. در ایران، با وجود سابقه جذب تعداد قابل توجهی از دانش‌آموختگان جغرافیا در سمت‌های  شغلی مختلف، اما در کل به‌لحاظ شغلی از وضعیت خوبی برخوردار نیست.

از طرفی مدت زیادی است که کشور با چالش‌های مختلفی در حوزه‌های حکمرانی، سیاست‌گذاری، اجرا، محیط زیست، گردشگری، توسعه شهری و روستایی و ... رو به رو است؛ چالش‌هایی که بعضاَ راه‌حل آن را می‌توان در پژوهش‌های جغرافیا یا رشته‌های مرتبط با آن یافت.  

مشکل کجاست؟

عدم توجه به کاربردی‌سازی و تجاری‌سازی کسب و کارهای مرتبط با علوم انسانی و به طور خاص علوم جغرافیایی نه تنها در حل چالش‌های کشور وقفه انداخته بلکه بازار کار فارغ التحصیلان این رشته را نیز دچار بحران جدی کرده است تا جایی که انگیزه دانشجویان برای انتخاب این رشته به شدت کاهش یافته است و از طرفی موجب ترک تحصیل، تغییر رشته، اشتغال در حوزه ‌های غیرمرتبط مثل تکنیسین داروخانه و آرایشگر و ... برای دانشجویان این حوزه‌ها حتی در زمان تحصیل شده است.

رویدادملی جغرافیا چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

اولین رویداد ملی جغرافیا با هدف ارتباط دانشگاه با صنعت دارای بخش‌های متعددی است و از چند مسیر، هدف خود را دنبال می‌کند:

_جمع‌آوری ایده‌های کارآفرینی حوزه علوم جغرافیایی، بررسی و ارتباط با سرمایه‌گذاران به منظور ایجاد استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های  دانش‌بنیان در این حوزه.

_جمع‌آوری نیاز دستگاه‌های اجرایی کشور و مرتبط کردن آن نیاز با منابع انسانی توانمند برای رفع آن نیازها.

_ایجاد بستری مناسب برای معرفی جغرافیا و دستاورد‌های مرتبط با آن به منظور تصحیح پارادایم‌های موجود و گام به جلو برای رفع چالش اشتغال.

از جمله علل چالش اشتغال در علوم انسانی، عدم وجود بستری برای بهم‌رسانی متقابل نیازهای دستگاه‌های اجرایی و توانمندی‌های موجود در دانشگاه‌ها است.

چه باید کرد ؟

رویداد ملی جغرافیا بستری را فراهم کرده است که علاقمندان به ایده‌پردازی و ارائه طرح‌های فناورانه و نوآورانه و نیز متولیان دستگاه‌های اجرایی در آن حضور یابند تا هم ظرفیت افراد و شرکت ‌های دانش‌بنیان در عرصه جغرافیا برای همه شناخته شود و هم دستگاه‌های اجرایی تقاضاهای خود را در معرض نوآوری باز قرار دهند و بتوانند از طیف وسیعی از توانمندی‌ها، افراد مد نظر خود را جهت حل تقاضا انتخاب کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: علوم انسانی فارغ التحصیل جغرافیا دستگاه های اجرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۶۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی

امیرشنوا دبیر اجرایی رویداد ملی چادرو گفت: ۷۰ طرح و ایده فناورانه به دبیرخانه این رویداد از استان‌های مختلف کشور ارسال شد که در مرحله‌ی اول ۳۵ طرح برای ارزیابی انتخاب شدند.

افزود: در نهایت پس از ارزیابی‌های فنی ۱۰ ایده نوآور برگزیده شدند که در مراسم اختتامیه رویداد از آنها تجلیل و در این بین ۳ ایده برتر هم معرفی شد.

وی هدف از برگزاری این رویداد را جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه عنوان کرد و افزود: ۱۰ ایده برتر رویداد زنجیره ارزش فولاد از اکتشاف معدن تا محصول نهایی در بخش‌های انرژی، آب، محیط زیست، هوشمندسازی و تحول دیجیتال را شامل می‌شدند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری هم در ارتباط ویدئو کنفرانسی در این رویداد با بیان اینکه هم اکنون سهم شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد دانش‌بنیان کشور حدود ۲.۷ درصد در تولید ناخالص ملی است، گفت: بر اساس هدف‌گذاری اعلام شده طبق قانون و در قالب برنامه هفتم توسعه، سهم اقتصاد دانش بنیان باید به ۷ درصد در تولید ناخالص ملی برسد. 

خیاطیان افزود: سیاست ما حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است و هم اکنون تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به حدود ۱۰ هزار شرکت رسیده که حدود ۳۰۰ هزار نفر در این شرکت‌ها مشغول به کار هستند.

وی اظهار داشت: شرکت‌های بزرگ صنعتی معدنی، چون چادرملو، فولاد مبارکه، شرکت پتروشیمی و صنایع بزرگ مواد غذایی باید برای رسیدن به سهم هفت درصدی شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد کشور ورود کرده و از این شرکت‌ها حمایت کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ادامه داد: رویکرد ما این است که شرکت‌های بزرگ، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق شرکت‌های دانش بنیان تامین کنند.

رئیس هیات مدیره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) هم گفت: برای کم کردن فاصله فناوری کشورمان با کشور‌های پیشرفته آن هم در شرایط تحریم باید از توان دانشمندان و شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم.

موثقی نیا افزود: در رویداد چادرو تعداد قابل توجهی طرح و ایده ارائه شده، اما برای دست یافتن به رشد ۱۳ درصدی معدن در برنامه هفتم توسعه باید تلاش‌های بیشتری در این حوزه صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو هم از بومی سازی قطعات و مواد اولیه این شرکت با همکاری مراکز و شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و افزود: تعداد هزار و ۴۶۳ قلم قطعات یدکی و مواد اولیه در سال گذشته با صرفه جویی ارزی ۴۷ میلیون یورو با بهره گیری از توان بومی و دانش بنیان انجام شده است.

طاهرزاده تصریح کرد: در راستای حمایت از نخبگان نیز طرح بورسیه صنعتی را در کنکور ۱۴۰۲ اجرا کردیم و تعداد ۶ دانشجوی بورسیه کارشناسی در مجتمع صنعتی چادرملو مشغول به تحصیل هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده
  • بررسی ورود صنایع بزرگ به حوزه استارت‌آپی کشور در رویداد استیج اینوتکس ۲۰۲۴
  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند
  • وابستگی اقتصاد به بانک‌ها چالش‌آفرین است
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!