Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@05:55:34 GMT

ساختار نظارتی شورای شیراز در حال تغییر و تقویت است

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۳۷۵۳۳

ساختار نظارتی شورای شیراز در حال تغییر و تقویت است

ایسنا/فارس به گفته رئیس شورای شهر شیراز، ساختار نظارتی این شورا در سال جاری در حال تغییر و تقویت است.

مهدی طاهری در جلسه و دیدار اعضای شورا با رابطین مناطق ۱۱ گانه شهر با اشاره با شعار سال و تاکید رهبر معظم انقلاب بر مسئله تولید و اشتغال اظهار کرد: معظم له محوریت توسعه اقتصادی کشور را در ۱۰ سال اخیر مطرح کرده که توجه به سمت تولید برجسته‌تر بوده است‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

به نقل از شورای شیراز، طاهری با بیان اینکه هر دستگاهی وقتی می‌خواهد این شعار را محقق کند باید در محدوده ماموریتی خود فعالیت کند، گفت: در کلانشهر و مدیریت شهری توجه به تولید چگونه می‌تواند باشد چون ۷۰ درصد درآمد شهرها و کلانشهرها از خدمات است؛ اینکه چگونه این امر توسعه یابد تا این شعار محقق شود نیازمند تدبیر مسئولان و راهنمایی کسانی است که عیون جامعه خود محسوب می‌شوند. 

رئیس شورای شهر شیراز با بیان اینکه امسال رهبر معظم انقلاب لفظ دانش‌بنیان را به تولید اضافه کردند، افزود: در مدیریت شهری نیز این عنوان باید علامت سوال باشد که در چه میزان از تولید باید از ساختارهای دانش بنیان استفاده کرد و در جواب باید گفت که در این عرصه به ساختارهای مردمی دانش‌بنیان می‌رسید نه ساختارهای دولتی؛ چون بخش دولتی‌ ساختارها سنتی است که تحقیق و توسعه بسیار کند و تغییر در آنها سخت است اما در ساختارهای مردمی برعکس است چون توسعه و سرعت برایشان مهمتر است.  

طاهری با بیان اینکه شعاری که سال‌هاست مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند، اشتغال است، عنوان کرد: اگر کسی در مدیریت شهری باشد اما نگاهی به این مسئله نداشته باشد درکی از مدیریت شهری ندارد چون بسیاری از مسائلی که به عنوان آسیب اجتماعی می‌شناسیم چه در بانوان و آقایان به ویژه در جوانان پایه اصلی مشکل اشتغال است. 

او با طرح این سوال که در مدیریت کلانشهر چگونه می‌توان ضریب اشتغال را افزایش داد، گفت: دیدگاه‌های شما که در ارتباط تنگاتنگ با جامعه هستید می‌تواند به شورا در جهت‌گیری مدیریت شهری موثر باشد.

ساختار نظارتی شورا در سال جاری در حال تغییر و تقویت است

رئیس شورای شهر شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شرایط مالی شهرداری‌ها در کل کشور پیچیده است، گفت: بودجه سال گذشته شهرداری بیش از ۶ هزار میلیارد بوده و ۵۷۰۰ میلیارد هم بدهی مصوب در ابتدای شورای ششم بوده که عمده این بدهی مربوط به وام‌ها و تسهیلات است. 

طاهری با بیان اینکه این تسهیلات در شورای چهارم گرفته شده بود و در شورای پنجم از تکالیف قانونی شهرداری بوده که پرداخت کند اما انجام ندادند، افزود: ۲‌.۵ برابر آن بدهی را در قالب هزینه استمهال بانک روی تسهیلات شهر گذاشته است به عبارتی شهروند امروز شیراز باید پول وامی که ۷ سال پیش گرفته شده بدهد در حالی که می‌شد این بدهی پرداخت شود. 

او با بیان اینکه با این حال شورا حرکت انقلابی داشته و متممی به بودجه اضافه کرده و به ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد رساند، گفت: کلانشهر شیراز بودجه امسال را با ۳۵ درصد افزایش نسبت به سال قبل بسته است در حالی که فقط متمم بودجه سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داده است.  

رئیس شورای شهر شیراز با بیان اینکه ۹۸ درصد متمم بودجه ۱۴۰۰ محقق شده که حرکت بزرگی است و بخش عمده هم بدهی به پیمانکاران بوده که به تدریج پرداخت شده است، تاکید کرد: از مباحث مطرح شده درباره بدهی‌ها سیاسی برداشت نکنید چون این نیت نیست، هر کس زحمتی کشیده بین خود و خدا پاسخگو است و اگر کار نکرده باید به خدا جوابگو باشد. 

طاهری با بیان اینکه همه تلاش ما این است که این چند جهت در شهر انجام شود، عنوان کرد: نخست اینکه شهر در همه ابعاد اداره شود، دوم اینکه بدهی گذشته که مبالغ زیادی است پرداخت شود و از آن طرف شرایط خوبی نیز در شهر و برای مردم مهیا شود. 

او در خصوص مدیریت یکپارچه شهری که در این جلسه مطرح شد هم گفت: تنها کلانشهری هستیم در جلسه با آقای قالیباف لایحه مدیریت واحد شهری را پیگیری و درخواست کردیم که این لایحه تعیین و تکلیف شود چون تعداد شهردارانی که در مجلس هستند بی‌سابقه است بنابراین نمایندگان باید کمک کنند و با نمایندگان شیراز نیز مکاتبه کردیم. 

رئیس شورای شهر شیراز درباره مسائلی که در حوزه نظارت مطرح شد هم گفت: ساختار نظارتی شورا در سال جاری در حال تغییر است اداره نظارت و ارزیابی عملکرد تقویت می‌شود که این اداره ارتباط مستقمی با یاوران شورا دارد تا مصوبات و تکالیف شورا با نظارت اجرا شود. 

طاهری با بیان اینکه اگر این طرح مصوب و از اردیبهشت ماه اجرایی شود یکی از خطوط نظارتی مربوط به یاوران خواهد بود، اعلام کرد: اگر شورا بتواند حمایتی برای مکان استقرار یاوران انجام دهد، در این زمینه کار بهتری انجام خواهد شد چراکه این مکان می‌تواند محل رجوع مردم باشد و اگر در کارکرد مستقیم با مساجد باشد منافع خوبی را دارد. 

مردم نمی‌پذیرند که مسئولان بهانه بیاورند

رضا محمدیان، عضو شورای شهر شیراز نیز در این جلسه با ابراز امیدواری از اینکه امسال شاهد تحول و پیشرفت کشور و رفع مشکلات مردم به ویژه مشکلات اقتصادی و معیشتی باشیم، گفت: مردم نمی‌پذیرند که مسئولان بهانه بیاورند باید در حد امکان کار و تلاش کرد تا شرایط ولو حداقل‌ها را بهتر و امید را بیشتر کرد. 

او با بیان اینکه قطعا مشکلات فراوانی در جامعه است و گرانی‌ها فشار زیادی به مردم می‌آورد، افزود: مردم وظیفه‌شان را انجام دادند باید مسئولان تلاش کنند تا حق مردم ایفا شود و ما هم به عنوان نماینده مردم باید تلاش کنیم تا مسئولان را به تلاش بیشتر واداریم.

در هیچ انتخاباتی کاندیدا نمی‌شوم

محمدرضا هاجری، دیگر عضو شورای شهر شیراز نیز در این جلسه با اشاره به پیشنهاد طرح فاخر محله و مسجدمحوری گفت: بناست که این طرح را راه‌اندازی و اجرا کنیم تا نیازسنجی و نظرسنجی از سوی مردم انجام، مطالبات جمع‌آوری و نیاز هر محله مشخص شود. 

او با بیان اینکه این طرح را در ۲۰۰ محله را کار می‌کنیم، افزود: پیش از این نیز در شورای چهارم بر ۴۵۰ مسجد در حوزه سخت افزاری و ۱۵۰ مسجد در حوزه نرم افزاری کار کردیم و در این دوره ۶۰ کارکرد برای مساجد تعریف شده است. 

هاجری با بیان اینکه کمیته سیاست‌گذاری ساماندهی و نظارت بر طرح محله و مسجدمحوری نیز مصوب شده است، عنوان کرد: اگر محلات را توانمند کنیم ظرفیت انسانی محلات می‌توانند تغییر و تحول ایجاد کنند. 

او خطاب به جمع حاضر گفت: طرح و برنامه و پیشنهاد بدهید، اجرا از طریق مناطق و سازمان فرهنگی و نظارت ناظر شورا انجام می‌شود؛ من  دیگر در هیچ انتخاباتی چه مجلس چه شورای شهر کاندیدا نمی‌شوم بنابراین این دغدغه را نداشته باشید که ممکن است از این طرح برای انتخابات استفاده کنم کمک کنید تا این طرح اجرا شود.

ارتباط یاوران با دستگاه‌ها نشان‌دهنده توانمندی برای حل مشکلات مردم است

افسانه خواست‌خدایی، دیگر عضو شورای شهر شیراز نیز در  در این جلسه با بیان اینکه  رابطین شورا بازوان توانمند شورا و شهرداری هستند، افزود: امیدواریم که امسال دریچه جدیدی از همکاری رابطین و یاوران داشته باشیم و ارتباط یاوران با دستگاه‌ها نشان‌دهنده توانمندی و دغدغه‌مندی برای حل مشکلات مردم است.  

او خطاب به رابطین شورا گفت: در هر منطقه از شهرداری رصد و پیگیری را با قوت انجام دهید و شورا نیز در کنار شماست و به حل مشکلات کمک می‌کند. 

ارتباط رابطین و شهرداران مناطق تقویت شود

محمدتقی تذروی، نائب رئیس شورای شهر شیراز نیز در این جلسه با اشاره به سفرهای نوروزی با بیان اینکه از ابتدای سال منتظر یک موج بودیم، گفت: بعد از چند سال کرونا سفرها انجام گرفت ولی ورود این جمعیت غیرمنتظره بود و اغلب مسافران راضی بودند و شهرداری خوب درخشید.حجم سفرها موج نشاطی در شیراز راه انداخت و به رونق اقتصادی شهر کمک کرد.

تذروی با بیان اینکه رابطین شورا یک خواسته دارند و آن این است ارتباط رابطین و شهرداران مناطق تقویت شود، افزود: برنامه زمان‌بندی برای ارتباط با شهردار منطقه، یاوران و ناظرات شورا انجام شده تا حل مشکلات مناطق انجام شود همچنین زمان‌بندی ۶ ماهه با رابطین نیز انجام شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شوراي شهر شورای شهر شیراز سفرهای نوروزی مجلس شورای اسلامی شورای شهر شیراز نیز رئیس شورای شهر شیراز ساختار نظارتی حال تغییر مدیریت شهری حل مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۷۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس لرزه قرارداد ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چینی‌ها | هرکس فکر می‌کند باید چپاول کند؟

نماینده تبریز در مجلس در خصوص قرارداد شهرداری تهران با چین گفت: شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد.

روزنامه هم میهن در گزارشی نوشت؛

برخی از مردم تهران بر آن عقیده بودند که نمایندگان مجلس – حداقل نمایندگان مردم تهران در مجلس – باید این موضوع را از احمد وحیدی، وزیر کشور و سازمان‌های نظارتی پیگیری کنند. با وجود این مطالبه اما نمایندگان مجلس در آخرین روزها از وجود این قرارداد نجومی اظهار بی‌اطلاعی کردند و برخی از آنها این موضوع را در حد خبرهای منتشرشده در رسانه‌ها پیگیری کردند و حاضر نشدند به آن واکنش نشان دهند؛ درحالی‌که برخی از اعضای سابق شورای شهر تهران در مجلس حضور دارند و از اهمیت این قرارداد باخبر بودند. از سوی دیگر انتظار می‌رفت به دلیل اهمیت تهران به عنوان پایتخت ایران و تاثیری که بر دیگر شهرها می‌گذارد، اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها به این موضوع ورود پیدا کنند اما اینطور به نظر می‌رسد که حمل و نقل عمومی شهر تهران برای نمایندگان خودروسوار مهم نیست.

احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین به هم‌میهن گفت: «شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.»

او افزود: «شورای شهر بر عملکرد شهرداری نظارت دارد و باید براساس چارچوب‌ها عمل کند. اما دستگاه‌های نظارتی هم باید بر عملکرد دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری نظارت داشته باشند. اینطور به نظر می‌رسد که نظارت و خوفی از این دستگاه‌ها وجود ندارد. بنابراین هر کسی هر جا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند.»

علیرضابیگی با اشاره به اینکه تمام این موضوعات سیاسی است، تاکید کرد: «این به نوع حکمرانی در کشور برمی‌گردد. در مدل حکمرانی کنونی اراده مردم را به حداقل رسانده‌ایم. وقتی مردم حس کنند نظر و اراده آنها تعیین‌کننده است، نظارت را توسعه می‌دهند و نتیجه آن روی کار آمدن شورای شهری است با پشتوانه مردمی که به مردم بدهکار است و باید پاسخگوی شهروندان باشد؛ چراکه باز هم باید درِ خانه مردم برود برای گرفتن رای؛ پس سعی می‌کند رضایت مردم را به دست آورد. رضایت مردم وقتی به وجود می‌آید که شورای شهر به نیابت از آنها عمل می‌کند. وقتی این اتفاق نمی‌افتد مردم کنار می‌مانند و نظارتی اتفاق نمی‌افتد. اگر نظارتی هم وجود داشته باشد در مقابل آن مقاومت می‌شود. با این روند شاهد پیشرفتی نخواهیم بود.»

دیگر خبرها

  • تقویت زیرساخت‌های گردشگری شیراز
  • پایان دوره آموزشی نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم پس از 21 نشست تخصصی
  • پایان نشست‌های آموزشی منتخبان مجلس دوازدهم
  • پایان دوره آموزشی نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم
  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • اندیشمندان دنیا به تغییر ساختار قدرت در جهان اتفاق‌نظر دارند
  • دوره آموزشی تقنینی و نظارتی نمایندگان منتخب برگزار می‌شود
  • پس لرزه قرارداد ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چینی‌ها | هرکس فکر می‌کند باید چپاول کند؟
  • شهرداری می‌تواند با کشور‌های خارجی قرارداد ببندد، اما نه قرارداد‌های پنهانی
  • نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی