Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت سیزدهم با عزم جدی خود برای احیا و بازآفرینی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری تلاش می‌کند پرونده چندین ساله این بافت‌ها و معضلات و آسیب‌های اجتماعی آن‌ها را ببندد که تحقق این هدف نیازمند هماهنگی و هم افزایی دستگاه‌های متولی و تشکیل کارگروه ستادش بازآفرینی استان‌ها و شهرستان‌ها به صورت ماهانه و منظم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین باید کارگروه‌های زیرمجموعه این ستاد که متشکل از دستگاه‌های اجرایی مختلف است تشکیل شود که نقش موثری در جریان سازی برای احیای بافت‌های فرسوده و ناکارآمد و تزریق اعتبار و تسهیلات به متولیان و دستگاه‌های مجری و خود مردم دارد.

محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری در سفر اخیر خود به استان قزوین در اولین جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان اعلام کرد که باید سالانه ۱۵۰ هزار واحد فرسوده و ناکارآمد در سطح کشور بازسازی و احیا شود که در هشت ساله گذشته این رقم در سال ۱۵ هزار واحد بوده است.

این موضوع، نشان دهنده عزم جدی دولت برای پایان دادن به معضلات و تبعات منفی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد در استان‌ها و شهر‌های مختلف است.

استان قزوین با یک درصد مساحت کل کشور و نزدیک ۱.۹۶ درصد جمعیت ایران طبق سرشماری سال ۹۵، در مجموع یک هزار و ۲۵۰ هکتار بافت ناکارآمد شهری دارد که در این بافت‌ها بالغ بر ۴.۶ دهم درصد جمعیت استان سکونت دارند و حدود ۵۰۰ هکتار از این بافت فرسوده و ناکارآمد در شهر قزوین واقع شده است.

یعنی شهر قزوین به عنوان مرکز استان حدود نیمی از بافت‌های ناکارآمد و فرسوده را در خود جای داده که بخش گسترده‌ای از آن‌ها با بافت‌های تاریخی منطبق هستند که هم یک فرصت و هم یک محدودیت است.

باید حساسیت برای بازآفرینی شهری در میان مردم و شهرستان‌ها ایجاد شود

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین می گوید از ۲۸ شهر هنوز ۱۵ شهر استان به رغم اقدامات انجام شده و اطلاع رسانی کامل صورت گرفته، مطالعات بازآفرینی خود را انجام نداده اند که جا دارد این حساسیت در میان مردم ایجاد شود تا وارد جریان نوسازی و بازآفرینی شوند.

به گفته مجید فرجی پور در شهر قزوین طبق محدوده ناکارآمد مصوب سال ۸۹ در حدود ۵۰۰ هکتار اراضی ناکارآمد شهری وجود دارد که دقیقا منطبق با محدوده تاریخی شهر است.

این مسئول  می گوید این موضوع هم می‌تواند یک ظرفیت و هم یک محدودیت باشد که متاسفانه بعضا حریم‌ها و شرایط و ضوابطی که میراث فرهنگی دارد باعث شده که استقبال از بازسازی واحد‌ها در بافت‌های تاریخی و ناکارآمد کاسته شود که جزو دغدغه‌های ما است وامیدواریم شرایطی ایجاد شود که این مشکلات مرتفع گردد.

به گفته وی سال‌های گذشته تسهیلات خوبی در بحث بافت‌های فرسوده ارایه شد، ولی استقبال اندکی از این موضوع صورت گرفت که دلیل آن به شرایط و ضوابط میراثی، چون ظرفیت تراکم، سطح اشتغال و محدودیت‌های موجود باز می‌گشت و باید برای اصلاح و بازنگری آن‌ها به منظور ایجاد پویایی در این حوزه اقدام شود.

فرجی پور می گوید بافت‌های ناکارآمد میانی شهر قزوین به مساحت ۴۸۴ هکتار است که این میزان ۷.۵ درصد از مساحت کل قزوین را در بر می‌گیرد که نشان دهنده اهمیت موضوع بازآفرینی در مرکز استان قزوین است.

فرجی پور در خصوص سکونتگاه‌های غیررسمی شناسایی شده در قزوین می گوید باغ نشاط، لالو‌ها و کوی بهار و یک بخشی هم از منطقه هادی آباد در دل شهر قزوین از جمله سکونتگاه‌های غیررسمی قزوین است که با توجه به جمعیت بالای ساکن در آن‌ها از معضلات اصلی قزوین می‌باشد و باید هرچه سریعتر برای ساماندهی و بازآفرینی آن‌ها اقدام شود.

به گفته وی محلات و محدوده‌های ناکارآمد شهر قزوین نیز محله سردار، بلاغی، امامزاده حسین، راه آهن، دیمج، باغ نشاط، کوی بهار، لالو‌ها و هادی آباد بوده که بازآفرینی آن‌ها طی سال‌های گذشته در دستور کار قرار گرفته، اما موفقیت چندانی نداشته است.

این مسئول  می گوید با توجه به اینکه در این سال‌ها اقدامات جزیره‌ای و پراکنده در خصوص این محلات و محدوده‌ها صورت گرفته درخواست داریم شهرداری قزوین یا شرکت بازآفرینی شهری در قالب یک مشاور، مطالعاتی را برای کل این محدوده‌ها انجام دهند تا مشکلات شهر قزوین به صورت کلی و نه محله محور حل شود.

سرعت عمل خود را در بازآفرینی محلات شهر قزوین افزایش می‌دهیم

شهردار قزوین هم می گوید با توجه به منابع اعتباری ذخیره شده برای این کار، سرعت عمل خود را در بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد و فرسوده شهر قزوین افزایش خواهیم داد.

به گفته مهدی صباغی اگر بتوانیم از منابع مالی پیش بینی شده مانند اراضی موجود استفاده کنیم خیلی سریعتر می‌توانیم به نتیجه برسیم.

شهردار قزوین می گوید اگر شرکت بازآفرینی شهری داشته‌های خود را پای کار بیاورد ما در بازآفرینی مناطق و بافت‌های ناکارآمد شهر قزوین مشکلی نداریم و با سرعت عمل بالا برای اجرای طرح‌ها اقدام خواهیم کرد.

به گفته وی در محله هادی آباد با ۵۷ هکتار مساحت ۳۴ هزار نفر زندگی می‌کنند که وضعیف اسف باری دارد و با یک زلزله پنج ریشتری تلفات خیلی زیادی به بار خواهد آمد و باید شتاب بازآفرینی را در این محله افزایش دهیم.

شهردار قزوین می گوید در حال حاضر بازآفرینی این محله را شهرداری به تنهایی پیش می‌برد، ولی همه باید کمک کنند که در این راستا می‌توانیم از تسهیلات طرح مسکن ملی و منابع اعتباری ذخیره شده شهرداری استفاده کنیم، چون در این محلات مسایل امنیتی و آسیب‌های اجتماعی نیز وجود دارد.

باید عقب ماندگی‌های گذشته در بازآفرینی شهری قزوین را جبران کرد

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین در این باره گفت: عزم تیم مدیریتی استان قزوین برای بازآفرینی شهری جدی است و به محلات هادی آباد، سردار و امامزاده حسین با نگاه ویژه‌تر ورود خواهد کرد.

مهدی رجحانی می گوید در این راستا باید دوشرکت بازآفرینی امامزاده حسین (ع) و هادی آباد در استان تشکیل شود و باید تفویض کاملی در حوزه بازآفرینی شهری از سوی ستاد ملی به استان صورت گیرد تا بتوان فعالیت‌های مربوط را به سرعت انجام داد و عقب ماندگی‌های گذشته را جبران کرد.

به گفته وی البته نگاه ما این نیست که در اجرای این طرح‌ها متکی و وابسته به دستگاه‌های دیگر باشیم بلکه با یک الگوی اقتصادی و ارزش افزا برای اجرای طرح‌های بازآفرینی اقدام خواهیم کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین  می گوید ما از ستاد ملی بازآفرینی شهری درخواست داریم سرمایه‌های استانی حاصل از تملک و فروش اراضی در استان صرف خود استان شود، چون یک استان قدیمی و فرهنگی هستیم و تخصیص کامل سرمایه‌ها به خود موجب تسریع در اجرای طرح‌های بازآفرینی خواهد شد.

به گفته رجحانی کهن شهر قزوین بافت فرسوده زیادی دارد و اگر به آن توجه نکنیم بر حوزه‌های دیگر از جمله گردشگری تاثیر می‌گذارد.

طرح جهش ساخت مسکن و بازآفرینی شهری در دستور کار مدیریت ارشد استان قزوین

استاندار قزوین می گوید عزم دولت سیزدهم برای پرداختن به مسکن اقشار کم درآمد جدی است که چندسال گذشته از پیگیری خارج شده بود و همین موضوع موجب افزایش آسیب‌های اجتماعی در برخی محلات فرسوده و ناکارآمد شد و کاهش آن‌ها در شرایط فعلی به یکی از دغدغه‌ها تبدیل شده و باید در دستور کار قرار گیرد.

محمد مهدی اعلایی می گوید طرح جهش مسکن را در استان با بازآفرینی واحد‌های مسکونی روستایی و شهری به صورت هماهنگ دنبال می‌کنیم تا به سیاستگذاری‌ها و اهداف تعیین شده هرچه سریعتر دست یابیم که برای استان قزوین در سال جاری بازآفرینی چهار هزار واحد فرسوده تعیین شده است که با همکاری دستگاه‌ها و مدیران متولی انجام خواهد شد.

استاندار قزوین می گوید موتور‌های حرکت توسعه مسکن و بهبود زیستی را در استان روشن کرده‌ایم و باید دستگاه‌های متولی بالادستی به ما در این زمینه کمک کنند.

به گفته اعلایی کمک دولت در این زمینه لزوما تخصیص بودجه نیست و بزرگترین دارایی دولت اراضی آن است که اگر در مسیر توسعه به درستی به کار گرفته شود قطعا موثر خواهد بود.

وی می گوید در استان اراده جدی برای رفع موانع موجود بر سر راه رفاه مردم در مسایل زیستی و سکونتی به وجود آمده است که مشابه این موانع و آسیب‌ها را در محدوده مهرگان داشتیم که با تصویب شهر جدید مهرگان نظام جدید مدیریتی شکل خواهد گرفت که موجب حل بخشی از مشکلات آن می‌شود.

استان کهن و فرهنگی قزوین با همه قدمت و پیشینه تاریخی خود سال‌ها است که از معضل بافت‌های ناکارآمد و فرسوده رنج می‌برد که در کنار سکونتگاه‌های غیررسمی و تاریخی موجب افزایش آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی، مخدوش شدن سیما و منظر شهری و ایجاد گره‌های کور ترافیکی شده است.

دولت سیزدهم با عزم جدی خود قصد دارد سالانه ۱۵۰ هزار واحد فرسوده را در سطح کشور بازآفرینی و بازسازی کند و با ایجاد پویایی و نشاط در این حوزه، پرونده مشکلات و چالش‌های این بافت‌ها را برای همیشه ببندد که تحقق این هدف نیازمند هماهنگی و هم افزایی دستگاه‌های متولی و ورود و مشارکت جدی مردم به عنوان صاحبان املاک در عرصه بازآفرینی است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بافت فرسوده جاذبه گردشگری شهرداری بافت های فرسوده و ناکارآمد فرسوده و ناکارآمد بازآفرینی شهری بافت های ناکارآمد استاندار قزوین قزوین می گوید ناکارآمد شهر استان قزوین هزار واحد هادی آباد دستگاه ها شهر قزوین آسیب ها بافت ها طرح ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۲۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح کلید به کلید، اولویت شرکت بازآفرینی شهری 

محمد آئینی اجرای طرح کلید به کلید را اولویت ویژه شرکت بازآفرینی شهری ایران دانست و گفت: استان‌های قزوین، قم، زنجان و هرمزگان پیشرو در اجرای این طرح هستند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزای دانشجو، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بر اجرای طرح کلید به کلید تأکید کرد و گفت: اجرای طرح کلید به کلید، اولویت ویژه شرکت بازآفرینی شهری ایران در سال جاری به شمار می‌رود و باید از این فرصت طلایی جهت گره‌گشایی از بافت‌های فرسوده استفاده کنیم.

آیینی گفت: طرح کلید به کلید فرصت طلایی برای سرعت بخشی به بازآفرینی محلات شهری و بهبود کیفیت محیط زندگی شهری در محلات هدف بازآفرینی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر این که طرح کلید به کلید فرصت مناسبی برای بازآفرینی شهری به شمار می‌رود، افزود: این طرح علاوه بر این که یک قانون و لازم‌الاجراست در برنامه هفتم توسعه نیز پیش‌بینی شده است، بنابراین اجرایی شدن این طرح باید با جدیت پیگیری شود و از مزایای آن به نحو مطلوب بهره‌مند شد.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به این که این طرح فرصت خوبی برای شهرداری‌ها نیز به شمار می‌رود، تصریح کرد: شهرداری‌ها می‌توانند با هوشمندی تعامل خوبی با ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها برقرار کرده و پروژه‌های مشترک تعریف کنند و از این فرصت برای گره گشایی و نفوذپذیر کردن بافت‌های ناکارآمد استفاده کنند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه بازآفرینی شهری منجر به ایجاد ارزش افزوده در محلات می‌شود، عنوان کرد: از پروژه‌های مرتبط با طرح کلید به کلید استقبال می‌کنیم و از استان‌ها نیز می‌خواهم که این طرح را در اولویت فعالیت‌های خود قرار داده و با جدیت بیشتری پیگیر این مهم باشند. تعیین محدوده‌ها و زمین‌های مناسب و نیز شناسایی محلات دارای اولویت، گام اول اجرای طرح مذکور به شمار می‌رود که باید با همکاری ادارات کل راه و شهرسازی و نیز شهرداری‌ها صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه برای تامین زمین از تمام ظرفیت‌های وزارت راه و شهرسازی می‌توان استفاده کرد، گفت: در شهر‌هایی که املاک و اراضی مناسب وجود ندارد می‌توان با استفاده از ظرفیت نهضت ملی مسکن و الحاق زمین به شهر مشکل کمبود زمین را برطرف کرد.

لازم به یادآوری است؛ طرح کلید به کلید در واقع بند «ث» تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ است که بر اساس آن جهت تشویق ساکنان بافت فرسوده به مشارکت در نوسازی محله‌های فرسوده و حاشیه‌ای، وزارت راه و شهرسازی مجاز است در فرایند کلید به کلید واحد‌های بافت فرسوده و حاشیه‌ای با واحد‌های نوساز یا اراضی تحت مالکیت خود تا سقف ۴۰ درصد تخفیف در قیمت کارشناسی واحد‌های نوساز یا اراضی مذکور اعمال کند.

دیگر خبرها

  • ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد
  • معاون وزیر راه در پاسخ به جماران: از خاک هرمز و ابوموسی در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن استفاده نمی شود
  • ۲.۷ میلیون بنای فرسوده و ناکارآمد شناسایی شد
  • نزدیک به ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی نوسازی می‌شود
  • رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • اجرای طرح کلید به کلید، اولویت شرکت بازآفرینی شهری 
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار