Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید شهیدان اهل قلم یا به قول حضرت علامه جوادی آملی، «سلاله سلسه سادات» سید مرتضی آوینی را با صدایش در مجموعه روایت فتح می‌شناسیم و با شهادتش در چنین روزی در سرزمین مقدس فکه، یاد و نامش را جاودانه می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شهید مرتضی آوینی درباره خود می‌گوید: "من بچه شاه عبدالعظیم هستم و درخانه‌ای به دنیا آمده و بزرگ شده‌ام که درهر سوراخش که سر می‌کردی به یک خانواده دیگر نیز برمی‌خوردی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

" جالب‌تر اینکه وی در دوران تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود همواره در چرخش بین استانی بود و در زنجان، کرمان و تهران درس خواند و فوق لیسانس معماری را از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران گرفت.

آوینی مستندساز، فعال مطبوعات، نویسنده و فیلم‌سازی بود که عیار انقلابی بودنش بالاترین درجه را دارد و در ۴۶ سالگی‌اش گفته است: "سعی کردم که خودم را از میان بردارم تا هرچه هست خدا باشد و خدا را شکر بر این تصمیم وفادار مانده‌ام. البته آنچه که انسان می‌نویسد همیشه تراوشات درونی خود او است. همه هنرها این‌چنین‌اند. کسی هم که فیلم می‌سازد اثر تراوشات درونی خود اوست، اما اگر انسان خود را در خدا فانی کند آنگاه این خداست که در آثارِ ما جلوه‌گر می‌شود. حقیر اینچنین ادعایی ندارم اما سعی‌ام بر این بوده است."

همچنین می‌گوید: "من فعالیت تجاری نداشته‌ام و آرشیتکت هستم و از سال ۵۸ و ۵۹ تاکنون بیش از یک‌صد فیلم ساخته‌ام. مجموعه‌ها و مستندهایی مانند خان گزیده‌ها، شش روز در ترکمن صحرا، فتح خون، حقیقت، گمگشتگان دیار فراموشی (بشاگرد)، مجموعه روایت فتح و مشاور هنری مجموعه «سراب»:

ترک تدریس در دانشگاه

آوینی یک ترم نیز در دانشکده سینما تدریس کرد اما به دلیل اینکه مفاد مورد نظرش برای تدریس با طرح درس‌های دانشگاه همخوانی نداشته از ادامه تدریس در دانشگاه صرف نظر می‌کند.

او در نویسندگی، سبک خود را داشت و آن را می‌توان در متن‌های مستند «روایت فتح» و نیز خاطرات، یادداشت‌ها و قطعات ادبی دید که از او به یادگار مانده است. در همه این نوشته‌ها ذوق شعری حضوری پررنگ دارد و این نشانه دلبستگی و آشنایی آوینی با ادبیات است. او در کاربرد واژه‌ها و تعبیرها دقت و ظرافت خاص خودش را دارد و خیلی خوب به این موضوع دقت می‌کرد که کلامش از معنای حقیقی خالی نباشد. مجموعه نوشته‌های مستندهای «روایت فتح» را می‌توان یک جریان‌سازی در ادبیات پایداری دانست؛ به‌طوری‌که بعدها بسیاری از نویسندگان از سبک و نوع نوشتن آوینی در این مجموعه تأثیر گرفتند. اغراق نکرده‌ایم اگر بگوییم ادبیات پایداری با تلاش شهید آوینی بیش‌ازپیش شناخته شد.

آوینی در همان سال‌های ابتدای پیروزی انقلاب فیلم‌سازی در روستاها و کار در جهاد سازندگی را پیش گرفت.

آتش آوینی بر حدیث نفس

آوینی با شروع انقلاب اسلامی تمام نوشته‌ها شامل تراوشات فلسفی، داستان‌های کوتاه و اشعارش را می‌سوزاند و تصمیم می‌گیرد که دیگر چیزی که «حدیث نفس» باشد را ننویسد و از خودش سخنی به میان نیاورد.

او معتقد است: "هنرِ امروز حدیث نفس است و هنرمندان گرفتار خودشان هستند. به فرموده خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی: تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز"

حالا می‌توان گفت، آن‌چه آوینی را از دیگر هنرمندان هم‌عصر خود متمایز کرد، تسلط او بر معارف اهل‌بیت (ع) و اسلام ناب است که در وجودش کاملاً شکوفا شده بود و درواقع در نوشته‌ها و بیانش می‌جوشید و آن‌گونه حرف می‌زد که در نوشته‌ها وبیانی که در روایت فتح داشت، خودش را نشان می‌داد.

سید مرتضی آوینی، بیستم فروردین‌ماه ۱۳۷۲ در فکه و در حال ساخت مجموعه مستند روایت فتح، بر اثر برخورد با مین‌های باقی‌مانده از زمان جنگ به شهادت رسید. پیکر این شهید هنرمند بیست‌ودوم فروردین با حضور مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) و بسیاری از هنرمندان و نویسندگان تشییع و در گلزار شهدای بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.

کد خبر 566997

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهید آوینی آثار شهید آوینی آیت الله جوادی آملی فکه روایت فتح شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق نوشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۲۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشق عشق در روستایی دورافتاده

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد ، دوربین چشم و چراغ این هفته روایت مشق عشق معلمی است که هر روز به عشق دانش آموزان از شهر به روستا می‌آید.
۶۰ کیلومتری از مرکز استان یزد دور می‌شویم، به روستای صادق آباد تفت می‌رویم تا روایتگر حضور معلمی باشیم که چند سالی است، مشق عشق می‌کند.
روستایی کوچک در دل کویر، اما با آب و هوایی کوهستانی که دبستانی کوچک دارد. دبستان شهید دستغیب با ۶ دانش آموز.
خانم رمضانی، اینجا ۳ پایه را تدریس می‌کند. پایه اول، سوم و پنجم ابتدایی. او سختی راه را به جان می‌خرد و نه تنها معلمی بلکه برای دانش آموزان مادری می‌کند.
نکته قابل توجه، روش تدریس این معلم توانمند است، او با آخرین شیوه‌های تدریس به دانش‌آموزان تعلیم می‌دهد و معتقد است در هر شغل و هر لباسی که خدمت می‌کنیم اگر متعهد باشیم و عاشقانه کار کنیم، موفق خواهیم شد.
بیش از سه دهه از خدمت خانم رمضانی در کسوت معلمی می‌گذرد، اما چند ساعتی که در کنار او بودیم، با ذوق و شوق به دانش آموزانش آموخت. با آنها صمیمی شد و همچون مادر دل به دلشان داد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اختتامیه دومین جشنواره شهید آوینی در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود
  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد
  • مشق عشق در روستایی دورافتاده
  • روایت خسروپناه از آمار وضعیت دانش‌آموزان مدارس دولتی در میان داوطلبان برتر کنکور
  • انتشارات شهید کاظمی با ۶۰ عنوان جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • روایت یک معلم درحوزه تدریس به دانش آموزان خاص
  • «سفر آخر» شهید آوینی تماشایی شد/ بینال ونیز و حواشی غرفه یهودیان
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟