Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@12:46:35 GMT

رکود ۳۲ میلیارد دلاری در بازار سهام فایزر

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۴۵۶۲۹

رکود ۳۲ میلیارد دلاری در بازار سهام فایزر

سهام شرکت فایزر پس از اعلام این که شرکت بیوتک متمرکز بر ریه را به قیمت ۵۲۵ میلیون دلار خریداری می‌کند، ۴.۳ درصد افزایش یافت و افت بازار گسترده‌تر را کاهش داد.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از استاک نیوز، سهام این شرکت همچنان تقریبا ۷ درصد (حدود ۳۲ میلیارد دلار از ارزش بازار آن) در سال جاری در بحبوحه نگرانی سرمایه‌گذاران در مورد از دست دادن درآمد به دلیل منقضی شدن حق ثبت اختراع دارو و سرنوشت نامشخص اقدامات واکسن‌های تقویت‌کننده آن با امواج کووید کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر باعث شده است که شرکت با تخفیف برای همتایان خود در بخش مراقبت‌های بهداشتی معامله کند که با روی آوردن سرمایه‌گذاران به موارد دفاعی در میان آشفتگی‌های ژئوپلیتیکی و چشم‌انداز اقتصادی نامطمئن، به رکورد بالایی رسیده‌اند.

وال استریت به دنبال آن است که فایزر برای تقویت رشد، به‌طور بالقوه با استفاده از ظرفیت ۱۵۰ میلیارد دلاری که بانک مونترال تخمین می‌زند، اقدام کند. با این حال، قرارداد پنج‌شنبه برای یک توسعه‌دهنده دارویی (ReViral) به احتمال زیاد کوچک‌تر از آن است که بتواند چشم‌انداز این غول دارویی را تغییر دهد.

ایوان دیوید سیگرمن سیگرمن، تحلیلگر بانک مونترال اظهار کرد: «در حالی که ما با ادغام و تملک در بیوفارما تشویق می‌شویم، این دقیقا همان معامله‌ای نیست که ما به آن امیدوار بودیم. داروسازان بزرگ از معاملات بزرگ به نفع مشارکت یا خرید شرکت‌های کوچکتر اجتناب می‌کنند. این امر کمک کرد تا فعالیت ادغام این بخش در سه ماهه اول به کندترین سطح از عواقب فوری همه‌گیری در سال ۲۰۲۰ برسد».

کریس شات، تحلیلگر جی پی مورگان گفت: فایزر، جنجال‌برانگیزترین نام در میان داروسازان بزرگ است و گاوهای نر به واکسن‌های کووید و توانایی این شرکت برای به کارگیری مقادیر زیادی سرمایه اشاره می‌کنند و خرس‌ها می‌گویند که ارزش‌گذاری آن هنوز هم زیاد است. این اظهارات با توجه به کسب و کار اصلی شرکت فراتر از تلقیح ویروس کرونا بیان شده است.

وی افزود: بدون احتساب فروش واکسن کووید-۱۹ و فروش ضد ویروس فایزر، رشد سالانه ترکیبی و فروش منفی را تا سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی می‌شود زیرا این شرکت با یکی از بزرگترین ضررهای درآمد صنعت به دلیل انقضای حق اختراع مواجه است.

با این حال، با افزایش سهام فایزر، به نظر می‌رسد که سرمایه‌گذاران از این خرید حمایت می‌کنند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: اقتصادی ، سهام ، فایزر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اقتصادی سهام فایزر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۵۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • یک باشگاه جدید: ادامه ماجراجویی ستاره هالیوود در فوتبال
  • نام استقلال تغییرناپذیر است
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • کمک 500 میلیارد دلاری چین به پروژه شهر هوشمند نئوم
  • شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک سرمایه ۶ میلیارد دلاری جذب می‌کند؟
  • شمش طلا با چه دلاری حراج شد؟‌ + نمودار