Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@01:38:06 GMT

نقش ژنتيک در ناهنجاري‌هاي سلامت روان

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۴۶۰۴۶

خبرگزاری آریا-مطالعه پژوهشگران دانشگاه کویینزلند نشان می‌دهد عوامل وراثت، در ایجاد ناهنجاری‌های اضطراب و افسردگی کودکی که در بزرگسالی هم ادامه می‌یابند نقش دارند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از «نیوز مدیکال»، در گسترده‌ترین مطالعه‌ای که تا کنون در این زمینه انجام شده، ژنتیک 64 هزار و 641 کودک 3 تا 18 ساله، تحلیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پروفسور «کریستل میدل دراپ» که این مطالعه را به طور مشترک با «مرکز تحقیقات سلامت کودکان یو کیو» و «سلامت کودکان کویینزلند» انجام داده است، گفت: این مطالعه نشان داد کودکانی که سطوح مشابهی از اضطراب و افسردگی داشتند، ژنتیک مشابهی هم داشتند.
این نخستین بار است که مطالعه‌ای به این گستردگی برای بررسی نقش ژنتیک در اضطراب و افسردگی در کودکان انجام می‌شود.
پروفسور میدل دراپ گفت: متغیر‌های ژنتیکی باید بررسی شوند، زیرا خطر عود کردن چندباره یک ناهنجاری یا عود همزمان آن ناهنجاری با دیگر ناهنجاری‌ها را افزایش می‌دهند.
وی افزود: نشانگان سلامت روان به طور معمول با هم روی می‌دهند، یعنی آن‌هایی که اضطراب و افسردگی را تجربه می‌کنند، احتمال ابتلایشان به ناهنجاری‌هایی همچون کم توجهی و بیش فعالی (ADHD) و رفتار پرخاشگرانه نیز بیشتر از دیگران است، مطالعه ما نشان می‌دهد این هم‎‎‎‎‎‎آیی ناهنجاری‌ها نیز ریشه ژنتیکی دارد.
ژنتیک سهمی 40 درصدی در خطر دچار شدن فرد به اضطراب و افسردگی دارد و 60 درصد مابقی به عوامل محیطی باز می‌گردد.
پروفسور میدل دراپ با اشاره به اینکه هر کسی ممکن است هر از چندگاهی احساس اضطراب یا افسردگی را تجربه کند، گفت: برخی افراد توانایی بهتری در تطبیق با شرایط زندگی دارند.
وی ادامه داد: افرادی که درگیر ناهنجاری اضطراب هستند، مدام درباره شرایطشان با خود کلنجار می‌روند، عاملی که مانع به پیش رفتن آن‌ها می‌شود.
پروفسور میدل دراپ می‌گوید: شکل روبرو شدن افراد با عوامل استرس زا با هم فرق می‌کند و علت بخشی از این تفاوت رویکرد ژنتیک است.
گام بعدی این پژوهشگران، تحلیل نقش متقابل عوامل ژنتیکی و محیطی همچون مدرسه و زندگی خانوادگی برای آگاهی از تأثیر آن‌ها بر اضطراب و افسردگی در کودکی خواهد بود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سلامت روان اضطراب و افسردگی ناهنجاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۶۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار

به گزارش خبرگزاری مهر، علی فتحی آشتیانی، در مراسم گرامیداشت روز روانشناس که در کمیته امداد برگزار شد، با اشاره به ارتباط نزدیک کمیته امداد و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: کلینیک‌های مشاوره رز با مجوز سازمان نظام روانشناسی و مشاوره فعالیت خود را از سال ۱۴۰۱ آغاز کرده‌اند.

وی افزود: کلینیک‌های رز تا امروز خدمات بسیار خوبی در حوزه مشاوره به خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد ارائه کرده‌اند.

فتحی آشتیانی از همکاری بیش از هزار روانشناس و مشاور در قالب کلینیک‌های راه زندگی خبر داد و اضافه کرد: این اتفاق خوبی است که سبب گسترش خدمات مشاوره و ارتقای سطح بهداشت روحی و روانی اقشار کم برخوردار شده است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره خاطرنشان کرد: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هرگونه کمکی که کمیته امداد در حوزه تخصصی این سازمان نیاز داشته باشد، آمادگی همکاری دارد.

وی با اشاره به فعالیت ۳۱ مرکز مشاوره راه زندگی در مراکز استان‌ها تاکید کرد: در هر کلینیک تعدادی از مشاوران و روانشناسان در حال ارائه خدمات تخصصی به جامعه هدف کمیته امداد هستند.

فتحی با بیان اینکه تعرفه خدمات مشاوره برای خانواده‌های نیازمند بالا است، گفت: این خدمات در مراکز کلینیک رز به صورت رایگان به مددجویان ارائه می‌شود.

کد خبر 6091485

دیگر خبرها

  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند