Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سلامت خبرگزاری فارس:این روزها مهمان ناخوانده دیگری به نام گرد و خاک کشور را فراگرفته و فضای غبار آلوده و تیره‌ای 25 استان کشور را در برگرفته؛به طوری که نفس کشیدن یکی از کارهای سخت این روزهای مردم شده است!

دوره‌های خشکسالی طولانی می‌تواند احتمال بروز این پدیده را افزایش دهد. این پدیده کیفیت هوا را کاهش می‌دهد و عمق دید را کاهی به حدود 5 متر کاهش می‌دهد و اثرات سویی بر سلامت انسان به خصوص افراد دارای مشکلات تنفسی،داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریزگرد و غبار و تنفس

ذرات گرد و غبار از نظر اندازه کاملا متفاوت هستند و از درشت (غیر قابل تنفس) تا ریز ( قابل تنفس) طبقه بندی می‌شوند. ذرات درشت گرد و غبار حداکثر می‌توانند به داخل بینی، دهان و حلق راه پیدا کنند اما ذرات ریز می‌توانند به اعماق بیشتر و نواحی حساس مجرای تنفسی و ریه نفوذ کنند.

ذرات ریزتر دارای اثرات بالقوه مهمی بر سلامت انسان هستند. 

تماس با گرد و غبار و اثرات آن بر سلامت

متداولترین نشانه‌هایی که طی یک پدیده گردو غبار مشاهده می‌شود تحریک چشم‌ها و راه‌های فوقانی هوایی است. معمولا افراد زیر ممکن است آسیب پذیری بیشتری داشته باشند:

نوزادان، کودکان و نوجوانان
سالخوردگان

افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی مانند آسم و برونشیت و آمفیزم
بیماران قلبی

قرار گرفتن در معرض گرد و غبار واکنش‌های آلرژیک و حملات آسم را تحریک می‌کند. مشکلات تنفسی حادی را ایجاد کرده و  در ایجاد بیماری‌های قلبی و عروقی موثر باشد.

همچنین قرار گرفتن طولانی در معرض ذرات منتقله توسط هوا می‌تواند مشکلات تنفسی و ریوی و احتمالا بیماری های قلبی ایجاد کند.

 در زمان بروز پدیده گرد و غبار چه باید کرد؟

اقدامات احتیاطی زیر می‌تواند به شما کمک کند تا خود را از اثرات سوء گرد و غبار حفظ کنید و اثرات نا مطلوب این پدیده را بر سلامت خود به حداقل برسانید.

از فعالیت در خارج از منزل اجتناب کنید.

اگر الزاما باید در هوای آزاد فعالیت کنید زمان آن را به حد اقل ممکن کاهش دهید.

از ورزش سنگین بویژه اگر دارای مشکلات تنفسی و آسم هستید خود داری کنید.

در خانه بمانید و درها و پنجره‌ها را بسته نگاه دارید.

در صورت امکان در اماکن دارای سیستم تهویه مطبوع بمانید.

اگر دارای آسم هستید یا نشانه‌هایی مانند کوتاهی تنفس، سرفه و خس خس کردن و درد قفسه سینه را مشاهده کردید برنامه درمانی خود را دنبال کنید و اگر نشانه‌ها برطرف نشد با پزشک خود مشورت کنید.

توجه به این موارد می‌تواند در کاهش اثرات جانبی گردو غبار موثر باشد:

برای جلوگیری از آلودگی مواد غذائی و آب آشامیدنی استفاده از پوشش مناسب برای مواد غذائی آماده مصرف ضروری است.

لازم است مواد غذائی قبل از نگهداری در یخچال از ذرات و گرد و غبار زدوده شوند.

برای کاهش تماس با گرد و غبار در محیط زندگی، نظافت روزانه توصیه می‌شود.

 آیا استفاده از ماسک در زمان بروز گرد و غبار به ما کمک می کند؟

ماسک‌های کاغذی معمولی و دستمال نمی‌توانند جلوی ورود ذرات ریز گرد و غبار به سیستم تنفسی ما را بگیرند؛ بنابراین استفاده از آنها توصیه نمی‌شود. ماسک‌های ویژه‌ای که برای این منظور طراحی شده است و با عنوان P1 و P2 عرضه می‌شود برای این شرایط تا حدی مناسب است . 

در مجموع استفاه از این ماسک‌ها برای افراد سالمی که ناچارباید در زمان بروز پدیده گرد و غبار در بیرون بمانند، قابل توصیه است.

در این نوع از آلودگی هوا خطر بروز بیماری‌های تنفسی،‌ بیماری‌های قلبی، افزایش علائم بیماری‌های تنفسی، افزایش مراجعه به مراکز درمانی به دلیل خس خس سینه و سرفه،‌ تشدید علائم آسم در مبتلایان به این بیماری وجود دارد

 


عباس شاهسونی،رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به آلودگی هوای برخی شهرهای کشور از روز گذشته به دنبال افزایش گرد و غبار، درباره اینکه آیا آلودگی هوای ناشی از گرد و غبار خطرِ کمتری نسبت به آلودگی در فصول سرد سال ناشی از تردد خودروها دارد؟، گفت: این موضوع درست نیست. مبنای آلودگی هوا ذرات معلق و انداره این ذرات یعنی PM۱۰ و PM۲.۵ است و جنس آنها اهمیتی ندارد. 

وی ادامه داد: ممکن است جنس این دو ذره متفاوت باشد اما در هیچ دستورالعملی نیامده است که جنس خاصی از ذرات معلق تاثیر خاصی بر میزان آلودگی هوا دارند. تاکید اصلی بر غلظت و اندازه ذرات است که در آلودگی هوای ناشی از ترافیک و فصول سرد عمدتا PM۲.۵ است و در گرد و غبار PM۱۰ است.

شاهسونی افزود: اینکه علی‌رغم تاکید وزارت بهداشت مبنی بر تعطیلی آموزش حضوری مدارس تهران در روز شنبه (۲۱ فروردین) اما تصمیم به فعالیت حضوری مدارس شد، باید گفت که تصمیم‌گیری با ما نبوده است و این موضوع تصمیم‌گیری استانی بوده است.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت ابراز کرد: عواقب این تصمیم این است که کودکان و گروه‌های حساس در معرض این آلودگی هوا قرار می‌گیرند و ممکن است در برخی منجر به بیماری‌های تنفسی و مشکلات شود. در سالمندان نیز خطر وقوع سکته قلبی و تشدید علائم بیماری‌های تنفسی وجود دارد. این در حالی است که خطر ناشی از این نوع آلودگی هوا می‌تواند سبب بروز مرگ زودرس نیز باشد.

 در سالمندان نیز خطر وقوع سکته قلبی و تشدید علائم بیماری‌های تنفسی وجود دارد

افزایش چند برابری مراجعان بیمارستانی

وی درباره احتمال افزایش مراجعات بیمارستانی با علائم تنفسی طی دیروز و امروز به دنبال آلودگی هوا، اظهار کرد: این موضوع ثابت شده است که افزایش آمار مراجعات بیمارستانی وجود دارد و مراجعات به چندین برابر می‌رسد. از طرفی برخی علائم نیز ممکن است سه یا چهار روز بعد از مواجهه با هوای آلوده ایجاد شود و ما انتظار داریم چند روز بعد هم شاهد بروز علائم در برخی افراد باشیم.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت تاکید کرد: در این نوع از آلودگی هوا خطر بروز بیماری‌های تنفسی،‌ بیماری‌های قلبی، افزایش علائم بیماری‌های تنفسی، افزایش مراجعه به مراکز درمانی به دلیل خس خس سینه و سرفه،‌ تشدید علائم آسم در مبتلایان به این بیماری وجود دارد. در حال حاضر در ماه مبارک رمضان هستیم و توصیه ویژه ما در این شرایط این است که افراد پس از افطار حتما از آب بیشتر و میوه‌ها و سبزیجات تازه استفاده کنند.

ماسک فراموش نشود!

وی درباره اینکه آیا ماسک‌هایی که جهت محافظت از کرونا در حال استفاده است، برای محافظت از این نوع آلودگی نیز کاربرد دارد یا خیر؟، تصریح کرد: ماسک‌های جراحی که برای حفاظت از کووید۱۹ استفاده می‌شود می‌تواند مواجهه افراد با گرد و غبار را هم کاهش داده و درصد زیادی از مواجهه مردم با عامل خطر را کم کند.

دقت کنیم! در شرایط آب و هوایی این روزهای کشور تا حد امکان از خارج شدن از خانه پرهیز کرده و سعی کنیم کودکان، افراد دارای بیماری های تنفسی و قلبی و سالمندان را محافظت بیشتری کنیم تا بتوانیم با مدیریت شرایط فعلی این روزهای گرد و خاک گرفته را سپری کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: گردو خاک بیماران ریوی ریزگرد علائم بیماری های تنفسی بیماری های تنفسی بیماری های قلبی وزارت بهداشت مشکلات تنفسی تشدید علائم آلودگی هوا گروه سلامت گرد و غبار بر سلامت ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۶۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیا واقعا راهی سریع و آسان برای لاغری وجود دارد؟ در این مقاله، به بررسی برخی از روش ‌های محبوب برای کاهش وزن سریع می ‌پردازیم و مزایا و معایب هر کدام را بررسی می ‌کنیم. به یاد داشته باشید که هیچ روش جادویی برای لاغری بدون تلاش و تعهد وجود ندارد. با این حال، با انتخاب رویکردی مناسب و پایبندی به آن، می ‌توانید در مدت زمان کوتاهی شاهد تغییرات مثبتی در سلامتی و تناسب اندام خود باشید.

انتخاب روش مناسب برای لاغری

قبل از اینکه به سراغ روش ‌های مختلف لاغری بروید، اولین قدم مهم تعیین شاخص توده بدنی (BMI) شماست. BMI یک معیار استاندارد برای سنجش تناسب وزن و قد افراد است و به شما کمک می‌ کند تا بفهمید که آیا در محدوده وزن سالم قرار دارید یا خیر.

محاسبه bmiبسیار ساده است. برای این کار کافیست وزن خود را (بر حسب کیلوگرم) بر قد خود (بر حسب متر مربع) تقسیم کنید.

تفسیر نتایج:

BMI کمتر از 18.5: کمبود وزن BMI بین 18.5 تا 24.9: وزن ایده آل BMI بین 25 تا 29.9: اضافه وزن BMI 30 یا بیشتر: چاقی

شاخص توده بدنی ابزاری ساده و اولیه برای سنجش تناسب اندام است و در برخی موارد، مانند افراد ورزشکار یا افراد دارای عضلات حجیم، ممکن است دقیق نباشد. برای تفسیر دقیق‌تر BMI، باید سن، جنس و سابقه پزشکی فرد را نیز در نظر گرفته شود. بهترین روش برای تعیین وضعیت سلامتی و تناسب اندام، مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه است. شما پس از تعیین BMI خود، می ‌توانید با توجه به آن، روش مناسب برای لاغری را انتخاب کنید.

پس از تعیین BMI خود، نوبت به انتخاب روش مناسب برای لاغری می ‌رسد. همانطور که در قسمت قبل اشاره شد، BMI به چهار دسته اصلی تقسیم می ‌شود: کمبود وزن، وزن ایده آل، اضافه وزن و چاقی. شما باید بر اساس نتیجه محاسبه شاخص توده بدنی خود یکی از موارد زیر را برگزینید.

BMI کمتر از 18.5 (کمبود وزن):

چنانچه در این دسته قرار دارید، تمرکز شما باید بر روی افزایش وزن سالم باشد. مصرف غذاهای پرکالری و مغذی، ورزش ‌های قدرتی و معاینه توسط پزشک برای بررسی علل احتمالی کمبود وزن توصیه می ‌شود.

BMI بین 18.5 تا 24.9 (وزن ایده آل):

اگر شما در این گروه قرار دارید، نیازی به کاهش وزن سریع ندارند و باید بر حفظ سلامتی و تناسب اندام خود تمرکز کنند. رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و چکاپ ‌های دوره ‌ای برای حفظ سلامتی در بلند مدت ضروری است.

BMI بین 25 تا 29.9 (اضافه وزن):

برای افراد با اضافه وزن، کاهش وزن 5 تا 10 درصد از وزن فعلی می ‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری ‌های مزمن مانند دیابت و بیماری ‌های قلبی را کاهش دهد. رژیم لاغری کم کالری و متعادل، افزایش فعالیت بدنی و تغییر سبک زندگی از جمله راهکارهای مناسب برای این گروه است.

رژیم های لاغری پیشنهادی برای افراد دارای اضافه وزن:

رژیم کتوژنیک:

رژیم کتوژنیک یک رژیم غذایی با چربی بالا و کربوهیدرات بسیار کم است که در آن بدن به جای گلوکز از چربی برای تولید انرژی استفاده می ‌کند. این فرآیند، "کتوز" نامیده می ‌شود و می‌ تواند منجر به کاهش وزن سریع و فواید سلامتی دیگر شود.

مزایای رژیم کتوژنیک:

کاهش وزن سریع: مطالعات نشان داده ‌اند که رژیم کتو می ‌تواند منجر به کاهش وزن بیشتر از رژیم ‌های کم چرب در کوتاه ‌مدت شود. بهبود قند خون: رژیم کتو می ‌تواند به طور قابل توجهی سطح قند خون و انسولین را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 یا پیش دیابت کاهش دهد. کاهش اشتها: رژیم کتو می ‌تواند به کاهش اشتها و احساس سیری بیشتر کمک کند، که می ‌تواند به پایبندی به رژیم غذایی و کاهش وزن کمک کند. کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ‌ها: برخی تحقیقات نشان می‌دهند که رژیم کتو ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی، برخی انواع سرطان و بیماری آلزایمر را کاهش دهد. رژیم غذایی کم کالری:

رژیم غذایی کم کالری یک رژیم غذایی ساده و پایدار است که بر پایه کاهش کالری دریافتی روزانه برای ایجاد کسری کالری و در نتیجه کاهش وزن است. در این رژیم، کالری دریافتی روزانه به طور کلی به 1500 تا 1800 کالری محدود می‌ شود.

این رژیم محدودیت‌ های شدیدی در مصرف مواد غذایی ایجاد نمی ‌کند و به شما امکان می ‌دهد تا از غذاهای مورد علاقه خود در حد اعتدال لذت ببرید. همچنین به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ های مزمن کمک می کند. کاهش وزن در این رژیم به تدریج و به مرور زمان اتفاق می ‌افتد و ممکن است به صبر و حوصله بیشتری نیاز داشته باشد. البته انجام فعالیت و ورزش های روزانه به تسریع کاهش وزن کمک می کند.

رژیم روزه‌ داری متناوب:

این رژیم شامل چرخه‌ های متناوب روزه‌ داری و غذا خوردن با الگوهای مختلف است. روش ‌های مختلفی از روزه ‌داری متناوب وجود دارد، مانند روش 16/8 (16 ساعت روزه‌ داری و 8 ساعت غذا خوردن) یا روزه‌ داری 5:2 (دو روز در هفته روزه‌ داری کامل و 5 روز رژیم غذایی معمولی).

BMI 30 یا بیشتر (چاقی):

در افرادی که دارای چاقی مفرط هستند قضیه فرق می کند. احتمالا این افراد انواع رژیم های لاغری را امتحان کرده و نتیجه دلخواه را به دست نیاورده اند. به علاوه بیشتر کسانی که از چاقی مفرط رنج می برند دارای بیماری های مزمن نظیر دیابت، فشار خون، ناراحتی قلبی و ... نیز می باشند. ممکن است در این گروه، به مداخلات تخصصی‌ تر مانند عمل لاغری نیاز باشد.

جمع بندی

در این مقاله، به بررسی برخی از روش‌ های محبوب برای کاهش وزن سریع پرداختیم. به یاد داشته باشید که هیچ روش سریع، آسان و بدون عارضه ای برای لاغری وجود ندارد. بهترین روش برای کاهش وزن، انتخاب رویکردی ایمن، پایدار و متناسب با شرایط فردی و شاخص توده بدنی افراد است. به یاد داشته باشید که لاغری سریع و پایدار، نیازمند تعهد و تلاش در بلند مدت است. صبور باشید، به برنامه خود پایبند باشید و از فواید سلامتی که در طول مسیر به دست می ‌آورید لذت ببرید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «اگزمای بهاره» چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • وزیر کشور: دیگر قادر به پذیرش بیشتر اتباع نیستیم
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت