Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی اعلام کرد که سال قبل با وجود انواع محدودیت‌ها با تلاش بخش خصوصی کمبود نهاده‌ها جبران شد؛ اما برطرف نشدن موانع منجر به اختلال در تامین کالاهای اساسی می‌شود.

به گزارش قدس آنلاین، اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران اعلام کرد: در سال گذشته با وجود برخی نوسانات، جریان کلی تامین نهاده برقرار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که برای مقابله با محدودیت‌های ناشی از تحریم، واردکنندگان قبل از تامین ارز، کالا را در سامانه بازارگاه تحویل دامداران و مرغداران کردند و بعضاً پس از سه ماه ارز آن تامین شد.

متاسفانه کاهش کم سابقه نرخ برابری یورو در کنار افزایش بی سابقه نرخ نهاده‌های دامی در بازار جهانی باعث وارد آمدن خسارت‌های زیادی به تامین کنندگان نهاده‌های دامی شده است به نحوی که عموماً توان ادامه فعالیت در فرایند تامین کالاهای استراتژیک را با این روند ندارند.

تمامی دست‌اندرکاران اطلاع دارند که از هفت اردیبهشت سال ۱۴۰۰ که آخرین قیمت ریالی نهاده‌های دامی مصوب شده تا امروز حداقل ۵۰ درصد افزایش در قیمت جهانی این اقلام را شاهد بوده‌ایم. علاوه بر این در همین بازه زمانی شاهد افزایش هزینه‌های داخلی و بعضاً هزینه‌های تجاری از ابتدای سال جاری بوده‌ایم؛ اما به رغم تجربه شرایط مذکور هنوز وعده‌های قبلی مسئولان محترم مبنی بر اصلاح قیمت‌های فروش داخلی اجرایی نشده است.

بدون تردید تبعات عدم حل مشکلات تامین کنندگان کالاهای اساسی و اجرایی نشدن وعده مسئولان می‌تواند منجر به ورشکستگی و حذف کامل ظرفیت بخش خصوصی کشور از جریان تامین نهاده‌های دامی شود. متاسفانه افزایش نرخ پایه گمرکی در این اقلام توسط دولت نیز این معضل را تشدید کرده است. در حالی که همه کشورهای دنیا در حال کاهش یا حذف هزینه واردات کالاهای اساسی و مواد غذایی هستند.

با وجود افزایش ۵۰ درصدی قیمت‌های جهانی دولت اجازه دریافت قیمت تمام شده کالا را به فعالان این حوزه نمی‌دهد در صورتی که خود دولت با افزایش نرخ پایه گمرکی عملاً هزینه‌های دریافتی گمرک را تا دو برابر از ابتدای سال افزایش داده است. از سوی دیگر تاخیر در انجام تعهدات ارزی دولت به واردکنندگان که بعضاً دو ماه پیش کالای خود را در سامانه بازارگاه تحویل داده‌اند هم خسارت‌های جبران ناپذیری برای این بخش به دنبال داشته است.

اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران به عنوان تشکل ذی‌ربط همه موارد را به صورت مستند به دست‌اندرکاران امر اعلام کرده است تا با رفع موانع موجود میزان مطلوب ذخایر کالاهای اساسی کشور حفظ شود.

تداوم فرایند مطلوب تامین و ذخیره سازی کالاهای اساسی نیازمند برنامه‌ریزی مدون و سیاست گذاری مناسب است. ما امید داریم با آگاهی بخشی از مشکلات تامین کنندگان کالاهای اساسی به مسئولان شاهد اتخاذ تصمیماتی باشیم که در نهایت موجب حفظ روند تامین امنیت سفره مردم شود.

منبع: همشهری آنلاین

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نهاده های دامی واردکنندگان نهاده های دامی واردکنندگان نهاده نهاده های دامی کالاهای اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۷۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟

از اول فروردین ماه تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان یک میلیارد و 27 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ 2 میلیارد و 549  میلیون دلار و برای خدمات 121 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی 747 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار


طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 930 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 97 میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 27 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 509 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 249 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 176 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 149 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 201 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 228، 33، 188، 108 و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هشتمم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 266 میلیون دلار ارز نیمایی و 189 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز نهم اردیبهشت ماه 1403 در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ 44 هزار و 359 تومان، یورو با نرخ 47 هزار و 456 تومان و درهم با نرخ 12 هزار و 78 تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ 41 هزار و 418 تومان، یورور با نرخ 44 هزار و 308 تومان و درهم با نرخ 11 هزار و 278 تومان بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • هشدار مهم به مردم؛ افزایش احتمال مرگ‌ومیر با این عمل پرطرفدار!
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است