Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@08:22:12 GMT

رئیسی: ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۴۹۰۵۳

رئیسی: ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز،  آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی روز شنبه در شانزدهمین سالروز ملی صنعت هسته‌ای کشور با بیان اینکه انسان‌های بزرگ در برابر هیچ تهدید و مانعی دچار تردید نشده و جامعه را نیز به دنبال خود از این موانع عبور می‌دهند، گفت: یکی مؤلفه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران همین انسان‌های فرهیخته، تاریخ‌ساز و خطرپذیر هستند که سرداران و شهدای سرافراز هسته‌ای ما قطعا از این دسته به شمار می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

رئیسی: تصمیم برای بازگشایی مراکز آموزشی با جدیت استمرار یابد

رئیس‌جمهور شهدای هسته‌ای کشور را پرچمداران دورانی مهم از تاریخ ایران نامید و افزود: دانشمندان هسته‌ای کشورمان و در راس آنان شهدای هسته‌ای، افرادی بودند که با فعالانه با موانع پرشمار پیش روی مواجه شده و هیچ گاه دچار انفعال نشدند.

وی اظهار داشت: امروز به رغم خواست دشمنان و با تکیه بر اراده‌های پولادین دانشمندان هسته‌ای صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های چشمگیری کرده و از آن مهم‌تر اینکه این صنعت در کشورمان بومی شده است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: تحریم‌ها، تهدیدها و ظلم‌های بسیاری که به ملت ایران روا شد ما را متوقف نکرد و نخواهد کرد. ترور دانشمندان صنعت هسته‌ای و خرابکاری در مراکز هسته‌ای به هیچ‌وجه نتوانست ملت ایران را در پیشبرد اهداف صلح‌آمیز خود متوقف کند.

رئیسی با طرح این سوال که، مگر جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است که دشمنان اینگونه مقابل ما ایستادند، خاطرنشان کرد: دشمنان به خوبی می‌دانند که سلاح هسته‌ای هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ندارد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز بیش از ۱۵ بار در گزارش‌های خود تایید کرده که هیچ تخلفی در فعالیت‌های هسته‌ای ایران دیده نشده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: فعالیت‌ها و تجهیزات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در مجموع حدود سه درصد از تجهیزات هسته‌ای موجود در جهان را شامل می‌شود اما ۲۵ درصد از ظرفیت‌های بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به این حجم از فعالیت‌های هسته‌ای اختصاص یافته است که این نشان می‌دهد نگرانی بدخواهان جمهوری اسلامی به دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای بلکه ناشی از قدرتمند شدن و برخورداری ایران از دستاوردهای پرشمار صنایع صلح‌آمیز هسته‌ای است.

وی گفت: کشورهای متعددی در همین منطقه از سلاح هسته‌ای برخوردار هستند اما دشمنان هیچ حساسیتی نسبت به سلاح‌های هسته‌ای آنان ندارند و این نشان می‌دهد که آنچه از ناحیه جمهوری اسلامی ایران آنان را نگران می‌کند استقلال و قدرتمند شدن ایران است.

رئیس‌جمهور افزود: امروز به رغم خواست دشمنان، دانشمندان جوان و شجاع کشور در صنعت هسته‌ای توانمندی‌های بالایی از خود نشان داده‌اند و دستاوردهای ارزشمند آنان در عرصه‌های مختلف پزشکی، کشاورزی و صنعتی کاربردهای فراوانی دارد.

رئیسی با بیان اینکه اراده جمهوری اسلامی ایران آن است که از حق مسلم ملت بزرگ ایران با تمام وجود دفاع کند، اظهار داشت: هرگز اجازه نخواهیم داد سلطه‌گران به حقوق مسلم ملت ایران کوچکترین دست‌درازی کرده یا فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران را دچار کندی یا توقف کنند و مسیر دستیابی روزافزون به دستاوردها و توانمندی‌های صلح آمیز هسته‌ای با قدرت و قوت ادامه خواهد یافت.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: صنایع هسته‌ای و صنایع نظامی کشور بیش از هر عرصه دیگری مشمول تحریم و فشار بوده است اما شاهد آن هستیم که بیشترین پیشرفت‌های کشورمان نیز در این عرصه‌ها بدست آمده است. دلیل این پیشرفت‌ها آن است که فعالیت‌های کشورمان در این عرصه‌ها متکی به اراده بلند و محکم دانشمندان جوان جمهوری اسلامی ایران است.
رئیسی با بیان اینکه دولت با جدیت بهره‌گیری از دستاوردها و پیشرفت‌های صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای در دیگر عرصه‌های صنعتی کشور از جمله خودروسازی را پیگیری می‌کند، خاطرنشان کرد: دولت به ویژه در سال ۱۴۰۱ شعار آن تولید، اشتغال و دانش بنیان است، همه تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا صنایع مختلف کشور و به ویژه صنایع سنگین برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های علم‌پایه و دانش‌بنیان برنامه‌ریزی و اقدام کنند.

رئیس‌جمهور با اشاره به تدوین سند راهبردی سازمان انرژی اتمی برای افق ۲۰ ساله این صنعت، اظهار داشت: تدوین این سند شایسته قدردانی است چرا که گواه وجود ایده و برنامه‌ریزی در این مجموعه برای دستیابی به افق‌های بلندتر است و امیدوارم این صنعت چراغ راهِ دست اندرکاران صنعت هسته‌ای باشد.

رئیسی همچنین با اشاره به تدوین سند تحول دولت مردمی و با بیان اینکه همه اقدامات و برنامه‌های تحولی دولت مستند به این برنامه خواهد بود، تصریح کرد: دولت علم و فناوری را یکی از عرصه‌های مهم قوت و قدرت‌آفرین برای کشور می‌داند و لذا از تلاش‌های دانشمندان کشور در عرصه‌های مختلف حمایت می‌کند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: در روز ملی صنعت هسته‌ای که متعلق به ملت بزرگ ایران است اعلام می‌کنیم که فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با اتکا به خلاقیت و اقدامات نوآورانه در مسیر کسب پیشرفت‌های روزافزون به حرکت خود ادامه خواهد داد.

رئیسی تاکید کرد: اگرچه دشمنان نمی‌خواهند بشنوند اما برای چند صدمین بار اعلام می‌کنیم که فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران صلح‌آمیز است و عدم پذیرش آنها هرگز باعث توقف کار ما نخواهد شد. در مذاکرات هسته‌ای نیز حتی یک گام از حقوق ملت ایران عقب‌نشینی نخواهیم کرد.

رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران مذاکرات را ترک نکرده و آن را متوقف هم نمی‌کند اما راهبرد ما همان راهبردی است که مقام معظم رهبری اعلام کردند و همواره همین راهبرد که بر اساس تکالیف قانونی، دولت را موظف به حمایت از حقوق ملت و دستاوردهای دانشمندان عزیز کشورمان می‌کند مورد توجه دولت و تیم مذاکره کننده هسته‌ای خواهد بود.

رئیسی افزود: امیدوارم همانطور که رئیس سازمان انرژی اتمی توضیح داد این سازمان در سال جدید تلاش خود را بر ارائه تولیدات دانشگاهیان و اشتغال‌آفرینی در صنایع مرتبط به شکلی متفاوت از سالهای گذشته دنبال کنند. همچنین امیدوارم سازمان انرژی اتمی تکلیفی که برای تامین ۱۰ هزار مگاوات برق بر عهده این سازمان گذاشته شده است را با جدیت پیگیری کند.

رئیس‌جمهور با تاکید بر لزوم تجاری‌سازی دستاوردهای صنایع هسته ای کشور به ویژه ۹ دستاوردی که امروز از آنها رونمایی شد، اظهار داشت: فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی در عرصه پزشکی و دارویی، کشاورزی و صنعتی حتما می‌تواند در تحقق بهتر شعار سال موثر باشد و دولت مصمم است از اقدامات و پیشرفت‌های این سازمان و آنچه در سند راهبردی سازمان انرژی اتمی آمده است به طور جدی حمایت کند.
در این مراسم که جمع زیادی از سفرای کشورها و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی نیز در آن حضور داشتند، دکتر محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی نیز در سخنانی با بیان اینکه پیشرفت‌های هسته‌ای کشورمان به رغم همه مخالفت‌ها و دشمنی‌ها مایه حیرت جهانیان بوده است، گفت: این موضوع برای جمهوری اسلامی ایران افتخار بزرگی به حساب می‌آید و از این بابت قدردان همه شهدای هسته‌ای و دانشمندان زحمتکش کشورمان هستیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین از تدوین سند راهبردی فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان در افق ۲۰ ساله خبر داد و افزود: این سند در راستای سند تحول دولت مردمی تهیه شده و چارچوب‌ها، اهداف و راههای دستیابی به این اهداف در آن پیش‌بینی شده است.

در این مراسم همچنین رئیس جمهور در کنار فرزندان شهیدان علی‌محمدی و قشقایی از شهدای هسته‌ای کشورمان و نیز دو فرزند شهید صادقی از شهدای مدافع حرم که در سازمان انرژی اتمی مشغول به کار بوده است، از ۹ دستاورد جدید صنایع هسته‌ای کشورمان و نیز سند راهبردی و نقشه راه ۲۰ ساله صنعت هسته‌ای کشور رونمایی کرد.

انتهای پیام

کد خبر: 1135974 برچسب‌ها سید ابراهیم رئیسی مذاکرات هسته ای

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سید ابراهیم رئیسی مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران فعالیت های هسته ای سازمان انرژی اتمی صلح آمیز هسته ای هسته ای کشورمان شهدای هسته ای هسته ای کشور صنعت هسته ای سلاح هسته ای سند راهبردی رئیس جمهور فعالیت ها پیشرفت ها ملت ایران عرصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۹۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل

 یک نشریه غربی با استناد به اظهارات اخیر رئیس جمهور فرانسه از تلاش وی برای تبدیل کردن این اتحادیه به یک قدرت هسته‌ای مستقل خبر داد.

به گزارش تسنیم، روزنامه "فرانکفورتر روند شای" آلمان در مطلبی نوشت: "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه می خواهد اتحادیه اروپا را به یک قدرت هسته ای گسترش دهد. ماکرون می خواهد درباره بازدارندگی هسته ای در اروپا بحث کند. کشور او آماده است تا در دفاع از خاک اروپا مشارکت بیشتری داشته باشد.

هفته گذشته "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه، در دانشگاه سوربن پاریس، دیدگاه های خود را در مورد اینکه دفاع اروپایی چگونه باید باشد، بیان کرد. بعد از آن وی این موضوع را پیگیری کرده و در استراسبورگ در مورد سلاح های هسته ای مشترک صحبت کرد.

در جلسه ای با جوانان که توسط گروه رسانه ای EBRA فرانسه برگزار شد، از وی پرسیده شد که آیا فرانسه آماده اروپایی کردن قابلیت بازدارندگی هسته ای خود است؟ ماکرون گفت که می‌خواهد همه چیز را روی میز بگذارد تا ببیند واقعا چه چیزی از ما به شکلی معتبر محافظت می‌کند. وی تاکید کرد که کشورش آماده است تا حتی بیشتر در دفاع از خاک اروپا مشارکت کند.

در استراسبورگ، رئیس‌جمهور فرانسه در ابتدا ناتو را نوعی سپر حفاظت نامید که باید با ایجاد یک دفاع معتبر اروپایی از آن فراتر رفت. به گفته وی این باید شامل سپرهای دفاع موشکی، موشک های دوربردی که روسیه را بازدارند و سلاح های هسته ای باشد. مکرون در ادامه گفت که دکترین هسته ای کشورش به این کشور اجازه می دهد در صورت تهدید منافع حیاتی خود از سلاح هسته ای استفاده کند. این منافع حیاتی یک بعد اروپایی نیز دارد که وی نخواست جزئیات آن را بیان کند تا اعتبار دفاعی اروپا خدشه دار نشود.

در ادامه این مطلب آمده است: دلایلی که ماکرون اروپایی‌سازی تسلیحات هسته‌ای فرانسه را وارد بازی می‌کند، در نگرش او نسبت به ناتو به‌ویژه تردید او در مورد قابل اعتماد بودن ایالات متحده به عنوان شریک در مواجهه با انتخاب مجدد احتمالی دونالد ترامپ، نهفته است. ترامپ در ماه فوریه این سوال را مطرح کرد که آیا ماده 5 کمک ناتو و بنابراین کلاهک های هسته ای آمریکا باید از اعضای این ائتلاف دفاعی که حداقل دو درصد از تولید ناخالص داخلی را صرف دفاع نمی کنند، محافظت کند.

استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه هم اظهارات مشابهی را به جهان ارائه کرد. او گفته است که اروپا باید دوباره خود را به عنوان یک قدرت ببیند و خود را از وابستگی ها رها کند. به گفته وی توسعه صنعت دفاعی اروپا را باید "نه به عنوان جایگزین، بلکه به عنوان یک مکمل" درک شود. سژورنه همچنین گفته است: «ما باید در کنار ناتو یک بیمه نامه عمر دوم بگیریم، زیرا هر چهار سال یک بار به تصمیم 250000 رأی دهنده آمریکایی در ایالت های این کشور وابسته هستیم».

وزیر امور خارجه این کشور توضیح داد که به منظور توسعه حاکمیت و استقلال استراتژیک اتحادیه اروپا، فرانسه همچنین متعهد به استانداردسازی سیستم های تسلیحاتی در سطح اروپا است. به گفته وی هدف باید "عملکرد متقابل" باشد، به این معنی که همه کشورها می توانند بدون هیچ مشکلی از ادوات نظامی استفاده کنند.

ماکرون همچنین می خواهد استانداردهای جدید برای آینده بازدارندگی اروپا را با دیگر اعضای اتحادیه اروپا مورد بحث قرار دهد. رئیس جمهور فرانسه در استراسبورگ گفت: "من طرفدار باز کردن این بحث هستم که باید شامل دفاع موشکی، حملات با سلاح های دوربرد و همچنین سلاح های هسته ای برای کسانی باشد که آنها را دارند یا سلاح های هسته ای آمریکا را در خاک خود دارند."

با انجام این کار، او بار دیگر درخواست مذاکره را به آلمان ارسال کرد - همانطور که برای اولین بار در سال 2020 انجام داد. سلاح های هسته ای تاکتیکی ایالات متحده در پایگاه هوایی بوشل در آلمان ذخیره می شود. مکرون همچنین این سخنان خود را خطاب به اعضای اتحادیه اروپا، بلژیک، هلند و ایتالیا که همگی چنین تسلیحات آمریکایی را در خود جای داده اند ایراد کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • رئیسی : ایران تحریم ناپذیر است
  • رئیسی: تحریم در ایران هرگز به نتیجه نرسید و پس از این هم نمی‌رسد