Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مهدی پیرهادی در جریان پنجاه و هفتمین جلسه شورای شهر تهران گفت: متأسفانه در شرایطی که امید می‌رفت با کاهش موج کرونا و آغاز سال جدید روح نشاط و طراوت به فضای جامعه بازگردد به ناگاه، بحران آلودگی هوای ناشی از گرد و غبار که محصول دست اندازی انسان در طبیعت، پشت پا زدن به اصل توسعه پایدار و بی تدبیری و زیاده خواهی بشر در استفاده از منابع طبیعی است، به تیتر اول رسانه‌های کشور تبدیل شد و غباری از نگرانی و اضطراب را برفضای جامعه حاکم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر روزگاری اخبار آلودگی هوا و گرد و غبار در استان‌های جنوبی به ویژه خوزستان تنها از قاب تلویزیون قابل تصور بود اکنون این قاب در پس پنجره هر ایرانی به سادگی در دسترس است.

پیرهادی ادامه داد: در شرایطی که بسیاری از کارشناسان مجموعه‌ای از عوامل داخلی و خارجی را در پیدایش این مهمان ناخوانده بیان می کنند، بنده قصد ندارم در این مجال اندک به تحلیل کارشناسی این پدیده بپردازم چرا که به تجربه ثابت شده که متاسفانه در زمان بروز بحران، چه از نوع طبیعی و چه از نوع انسان ساخت، مدتی فضای جامعه با انبوهی از اطلاعات و تحلیل‌های علمی و غیرعلمی و راهکارهای عملی انباشته می‌شود و پس از گذار از این شرایط رنگ فراموشی و رخوت به خود می گیرند.

او  تاکید کرد: اینجانب به نمایندگی از مردم شریف تهران و در جهت حفظ سلامت شهروندان و صیانت از محیط زیست شهر تهران، به دستگاههای مسئول در جهت انجام اقدامات جدی برای رفع این معضل تذکر جدی می‌دهم.

پیرهادی ادامه داد: یکی از علل عمده بروز این پدیده، گرمایش زمین و به تبع آن خشکسالی و بیابان زایی و پدیده تغییر اقلیم است، لزوم در نظرگیری برنامه جامع کشوری به جهت مقابله با اثرات تغییرات اقلیمی بسیار ضروری بوده و در همین راستا با توجه به اینکه منشأ اصلی آن خارج از ایران است و کشور ترکیه با اجرای طرح GAP که متشکل از ۲۲ سد و ۱۳ نیروگاه بر روی سرشاخه های دجله و فرات، مسبب اصلی این پدیده شوم و بروز خسارات غیر قابل جبران بر محیط زیست کشورهای همسایه و ایران شده است. نیاز است دستگاه دیپلماسی با قدرت و جدیت از منافع کشور ایران در مجامع حقوقی و بین المللی دفاع کند و با تشکیل کارگروه‌های مشترک علمی و اجرایی میان کشورهای درگیر این مسئله، برای رفع آن تلاش کند، چرا که چالش امروز محصول انفعال، ناآگاهی و عدم شناخت دولت  از حقوق بین المللی و رعایت حق‌آبه در سنوات گذشته بوده است.

وی تصریح کرد: در گام دوم توجه به منشأ داخلی این ریز گردها در استان های جنوبی که محصول بی تدبیری در احداث برخی سدها که بدون رعایت ضوابط صحیح محیط زیستی و در نتیجه خشک کردن زمین های پایین دست در سطح وسیع و تغییر اقلیم این مناطق در سنوات گذشته بوده است، همراه با عوامل خارجی منجر به خشک شدن یا در حال خشک شدن بسیاری از تالاب های کشور نظیر تالاب هورالعظیم ، تالاب شادگان و غیره و تبدیل شدن آن ها به کانون و منشأ ریز گردها، در داخل شده است.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: علاوه بر اقدامات منطقه‌ای و بین المللی بازنگری در طرح‌های توسعه‌ای در داخل کشور به ویژه طرح‌های آبی و سدسازی‌های غیر اصولی و اجرای پروژه‌های علمی و اصولی در تثبیت شن و ماسه نظیر استفاده از پوشش گیاهی و گونه های مقاوم و با نیاز آبی کم، به وزارتین نیرو و جهاد کشاورزی در اجرای اقدامات موثر در این زمینه تذکر می دهم.

وی افزود: همچنین به سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان دستگاه متولی حفاظت و صیانت از محیط زیست در کشور به منظور تعامل و هماهنگی با سازمانهای مسئول در داخل و خارج از کشور، ایجاد سازو کار اصولی و قابل اجرا و پیشنهاد و بررسی طرح های منطبق بر اصول آمایش سرزمین و نظارت دقیق بر انجام ارزیابی های محیط زیستی به ویژه در پروژه های کلان کشور نظیر سدسازی تذکر اکید می دهم.

پیرهادی تاکید کرد: همانگونه که سابقاً در بحث آلودگی هوای تهران به کرات اشاره کرده ام، رفع معضل آلودگی هوا در کشور به ویژه در کلان شهر تهران نیاز به عزم جدی و قدرت اجرایی در سطح مسئولین اجرایی رده بالای کشور دارد.

کد خبر 668862

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شهر تهران محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۴۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت : جمع‌آوری و ساماندهی حدود ۹۰ تُن زباله و نخاله، دستاورد اجرای پویش «مسیر سبز- ایران پاک» از اسفند ۱۴۰۲ تا فروردین ۱۴۰۳ در استان بوده و تداوم چنین طرح‌هایی، راهکار مناسبی ، برای یادآوری و جلب همکاری همگانی برای حفاظت از محیط زیست است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، یوسف یوسفی اظهار کرد: در بازه زمانی یک ماهه با مشارکت دستگاه‌های متولی، و گروه‌های خودجوش مردمی، در طرح ملی مسیر سبز- ایران پاک در استان مقدار ۴۸۰ هکتار از اراضی استان و به مقدار حدود ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی جمع‌آوری و به محل دفن بهداشتی و مجاز منتقل شد.

وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست، به عنوان متولی حفاظت از طبیعت، اجرای طرح ملی «مسیر سبز - ایران پاک» را با هدف اجرای طرح‌های پاکسازی طبیعت، به ویژه حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، روستایی و تفرجگاه‌ها راه‌اندازی و اجرای آن را به تمام استانداران ۳۱ استان کشور ابلاغ کرد.

یوسفی تاکید کرد: ابلاغ این طرح راهکاری برای کاهش پخش و پراکنش انواع پسماندها از جمله پلاستیک، کاغذ، ضایعات و نخاله‌های ساختمانی و تخلیه غیرمجاز پسماندهای صنعتی و ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی، مناطق ساحلی، دریایی و سایر زیستگاه‌های طبیعی کشور است تا علاوه بر کاهش آلودگی‌های بهداشتی و تخریب محیط زیست، گستره وسیعی از طبیعت از وجود زباله در امان بماند.

وی افزود: طبق ماده هفت قانون مدیریت پسماندها (‌مصوب ۱۳۸۳/۰۲/۲۰ مجلس شورای اسلامی) مدیریت اجرایی کلیه پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، و در خارج از حوزه دهیاری‌ها و شهرداری‌ها بر عهده بخشداری‌هاست.

کد خبر 750080

دیگر خبرها

  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»
  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت اجرا شده است
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟
  • سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • افزایش حدود ۱۴۰۰ تایی اتوبوس های پایتخت در ۳۲ ماه اخیر
  •  افزایش حدود ۱۴۰۰ تایی اتوبوس‌های پایتخت در ۳۲ ماه اخیر/ ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران عمل کردیم
  • افزایش ۱۴۰۰ اتوبوس به پایتخت در ۳۲ ماه اخیر
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار