Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-28@07:49:23 GMT

ادامه کاوش در غار «باوه یوان» کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۵۴۹۰۰

ادامه کاوش در غار «باوه یوان» کرمانشاه

کیومرث اعظمی بااشاره به انجام چهارفصل کاوش در محوطه باستانی باوه یوان کرمانشاه، اظهارکرد: طی کاوش هایی که در چندسال اخیر در این محوطه صورت گرفته، لایه های باستانی با داده های فرهنگی از دوره پارینه سنگی میانی، نوین و فراپارینه سنگی بدست آمده است.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین کشفیات در این محوطه باستانی، کشف یک دندان شیری انسان نئاندرتال با قدمت 42 هزار سال بود که بازتاب زیادی در دنیای باستان شناسی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: باتوجه به اینکه درکنار این محوطه باستانی، پروژه تعریض بزرگراه کرمانشاه به کامیاران درحال اجرا بود، با این کشفیات مهم باستان شناسی امکان ادامه این پروژه در همجواری محوطه باوه یوان امکانپذیر نشد.

وی تاکید کرد: براین اساس سال گذشته تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی در دستور کار قرار گرفت و به انجام رسید و در قالب یک پرونده به وزارت میراث فرهنگی ارسال شده تا پروژه تعریض بزرگراه هم بدون مشکلی ادامه پیدا کند.

اعظمی خاطرنشان کرد: در نشست آتی شورای حرائم وزارت میراث فرهنگی که احتمالا اردیبهشت ماه خواهد بود، پرونده تعیین عرصه و حریم مجموعه غار و پناهگاه صخره ای باوه یوان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: با تعیین عرصه و حریم این مجموعه، ضوابط حفاظتی آن مشخص می شود و مانع از ورود آسیب به آن خواهد شد.

مجموعه غار و پناهگاه صخره ای باوه یوان در فاصله 35 کیلومتری شمال غرب شهر کرمانشاه واقع شده است.

بیشتر بخوانید:

داور «عصر جدید»، مدیرعامل موزه سینما شد زباله‌دان شدن یک بنای تاریخی صحت دارد؟

47231

کد خبر 1620386

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باستان شناسی ایران باستان محوطه باستانی باوه یوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۴۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: زیرساخت‌های محافظت از محوطه غار باستانی زل هستیجان در شهرستان دلیجان مهیا می‌شود.

به‌گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی و به نقل از روابط‌عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، محمود مرادی در بازدید از محوطه غار باستانی زل در شهرستان دلیجان اظهار کرد: غار زل هستیجان دربردارنده اسناد و شواهد فراوانی به خط و زبان فارسی میانه، متعلق به اواخر عهد ساسانی و اوایل دوران اسلامی است.

وی افزود: این غار بارها مورد هجوم غارتگران آثار ملی قرار گرفته و تا کنون بسیاری از این اسناد به شکل غیرقانونی از کشور خارج شده است.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی با اشاره به تصمیمات که در خصوص برنامه‌های در دست اقدام برای حفاظت و شناسایی بیشتر غار گفت: با استقرار کانکس نیروی یگان حفاظتی و نصب دوربین‌های نظارتی، حفاظت این اثر تاریخی تشدید خواهد شد.

مرادی با تاکید بر اینکه فصل دوم پژوهش غار هستیجان به زودی آغاز خواهد شد، ادامه داد: نیاز است به این غار توجه ویژه شود، فصل اول پژوهش این غار توسط محمدرضا نعمتی از اعضای هیئت علمی پژوهشکده باستان شناسی وزارت میراث‌فرهنگی در دست کاوش قرار گرفته است و فصل بعدی پژوهش‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی گفت: خشت‌های خام و داده‌های سفالی تکه‌های پارچه و چرم نوشته دوره ساسانی از جمله آثار به دست آمده در فصل اول کاوش غار زل است که در دست بررسی و مطالعه بیشتری قرار دارد و فصل دوم پژوهش‌ها توسط پیمانکار ذیصلاح به زودی آغاز می‌شود.

کد خبر 747929

دیگر خبرها

  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • کشف قبرستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • همکاری همه جانبه آموزش‌ و پرورش در کنگره شهدای استان تهران
  • کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • پایان موقت کاوش در محوطه تازه کشف‌شده در اصفهان + عکس
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان
  • فرهنگ پهلوانی باید در تمام عرصه‌های ورزشی تثبیت شود
  • کار قرارگاهی، زمینه‌ساز حرکت صحیح و اثرگذار در عرصه فرهنگ