Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@07:59:13 GMT

پیگیری لایروبی بندر آستارا باید با جدیت دنبال شود

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۵۵۰۵۸

پیگیری لایروبی بندر آستارا باید با جدیت دنبال شود

حجت‌الاسلام محمدجواد باقری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه آستارا در نقطه جغرافیایی خاصی قرار گرفته و دارای دو مرز زمینی و دریایی است، اظهار کرد: به دلیل همین موقعیت، برخی ترانزیت کالاها توسط مرز زمینی و بخشی هم به صورت دریایی انجام می‌شود اما به دلیل عدم لایروبی اسکله آستارا تعطیل و امکان بارگیری در آن وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به فعالیت اسکله دریایی آستارا از اواخر دهه ۶۰ و فعالیت ۱۵ ساله آن اشاره کرد و افزود: پروژه راه‌آهن آستارا بخشی استفاده و مابقی نیز بیشتر از سوی جمهوری آذربایجان استفاده می‌شود.

امام جمعه آستارا ادامه داد: متأسفانه با توجه به شیوع ویروس کرونا و ایجاد برخی محدودیت‌ها در حال حاضر روسیه و آذربایجان پذیرش بارگیری را محدود کرده و تاجران با مشکلات زیادی رو به رو هستند.

حجت‌الاسلام باقری با بیان اینکه بندر چند منظوره آستارا در منتهی‌الیه غرب استان گیلان، حاشیه دریای خزر و مرز جمهوری آذربایجان با ۶۰ هکتار وسعت، نخستین بندر بخش خصوصی کشور و نزدیک ترین و مقرون به صرفه ترین مسیر تجارت و حمل و نقل کالا بین آسیا، آفریقا و اروپا است، اضافه کرد: این بندر چند منظوره برای تخلیه و بارگیری کشتی‌های دو هزار و ۵۰۰ تنی طراحی شده که تردد نخستین کشتی در آن بندر به فروردین سال ۹۲ باز می‌گردد.

وی با اشاره به اینکه این بندر به منظور توسعه و رونق تجارت و ترانزیت کالا در آبان سال ۹۹ به شبکه حمل و نقل کانتینری دریای خزر پیوست و گمرک منطقه ویژه اقتصادی آن دایر شد، تصریح کرد: در آبان ماه سال گذشته نیز قرارداد خواهرخواندگی بندر آستارا گیلان و بندر آستراخان روسیه با حضور مقامات دو طرف منعقد شد.

امام جمعه آستارا با بیان اینکه این رویدادها قابلیت‌های تجارت برون مرزی بندر آستارا را آشکارتر و توجه فعالان و بازرگانان به استفاده بیشتر از این مسیر آبی را به خود جلب کرد، افزود: متأسفانه به سرانجام نرسیدن لایروبی بستر و حوضچه بندر آستارا و نبود امکان پهلوگیری کشتی‌های بزرگ یا کشتی‌های کوچک با بار کافی دغدغه‌ای بسیار جدی است که باید این مشکل برطرف شود.

وی با اشاره به اینکه توسعه بندر آستارا یکی از راهکارهای رونق اقتصادی و رفع بیکاری در منطقه به شمار می‌آید، گفت: لایروبی بندر سال‌های زیادی طول کشیده و همچنان نیز به سرانجام نرسیده است.

رونق بندر آستارا سبب تضعیف سایر بندرها نمی‌شود

حجت الاسلام باقری اظهار کرد: ظرفیت‌های اقتصادی بندر آستارا موهبتی ملی است که مسئولان باید به جای بخشی‌نگری به این شهرستان با دید ملی نگاه کرده و مشکلات عمده آن نظیر لایروبی حوضچه بندر را برای همیشه برطرف کنند.

وی با بیان اینکه برخی چنین تصور دارند که رونق بندر آستارا شاید سبب تضعیف بندرهای دیگر شود، تأکید کرد: این مطلب هرگز درست نیست بلکه این برداشت نتیجه سهل‌انگاری در تکمیل لایروبی بستر بندر آستارا به شمار می‌آید و باید این معضل را با جدیت پیگیری کرد.

امام جمعه آستارا با اشاره به اینکه امروز به دلیل عدم لایروبی اسکله آستارا و افزایش آمار ترانزیت کالاها به صورت زمینی، مشکلات زیادی برای مردم منطقه به وجود آمده است، ادامه داد: شاهد هستیم که کامیون‌های زیادی در شهر تجمع می‌کنند و سبب مشکلات فراوان برای مردم شده‌اند.

حجت‌الاسلام باقری به وجود روحیه همدلی و همراهی بین مسئولان شهرستان آستارا برای حل مشکلات شهر و مردم به بررسی مشکلات منطقه در هفته گذشته اشاره کرد و گفت: توسعه تجارت دریایی و ریلی شاه کلید حل مشکلات آستارا است.

وی ادامه داد: با توسعه کشتیرانی و ترانزیت دریایی و همچنین تکمیل پروژه راه آهن رشت به آستارا، مشکلاتی همانند بیکاری، فقر، اعتیاد، طلاق و حتی ترافیک طولانی پایانه و گمرک آستارا حل می‌شود.

امام جمعه آستارا با گلایه از کم کاری‌های صورت گرفته در خصوص لایروبی اسکله توسط پیمانکار پروژه، اضافه کرد: آستارا پیشانی نظام جمهوری اسلامی است و باید نگاه مسئولان کشوری و استانی به این منطقه، نگاه ملی و در راستای منافع سرزمینی باشد.

کد خبر 5463528

منبع: مهر

کلیدواژه: لایروبی امام جمعه آستارا محمد جواد باقری اقتصاد ویروس کرونا بوشهر کرمانشاه گرد و غبار خراسان رضوی مشهد آلودگی هوا ماه رمضان 1401 آمار کرونا خطبه های نماز جمعه ماه مبارك رمضان هفته هنر انقلاب اسلامی امام جمعه آستارا بندر آستارا حجت الاسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۵۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به پرکردن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان گفت: ۱۳۵ حلقه از این چاه‌ها در مجاورت چاه‌های آب‌ شرب و در شعاع یک‌ کیلومتری بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، رسول فرهادی امروز _ یکشنبه نهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با اشاره به لایروبی رودخانه‌های استان، اظهار کرد: علاوه بر شناسایی نقاط حادثه‌خیز در محدوده رودخانه‌ها با توجه به محدودیت زمانی، امکانات و اعتبارات، ۳۰ کیلومتر به صورت مستقیم، گلوگاه‌ها و نقاط آسیب‌پذیر در سیلاب‌های گذشته شناسایی شد و بیش از یک میلیون مترمکعب لایروبی خاکبرداری، نخاله‌برداری، زباله‌برداری و بازگشایی مسیر در این محدوده انجام گرفت.

وی افزود: ساماندهی لازم برای رودخانه‌های آبشوران، قره‌سو و تنگ کنشت به‌طول یک‌کیلومتر انجام شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به عملیات ترمیمی طرح تغذیه مصنوعی کیلانبر، خاطرنشان کرد: سد تغذیه مصنوعی کیلانبر دارای سه بند است که پایین‌ترین بند آن در سیلاب ۹۸ دچار آسیب شد و در آستانه تخریب قرار داشت، به نحوی که بر اثر تخریب آن خسارت مالی و جانی دور از انتظار نبود، بر این اساس با مدیریت جهادی بلافاصله طراحی رفع نواقص موجود در دستور کار قرار گرفت و این سازه به چرخه کار برگشت.

فرهادی با اشاره به تدوین برنامه جامع برای لایروبی رودخانه‌های استان، تصریح کرد: ساماندهی و لایروبی رودخانه الوند در قالب این برنامه به عنوان یکی از رودخانه‌هایی که در سیلاب‌های گذشته به واسطه شرایط خاصی که در شهر قصرشیرین وجود دارد آسیب‌زا بوده است، از محل اعتبارات ملی تأمین اعتبار و پیمانکار نیز انتخاب شد و یکی از برنامه‌های آب‌منطقه‌ای در سال‌جاری خواهد بود.

وی با اشاره به پر کردن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان، گفت: ۱۳۵ حلقه از چاه‌های مذکور در مجاورت چاه‌های آب‌شرب در شعاع یک‌کیلومتر بود که تنها برای نجات چاه‌های آب شرب استان اتفاق افتاد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه از اتمام تعمیرات دو دستگاه شیر غلافی سد گاوشان خبر داد و گفت: پس از ۱۰ سال بهره‌برداری از سد و تأسیسات وابسته تعداد دو دستگاه شیر غلافی به طول ۱۵۰۰ و ۷۵۰ میلی‌متر و حوضچه‌های مربوطه با هزینه هفت میلیارد ریال تعمیر شد و در حال حاضر بیش از ۹۰۰ لیتر در ثانیه آب از سد گاوشان به تصفیه‌خانه شهید نظری شهر کرمانشاه منتقل می‌شود.

کد خبر 748733

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون نهایی طرح «زندگی با آیه ها» در آستارا
  • شورای شهر مشهد با پیگیری ویژه رفع کمبود پارکینگ اطراف حرم را به سرانجام برساند
  • پیگیری ویژه شورای شهر مشهد برای رفع کمبود پارکینگ اطراف حرم رضوی
  • مسدود شدن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح کرمانشاه
  • علم الهدی : برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم
  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • تلاش و جدیت برای کاهش نرخ بیکاری
  • بازدید مدیرکل بازرسی لرستان از میدان شهدا خرم آباد
  • لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا