Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا حنیفی نمایشنامه‌نویس، بازیگر و کارگردان آثار نمایشی با موضوع دفاع مقدس و انقلاب که بیش از ۴ دهه در این حوزه مشغول فعالیت است، درباره دغدغه خود از نوشتن و اجرای آثار دفاع مقدس و انقلابی گفت: به دلیل حضورم در وقایع کردستان، که ۲ سال قبل از جنگ ایران و عراق اتفاق افتاد، از نزدیک با رزمنده‌ها و دفاع مقدس در سن جوانی آشنا شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همان زمان به نوشتن درباره واقعیت‌های جنگ و رزمنده‌ها فکر می‌کردم و دغدغه‌ام بود.

برگزیده ۲ دوره جشنواره تئاتر دفاع مقدس با اشاره به اینکه حق‌طلبی و هنر انقلابی را حتی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، پیگیر بوده است، اظهار کرد: من از سال ۱۳۵۳ به مطالعه درباره جنگ‌های دنیا، دلایل وقوع آن و قهرمانان آن علاقه‌مند شدم نظیر جنگ جهانی دوم، جنگ‌های صلیبی، جنگ ویتنام، همین امر باعث شد که بعد از انقلاب هم دفاع مقدس خودمان را پیگیری کنم و در آن حضور داشته باشم. گرچه از بُعد ارزشی، جنگ ایران و عراق با همه جنگ‌ها تفاوت‌هایی داشت.

نویسنده نمایشنامه «پیراهن هزار یوسف» درباره پایداری و دوام آثار و هنر انقلابی یادآور شد: شایسته است از هنرمند این حوزه حمایت بیشتر و پایدارتری انجام گیرد زیرا امثال من جنگ و انقلاب ۵۷ را دیده و لمس کرده‌ایم اما نسل بعدی فقط درباره‌اش شنیده‌اند. اگر تمهیداتی اندیشیده شود که متون و آثار پیشکسوتان این حوزه مورد استفاده قرار گیرد، گنجینه قوی و بی‌بدیلی در دسترس علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

علیرضا حنیفی که بیش از یک هزار و ۱۰۰ نمایش رادیویی و ۵۰ نمایشنامه صحنه‌ای نوشته، خواستار همگرایی سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با هنر انقلابی برای حمایت مستمر از آن شد.

وی تأکید کرد: هنرمندِ پیشکسوت این حوزه باید در طول سال حمایت شود تا ذهن‌اش از مسایل معیشتی رها باشد و فقط روی نوشتن متمرکز شود. اگر همه سازمان‌های سهیم در هنر انقلابی با هم همسو شوند و در طول سال، نه فقط با یک جشنواره، به حمایت هنرمند بپردازند، نتیجه بهتری حاصل می‌شود. با این شیوه هم هنرمند با خیال راحت به دغدغه اصلی خود در نوشتن می‌پردازد و هم بودجه سازمانها به افراد خارج از حوزه دفاع مقدس نمی‌رسد و صرف هنر انقلابی می‌شود.

بازیگر نمایش «آواز قو» با اشاره به چیره‌دستی هنرمندان ساکن شهرستان در حوزه هنر انقلابی و دفاع مقدس، تصریح کرد: باید مجمعی از هنرمندان ساکن استان‌ها، مخصوصاً پیشکسوتان و آن دسته که مستقیماً در جنگ حضور داشته‌اند تشکیل شود و سفارش کتاب جدید یا نمایشنامه و فیلمنامه به آنها سپرده شود. نباید در این بین، هنرمندان شهرستانی فراموش شوند. اتفاقاً بسیاری از نویسنده‌های شهرستان چون در جنگ هم شرکت داشته‌اند؛ نوشته‌های واقعی‌تر و درست‌تری دارند. با اینکه بسیاری از نمایشنامه‌ها در جشنواره‌های متعدد اجرا می‌شوند اما برای اجرا یا پولی پرداخت نمی‌شود یا بسیار کم است. بنابراین نباید آثار هنرمند در گوشه خانه‌ها خاک بخورد و باید از پستوها و گوشه کتابخانه خارج شود.

کد خبر 5463517 فریبرز دارایی

منبع: مهر

کلیدواژه: انقلاب اسلامی هنر هفته هنر انقلاب اسلامی روز هنر انقلاب اسلامی هنرمندان تئاتر تئاتر ایران نمایشنامه نویس هفته هنر انقلاب اسلامی تئاتر ایران فیلم کوتاه فیلم سینمایی انقلاب اسلامی هنر ماه رمضان 1401 حوزه هنری کارگردان تئاتر هنرمندان تئاتر تماشاخانه ایرانشهر خانه هنرمندان ایران محمد خزاعی شبکه دو سیما موسیقی ایرانی هنر انقلابی دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۵۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد

حنان حسن بلخی نماینده سازمان جهانی بهداشت در دیدار هیات بلندپایه مشترک سازمان جهانی بهداشت و یونیسف، با «امیرخان متقی» وزیر خارجه طالبان گفت: در حال کار روی طرحی برای ایجاد دیالوگ در حوزه بهداشت بین دولت‌های افغانستان و پاکستان هستیم.

این هیئت افزود: «بنیاد بیل گیتس» ۱۵ میلیون دلار برای امور بنیادی در حوزه بهداشت افغانستان و ۵۰۰ میلیون دلار برای ریشه‌کنی بیماری فلج اطفال در پاکستان و افغانستان اختصاص داده است.

متقی در این دیدار تأکید کرد: بهداشت، آموزش، کمک‌های بشردوستانه و مسائل اقتصادی نباید با سیاست گره بخورند.

وی گفت موضوع بیماری فلج اطفال یک موضوع کاملاً انسانی است.

پیش از این این هیات با قلندر عباد سرپرست وزارت صحت عامه طالبان دیدار و گفتگو کرده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد
  • دستاوردهای ایران، همرده با کشورهای پیشگام در حوزه‌ جنگ‌افزارسازی است
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • ساخت ۱۸۰۰ مسکن محرومین در استان مرکزی
  • ساخت ۱۸۰۰ واحد مسکونی برای محرومان استان مرکزی
  • کنگره شهدای مرکزی به یک جریان عظیم فرهنگی در کشور تبدیل شده است
  • شهیدان در حقیقت شناسنامه واقعی ملت ایران هستند/ هر کس در جبهه می‌جنگید عباس انقلاب بود